Анксиозност

Дискусија во 'Психологија' започната од dunja, 12 јануари 2010.

1. nesi.vanesa

nesi.vanesa Истакнат член

Се зачлени на:
    8 август 2013
    Пораки:
    104
    Допаѓања:
    23

2. Viki693

Viki693 Популарен член

Се зачлени на:
    19 ноември 2012
    Пораки:
    555
    Допаѓања:
    584
    На taci1 и SparkyAngel им се допаѓа ова.
  3. doki55

doki55 Истакнат член

Се зачлени на:
    31 август 2012
    Пораки:
    303
    Допаѓања:
    226
    Јас го пијам демитринот и тоа долго време иако со неколку пати прекини и сум задоволна Тој не е јак не те успива но те релаксира и опушта По потреба ја смалувам дозата или ја зголемувам зависи каков ден сум имала И запомнете анксот никогаш не доага непоканет Секогаш нешто ни се случува и организмот реагира на свој начин за да ни даде до знаење дека нешто се случува Затоа по мое мислење пи го демитринот како терапија подолго иако после неколку дена ке се чувствуваш подобро но пи го подолго за да не ти се повтори зошто анксот или нервите се како грип ако не го залечиш тој се повтара

4. natemila

natemila Популарен член

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    2.533
    Допаѓања:
    8.444
    многу ти благодарам, а дали се станува зависен од тој лек ?

5. s1a1n1d1r1a1

s1a1n1d1r1a1 Популарен член

Се зачлени на:
    10 октомври 2010
    Пораки:
    1.685
    Допаѓања:
    14.362
    Пред некое време имав пишано дека сум лошо. И бев стварно. Ама помина :)

И сакав на сите вас, храбри луѓе да ви кажам дека знам оти најголемиот страв шо го имате е дека ова никогаш нема да помини. Ама не е така. Поминва толку ненадејно како шо дојде.

Гордо можам да ви кажам дека ако само се трудите, еден ден ќе станите и тотално ќе заборајте на то. Без лекарства, со помош на психолог ПОМИНА. И посакувам на сите вас да ви помини оти знам дека е нешто толку тешко и никој кој не го искусил нема шанси да ја сфати тежината на состојбата.

Тука сум за прашања и поддржка. Искрено. :*

На dunja му/ѝ се допаѓа ова.
  6. nutelceee

nutelceee Активен член

Се зачлени на:
    15 август 2013
    Пораки:
    12
    Допаѓања:
    4
    luge ova ne e noralno sega osekam deka srcevo mi cuka bavno, pulsot mi e 58 ne znam so da pram pomosssssssssssss pls:(

7. elisabeta

elisabeta Популарен член

Се зачлени на:
    25 мај 2012
    Пораки:
    1.888
    Допаѓања:
    7.540
    Ако пиеш седативи од нив е

8. nesi.vanesa

Се зачлени на:
    8 август 2013
    Пораки:
    104
    Допаѓања:
    23
    shto da pravish? -Da ne merish celo vreme puls i pritisok ! varira od situacia* normalen puls e od 60 do 80.. i mene nekogash mi e pod 60 od sedativot demetrin a od panikata mi ide do 130 taka da ne si pravi paniki sama : ) a i ako si ulezena kako mene na sekoja aktivnost pulsot ke ti e 90 i ne mozam da zemam vozduh i ke si umisluvash gluposti deka ke ti pukne :/

9. doki55

doki55 Истакнат член

Се зачлени на:
    31 август 2012
    Пораки:
    303
    Допаѓања:
    226
    Ствара зависност но не толкава за да не можеш да ги прекинеш Затоа ти велам во почетокот можеш да ги пиеж трипати на ден по половина а потоа намалуваш на 2 пати и на крајот една половина навечер Деновите како ке пиеш си ги сама проценуваш по потреба Јас истото прашање го поставив на една моја колешка која го пиеше и реков “А кога ке престанам да ги пијам“Одговорот беше “кога ке заборавиш да се напиеш апче тогаш знај дека немаш потреба веке да пиеш“ И навистина така ми се случи Наутро кога се разбудам се сетам и се исплашам ЛЕЛЕ ЗАБОРАВИВ СИНОКА ДА СЕ НАПИЈАМ АПЧЕ а мене пак ми е добро Затоа пи ги како терапија и постепено намалувај ја дозата Навистина ке се почувствуваш добро

На mal.ecka му/ѝ се допаѓа ова.
  10. nutelceee

nutelceee Активен член

Се зачлени на:
    15 август 2013
    Пораки:
    12
    Допаѓања:
    4
    ja pijam aklonil i zepira. A za mrenje sum ko zabegana na sekoj 10 min :D

11. doki55

doki55 Истакнат член

Се зачлени на:
    31 август 2012
    Пораки:
    303
    Допаѓања:
    226
    Не сум ги пиела тие лекови но можно е да ти стварат некои нус појави (прочитај го добро упатството) Пробај еден или два дена да не ги пиеш и да видиш дали ке се вратиш во нормала па да си сигурна дека не ти е од апчињата

12. nesi.vanesa

Се зачлени на:
    8 август 2013
    Пораки:
    104
    Допаѓања:
    23
    Dali AD se mesha so drugi apchinja zboram paracetamol andol lineks ? Ovoj den ne piev AD fativ nekoj stomachen virus I imam temperatura a strav mi e da pijam nekoj lek a I AD ne se napiv :/

13. doki55

doki55 Истакнат член

Се зачлени на:
    31 август 2012
    Пораки:
    303
    Допаѓања:
    226
    Може, не смета АД ако се пие со андол парецетамол или линекс Јас сум пиела и не сум осетила никаква лоша реакција

14. nesi.vanesa

Се зачлени на:
    8 август 2013
    Пораки:
    104
    Допаѓања:
    23
    Fala : ) deka strav mi e samo apovi da goltam zeludnik me boli od apchinjata I toa mi beshe da ne moze da se desi neshto :/

15. doki55

doki55 Истакнат член

Се зачлени на:
    31 август 2012
    Пораки:
    303
    Допаѓања:
    226
    за зелудникот повремено напивај се Ранитал или Ранитидин но само ако чувствуваш тегоби и непријатно чувство и блага болка

16. mal.ecka

mal.ecka Форумски идол

Се зачлени на:
    2 декември 2010
    Пораки:
    9.417
    Допаѓања:
    126.991
    Ако несакаш да се колкаш со апчина за желудникот би ти препорачала капки про хербис од златна пчела.Поакапи се ама се на природна база и ефикасни се.

17. nesi.vanesa

Се зачлени на:
    8 август 2013
    Пораки:
    104
    Допаѓања:
    23
    Pa gledam da e shto povishe na prirodna baza inaku fala : )

На mal.ecka му/ѝ се допаѓа ова.
  18. mal.ecka

mal.ecka Форумски идол

Се зачлени на:
    2 декември 2010
    Пораки:
    9.417
    Допаѓања:
    126.991
    Земиси целосно се на природна база,се пијат по 10-15 зависно од сериозноста на проблемот 2-3 пати на ден пола саат пред јадење,после преубаво ти мириса на душичката на тревчина :D (пошто кога јас имам проблем со желудникот имам многу непријата миризба,а со капките исчезнува.Позз

19. nesi.vanesa

Се зачлени на:
    8 август 2013
    Пораки:
    104
    Допаѓања:
    23
    Potpuno te svakjam.. ama nemav nekoi bolki ama sega so pojava na anks I ovaa mi se pojavi I toa kako nrkoja tezina ..uzas :/

20. interistkadva

interistkadva Истакнат член

Се зачлени на:
    2 април 2013
    Пораки:
    24
    Допаѓања:
    1
    Пие ли некој од вас ПЕРСЕН да сподели искуство и која цена се ?