Анксиозност

Дискусија во 'Психологија' започната од dunja, 12 јануари 2010.

1. AnichkaLeo

AnichkaLeo Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јуни 2013
    Пораки:
    245
    Допаѓања:
    92
    Mene kolku pati mi se ima deseno da sum na rabota i koga kje dojde vreme da si odam kje pocnam da si pravam nekoj filmovi vo glavata i sama si go povikuvam so toa stravot '' pa kako kje si odam pa ako mi se sloshi po pat nema koj da mi pomogne i trista gluposti '' majka mi i tatkomi non stop me karaat za toa da ne go mislam da mislam neshto ubavo pogotovo tatko mi koj go ima i on oseteno anksot na mladi godini znae kako e on vo toa vreme mu imaat prepishano nekoj apcinja i otkako gi ima ispieno vednash prestanl i anksot ,kje go prasham kako se vikaa i ke vi pisham imaat edno cudno ime a vo gorenavedenite spomnati apcinja ne sum sretnala da pishuva da nekoj gi pie pozz :*

На simicka му/ѝ се допаѓа ова.
  2. simicka

simicka Истакнат член

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    130
    Допаѓања:
    91
    Добив покана за свадба дури на крајот на ноември е во друг град уште од сега се мислам како ќе одам , па стварно е ужас лугево се болни од најтешки болести па неправат како нас , кој може да знае баш тој ден како ќе му биде ем смешно ем жалосно

3. AnichkaLeo

AnichkaLeo Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јуни 2013
    Пораки:
    245
    Допаѓања:
    92
    I jas izbegnuvam apcinja ne sakam da stanam zavisna od niv ,i jas imam slucka koja ja imam nekolku pati primeteno znaci cel mesec jas sum super se e ok ne pijam duri ni caj od valerijana sto e za smiruvanje se shetam si odam na rabota se smeam znaci sve bukvalno ni e najubavo i koga eden den odam kaj majkami na gosti i si sedime si pravime muabet si pieme kafe i uz muabet i vikam "EVE SEGA SUM SUPER PA ShTO MI BEShE MINATIOT MESEC " i so tie zborovi kako da se podrekuvam i op ili odma vecerta ili utreto aksi kje vleze vo mene i nema ni smea ni volja za rabota ni nishto od ova gubre mene mi e strav da ostanam bremena kojznae togash na ushte shto nema da pomislam ,a imam 4 godishno since koe go nosev 9 meseci bez strav go rodiv bez strav znaci jas sum bila mnogu hrabra od sekogash od nishto ne sum se plashela a sega shto i da me zaboli jas go preuvelicuvam si mislam kojznae shto e so mene ,Sin mi pred dve godini na odmor povrati shto e najnormalno a jaaasss koga se isplashiv kako kojznae shto da se desi kje padnev pred nego zolva mi bese so mene ne mozese da mi se iznacudi sto i den denes mi vika ,,do den denes neznam shto ti beshe tebe Leo povrati a ti preplashena cela pa povekje ti me isplashi otkolku leo,,abe bog da cuva nezz vishe shto da kazam sega pocnav po edno kapace pelinkovec da pijam na prazen zeludnik toa e protiv nervoza pa nekako me smiruva pa kje vidime :doh: pozz

4. pernica

pernica Активен член

Се зачлени на:
    13 септември 2013
    Пораки:
    17
    Допаѓања:
    13
    дечкиииииииииииии кога ке праиме една собиранка вака сите заедно? па да видиме колку ке ни биде забавно :D

На zuzu82, troubleforme, ivana.0909 и 3 други им се допаѓа ова.
  5. pernica

pernica Активен член

Се зачлени на:
    13 септември 2013
    Пораки:
    17
    Допаѓања:
    13
    хахахха ме насмеа БРАВО ептен си се пронајдов во коментаров и ја сум истата ке идам на зумба па што сака нека биде!!! преку глава ми е дојдено од оваа анкциозност да ви кажам право, у план ми е некој ден да и кажам кај и е местото ама никако да дојде тој ден :) и ете така имам 22 години и сите мои пријатели, непријатели и слично отидоа да прошетаат малце низ центар демек бела нок е, а ја си останав дома нема смисла анкциозноста да ја оставам сама дома да седи :D ах феминки мои господ нека не чува има и бетер од нашево...

На GirlLove и AnichkaLeo им се допаѓа ова.
  6. zaklinap

zaklinap Активен член

Се зачлени на:
    5 октомври 2013
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    1
    koga se raboti za anksioznost i drugi slicni fobicni narusuvanja najuspesna e bihejvioralno-kognitivnata terapija. Ima edno sovetuvaliste odnosno centar za bihejvioralno -kognitivna psihoterapija, se vika ekvilibrium a se naoga do gradskiot park vo skopje

На mal.ecka му/ѝ се допаѓа ова.
  7. ivana.0909

ivana.0909 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 јуни 2013
    Пораки:
    443
    Допаѓања:
    228

A jas gi pijam asentra 5god..

8. AnichkaLeo

AnichkaLeo Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јуни 2013
    Пораки:
    245
    Допаѓања:
    92
    Eve me mene pak moram da napisham neshto koga i da me fati anksioznost se pushtam na forumov i anksot odma bega probuvam da ne mislam na nishto ama nekako poteshko mi odi eve sega momentalno sum na rabota i moze i pritisokot da mi e padnat a site znaeme so nizok pritisok ni se vrti ne tera na spienje ama jas odma si mislam neshto mi e se mislam kje se onesvestam i trista gluposti :@ vcera koga trebashe da si odam od rabota odma pocnav da mislam pa kako kje si odam pa lele koga li ke stignav a maz mi trebase da me ceka so kola i koga se kaciv vo kola otidovme da pazarime shto e najtragicno nemozev da odam jas se si mislev kje padnav i koga stignav doma se beshe ok se dodeka ne si legnav |( i sabajlevo stanuvam i prvo shto pomisluvam i se preispituvam dali ushte sum anks shto e mn greshno ,a kako da go unishtam kako da go isfrlam dali nekoj se ima spaseno od ova gadno cuvstvo neka pishe ;( pozz do site :*

9. nesi.vanesa

nesi.vanesa Истакнат член

Се зачлени на:
    8 август 2013
    Пораки:
    104
    Допаѓања:
    23
    ja sum so napadi na panika pa vo petokot bev na rodenden vo kafana sedevme do 2 ne ni mislev kako ke bide shto ke bide, a jas deka sum od kumanovo bev vchera kaj koleshka na spienje i iskachavme vo diskoteka imav paniki ama sepak do 5 sedev taka da ne mu se zamaraj ich navistina ti kazuvam ke si igrash ako ti dojdeat napadi ke idesh do nadvor zemi vozduh smiri se i odpochetok pohto ako gi se treseme tolku ke ne tresat povekje znachi jas koga dva dena ne bev doma i top mi beshe taka da ne sumnjam vo vas deka nema da vi bide! : ) samo napred jas ne gledam drug izles od ovaa ako ne mu se suprotstavuvame! Mi beshe strav da idam na fax sama vo bus ama sega sekoj den idam gajle nemam taka da uzivaj i ke ni raskazesh kako bilo na svadbata : ) pozz :*

На simicka и Viki693 им се допаѓа ова.
  10. Viki693

Viki693 Популарен член

Се зачлени на:
    19 ноември 2012
    Пораки:
    555
    Допаѓања:
    584

Ивана како тоа 5г. ги пиеш? многу време ти оставиле да ги пиеш а гледам некако пак имаш проблеми...АД подолг период ги оставаат само после веќе направена прва терапија од 6-7 мес. или 1-година па доколку има рецидив тогаш ги даваат подолг период, ама и тогаш во текот на терапијата ако не одговараат ги менуваат не оставаат подолг период да пиеш едни исти апчиња а ефект да нема...мислам дека треба да се консултираш и со друг лекар, некако премногу долго те има оставено на една иста терапија, а неуспешна...и на крај ќе станеш зависна од нив а сеуште си премногу млада...мораш да поработиш малку со психотерапија...да најдеш вентил да се пренасочуваш во позитивни мисли и работи...мораш да работиш со лекар кој постепено ќе ги исфрла АД...тие се оставаат подолг период да се пијат кога сите можности претходно се исцрпени...

11. zoceeee

zoceeee Истакнат член

Се зачлени на:
    25 март 2011
    Пораки:
    303
    Допаѓања:
    70
    здраво на сите читав како се справувате со анксиозноста и јас исто така имам проблеем моменталмно и сакам да го споделам со вас дали на некој или некоја од вас му се има слуцено да ти е напнат стомакопт како да ти рипа нес внатре и кога лезиш да ти дрхти цело тело и внатрешно а и надворешно цела вечер ми бесе така и сабајле немозев да SPIAM Oд стомакот што ми е напнат ве молам пишете чекамм ве сакам ситееее

12. elisabeta

elisabeta Популарен член

Се зачлени на:
    25 мај 2012
    Пораки:
    1.888
    Допаѓања:
    7.540
    Да, и тоа е од анксиозноста мене подолго врме ми се правеше така скоро 3 месеци па фала богу помина ,не е страшно но чуството е непријатно.

13. doki55

doki55 Истакнат член

Се зачлени на:
    31 август 2012
    Пораки:
    303
    Допаѓања:
    226
    Зоцееее тоа ти е еден од помалите симптоми Мене не стомск туку цело тело ми е оптегнато и ми трепери кога ме фати напад Мозеби некој благ седатив или цај пред спиенје би те опустил ако не си во ДОБРО друштво со анксот Може да се напиеш и чај од босилок по трипати на ден Но тоа треперење е дефинитивно од нервите иако ти мислиш дека си смирена Мене најповеке ми се случува кога сум најсмирена да добијам вакви и слични напади Не се тревожи не е страшно но е вознеммирувачко и ти го активира стравот од кој усте поголеми тегоби чувствуваш Поздрав

14. elisabeta

elisabeta Популарен член

Се зачлени на:
    25 мај 2012
    Пораки:
    1.888
    Допаѓања:
    7.540
    Па можно е да се пијат толкав период едни исти АД ,јас познавам многу пријателки исто така и од форумов кој ги пијат АД подолго време и тоа едни исти затоа што на некој и му одговараат да не ве плашам но некои кои не успеале ги пијат и целиот свој живот ,кога неможат сами сто да прават не секој можи да се справи со оваа состојба поздрав.

На ilebox1 му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Princezi4ka.90

Princezi4ka.90 Активен член

Се зачлени на:
    7 октомври 2013
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    0
    Здраво девојки. Ми треба ваша помош да ми кажете дали и во мојот случај се работи за анаксиозност или не е ништо. Вака значи. Во текот на животот трпев многу разочарувања , навреди и сл . и сетоа тоа мислам дека ми остави некоја траума која ми се манифестира во однесувањето како што растам. Состојбата ми е до таму дојдена што мојот ум е надвладеан од лоши и негативни мисли , секој ден, во секоја минута, во секоја ситуација... јас се не знам, нема да успеам, не можам, глупава сум, неинтересна сум, досадна сум и какви ли уште се не мисли.Самодовербата ми е на ниво 0 . ОД друга страна многу сум плашлива, раздразлива,напната и вознемирена понекогаш, , ми се ствара стрес и за најобични работи или на друг начин кажано, не можам да се носам и со најобични проблеми. За се му ја мислам што и како. Нема убава мисла во мојата глава освен ако не ми се случи нешто убаво и тогаш јас сум супер немам никакви проблеми, но нормално не може се во животот да ни е убаво нели ? Некогаш навиистина не можам да се поднесам. Свесна сум дека имам проблем со тоа но не знам како да го решам, мислите се посилни од мојата контрола. Ваш совет? Однапред благодарам.

16. doki55

doki55 Истакнат член

Се зачлени на:
    31 август 2012
    Пораки:
    303
    Допаѓања:
    226
    Ми се чини дека кај тебе се работи повеке за депресија отколку за анксиозност Така како што описуваш се повеке симптоми на депресија и треба да поработиш повеке самата најпрвин да стекнеш самодоверба во себе и повеке да се сакаш и почитуваш Земи литаратура или провери на нет за депресијата Не се плаши тоа поминува Поздрав

17. GirlLove

GirlLove Форумски идол

Се зачлени на:
    4 јануари 2010
    Пораки:
    6.184
    Допаѓања:
    16.419
    Едно прашање женски.....вчера бев излзена на кафе..и наеднаш во главата како да ме мавна силно нештоо и како да ме турна...плус само масата шо ја мрднав самата се штрекнав,ми се случува и кога одам да зашантрам на лево,на десно,кога ќе одам на аеробик се ми е така никако,немам доволно ни концентрација ни енергија за вежбите..слабост во мускулите....Нз од што ми е?

18. eleni27

eleni27 Популарен член

Се зачлени на:
    16 декември 2011
    Пораки:
    1.473
    Допаѓања:
    8.169
    Дефинитивно депресија. Оди на психијатар, одма. Јас уште се борам со таа депресија со анксиозно нарушување. Мора терапија верувај.

19. gangstergirl

gangstergirl Истакнат член

Се зачлени на:
    6 октомври 2013
    Пораки:
    152
    Допаѓања:
    88
    твојот живот е одраз на твоите размислувања, е сега не знам колку ти е тешко тебе да мислиш позитивно, на мене на почетокот ми беше многу тешко да размислувам на тој начин во толку тешки животни ситуации и ништо не стануваше подобро но потоа се полесно и полесно ми беше да размислувам позитивно и се изненадив како поинаку гледам на работите сега...сите ми се срцки дури и професорката што ми стави кец денес 8)

На elisabeta му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Viki693

Viki693 Популарен член

Се зачлени на:
    19 ноември 2012
    Пораки:
    555
    Допаѓања:
    584
    Да, Елизабета ги пијат и јас знам што ги пијат цел живот по 1/2 или цело, но како што реков прво ги имат исцрпено сите можности, значи ги пиеле пократок период, пробувле со пауза, па неуспеало, па подолг, па пак не успеало и на крај лекарот им има кажано дека ќе мора да си ги пијат цел живот...значи зборот ми беше дека лекарот најпрво треба да ја погоди терапијата која му одговара на пациентот, па откако ќе дојде до подобрување треба да проба како ќе биде после одреден термин без АД со постепено исфрлање на нив па потоа да донесе заклучок дека мора да се пијат подолг период...Ивана како што пишува испаѓа дека нејзе ни терапијата не и е погодена, а ги пие 5 години..очигледно треба нешто да се менува или во вид на терапија или во доза, но сепак ние не сме лекари нели само така нагодуваме...во секој случај како и за секоја болест не е лошо да се побара и второ мислење па потоа човек сам ќе си одлучи на кој лекар ќе му се довери...