Анксиозност

Дискусија во 'Психологија' започната од dunja, 12 јануари 2010.

1. srcekrsacka

srcekrsacka Популарен член

Се зачлени на:
    26 ноември 2010
    Пораки:
    2.952
    Допаѓања:
    1.752
    заборавив да ви пишам-ми ја намали психијатарот дозата од 5 мг на 2.5 оти ептен првите денови како што ви пишав еднаш па ке видиме

2. elisabeta

elisabeta Популарен член

Се зачлени на:
    25 мај 2012
    Пораки:
    1.888
    Допаѓања:
    7.540
    Viki693 пак ке речам не секој може да излези од ова, не секој има сила јас сум мнгоу против лековите човек треба сам да се избори лековите само помагаат да се свестиме не дигнат малце од малце па да почнеме да се бориме ,лековите неможат целосно да помогнат ,но има луѓе што не се трудат чекаат само на лековите е во тој случај колку и да ти ги сменуваат терапиите не делува ,е па неделува затоа што седиш и чекаш оваа состојба не се надминува со седење и со мислите дека ке помине само од лековите ,туку треба активност како и физичка така и психичка ,да се соочиме со стравовите да не ги потискаме ,да вежбаме секој ден на тоа колку се соочуваш стравот се намалува и на крај исчезнува.

На Viki693, doki55, AnichkaLeo и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  3. doki55

doki55 Истакнат член

Се зачлени на:
    31 август 2012
    Пораки:
    303
    Допаѓања:
    226
    Да Елизабета потполно си во право Јас сум една од тие што ги опиша но колку и да вложувам труд изгледа не е доволен за да направам промена и да ми биде подобро Се пронајдов во твојот пост Поздрав

4. littleflower

littleflower Популарен член

Се зачлени на:
    20 февруари 2012
    Пораки:
    711
    Допаѓања:
    1.484
    Ако си од Скопје, појди кај доктор Павлов, ми го препорача матичната и воодушевена сум, веќе цела година одам. Ќе те сослуша, ќе ти даде терапија што ти одговара, и ќе почувствуваш промена на подобро :) среќно!

5. GirlLove

GirlLove Форумски идол

Се зачлени на:
    4 јануари 2010
    Пораки:
    6.261
    Допаѓања:
    16.532
    На elisabeta му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Viki693

Viki693 Популарен член

Се зачлени на:
    19 ноември 2012
    Пораки:
    555
    Допаѓања:
    584
    Ако си од Скопје, појди кај доктор Павлов, ми го препорача матичната и воодушевена сум, веќе цела година одам. Ќе те сослуша, ќе ти даде терапија што ти одговара, и ќе почувствуваш промена на подобро :) среќно![/quote]

Moze li da pisesh kaj se naoga dr. Pavlov

7. AnichkaLeo

AnichkaLeo Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јуни 2013
    Пораки:
    245
    Допаѓања:
    92
    Od ovoj anks luge strav mi e da ostanam bremena ,ima li nekoj na forumov da bila bremena i bila anksiozna ili e vo momentov bremena ,kako se spravuva so ova cudo :sweat:

На mal.ecka му/ѝ се допаѓа ова.
  8. kostadinka24

kostadinka24 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 март 2012
    Пораки:
    729
    Допаѓања:
    290

На AnichkaLeo, mal.ecka, elisabeta и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  9. mal.ecka

mal.ecka Форумски идол

Се зачлени на:
    2 декември 2010
    Пораки:
    9.420
    Допаѓања:
    127.007

10. kostadinka24

Се зачлени на:
    12 март 2012
    Пораки:
    729
    Допаѓања:
    290
    Да присутен е и анксот и паничните напади се тука.Ако ме прашаше некој пред 6 месеци мислев дека нема шанси да издржам да бидам бремена во ваква ситуација но не било така.На почеток се зголемија и анксот и паниките но со тек на време се навикнав на новонастанатата ситуација.Ми дозволи матичната по потреба да пијам хелекс од 0.25мг бидејќи психијатарот нагло ми ја прекина терапијата кога забременив значи земав депрозел од 20мг и хелекс 0.25 два пати на ден 4 годиниии.Одам редовно на контроли со бебушот пак ќе речам фала му на Господ ама одлично си напредува а јас не излегувам надвор значи ми се врати стравот сама да шетам али добро си излегувам понекогаш со мм и тоа е тоа.

11. kostadinka24

Се зачлени на:
    12 март 2012
    Пораки:
    729
    Допаѓања:
    290
    Да присутен е и анксот и паничните напади се тука.Ако ме прашаше некој пред 6 месеци мислев дека нема шанси да издржам да бидам бремена во ваква ситуација но не било така.На почеток се зголемија и анксот и паниките но со тек на време се навикнав на новонастанатата ситуација.Ми дозволи матичната по потреба да пијам хелекс од 0.25мг бидејќи психијатарот нагло ми ја прекина терапијата кога забременив значи земав депрозел од 20мг и хелекс 0.25 два пати на ден 4 годиниии.Одам редовно на контроли со бебушот пак ќе речам фала му на Господ ама одлично си напредува а јас не излегувам надвор значи ми се врати стравот сама да шетам али добро си излегувам понекогаш со мм и тоа е тоа.

На zalosna, AnichkaLeo и mal.ecka им се допаѓа ова.
  12. manja666

manja666 Популарен член

Се зачлени на:
    23 септември 2011
    Пораки:
    1.144
    Допаѓања:
    17.999
    Ај некој кој што има проблем со голтање нека ми пише ЛП, за да размениме искуства и да ми каже некое решение, доколку го има.

13. persula

persula Активен член

Се зачлени на:
    15 јануари 2013
    Пораки:
    92
    Допаѓања:
    9
    I jas se plasam od bremenost so mojata anksioznost i panicni napadi ,ama ete koga ke procitam nesto vakvo kako so kaza kostadinka si davam nadez,inaku i jas go vrvam istoto sekoj den,eden den arna ,naredniot cel den sum napnata i me bocka samo kaj srceto ,nekogas osekam kako da mi preskonuva i mn mi e strav sto ne mozam da se ubedam i edno ekg da napravam,sakam da prasam dali mozi da oslabi srceto od vakvi vozbudi,i tahikardii povremeno i dali helehot pravi zavisnost ako se zema po potreba ,jas eden den zemam ,pa pok po nekoj den koga osekam potreba,ve molam nekoj sovet?pozdrav do site

14. nesi.vanesa

nesi.vanesa Истакнат член

Се зачлени на:
    8 август 2013
    Пораки:
    104
    Допаѓања:
    23
    shto simptomi imtate najchesto pri PMS a anksiozni ste? :o

На rita22 му/ѝ се допаѓа ова.
  15. pernica

pernica Активен член

Се зачлени на:
    13 септември 2013
    Пораки:
    17
    Допаѓања:
    13
    SE!!! :)))) najvise od se mi se vrti denovite pred toa, a posle toa se osekam tolku katastrofalno so mislam deka ke puknam. znaci imam tahikardii, mi se vrti, ne mozam da disam, i ne mi teknuva use so ne :D ama si se tesam si vikam aj barem znam od so mi e, hormoni se u prasanje, ke pomine :)

16. pernica

pernica Активен член

Се зачлени на:
    13 септември 2013
    Пораки:
    17
    Допаѓања:
    13
    SE!!! :)))) najvise od se mi se vrti denovite pred toa, a posle toa se osekam tolku katastrofalno so mislam deka ke puknam. znaci imam tahikardii, mi se vrti, ne mozam da disam, i ne mi teknuva use so ne :D ama si se tesam si vikam aj barem znam od so mi e, hormoni se u prasanje, ke pomine :)

17. nesi.vanesa

Се зачлени на:
    8 август 2013
    Пораки:
    104
    Допаѓања:
    23
    Imam nekoi vrtoglavici taka se gusham... I znaesh srce me shtrecka I boliv me grudi I paniku si pravu da ne e ovoj onoj ?...

18. pernica

pernica Активен член

Се зачлени на:
    13 септември 2013
    Пораки:
    17
    Допаѓања:
    13
    do hormonite e mace ne se sekiraj, toa streckanje u gradi i slicno moze od zeludnikot da ti e da imas gasovi pa da osekas taka, ke pomine ne mu se sekiraj, normalno e i paniki daa imas, ti vikam jas koa ke dobijam mislam deka ke umram od so mi e loso, ama veke vtor, tret den nemam gajle, pominuva.

19. SheBunny1

SheBunny1 Активен член

Се зачлени на:
    26 декември 2012
    Пораки:
    11
    Допаѓања:
    2
    Не сум отишла на лекар затоа што имам само 19 години и некако сум во одрекување, си мислам млада сум и не ми е ништо, само повеќе паника ме фаќа од помислата на доктор. :(

20. nesi.vanesa

Се зачлени на:
    8 август 2013
    Пораки:
    104
    Допаѓања:
    23
    Jas imam 21 sega napolniv a na 20 pochnav da pijam stvarno pomaga da go smiriah organizmot... ne e syrashno mnogu I jas taka mislev kako tebe no ne e taka..