Истото ми се случува и мене. И мојот психијатар ми вика дека сето тоа е резултат на анксот. Имам пролив често одам во вц секакви болки измислувам во мојата глава. Еве овие денови штом врне и лошо време е ама буквално све ме боли, мускулите главата желудникот, не можам са спијам и бла бла бла доволно се жалев. Сето тоа има само едно име Анксиоза, паничен напад или паничен живот
Zdravo devojki...jas neznaev za ovaa bolest se dodeka ne go prochitav óva shto ste go pishuvale... Lekarite se moi najdobri drugari od Pred godina ipol...sekogash mi kazuvaat deka sum sup jaimam problemi só srcwto, seplashamod mozochni udari, imamtakihardiama koga kje se isplasham srceto mi bie prebrzo... Vi se ima li slucheno da vi preripnuva srceto? Da pomislite deka kje vi se sloshi I vistina vi se sluchuva??? Da se nervirate za nishto, da kisköre deka kje poludite, da se plashite od seee??? Vé molam spodelete i nekoj psihijatar predlozete, vaka e mnooogu teshko.
I jas sum devojki mnogu loso ne mozam od doma da izlezam ako ne se napijam heleks pocnav da gi pijam sekoj den denes bev do prodavnica gi osekav nozete kako preseceni i mi se vrtese a ne bev sama i odma si pravam filmovi kako me nosat vo bolnica i trista gluposti..ne znam veke 5god gi pijam asentra i pak nisto od eden vo drug strav navleguvam...9e mozam da zamislam da izlezam na mesto kade sto ima guzvi pr diskoteka i slicno...ne znam ova e stvarno mnogu tesko mnogu se izmacuvam i kako izrod se osekam
Јас се прашував што ми е и решив да побарам на Фемина и ете испадна дека не сум единствена. Истиве симптоми ги имам: пролив, несоница (а и кога спијам не спијам баш најдобро), главоболки, болки во желудникот, во мускулите. Згора на се постојано сум вознемирена. Не е дека последниве 2-3 години не доживеав се и сешто, но сега веќе сум вознемирена и без конкретна причина. Поголем дел од времето чувствувам тага и празнина, но некогаш расположението драстично ми се менува и оди во друга крајност и станувам среќна, дури еуфорична исто така без причина. Психијатар или било каков доктор не сум посетила затоа што сметав дека сум некако млада за анксиозност. Од друга страна па млада сум и за сите проблеми што ги доживеав, па сепак се случија. Би можеле ли да ми дадете некаков совет како да го надминам ова без посета на лекар?
Veruvam deka móra da se poseti nekoj struchnjak za da te upati na vistinsko mesto i po prav pát..veruvam deka se mi e vo glavata ama koga kje dojde nemozam da se iskontroliram...mi ide da trcham da izlezam od sopstvena kozha... I posle pomisluvam dka od shto se plasham baka kje si navlecham neshto... A zivotot mi e ubav, verena sum, zaljubena...imam rabota...imam se...Samo nemam DUSHEVEN MIR
ne si edinstvena .. mnogu lugje imaat veruvaj, a tie shto nemaat ne umeat da te svatat, idi na psihijatar zemi uput od matichen pravi muabet so nego kogo ke ti preporachi i pij lekovi no prvin konsultiraj se dali mozesh da gi piesh, inaku i jas se plasham od toa shto i ti :/ bash te razbiram kako ti e ama ne se plashi ! nema nishto strashno od paniki
Значи редовно ве читам и потполно незнајте колку ве сфаќам. Неможи целосно да сфати некој кој нема поминато низ ова. За малце мотивација пишам, ПОМИНВА! Жив пример ви сум Најискрено сакам да ви кажам дека е тешко, претешко, ама ПОМИНВА. Шо е најважното нешто шо треба да го запамтите сите. Само треба труд. Стварно треба огромен труд. Знам дека мислите оти сте немоќни ама не е така воопшто. Соочете се со стравојте и нон стоп бидете преокупирани со некакви ситници... И негде низ таквите преокупации ќе осетите дека полека полека се губи... Нема да лажам има деној кога се враќа една четвртина од таквите лоши мисли и чувства, ама ќе си речам еднаш помина, пак ќе помини И пак тераме напред. Сите ќе бидите во ред <3 Само помалце вервајте му на лекарствата поќе вервајте ВО ВАС. Од вас дојде од вас ќе си замини
Dali nekoj od vas ima shtreckanje vo glava? Jas chesto pred spienje imam takvi I mi vadat pamet :/ I grchenja vo glava imam chesto :/ ako ima nekoj sluchaj ko mene da mi pishe kako se spravuva zashto demitrin ne mi pomaga :/?
Од што постојано мозокот ми работи 24/7 ме фати инает и че одам одручек да извежбам еден добар тренинг 1 и пол саат...ма нека ми пукни срцето од вежбање,кога ги гледам сите нека мислат дека сум луда, нека ми биди шашма сето во глата,збунета нека бидам, нека ми се плачи,нека бидам во депресија,нека сето ми е чудно околу мене...ЌЕ ОДАМ НА АЕРОБИК..У ИНАТ СВИМА ! НЕМА ПОЌЕ ДОМА ДА СЕДАМ оти се изнаседив на 22 години
Ivana jas gi pijam demitrinot 20 godini pa site raboti sto ti si gi napisala do den dens gi pravam Stravot e uzasna rabota e se doaga od nego Koga ke se oslobodis od stravot drugoto ke si dojde samo po sebe GLEDAJ KOJ TI GO DAVA OVOJ SOVET NAJGOLEMATA STASLIVKA NA SVETOT koja i sama nemoze da se izbori so toj strav
Кај мене исчезна анксот без некоја посебна причина , а баш овие последни 15 дена ми се по стресни .Она што последно почнав да употребувам е аронија не со намера да ми помогне со анксот .читав дека е многу здрава и започнав насабајле по 7до 8 зрнца одма кога ке станам незнам дали аронијата има некаква врска со исчезнувањето на анксот нека проба уште некој па тогаш ке донесеме заклучок ..... неверојатно е убаво без тоа глупаво чувство на страв од се и сешто !
Ја пробав и аронијата и не по 7-8 зрнца руку по голема лазица ја пиев 2 месеца но на анксот нисто не ми помогна Единствено ме застити од гриповите и настинката која сите колески ги фати а мене ме одмина За анксот нисто не ми помогна
Ајде малце да ислушаме една песна точно како за нас http://www.youtube.com/watch?v=WCYgO8Pz ... FmJPxNjrbU
Mene od glavata mi pochna...od shtrecanjeto...koga se smeev ili nishto da ne pravev mi se sluchuvashe Toa...Kako naednash me sgtreckashe, taka celo télo kő za moment da mi kocheshe...pa posle se gushev I vsushnost taka mi pochna anksot..a nishto ne mi bilo, se zoshto se plashev mi se sluchuvashe...ama aj koga kje se sluchi Toa objasni si sebesi deka nema nishto da ti bide?
vo posledno vreme neznam sto mi e me fakat kako nesvestici proveriv krv krvta vo red e a pocesto imam i kako napadi ednostavno kako strav nekoj panika kako da si pomognam
Se prasuvam kako ke odam vo nedela na svadba...uste sega me fakaat paniki uff lele aman veke kako li ke izdrzam ne znam stvarno
abe kako taka paniki me fakjaat.. nema paniki! ama nema na koj nachin da ja prebrodish ako ne i se suprotstavish! znachi kazi mozash najubavo ke si projdam i super ke mi e.. ajde i jas taka mislam ona ova ke mi se desi .. samo dzabe dengubenje ni e ovaa anks ... mozesh ke idesh i pozitivno razmisluvanje : ) !