Анксиозност

Дискусија во 'Психологија' започната од dunja, 12 јануари 2010.

1. gabiohrid

gabiohrid Активен член

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    6
    Допаѓања:
    4
    pozd do site
    sakam da prasam dali nekoj gi koristi triptovon plus od herba von go reklamiraat za depresija stres nesonica aksioznost panicni rastrojstva velat go zgolemuva nivoto na serotoninot pa ako ima nekoj iskustvo neka pise ne e problem cenata koga se raboti za zdravje bitno e da ima efekt

2. karenin

karenin Популарен член

Се зачлени на:
    8 март 2010
    Пораки:
    1.426
    Допаѓања:
    2.172
    Девојки може да ми препорачате некој природен чај за смирување и опуштање на нервите?
    Неможам никако да си ги опуштам. Цело време сум стегната, цело тело ми е стегнато.

Како успевате да се препуштите на моментот? Јас постојано се секирам за се.

Некои умствени вежби да ми препорачате?

3. manja666

manja666 Популарен член

Се зачлени на:
    23 септември 2011
    Пораки:
    1.144
    Допаѓања:
    17.999
    Најмногу смирува чајот од валеријана или пак се продаваат капки валеријана кои што можеш да ги ставаш во чај и имаат навистина смирувачко дејство.
    Исто така чајот од липа и од нане многу помага во опуштање на нервите.
    За умствени вежби незнам, ама знам дека јогата има големо влијание во подобрувањето на состојбата кај анксиозните.

На mays му/ѝ се допаѓа ова.
  4. anggell

anggell Форумски идол

Се зачлени на:
    2 ноември 2011
    Пораки:
    6.147
    Допаѓања:
    11.924
    Јас ги користам, почнав пред десетина дена, рано е за резултати, се надевам дека ќе помогнат, освен тоа и на природна база се. За секоја терапија треба и време :)

На gabiohrid му/ѝ се допаѓа ова.
  5. gabiohrid

gabiohrid Активен член

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    6
    Допаѓања:
    4
    Blagodaram anggell na odgovorot se nadevam ke pomognat ocekuvam da ni kazes kako napreduvas pa da pocnam da i koristam

6. persula

persula Активен член

Се зачлени на:
    15 јануари 2013
    Пораки:
    92
    Допаѓања:
    9
    Dali helexot pravi zavisnost ako se zema po potreba,jas nekogas zemam na dva dena ,nekogas ednas nedelno,a nekogas 3,4 dena so red pa go prekinuvam?i dali na nekoj mu islabnalo srceto od anksot i od povremeno cukanje pobrzo i nekogas i preskoci,zosto mene sega cel strav mi e tamu so se plasam i edno ekg da napravam.poz do site

7. zoceeee

zoceeee Истакнат член

Се зачлени на:
    25 март 2011
    Пораки:
    303
    Допаѓања:
    70
  8. zoceeee

zoceeee Истакнат член

Се зачлени на:
    25 март 2011
    Пораки:
    303
    Допаѓања:
    70
    koj saka neka mi pusti ponuda ke razgovarame

9. natemila

natemila Популарен член

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    2.533
    Допаѓања:
    8.444
    таман малце се смирив денеска нов стрес хаха и пак болки во срцето и позади во грбот, ама мискам дека висе ни едно апче дека не ми помага, кога ке ми дојдат тоа лошите мисли дека секое време ме оцекува срцев удар аууу од паника ми е полошо, а и настината сум, пред месец дена правев ехг и беше добро, дали може да е оваа блка од настинката и стресот или да правам пак ехг поззз

10. nesi.vanesa

nesi.vanesa Истакнат член

Се зачлени на:
    8 август 2013
    Пораки:
    104
    Допаѓања:
    23
    Potpolno te svakjam deka vo situacija sme sekoj den da pravime ekg ama so toa se gleda kako raboti srceto I ako vi e dobro znachi ne moze da se razboli preku nokj ! No dokolku ste bez srceva mana nemaj gajle panikata e takva so zabrzano chukanje srce ne e strashno! Pozz

11. natemila

natemila Популарен член

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    2.533
    Допаѓања:
    8.444
    mnogu ti blagodaram pozz

12. snegce

snegce Истакнат член

Се зачлени на:
    29 септември 2010
    Пораки:
    773
    Допаѓања:
    563
    Значи незнам што ми се случува...Депресивна сум, се чувствувам глупо...Иако надворешно не изгледа така, јас цело време сум преоптеретена со некои мисли дека сум сериозно болна и мислам негативно. Не сакам да одам на психијатар...a потребен ми е разговор...Имам врска, ОК ми е се, но еве вака се чувствувам, ми се плаче понекогаш....Совет? ;(

13. nesi.vanesa

nesi.vanesa Истакнат член

Се зачлени на:
    8 август 2013
    Пораки:
    104
    Допаѓања:
    23
    najiskreno sovet poseti psihijatar i pij mala terapija ne e strashno da piesh mal vremenski period terapija za da ti go smiri organizmot, i razgovor so psihijatar ne e strashna rabota! : )... ovaa mnogu lugje go imaat na planetava i treba da se soochuvash i da go prifakjash zivotot vaka, moze gledash dr.Oz bash zboreshe za panikite sama sebe da se ubeduvash deka ne e toa shto go mislish a toa ke ti pomogne psihijatarot kako i zoshto! Pozz : )

На snegce му/ѝ се допаѓа ова.
  14. mal.ecka

mal.ecka Форумски идол

Се зачлени на:
    2 декември 2010
    Пораки:
    9.417
    Допаѓања:
    126.991
    Ја прекина терапијата пред да дознаеш дека си бремена или после тоа???Ептем се задлабочив во темева :) но сакам да бидам информирана,и мене ме плаши како ќе се носам со тоа.

15. interistkadva

interistkadva Истакнат член

Се зачлени на:
    2 април 2013
    Пораки:
    24
    Допаѓања:
    1
    ги користел ли некој овие цаеви која им е цената и каде ги има и како сте задоволни ?http://www.alkaloid.com.mk/caj-od-matocina.nspx http://www.alkaloid.com.mk/valerian-miks.nspx

16. Viki693

Viki693 Популарен член

Се зачлени на:
    19 ноември 2012
    Пораки:
    555
    Допаѓања:
    584
    dobri se, samo dokolku sostojbata e poseriozna samo caevi ne pomagaat...vo sekoj slucaj dobro e da se pie caj od matocina, kamilica, lipa, nane, majcina dusica, kantarion...

17. kostadinka24

kostadinka24 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 март 2012
    Пораки:
    729
    Допаѓања:
    290
    Не не ми беше прекината терапијата.Јас веќе бев бремена 5 недели кога дознав гинекологот ми препорача консултација со психијатар и да ја намалувам дозата.Меѓутоа психијатарот ми ги прекина нагло ми рече дека не е докажано дека постои ризик за плодот да се опуштам и да не мислам на тоа дека сум ги пиела а сум била бремена.Сите испитувања си ги направив и бебето си е во ред.Имам сретнато трудници што пиеле ад за време на цела бременост родиле здрави прави бебиња јас мислев дека нема да можам да издржам без ад ама ете се се можело.

На mal.ecka му/ѝ се допаѓа ова.
  18. kiki-riki

kiki-riki Истакнат член

Се зачлени на:
    21 ноември 2009
    Пораки:
    228
    Допаѓања:
    120
    Храбро се соочував ( и сеуште се сооќувам со тески ситуации), а се плашам од замислени работи (болести и сл), оние кои најмногу ги сакам и се плашам да не ги изгубам некако ги отфрлам од себе (се затворам) олку е тоа парадоксално ни самата неможам да се разберам (а посакувам некој да ме разбере) дали и вие така се чувствувате поради анксот ии ова го има амо кај мене?

19. mal.ecka

mal.ecka Форумски идол

Се зачлени на:
    2 декември 2010
    Пораки:
    9.417
    Допаѓања:
    126.991
    kostadinka24-пиеше ли хелекс??? или само ад???

20. kostadinka24

kostadinka24 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 март 2012
    Пораки:
    729
    Допаѓања:
    290
    Piev i heleks i seuste go pijam po potreba.

На mal.ecka му/ѝ се допаѓа ова.