Сакам да прашам дали некои од вас има чувство како да го бута нешто и да се занесува кога оди?Поздрав
★Секогаш кога ќе се почувствуваш изморен и под притисок, само погледни во огледало со насмевка и речи: „Бог не ја создал оваа убава креација да биде под стрес.“★
★Лошите нешта во животот ти ги отвораат очите, да ги видиш добрите нешта коишто порано не си ги забележувал.★
Eve jas ke se obidam da odgovoram na tvojot post. Lekot go baras na pogresno mesto, ako sakas da se oporavis veruvaj vo Bog i moli se! Mene mi pomogna Bog i seuste, postojano mi pomaga! So bajacite ja otvaras vratata na zloto, nemoj taka! Nikoj od skrenal od tie sto se plasele od toa, taka mi rece eden psihijatar. Prvo nesto so ke pobaram od tebe otkoga ke go procitas postov e da se pomolis Bog da ti prosti i da ti pomogne da ja nadmines sostojbata vo koja sto si. Moli se sekoe utro, sekoja vecer, sekogas koga ke se pocuvstvuvas loso. Ke se pomolam i jas za tebe vecerva pred spienje. Veruvaj, ne ti e nishto, nitu si bolna psihichki, nitu fizichki, ednostavno te sovladale losite misli koi vlecat koreni od porano i taka se cuvstvuvas. Mozes da pies po eden helex od najslabite, cisto da se olabavis malku, da ne se sekiras tolko. Prifati si ja sostojbata, ne se plasi od nea i ke i zdosadi, ke si zamine, bavno, no sigurno. Se nadevam deka mojov odgovor ke ti bide od golema korist. Najiskreno!
Samo da ti kazam deka stravovite ni se slicni. I jas ponekogas mislam deka mi se vrti, pa zesko mi stanuva, a nadvor studeno ili pak ke dobijam treska, mi se slucuvase letovo, da se budam srede nok bidejki mi e loso...i.t.n. Mnogu se plasam da ne se onesvestam, toa mi e strav golem i imav i panicni napadi. Veke nekoe vreme se trudam da sedam tamu kaj sto sum bez razlika kako se cuvstvuvam, znam deka mi e od anksioznosta i taka si se tesam... obidi se i ti! Dobro e sto veke pravis cekor napred, pu pu. )
Jas pak tezina cuvstvuvam. Losite misli si gi imam ponekogas i toa. Samo veruvaj deka nema da ti stane poloso, trgni gi plackovcite i nasmevni se. Sto i da cuvstvuvas, kazi si znam deka ne mi e nisto, toa e poradi losive misli. Epa, ke ostanam smirena dodeka ne si zaminat i toa e toa. Uzivaj si vo prekrasniot zivot sto ni e najgolemiot podarok od Bog! Ti posakuvam se najdobro i sto pobrgu da zakrepnes so mislive!
така си е, ке помине како што недошла преку нок анксиозноста така неможе и преку нок да си оди, но чекор по чекор ке ја надминеме скрос па ке бидеме уште похрабри и попозитивни од претходно позз и до тебе ева
Zdravo me nemashe podolgo da pisham pa sega izdvoiv vreme da kazam neshto skoro eden mesec sum mirna anksot kako da zamina i nesakam da mi se vrai pocnav sekoe sabajle stom stanam za na rabota se spremam se shminkam i odma mobilniot na jutybe slushalkite vo ushi i slusham muzika do rabota i pocnav da se osekjam kade kade podobro e sega dali e do toa nezz ama muzikata mislam deka me spasi pozz do site i probajte ne e kojznae shto
Devojki ajde ve molam za pomos.Znaete deka sum bremena 7 mesec sega treba daodam da ispitam krvna grupa ama imam fobija od igli i krv samo sto pomisluvam na toa mi se slosuva.Ima nekoj vakcvo nesto da mi pisi kako go pominal stravot kako da ne se onesvestam od toa i se plasam da ne pripadnam
kostadinka и мене ми е многу страв од игли и боцкање но и сама знаеш дека нема да се онесвестиш а како и да е па во докторски раце си, едноставно кога ке одиш и кога ке те боцнат не гледај, јас пред две недели проверував крв и мојата пет годишна керкичка беше со мене, замисли она ми вика де ма мамо не се плаши не е ништо страшно тоа, така да не се плаши и ништо немам да биде
Кога мене со сила ме натера психологот да проверам крвна слика ја убедував дека ќе преипаднам,дека ми е страв,ме убедуваше таа дека ништо лошо нема да ми се случи,јас си стоев на тоа дека ќе ми биде најлошо,на крај се откажа и ми рече па што ако припадниш па ќе станиш.Тие зборови ме убедија,знчи тоа беше најлошо нешто што можеше да ми се случи,да припаднам,па што.Појдов седнав дишев длабоко и не гледав во иглата него мислев на убави работи и не ни сетив кога беше готово.Значи се ќе биде во ред
Здраво дојдов овде читајќи ја темата за магнетна резонанца!Прочитав неколку страни наназад и ме интересира следново.Дали некој правел магнетна во Ремедика или НеуроМедика и како е задоволен! т.е како поминало снимањето итн?Исто така ме интересира дали има Магнет во болница Букурешт и ако има дали има некој што правел таму? Треба да одам кај докторот и по резултатот од еег претпоставувавм дека ќе ме прати на магнет,па поради тоа прашувам.Малку ми е за брзање а претпоставувам дека во државна се чека и по 4-5 месеци што не би можел да го направам.Сакам ако е можно да добијам повеќе мислења т.е од повеќе членови.Благодарност однапред.
Да не те плашам, ама ако се плашиш од обично боцкање, како ќе го поминиш породувањето? Ајде не се плаши, мораш да бидеш силна. Нека ти биде ова една подготовка за кон породувањето. Па, утре и бебето ќе го носиш по вакцини и друго. Ако имаш фобија, не гледај во иглата, и сфати го тоа како нешто природно и неопходно. Грозно ти е од крв, ама сите во нас имаме крв, некако размозгај си, олесни си. Ако има потреба погледај видеа на јутуб, може ќе те спремат малку и ќе видиш дека не е страшно. Стравот се пребродува само ако се соочиш со истиот.
Не мора да значи ако имаш страв од боцкање дека имаш срав и од пораѓај , чудни се фобиите,еве јас на пример имам фобија од авион да летам со авион јас не се плашам дека авионот ке падне туку дека мене ке ми се снеарни во авионот и дека немам излез после
Znaci vakvi komentari za porajgaj negativni ne mi se potrebni kako ke go pominam Gospod znae.Zalam sto go postaviv prasanjevo.