Фала ти најмногу за советите!Дефинитивно треба да почнам терапија и да одам на психолог зошто осеќам дека овај пат е појако од претходниот и си мислам дека сум болна од најтешки болести неможам да си поможам кога ме фаќаат паники се губам скрос не дишам,имам пресилна тахикардија,зголемен притисок и ред други работи. Сепак фала ти,поздрав
Па и треба мислам да одиш. Мој личен совет е ако веќе одиш кај некој, оди кај психолог не кај психијатар. Оти психологот поќе обрнува внимание на разговор на потеклото на проблемот шо ги поттикнало, од каде баш сега ти текна да се случи и слично, а психијатарот поќе лекарства дава. Лекарствата помагат моментално. Во широк план психата е лекот. Таму треба да се лечиме И не е воопшто срамно како шо одиме на доктор за грлото, така и за умот Со среќа
Смешно ми е дури да го зборам, ама ете. Имам 17 години и патам од чудово. Главоболки, тахикардии, к**ци палци.. Стално ми се дешава кога сум сама.. често пати и пред луѓе што ги сакам и се секираат за мене. Ради зголемена анксиозност си направив здравствени проблеми, срце, желудник. Дури и на кожно завршив поради белег, верувале или не, кога пати душата, пати телото. Од здравјето - психата, од психата - здравјето. Луѓето околу мене ми викаа смири се ама нема.. Имам приметено што стално си ја имам, ама... на периоди е многу зачестена, ќе ме убие мислам. Дечко ми почна да ми се дере дека сум луда, претпоставувам врска нема за ова.. МЛАДА СИ ЕДНО ДРУГО БЛАБЛА. Сфаќам бе дека не ми е добро, ама психа ти е. Не е толку лесно. Згора на се, една од причините поради која раскинавме беше мојата НАПНАТОСТ, НЕРВОЗА. Сеуште немам најдено лек, ниту пак некој што ќе ме сфати. Не е период, не е обична нервоза, не е депресија. ИЗМАЧУВА ОВА. БОЛИ ВНАТРЕ. Имаш празнина, се нервираш и за најмала ситница, те боли се, те расплакува, ти се врти, срце ти бие. И многу е лошо..... Најлошо е што ми се случува и на сред искачање, кога сакам најубаво да си поминам. :/ Лош впечаток оставаш и тоа е тоа. Ако знае некоја добра помош, ОСВЕН ПСИХОЛОГ кажете.. Јас само гледам да сум стално зафатена, така не се замарам.. )...
skoro se zaboraviv i gi nadminav site vakvi gluposti,edinstveno mi ostana teskoto disenje,auuuuuu nemozam pokje da go podnesam,ni apcinja pomaga ni nisto,non stop po cel den mislata mi e tamu,DISENJE PREKU USTA SEKOJA 20TA SEKUNDA...i normalno vozduhot stiga samo do pola,i odma ajde nervozi napnatost, i crni misli 300 gluposti !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! so mislite deka mozi da pomogni, probvam da disam preku nos i nekogas poarno mi e....mislite deka JOGA mozi da pomogni??? znaci problemot mi e so custvvuam nekoja napnatost vo mene i sakam da disam dlaboko non stop i da se prozevam,a taka mi uspeva 1/3 ..... koga ke mi uspej smirena sum nekoe vreme, a koga ke pocni da mi zastanva povtorno nervoziii... pred da zaspijam nemam problemi, isto i koga spijam... i koga sum nesto mnogu zamislena ili pravam nesto vazno
здраво на сите сакам да прашам дали и моите мисли спагаат во анксиозност или нешто друго е проблемот со мене вака имам проблеми со вртоглавици стомак ми рипа ме гуше ми трпне глава нози тело лоши соништа а мисли ми се јавуваат секакви дека ке умрам дека сум болна од некоја тешка психичка болест дека ке се скренам па дека ке се повредам самата и другите дека ке престанам да ги сакам децата маж ми и другите а кога сум сама мислите ми се појаки незнам што е проблемот бев и по бајачи и секаден и од нигден нема помин ве молам некој,нека ми објасни во која состојба спагам и дали некој ги има овие мисли и симптоми а навечер ми е најлошо кога си легнувам пишете ми зошто се губам во просторот поззз се надевам ке ми помогне некој
А освен по бајачи што си одела, си отишла на психијатар или психолог или тоа срамота е? По бајачи одела бе...
Поздрав Гокеее Дефинитивно добар психијатар ке ти помогне. Ништо не не решливо, ке помине ама мораш да го направиш првиот чекор -психијатар. Со доза на лекови и психотерапија ке ти бид еподобро.Не одолговлекувај. Се најубаво!!!
luge ve molam pomognete mi se borev so ovaa bolest podolgo vreme i eden preiod mi pomina se pred edna nedela pak me fata strav mi e d aizlezam nadvor mislam deka ako izlezam nesto ke mi se sluci celo vreme sum stegnata i ne znam sto da pravam i so decko mi raskinav poradi toa a i mojata rabota e takvo so moram d asum postojano vo luge i nekolku pati imam otkazano i rabotata od toa piam persen ama ne mi pomaga. Kazete mi kako vie pominuvate preku ova
ех јас две години бев добра па сега еве неколку месеци не сум,пак почнав нешто да глумам ме бочка срце, вртоглавица ке умирам и т.н, не искачав пак сама па дури и пред месец ми се слоши во када па ми беше страв после тоа и сама да се бањам, но завчера ме фати инам хах влегов сама се избањав се јавив на другар отидов на гости на кафе и за чудо ни еден симптом, денеска добив менструација имав некое боцкање околу срцето се напив еден дијазепам и легнав малце, станав кај пет часот на пладне и со керкичката и бившиот сопруг бевме на шопинг и во кафич на кафе, во кафичот ми се сврте малце ама не избегав доседов хаха си се тешев а ова е од сто имам добиено и така, значи само да ги избегаваме лошите мисли како срцев удар и триста глупости сто можеме повеке, па на крај си реков ако треба да ме фати срцев удар и дома и на кафе ке ме фати хахах тоа е тоа до сите
i mene mi e taka bezveze cel den me gusi me bocka okolu srceto i jas pijam diazepam i malku ke podzaboravam ama toa ti e zivot a imam preokupacija cel den so moive tri kerki gadno gusenje osekam skoro dve i pol g mi se smaci veke ovoj tovar na mene .....................
da deneska pogotovo epten custtvuvam bockanje, no veke nemozam da mislam samo na mene, kerkickata ima skoro 5 ipol godinki i vika aman ma mamo samo vikas ke umram i sekoj den ti e loso, taka da deneska rekov ke ja setam pa sto saka neka bide i mene mi se smaci od ova prokleto custvo, nie seekoj den umirame i koga kasno navecer ke legnam si razmisluvam pomina uste eden neiskoristen den so moeto srce zatoa sto jas imav glupi misli vo glavata
Сакам да ти кажам дека ако толку ти е шубе ако толку ти е мисла во врска со срцето оди тркни до на доктор испровери го Барем од ко ќе го испровериш ќе бидиш начисто дека е само од анксот и ќе можиш поубедливо да си се тешиш дека ти е до психата.. Друго шо сакав да ти речам е дека стварно МОРАШ да си подобра и за себе ама и за ќеркичката. Мораш да се грижиш за себе а на тој начин ќе се грижиш и за неа. Јас пораснав без мајка, мајка ми почина ко имав 7 години и се би дала на светот да ми е тука до мене. Немој да те памти како таква, како болна цело време како плашлива. Претпоставувам дека ја сакаш најмногу од се, ама за да и помогниш неа ВОДИ ГРИЖА ЗА СЕБЕ. Биди храбра, среќата ги следи храбрите. Гледам си оптимистична во постојте и многу ме бендисва то. Се поминва луѓе се поминва... Сеќавањата остават засекогаш. Ти посаквам се се најдобро
здраво мене ми е многу лошо ми рипа стомак ме гуше јазик ме стега вртоглавици и секако грдите мисли во глава дека ке направам нешто лошо и нз веке ми се здосади со ова чуство пишете мии ве моламмммммм
Ej slusaj vamu pod itno da se smiris nisto ne ke ti se sluci veruvaj, samo opustise i pominuva da znaes moras da pojdes na psihijatr da vidis kako sto ke ti prepise lekarstva da se malku od malku opustis posle moras sama da se spravuvas .posto lekarstvata se samo mal del da ti pomognat da se stabiliziras da zastanes na nozi potoa moras sama ,jas sum prosla i pominuvam se uste niz toa ,ovoj period ne e dobar bas za mene povtorno ,sum vo ova,isto misli me macat ,glavata mie zdrvena boli ,mi se vrti stomak ke mi pukne mislam ke eksplodiram ama moram da se sparavam so toa ,jas sedam doma sum nevrabotena bez deca ,po cel den sum sama i se boram,naogam zanimacija znaj deka se mine jas sum svedok za toa fala bogy ziva i zdrava i nisto ne se slucilo od toa sto se plasam ,zatoa na doktor toes na psihijatar ,i se ke bide vo red,,pozdrav
s1a1n1d1r1a1 ти благодарам за подршката,жал ми е што прерано си ја изгубила својата мајка, но иако физички не е покрај тебе, духовно сигурно е стално покрај тебе, иначе имам проверено срце и се ми е добро јас знам дека ми е на психа бидејки имав сега брзо блиски што починаа од срцев удар и тоа пред мои очи, но знам дека ке го надминеме ова, јас еднаш го надминав можам пак, можеме сите поззз и убав ден
Ах верувај дека и мене ми се има случено буквално истото... дури двапати. Првиот пат не обрнав многу внимание на проблемот, намалив со цигарите и некако само по себе ми помина.. Но вториот пат беше страшно, мислев дека неможам да земам воздух. Дишев како риба на суво можеби две недели, единствено пред спиење се губеше чувството на недостаток на воздух. И цело време чувствував потреба длабоко да вдишувам и издишувам,едноставно тогаш мислав дека белите дробови функционираат,но од хипервентилацијата добивав мали вртоглавици. Мислев дека имам некои сериозни проблеми со срцето и со белите дробови и уште повеќе ми се влошуваше ситуацијата. Направив милион анализи и прегледи и дури и ехо на срце, за да на крај излезе дека немам проблем и никој од докторите незнаеше како да ми помогне! Пиев и апчиња против алергија и витамини и триста глупости и накрај баталив све и се убедив дека не ми е ништо,за да конечно малку ме попушти...
здраво дали некој од вас има како буцканје на игли по телото и да се чеша по тело лице глава и лицето како здрвено да го осекаш
Зоце јас имам такви симптоми понекогаш,немај гајле. Него да прашам,неможам да спијам убаво.Значи си легнам околу 11 навечер и се разбудам во 2 часот,не сум наспан,а неможам да заспијам.Цел ден сум уморен.Некој совет за подобар сон?