здраво на сите еве ме пак мене со моите црни мисли што ме нервираат де некој нека ми каже како да се справам со мислите дека ке повредам некој или самата и ми се случува во последно време ако слушнам нешто на телевизорот и јас да си филозофирам а мене ако ми се слуци ова истото да направам некоја глупост ве молам да ми казете дали и некој друг има вакви глупи и страшни мисли или само јас сум така чекам одговор
И мене ми се случуваше сега поретко, период е тоа само насочиги на друга срана најдиси занимација знам тешко е да ги пренасочиш но траба да се потрудиш,инаку тие страшни црни мисли ги создава самата анксиозност на пример ако видиш нож мислиш дека ке се повредиш или некој друг ке повредиш се прашуваш себеси дали си луд поради таквите мисли а верувак ништо од тоа нема да ти се случи тие се само мисли кои уште повеке сакаат да те заплашат и да те заглават во длабочините на анксиозноста ,кога ке ти дојдат тие мили повторувајси дека тоа се само мисли и нема да те заплашат ,колку пати само ти се вртеле па ете ништо од тоа не се случило поздрав и само напред
I mene istoto mi se slu;uva i so tie misli samo si go zgolemuvame stravot......to;no treba samo na dobro da mislime....jas istoto go pravam se obiduvam da mislam na dobro nekogas mi uspeva nekogas potesko ama uspeva ke se borime morame...i eden den celosno ke iscezne
Луѓенце здраво Јас постојано ве читам...Во последно време чуствувам болки во левата рака и левата нога,болка под левата града и во грбот,се мислам дека ми е срцето тоа ми е најголемиот страв,направив екг но докторот рече дека се е добро,меѓутоа мислите дека екг-то дава точни резултати или да направам ехо ? Дали ми е ова од анксот?Дали некои од вас вака се чуствувал? Голем поздрав до сите
Да од анксиозноста е се појавуваат и физички болки само легни ко ке имаш такви болки и опуштисе гледај опустиго телото само без паничење нема никакви последици од таквите болки
ist sluchaj kako jas.. ne dushichke se si pokazuva tochno da imash problem so srce toa se nosi so godini a chesto doagja ili so ragjanje ili vo postari godini, taka da ako ti e dobro ekg-to super si samo anksot ti gi potiknuva loshite misli da mislish gluposti, jas mislev doktorite ne znaat da gledaat krv i deka preku krv nishto ne se pokazuvalo pa mislev da idam do drugi zemju, ne deka sega ne mislam ama podobro e : )
здраво девојки како сте и како се справувате со анксот и црните мисли мене ми е многу лошо се некој страшни мисли ми се вртат низ глава а што се однесува до гокеее да ти кажам дека и јас ги имам тиа страшни мисли како тебе и тешко оде да се справиш со нив се мислиш во секој момент ке направиш некоја глупост ама не сакаш да ја направеш а дали и некој друк драги пријатели се соочувал со вакви мисли пишете ми чекам поздравввв
Гледам слабо одговори на темава еве пак јас ке одговорам.Да на психичка база е гадењето и колку милсиш дека ти се гади толку те дрзи и не поминва истотака и апетитот нормално ке ти се намали од гадењето,е сега ко ке ти се гади гледај одма земиго патот под нозе и просетка надвор или во природа каде било и ке ти помиене не се затворај дома само прошетка е спасот
Девојки мене се полошо ми станува во 7 месец влегувам од бременоста и сега не можам да дишам нормално како што дишев не можам ноќе да спијам цело време мислам на пораѓајот што ќе биде како ќе биде.Таман се подопуштив почнав да шеткам 5-6 месец сега пак истото страв ми е од дома да излезам тахикардии мислам дека ќе се онесвестам итн да не ги набројувам сите симптоми.Ајде некој совет ве молам
jas bi ve zamolil da mi kaze nekoj dali na nekoj mu se slucilo da osejka bockanje vo gorniot del na glavata kako impuls ostar bodez koj trae pomalku od sekunda , mene mi s eslucuva toa 2 ,3 patio vo denot osobeno koga e promenlivo vremeto molam za odgovor
ne sum bremena i ne znam kakvi simptomi nosi bremenost, ama toa e od anksot sho se vozbuduvash i ti se stvaraat takihardii, chajche nekoie za smiruvanje ne e shtetno za tebe, dishi dlaboko, shto i da bide nishto ne mozesh ti, ama nihsto nema da bide veruvaj! Zemi iskochi malku proshetaj ili pushti filmche enshto kniga i ajt, proshol denot : )
daa i mene mi se ima sluchuvano, i toa ke projde za nedela dena pa ke mi se pojavat drugi simptoi posle, prvo mislev imam krv u grlo edna nedela traeshe pa posle bockanje vo glava, pa sega okolu srce i toa site traat okolo nedela do nedela ipol i posle zabravish a inache nema da te ostavi da spiesh od toa ama ke projde !
daaa jas koga fativ paniki za dve nedeli 7 kg oslabev, edna prasna jadev cel den taka da sega jadam i za tie denovi, ke projde samo vreme i trpenie imaj, teshko e ama ako se smirish polesno ke e ! pozz
нека ми пише некој ВО ЛП добар психијатар мислам со прватна ординација во Охрид,нека ми писе негов број и каде се наога .фала поздрав
здраво дали на некој кога седе и кога леже да осека нозете како да вибрираат внатрешно и да подрипнуваат и потоа како струја да пецка во нив и како да не ги осекаш ве молам пишете дали и ова е од анксот
ansksioznosta moze da se javi niz razni simptomi, gadenje od hrana, tahikardija, igranje na muskuli i uste mnogu drugi reakcii na teloto. nisto od toa ne e tolku strasno, toa e samo nacin na koj teloto signalizira deka e pod stres, bidejki imam iskusuvano anksioznost i vo podolgi periodi, mislam sum imala maki so ovaa sostojba mojot sovet e da se potrudite, sto i da e pricinata da racionalizirate i da se spravite so stravot, bez razlika i od kakva priroda da e. onoj koj ke se sooci so stravot, ke si go priznae problemot na pola pat na resavanje e kon istiot. vo megjuvreme, pravete nesto sto vi godi na vam, prijatna prosetka so prijatelka, citanje kniga, posvetuvanje kon nekoe hobi, produktivnost i na nekoj nacin kanaliziranje na taa negativna energija. dokolku cuvtstvuvate deka ne mozete sami da se snajdete so situacijata voopsto ne e loso da se pobara pomos od strucno lice, psiholog psihijatar ili ednostavno lice koe e obuceno za psihoterapija.