Анксиозност

Дискусија во 'Психологија' започната од dunja, 12 јануари 2010.

1. blue-sky

blue-sky Активен член

Се зачлени на:
    8 октомври 2013
    Пораки:
    15
    Допаѓања:
    2
    Девојко ништо страшно,ако не можеш да гледаш тогаш не гледај таму завртија главата,трае помалку од 1 минута,ништо страшно,во тие моменти мисли на нешто убаво среќно!!!!

2. natemila

natemila Популарен член

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    2.533
    Допаѓања:
    8.444
    kostadinka znaci poragajot ke si go pomines kako i sekoja majka, eh samo da znaes kolku ke cekas so dusa da si go zemes bebeto vo race sto nema ni da pomislis na nesto negativno za vreme na poragajot, toa e najubaviot den sto moze da go dozivee edna zena. Taka da nedozvoluvaj ni eden komentar da vlijae na tebe :) TI SI HRABRA pozz i sekoe dobro :)

3. zoceeee

zoceeee Истакнат член

Се зачлени на:
    25 март 2011
    Пораки:
    303
    Допаѓања:
    70
    zdravo sakam da prasam dali na nekoj od vas mu ima ripano stomak i da ti se trese pa pisete mi

4. Silver.E

Silver.E Популарен член

Се зачлени на:
    14 февруари 2013
    Пораки:
    2.226
    Допаѓања:
    5.276
    На многумина ова им се случило. Од нервоза, стрес, страв..
    Во такви случаи напиј се чаша вода, диши смирено...сега зависи и каде и кога ти се случува ова.

5. mal.ecka

mal.ecka Форумски идол

Се зачлени на:
    2 декември 2010
    Пораки:
    9.419
    Допаѓања:
    126.999
    Зошто дозволуваш нашите коментари да влијаат на тебе???Примиги само оние позитивните негативните игнорирајги.Значи си го износила тоа дете толку месеци,секоја чест,јас не би можела да го поднесам тоа,бременост без лекарства,значи силна си и посилна него што мислиш,ТИ можеш штом си успеала до сега и понатака се ќе биде во ред.Јас со тебе се тешам дека ќе успеам,затоа биди силна и биди ни прв пример на жена со анкс која на свет успешно ќе износи и донеси здраво дете.

На eleni27 и eci.sk им се допаѓа ова.
  6. nesi.vanesa

nesi.vanesa Истакнат член

Се зачлени на:
    8 август 2013
    Пораки:
    104
    Допаѓања:
    23
    Da prasham dali na nekogo mu se kochila glavata kako da vi trne ednata strana ?

7. butterfly13

butterfly13 Нов член

Се зачлени на:
    20 ноември 2013
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    1
    Здраво, препорачано ми е да пијам ксанакс таблети од 0,25 мг во рок од две недели, за анксиозност и панични напади. Знае ли некој дали можам да ги комбинирам овие таблети со витамини? :)

8. sim0na

sim0na Истакнат член

Се зачлени на:
    25 април 2010
    Пораки:
    84
    Допаѓања:
    10
    Девојки сакам да ве прашам кога сте во оваа состојба ви се врти? ... јас на моменти секундарно ке ми измрда сликата значи не ми трае ни 1 секунда ама доволно колку да ме исплаши...сношти бев на прослава и така ми се случуваше и ми беше страв да не припадна ...а и сега така ми се случи ... не ми се случува нон стоп али сепак... мн ми е страв да не има нешто или пак да не паднам и слично :/ :'(

9. Viki693

Viki693 Популарен член

Се зачлени на:
    19 ноември 2012
    Пораки:
    555
    Допаѓања:
    584

slobodno moze

10. natemila

natemila Популарен член

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    2.533
    Допаѓања:
    8.444
    И мене ми се сличува ова истото и е еден од симптомине на анкс. кој сто најлевеке ме пласши и бодежите во срцето, се надевам дека нема да паднеме :D :D

На sim0na му/ѝ се допаѓа ова.
  11. alehandro

alehandro Истакнат член

Се зачлени на:
    19 април 2011
    Пораки:
    148
    Допаѓања:
    65
    можда ке бидам досаден веке ама навистина ми треба ваша помош.до сега не добив одговор од никој од вас.значи дали знаете некој приватен психијатар во Охрид или Битола ве молам пишетеми,се надевам дека има некој од овој дел на Македонија.мојот е во Скопје и не преферира скупе сеанси едноставно цовекот не работи така .а јас сега работам во Охрид и не мозам да патувам за Сјопје ,инаку сум од Битола али и тами незнам немам одено таму на психијатар затоа што кога ми се случи ова со анксиозноства работев во Скопје.ај ве молам пишете не мора јавно пишете ми во ЛП.благодарам

12. natemila

natemila Популарен член

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    2.533
    Допаѓања:
    8.444
    тоа може да ти каже некој од Охрид или Битола, сигурно не си добил одговор бидејни незнаеле, сигурно ако некој знае ке ти пише поззз

13. nesi.vanesa

nesi.vanesa Истакнат член

Се зачлени на:
    8 август 2013
    Пораки:
    104
    Допаѓања:
    23
    Idi prashaj si matichen, od tamu sigurno znae nekoj dobar psihijatar ke ti kaze i ke ti dade upat : )

14. Darko90

Darko90 Популарен член

Се зачлени на:
    24 мај 2013
    Пораки:
    169
    Допаѓања:
    3.018
    Имав Анскиозност минатата година со симптомите кои се веќе добро познати на сите тука и со асентра и психијатар ја надминав.Од септември навака пак почна на периоди да ме фаќа ама се смируваше некако и горе доле знаев дека е тоа и излегував сам на крај.Е арно ама пред 2 недели правев лекарски тестови за да добијам лекарско уверение дека сум способен да возам кола.И се беше добро додека не дојде до последната проверка, притисокот.Ми кажаа дека имам 100/60(никогаш сум немал проблем со притисок ниту сум се замарал со него освен дека нормален притисок на човек е 120/80)Рипнав од стол,се извадив од памет.Докторката таму ми рече дека тоа е нормален притисок за дечко од 21 год и дека нема потреба за паника.Арно ама мене бројќите не ми излегоа од глава и прашав 1000 луѓе за притисокот.И сите горе доле ми рекоа дека е добро.Арно ама мене не ми излегува од глава и секој ден мерам притисок како ненормален некој.И секој ден ми е 110/70,114/71,111/80 одприлика овие бројки.И пак сите ми викаат дека е добар и дека не треба да се вознемирувам.Сепак јас ко јас морав да проверам симптоми за низок притисок и од тогаш истите симптоми ми делуваат.Ми се спие,ме боли глава,ми се врти,ми забрзува срцето,се штрекнувам,мислам дека ке се онесвестам,се потам целиот и на дланки и на телото што мене никогаш не ми се случувало oсвен после физички напор нормално,малаксан до максимум,тилот ме боли,ме боцка во грбот,во градите,некогаш губам рамнотежа како да ќе паднам,се тресам,апетитот намален,немам желба за ништо.И сега ми е страв што пола од овие симптоми спаѓаат и за низок притисок и тоа многу ме плаши и ме паничи,сега рипнав од кревет и ми текна да пишам пак тука бидејќи луѓето околу мене не ме разбираат.Кажете нешто дајте некој совет можно ли е одеднаш да имам проблеми со низок притисок или повторно старата болка односно анксиозноста?Малку ми е срам тука што тука пишувам бидејќи сте 90% девојќи ама немам каде на друго место.

15. mal.ecka

mal.ecka Форумски идол

Се зачлени на:
    2 декември 2010
    Пораки:
    9.419
    Допаѓања:
    126.999
    Мене притисокот ми е 60/80....и знаеш што?Не сум загрижена и никогаш не сум била па што ако ми е толку низок,ништо страшно,голем е ризикот од висок притисок а од низок ништо лошо неможе да се сличи,барем јас си верувам во тоа,дека ништо лошо неможе да ми се случи.

На elisabeta му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Viki693

Viki693 Популарен член

Се зачлени на:
    19 ноември 2012
    Пораки:
    555
    Допаѓања:
    584
    Дарко дај смири се, баш убаво што што си ја надминал анкс. и остани на тоа....Притисокот ти е нормален а и од нисок притисок ништо страшно, јас цел живот имам нисок и неколку пати се имам онесвестувано од нисок притисок па ништо, малку течности малку инфузија и за пола саат како ништо да не било....значи те уверувам дека нема ништо страшно...не се оптеретувај и немој да ја дружиш старата пријателка...најди си нешто позабавно :)

17. napoleon

napoleon Истакнат член

Се зачлени на:
    26 ноември 2013
    Пораки:
    35
    Допаѓања:
    7
    Zdravo na site!Nov sum na forumot i sakam da gi spodelam moite "problemi"
    Se zapocna pred okolu godina i pol do koga bev covek sto sakase se vo zivotot i odedna se se promeni naopaku koga dobiv bolka vo predelot na gradite i levata raka mi se ukoci seto toa traese samo 2/3 sekundi.Po nekolku casa otidov na lekar(pritisok normalen,EKG normalno so mala tahikardija)bolkata vo gradite bese so blag intenzitet koja trae i den denes ali ne tolku cesto i otogas me fati strav za moeto zdravje a najveke za srceto i otogas imam ispitano (EHO na srce 2 pati OK,teruidna OK,krvna slika OK,Rengen na gradi i srce OK,i mnogu drugi ispituvanja koi dea OK)Bev na psiholog ne mozese da mi postavi dijagnoza pisev samo b-kompleks anti-stres.Mislite mi dea nasoceni samo kon bolesti i stravovi imav 2/3 panicni napadi do dega simptomi imase mnogu da ne gi ni naveduvam.Sega sum mnogu podobar ali imam problemi so glavata nekako mi e zamatena i ima malku zamaglen vid bev na ocen se e OK,na nevrolog i tamu e OK sega neznam dali e od nervoza i napregnatosta sto ja imav izvesno vreme ili da ja snimam glavata,a pomalku mi trpnat racete
    Moe mislenje i moeto iskustvo so anksioznosta e samo pozitivnoto mislenje citanje kniga,pocesto izleguvanje na kafe i prosetka,odenje na odmor,pomalku antidepresivi poveke na prirodni caevi malku po bavno dejstvuvaat od lekovite ali so vreme se podobri,ne koristete mnogu vakvi forumi momentalno se najde nekoja uteha ali kratko trae jas posle 1 godina sega otvoriv vakov forum za da proveram za simptomite sto gi imam i dali se del od anksioznosta ne me svakajte pogresno!POZZZZ!!!!!!

18. s1a1n1d1r1a1

s1a1n1d1r1a1 Популарен член

Се зачлени на:
    10 октомври 2010
    Пораки:
    1.685
    Допаѓања:
    14.362

Значи јас имам најнизок можен притисок. Имам 80/50 стално. Па ете жива здрава сум :D
    Притисокот е индивидуален кај секој "нормалниот" притисок варира. Значи можи само да ти се спие почесто ко мене, по цел ден си лежам си дремнувам, и да ти се привртва во умот.
    Јади солена храна почесто, и пиј мнооооооооооооогу вода. И да нејќиш ти ќе ти се поткрева. Исто така и газирано за набрзина ако сакаш да ти се крени.
    Битно многу е полошо да имаш висок крвен притисок од колку низок, и пошто си млад, нема апсолутно никаков проблем :*

19. marinela5

marinela5 Истакнат член

Се зачлени на:
    4 март 2010
    Пораки:
    80
    Допаѓања:
    28
    здраво девојки :) да ве прашам дали некој од вас има преминато од еден на друг Антидепресив.јас еве две год пијам депрозел и сега треба да ги сменам уште незнам со кој недела сум на лекар со договор ке ги замениме.па се прашувам ако некој има заменето да пише како оди замената и дали имал некој период на апстиненција од стариот и адаптација на новиот .како му било????пишете

20. rozzare

rozzare Истакнат член

Се зачлени на:
    8 ноември 2013
    Пораки:
    14
    Допаѓања:
    11
    Здраво здраво!
    Сакав да ве прашам дали некој од вас бил така ептен во "тешка" анксиозна фаза и успеал да се избори по природен пат,или сите сте користеле нешто за смирување?
    Поздрав