1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Анксиозност

Дискусија во 'Психологија' започната од dunja, 12 јануари 2010.

1. eleni27

eleni27 Популарен член

Се зачлени на:
    16 декември 2011
    Пораки:
    1.473
    Допаѓања:
    8.169

Да и кај мене е така,а и кај другите. Девојки мене ми е многу лошо, ја губам борбата со чудово :(

2. Viki693

Viki693 Популарен член

Се зачлени на:
    19 ноември 2012
    Пораки:
    555
    Допаѓања:
    584
    Елени те молам немој така, ајде малку поведро, какво губење борба, зар ќе дозволиш стравот да завладее со твојот ум? Ти си господар на својот ум, немој никогаш да го забораваш тоа...
    Еве ви за вечер кој сте од Скопје ќе има премиера на документарен филм во Сити мол во 20 ч., па видете кој се познати личности се борат исто така со анкс. и се успешни во својот живот...

http://www.novamakedonija.com.mk/NewsDe ... anie=23002

На mal.ecka му/ѝ се допаѓа ова.
  3. nesi.vanesa

nesi.vanesa Истакнат член

Се зачлени на:
    8 август 2013
    Пораки:
    104
    Допаѓања:
    23
    eleni i nam ni e isto nemoj da mislsih deka ni e podobro, da imame podobri denovi i pak na staro, bas i jas sega se chustvuvam taka kako da gubam me steza glavata ke mi se sluchi neshto ... ama pak ke mi projde i pak ke dojde! znachi toa mu e rabotata na nego, taka da samo podrshka ti treba da te svatat nishto povekje!

4. sim0na

sim0na Истакнат член

Се зачлени на:
    25 април 2010
    Пораки:
    84
    Допаѓања:
    10
    Не знам дали мојава состојба што е во моментов се работи за анкс или нешто посериозно :'( значи веќе една година се борам со анкс. но одвреме на време ја снемува па пак се појавува... но еве неколку денови со ред така од седење ...одење во секоја состојба наеднаш како да ми се зашеметува (ми се врти) во главата... тоа ми трае 1 секунда но се плашам да не е нешто сериозно ...кога ќе ми се случи тоа си мислам нешто да не сум болна ...да не умрам :'( :' ( :'( а пред 11 месеци бев снимана во главата правев магнетна и на резултатите немаше ништо, беа баш во нормалата ....Ве молам помогнете ми што мислите дека е...????

5. nesi.vanesa

Се зачлени на:
    8 август 2013
    Пораки:
    104
    Допаѓања:
    23
    i toa e pusta anksioznost ... jas mislam krv da si proverish najubavo za sekoj sluchaj ako nemash provereno ama pa ako ti kazale zdrva deka si shto ima da se zamarash toa e momentalna sostojba shto ti se vrti i mene mi se vrti nekolku dena pa zaboravam pa drug simptom i taka vo krug...

На sim0na му/ѝ се допаѓа ова.
  6. kiki-riki

kiki-riki Истакнат член

Се зачлени на:
    21 ноември 2009
    Пораки:
    228
    Допаѓања:
    120
    i jas se cuvstvuvav taka duri boleduvanje zemav nemozaev da stanam od krevet proveriv se (i na usen lekar bev da ne e mozebi centar za ramnoteza) se bese vo red a jas imav cuvstvo deka ke padnam na prviot cekor

7. Feodora

Feodora Популарен член

Се зачлени на:
    27 мај 2013
    Пораки:
    925
    Допаѓања:
    4.347
    ^Девојки, анксиозноста можете да ја пребродите само вие самите. Треба да сте многу упорни.
    Јас сум немала анксиозност, но мојата мајка имаше на 32 години. Јас тогаш бев многу малечка, второ одделение. Ми беше премногу тешко. Еднаш мајка ми не можеше да дојди на приредба. И траеше 10 години. Времето летна, а главоболките, вртоглавиците не престанаа.
    Сета ова и беше добиено од претрпен преголем страв, сето тоа се собирала длабоко во себе. Немавме проблеми во семејството, значи нејзе ја мачело нешто од минатото....
    Мајка ми вели дека имало периоди на вечер кога мислела дека ќе умре, не можела да издржи, плачела и на татко ми му велела да се грижи за нас, да не пази..... Но, :!: мајка ми имаше голема помош од татко ми цело време беше покрај мама, кога таа мислела дека ќе умре, тој ја убедувал дека мора да живее заради нас, јас и брат ми.

Еве сега поминаа 8 години и мајка ми е нова личност. Некогаш ги пие хелексот,некогаш диазепам, по пола апче ама има и денови воопшто кога нема да се напие. Не е повеќе зависна од нив.

Девојки трудете се, бидете храбри да ја победите анксиозноста!
    Мислам дека се е до вашиот ум. Не гледајте болеста да ве контролира, туку вие!

На Kim87, Viki693, nesi.vanesa и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  8. nesi.vanesa

Се зачлени на:
    8 август 2013
    Пораки:
    104
    Допаѓања:
    23
    i jas istot go mislev centar na ramnoteza da ne e, abe zdravi sme! jas koga gi zemav rezultatite za krv i se super mislev deka doktorite nemaat pojma ne razbiraat nishto, i sakav u germanija da idam proveruvam krv! (hahahha) abe dodeka gi imash ovaa imash izvor na glupi misli kolku sakash : ) da ne te chudat sekakvi misli nedefinirani ako ti dojdat vo glava.. samo vreme treba i ke projde poleka poleka znachi samo vreme i podrshka da imash okolu tebe za toa vreme ke odi kako podmachkano : )

9. GirlLove

GirlLove Форумски идол

Се зачлени на:
    4 јануари 2010
    Пораки:
    6.186
    Допаѓања:
    16.431
    Здраво женски,како сте? Јас да ви кажам како сум заодила на аеробик со сите симптоми...и мисли..леле каде сум?да не сум изгубена?што мисли оваа до мене што вежба,дали сум луда?дали ќе ми застане срцето ако вежбам,леле да не се онесвестам и сега ако вежбам ќе ми се сврти и одма осеќам дека ми се врати...па да не ми зазежи па да паднам во несвест??Оти не зборувам многу?шо ми е? Минатиот тренинг коа станав наеднаш почнаа да ми зујат ушите...и мн се уплашив...инаку осеќам слабост во мускулите и тоа ми е тешко...не можам да вежбам...СЕПАК вчера беше 7 ден откако почнав со вежбање и тоа сама одам... :) сум се препотила...и некако подобро спиев инаку цело време сонувам потсвесно и мi e лошо..
    Поздрав до сите ! Ве сакам ! ЈК :)

На elisabeta и mal.ecka им се допаѓа ова.
  10. GirlLove

GirlLove Форумски идол

Се зачлени на:
    4 јануари 2010
    Пораки:
    6.186
    Допаѓања:
    16.431
    ПРОФЕСОРКАТА МИ ЈА ОДОБРИ ДИПЛОМСКАТА !!!!!! ХЕПИ АЛ ДЕЈ ЛОНГ !!!! :) :) :)

“Thousands of candles can be lit from a single candle, and the life of the candle will not be shortened. Happiness never decreases by being shared.”- Budhha

Да си дочекаме за сите Феминки ! :* ВЕ САКАМ!
    Морав и овдеда пишам....од пуста среќа

На nesi.vanesa, slucajna, Viki693 и 4 други им се допаѓа ова.
  11. slucajna

slucajna Истакнат член

Се зачлени на:
    25 април 2012
    Пораки:
    157
    Допаѓања:
    84
    Dbar den na site drustvo moe staro, novo,pred se da se izvinam za latinicnoto pisuvanje ama toa e ,odamna ne sum pisala ama da vi kazam pravo povremeno otvaram da vidam sto kako ima na forumov ima dosta novi neli taa e, dobro dojdovte vo drustvoto nareceno ankcioznost ama se nadevame neli deka ke prebrodime se ,drustvo edno da e jasno akcioznosta e sostojba ne e bolest se si mie kako doslo e sega povremeno ke se vraka ma da nie veke sme se naviknale ,vaka sega za novite jas se druzam so ankcioznost eve nepolni 4 godini povremeno znaci teski dve,ipol godini pa posle se nekako postepeno si odese i si doagase ama ne so tolkav intenzitet,znaci sve sum ispitala samo glava nemam snimano a sega vo ovoj perod imam glvobolkii toa cudni neli so ogled na sostojbata znaci ovoj period nie go custvuvame na nekoj nacin i posle pak vo prolet koga vremeto ne e ni zima ,ni prolet ni leto i taka nekako ke si se navikneme neli leso e da se kaze ama tesko se podnesuva pa postepeno ke se navikneme da ne bidam dolga ama sakam da vi kazam deka nema otkazuvanje mnorame,hrabro da se spravime mada i jas ne sum kolznae kolky jaka ama se mora zivotot kako takov e ubav neli morame da se borime da ni e podobar e sega ne e se interesno da e sovrseno ke se slozite so mene toa e morame da ja nadmineme sostojbava i ke ni bide podobro morame taka,mnogy druzenje ,pozitivnos ,smea i razgovor da ni bide polesno ..pozdravce do site i samo napred nazad nema iako ke ni se cini deka se vrtime vo krug no morame da nadmineme se nie sme najjaki da znaete site...sekoe dobro.

12. acebitola

acebitola Активен член

Се зачлени на:
    15 декември 2012
    Пораки:
    76
    Допаѓања:
    2
    de kazete mi od sto mozi da se izdriguva samo i jaden i ne jadenn isto i od sto mozi vrtoglavica i losi misli samo vo glavata da mi mavaat ne se trpe mi se cine ke mi se sluce nesto :( :( :( :(

13. GirlLove

GirlLove Форумски идол

Се зачлени на:
    4 јануари 2010
    Пораки:
    6.186
    Допаѓања:
    16.431
    Почнав да ја читам книагата The power of positive thinking...има еден дел что ме бендиса...па затоа речив да читам делови од Библијата со надеж дека ќе ми помогнат...Еве ја онлајнhttp://www.lbushcolejr-pd.info/uploads/9/8/1/5/9815519/the_power_of_positive_thinking.pdf
    ...а делот е почетокот на 2ра Глава

14. edna.nizaedna

edna.nizaedna Активен член

Се зачлени на:
    24 јули 2013
    Пораки:
    5
    Допаѓања:
    0
    vi gi citav i vasite slucai i se utesiv deka ne sum samo jas sto pominuva niz vakvi problemi. Ona so koe jas se soocuvam e stravot ne deka mene ke mi se sluci nesto tuku stravot deka nesto ke im se sluci na moite bliski, na deckoto ,tatko mi,brat mi se plasam deka ke gi izgubam,postojano mi doagaat losi misli, pretcustva nervoza deka ke se sluci nekoja nezgoda...najverojatno seto ova proizleguva od toa sto ja izgubiv majka mi pred dve godi neznam najverojatno e toa,no neznam kako da si pomognam sebe si, zasto stravot mi stanuva pointenziven vo posledno vreme :doh:

15. aleksandrazoki

aleksandrazoki Активен член

Се зачлени на:
    6 февруари 2013
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    0
    zdravooooooooo na siteeeeee.........:)

16. Panina

Panina Активен член

Се зачлени на:
    22 октомври 2013
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    1
    Zdravo na site!Jas sum nova na forumov ama imam golem problem i morav da pisam .....Custvuvam golem strav vo mene veke mi prerasna i stan del od moeto sekojdnevie ....Se nadevam deka nekoj znae kako da pomogne....Ako nekoj poznava nekoj dobar psiholog koj mislam deka ke mi pomogne neka pise....pls......Pozdrav do site

17. sim0na

sim0na Истакнат член

Се зачлени на:
    25 април 2010
    Пораки:
    84
    Допаѓања:
    10
    Панина ... Не си само ти што се чувствуваш така , туку и сите ние што сме на форумов, посебно во делот на анксиозноста... Јас веќе година и пол се борам со оваа анкс. За ова да го пребродиш лек си самата ТИ. Најмногу влијај психата, кога тоа ти се случува ти само помисли не не е можно ова што ми се случува ова е само дел од анкс јас сум здрава, јас не се плашам ( зависи и што чувствуваш во тој страв) На пример мене особено на вечер ми се јавува анкс и ми се чини дека срцето ке ми престани да ми работи дека ќе припаднам и мн слични работи, секаде бев се проверив здрава права сум, но најважно ми е тоа што самата си помогнав кога АНКС НЕ ГО ОСТАВАМ ДА ДЕЛУВА СО МОЈОТ УМ И ДА ГО ОМАЛАКСУВА МОЕТО ТЕЛО.... само си викам не сум болна, нема да припаднам пак овај анкс сака да ме победи нема да дозволам... и покрај сето ова кога ке ми дојдат тие лоши мисли дишам подлабоко со затворена уста преку носот, и тоа доста ми помага ... пробај го ова мене стварно ми помогна ... ако неможиш појди на психијатар и почни со апчина што ке ти ги препишат, јас пијав но по некој период ги исфрлив од употреба не сакам да станам зависна, можеби да се напијам мн ретко кога сум нешто мн изнервирана. Се надевам дека малку ке ти помогни мојот мал совет што го применувам јас лично во мојот живот ПОЗЗ :* :* :*

На natemila му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Panina

Panina Активен член

Се зачлени на:
    22 октомври 2013
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    1
    Simona fala ti mnogu za sovetite.....se obiduvam da go pravam toa no mnogu tesko mi odi.....sakam da pojdam na psihijatar nekako so razgovor da mi pomogne zosto ne sakam da se navlekuvam na apcinja....A sekoj den sum na rabota i najlosoto e sto stravot mi poteknuva od tamu....cela se tresam od samata pomisla deka treba da odam a i koga sum tamu.....Ne poznavam dobar psihijatar ako poznavas nekoj od Skopje te molam pisi mi
    Pozdrav

19. gokeeeeee

gokeeeeee Активен член

Се зачлени на:
    22 октомври 2013
    Пораки:
    12
    Допаѓања:
    0
    здраво на сите момци и девојки ја пронајдов темата и незнам дали спагам во неа е вака многу ми е лосо чуствувам страв од смрт од болести и од се а имам и вртоглавици трпненје на телото гушенје тресенје на нозете и лоши мисли и мн се плассам и ако процитам неш дека некој сам се повредил или повредил некој друг мислам дека и мене да не ми се случи истото тиа мисли ме плашат ај некој нека ми пише далии и некој од вас ги има овие мисли и како се справувате со нив зс мислам дека полудувам и мн ме страв и се си мислам да не е несто како магија нешто што сум вака а иначе вака сум две години пишете ве молам

20. natemila

natemila Популарен член

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    2.533
    Допаѓања:
    8.444
    дефинитивно спагаш во оваа така наречена ''болест'' сите имаме дел од овие симптоми, кој од време на време знаат да се изгубат па при секој нов стрес пак да се појават, и кај мене е така некој денови ги нема, некој денови ги има сите, јас пред две години пиеав асентра па по седум месецно користенје докторот ми ги прекина бидејки бев добро, сега после две години по презивеам голем стрес пак ми се вратија дел од симптомите, како вртоглавица, тахикардија и слично, се борам некако со ова сега повторно бес лекови и гледам колку сто можам помалку да покажувам бидејки сум самохрана мајка на едно 5 годисно детенце на кое што му е потребна силна мајка, до кога и како ке се бориме со ова незнам но дека ке полудиш и дека ке се мрднеѓш сигурно нема, барем никој до сеа од ова не се мрднал, и ке заборавев да кажам дека сега некогаш пијам демитрин по потреба кога ептен неможам да се соземам од ова. Позз и убав ден