Анксиозност

Дискусија во 'Психологија' започната од dunja, 12 јануари 2010.

1. nesi.vanesa

nesi.vanesa Истакнат член

Се зачлени на:
    8 август 2013
    Пораки:
    104
    Допаѓања:
    23
    da da eve mene sega pochnaa nekoi machenja u glava nekoi chuda da mi se deshavaat, stiskanje i slichno ja za ovaa vreme vikam deka ne mi odgovara machno e:/

2. Izgrizan

Izgrizan Активен член

Се зачлени на:
    20 мај 2013
    Пораки:
    18
    Допаѓања:
    3
    aj ve molam kazetemi dali osekate omalaksanost i na izgled bledilo gubejne na apetet fala odnapred :*

3. AnichkaLeo

AnichkaLeo Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јуни 2013
    Пораки:
    245
    Допаѓања:
    92
    Da i toa kako premalaksanost se si mislam kje se onesvestam i nemam apetit a koga kje pomine anksot odma mi se otvara apetit i odma jadam

4. kolethemen

kolethemen Активен член

Се зачлени на:
    29 октомври 2013
    Пораки:
    9
    Допаѓања:
    0
    вака значи ме интересира дали е ова стрес и анксиозност, пошто изминативе години откако го завршив факултетот седам дома, не сум многу во движење, со неколку другари претежно, мал круг, и поретко излегвам, повеќе на комјутер или мобилен,
    имам симптоми на болки во мускулите особено нозете, ми се стегат и ме болат, некогаш ништо не ме боли, ама ако одам нозете ми се како здрвени, и болки во долниот ден и колента, ама и сто и делот околу задникот, колковите и кичмата ми се стегат, за стомакот да не зборувам, камен ми е тврд и ме боли, дури и храната не мисе движи низ цревата како блокиран сум, спазми ми се прат на цревата, како нож ме боди, кога ке одам во wc изметот наликува на пластелин, една раобта што не можам да појдам со триста маки и препарати, туку како леплив ни водата не го носи, не сум можел да одам во wc и по повеќе од десет дена, ме пржи кога уринирам, ми се дешава често да неможам здив д земам, депресии тешки ме фаќале дека ги остам конци ке испукам,потоа плитко дишам и се кочам целиот, кога јадам како храната не ја џвакам убо, не дишам нормално, како здрвен сум само ги мрдам нозете ги стегам, и кога ке станам целиот сум свиткан како старец не можам да одам, како укочен, вилицата, вратот и рамената ми се здрвени, многу полошо ако вежбам ми се здрвуват мускулите со болка, не можам да се олабавам, и после уште понапнат сум, цело време ми бега умот негде само мислам, на секакви глупости, филмој си прам во умот, пред време ги планирам работите до детали, исто мегју веѓите ме стега челото како притисок и видот ми е како перде да имам на очите, како да сум во телото на друг, не сум свесен и присебен, не обрнувам внимание на околината и патот, немам енергија, кога спијам мозокот уште ми работи неможам да одморам, стално сум замислен и очите ми се како закочени во една точка не ни фокусирам на далечина, можеби комјутерот е виновен не знам, штом помислам на одреден дел од телото ми се стега, кога ке ме фатат негативни мисли не ги слушам другите што ми зборувааат, не зснам колку пати сум барал причина по нетот, сум испробал што не 300 препарати без никакво подобрување, најмногу ми помогнуваат пробиотиците, ако знај некој причина и лек

5. s1a1n1d1r1a1

s1a1n1d1r1a1 Популарен член

Се зачлени на:
    10 октомври 2010
    Пораки:
    1.685
    Допаѓања:
    14.362

Па неможи точно ние да ти дајме дијагноза пошто како шо веројатно имаш прочитано тука на форумот на секој индивидуално различни симптоми му се јавуват. Можи да е анксиозност ама можи да имаш и некоја бактерија на желудникот или во цревата.
    Прво утре стани си и дирек кај матичен на преглед :D Ми звучи на бактерија на желудник јас имав порано и такви слични симптоми имав. Прегледај се прво па ако не е ништо тогаш веројатно е анксиозност... А и излези малце :D Сам си кажваш дека многу седиш пред компјутер оди пешачи нешто прај... Крајно и вработи се нешто онака келнер, ваму таму колку да ти поминва времето дури не најдиш нешто поарно. Такво ни е општеството шо да прајме :D
    А и баѓи женски се бркат така :D
    Знам дека не ти е дојдено до женски бркање моментално, очигледно ти е тешко ама и мене ми било, и најбитно е да продолжиш со најобични активности. Мораш да се социјализираш секојдневно и да се раздвижиш... Па пиши како ќе биди :D Поздрав

На dunja му/ѝ се допаѓа ова.
  6. AnichkaLeo

AnichkaLeo Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јуни 2013
    Пораки:
    245
    Допаѓања:
    92
    Aj te molam kazi mi koi simptomi gi imash so taa bakterija ama totalno shto osekjash pozz

7. Venera.13

Venera.13 Истакнат член

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    46
    Допаѓања:
    15
    Мислам дека сите кои што се соочуваат со анксиозноста имаат проблеми со самодовербата со тоа стануваат и повеќе самокритични и уште толку опаѓа самодовербата, а со тоа почнуваат и да се развиваат и негативните мисли и така се мотаат во мрежата на анксиозноста. Исто така сметам дека треба да се соочувате со проблемот значи не да се избегнува вештачки односно да ги тргаш мислите да правиш ова она само за да не мислиш на ансиозноста!! Читајте книги за анксиозноста сигурно во нашиве книжарници има преводи ако не на интернет постојат безброј статии од психолози и психијатри пишувани конкретно за ансиозност.Размислете од кога сте почнале да се соочувате со тоа и што го предизвикало тоа најдете го коренот на проблемот и пробајте да најдете начин да го решите (запишете на лист). Сите знаеме дека се е тоа производ на нашата психа може се да се преброди но треба време и трпение. Најдобар начин е да работите на себе да се трудите да бидете мотивирани, да ги елиминирате негативните мисли кои ги имате за себе да вежбате,да се дружите,да излегувате,да се храните здраво и правилно,да слушате happy музика,да гледате комедии односно да најдете причина повторно да се смеете.За секој проблем постои решение морате да го анализирате проблемот и да работите на неговото решение.Препорачувам да правите streching вежби или јога со обавезна медитација (ова се може да го најдете на youtube) и тоа да го правите секогаш пред да излезете од дома(уште подобро би било ако е пред работа,школо или факултет).Има чаеви за смирување и апчиња за смирување на природна база (од билки незнам дали смеам да го напишам нивното име??).Немојте да се обесхрабрувате не сте ни први ни последни кои го имаат тој проблем и потрудете се да излезете како победници од таа битка. Поздрав ;)

На oceana, KENdra и AnichkaLeo им се допаѓа ова.
  8. AnichkaLeo

AnichkaLeo Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јуни 2013
    Пораки:
    245
    Допаѓања:
    92
    Aj te molam vo poraka pishi mi gi caevite koi se za smiruvanje pozz

9. zoceeee

zoceeee Истакнат член

Се зачлени на:
    25 март 2011
    Пораки:
    303
    Допаѓања:
    70
    здрво сакам да прашам дали од анксиозноста може да сонуваш многу страшни соништа како на пример мртовец сандак со мртовец и мн други слични соништа ве молам пишете ми

10. nesi.vanesa

Се зачлени на:
    8 август 2013
    Пораки:
    104
    Допаѓања:
    23
    Da daa, I toa chesto mi se sluchuvashe zatoa shto samo na toa mislish I se reflektiraa vo son ...

11. nesi.vanesa

Се зачлени на:
    8 август 2013
    Пораки:
    104
    Допаѓања:
    23
    Dali ima nekoi posledici ili napdi ako naglo gi ostavite AD... bidejkji gi ostaviv naglo vekje pet dena, I sega kako da imam trnenje vo gradite okolu srceto mnogu chudni simptomi ama samo koga se dvizam, neshto kako mravki da mi lazat vo gradi I kako trnenje nekoe... dali nekoj ima vakvo neshto I dali e od anks ? Pozz :*

12. Viki693

Viki693 Популарен член

Се зачлени на:
    19 ноември 2012
    Пораки:
    555
    Допаѓања:
    584
    Неси од наглото оставање е, не си требала така одеднаш, тие се намалуват постепено...но кога веќе5 дена не си пиела издржи ќе поминат тие симптоми, но земи си нешто на природна база како сируп валеријана или неурофорте и магнезиум, во меѓувреме и пиј нешто за главоболка ибупрофен или слично... имам позната која нагло ги остави и немаше проблеми..

поздравче

13. slimy

slimy Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2012
    Пораки:
    1.379
    Допаѓања:
    1.451
    здраво м
    глдедам дека секој со својата мака се бори со анксот,исто и јас до пред њдна недела бев прекрасно бев на контрола психијатаро ми рече дека и постњпено ќе ги оставам сите апчиња,но не можев да добијам сиклусот и гинњкологот ми даде да пијам хормони прималут нор и еве пет дена што ги пијам и многу ми е лошо.исто така два месеци немам менструација и тоа ме уби веќе пмс катастрофа сум.ниту можам да спијам ниту можам да јадам само ми се гади и повраќам дали некоја од вас има вакво искуство и како го надмина?
    пет дена што ги пијам а гинекологот рече десет дена два пати дневно.а незнам како ќе издржам само ми се плаче по цел ден не знам какода го надминам пијам два псти по пола деметрин и бедоксин заедно ама хледам дека веќе не можам да се контролирам.:(:(
    поздрав

14. elisabeta

elisabeta Популарен член

Се зачлени на:
    25 мај 2012
    Пораки:
    1.888
    Допаѓања:
    7.540
    Можеби се нус појави од хормоните додека не се навикне организмот ке ти се гади и други тегобии зависи важно е да не креваш паника све ке се среди поздрав

15. gokeeeeee

gokeeeeee Активен член

Се зачлени на:
    22 октомври 2013
    Пораки:
    12
    Допаѓања:
    0
    здраво на сите еве ме пак мене со моите црни мисли што ме нервираат де некој нека ми каже како да се справам со мислите дека ке повредам некој или самата и ми се случува во последно време ако слушнам нешто на телевизорот и јас да си филозофирам а мене ако ми се слуци ова истото да направам некоја глупост ве молам да ми казете дали и некој друг има вакви глупи и страшни мисли или само јас сум така чекам одговор

16. nesi.vanesa

Се зачлени на:
    8 август 2013
    Пораки:
    104
    Допаѓања:
    23
    ama takvo trnenje chudno i shtreckanje jako ovaa... a sve si mislam da ne e neshto drugo da ne mi e srce neshto.. ja proveruva pred 4 meseca ama sga ne znam shto moze... i demetrin ispiju navecher mene me smiri ama toa chudni simptomi ne .. pa da idu do doktor :/

17. gokeeeeee

gokeeeeee Активен член

Се зачлени на:
    22 октомври 2013
    Пораки:
    12
    Допаѓања:
    0
    одговоррр

18. persula

persula Активен член

Се зачлени на:
    15 јануари 2013
    Пораки:
    92
    Допаѓања:
    9
    Dali osekate peckanje kako so igli bodenje vo levata pupka od gradata,i kako presloci na crceto od vreme na vreme jas eve dva dena me pecka,i sega se napiv helex pa malku me popusti,dali ima nekoj vakov simptom i dali znae dali e stetno?

19. nesi.vanesa

Се зачлени на:
    8 август 2013
    Пораки:
    104
    Допаѓања:
    23
    da daa i toa kako osekjame.. ke ti projde za den dva do tri, pa posle nekoe vreme ke imash isti simptomi a ke mislish novi i drugi se.. i ke imash trnenje ko jas sega i panicham :/

20. Viki693

Viki693 Популарен член

Се зачлени на:
    19 ноември 2012
    Пораки:
    555
    Допаѓања:
    584

На nesi.vanesa му/ѝ се допаѓа ова.