mene mi bese mnogu podobro,ama sega pocnaa pak simptomite da se vrakaat, i imam golemi glavobolki. dali nekoj voopsto ednas zasekogas go nadminal ova?
elisabeta иначе почнав да вежбам дома,хаха доста сум бела улежана, а што е најинтересно и мојата 5 годишна керкичка вежба со мене, имам по некој симптом како вртоглавица и слицно но по расположена сум барем за сега па ке видиме
Јас само 5кг се здебелив ама не мислам дека од ад секојдневно вежбам и така зависи од организмот колку ке се здебелиш секој различно
Здраво на сите,јас сум нова на форумот.Веќе неколку години се борам со анк.има периоди кога се чуствувам одлично,меѓутоа после тој период настанува период на страв немир неспокој.Чуството кога чуствувате спокој е неописливо.Сега пак се борам со тој немир страв....Би сакала дуња да ме исконтактираш и да ми ги испратиш на маил тие методи.Иначе многу ми е мило то не сум сама во ова,што ова чуство можам да го сподела со други.
таман си помисилв ми замина ваквата состојба и прекинав да ја земам терапијата и кога навечер вчера ми се деси стнувам од спиње со гушење неможев да се смирам никако и стнав се напив апче и после легнав спиев ама гледам сега пак ме фача незнам што е работава со мене напната сум без врска немам некоја причина ама напната сум тоа сиугрно ми е од анксиозноста
Дали некои од вас почнал да шкрипи со забите во текот на спиење откако станал анксиозен?Мене тоа ми се случи скоро пред 2 месеци и сега постојано шкрипам,имам и болки во вилицата...незнам како да се одвикнам затоа што тоа го правам несвесно..
де акзете ми како да ти тргнам овие лоси мисли од главата не мозам појек све несто ми се десава врто главици зестини во глава ко воздуџ да немам ко ке ме фати така помозете ми ако има несто лек не подносливо је не мозам појке Ч((((((((
Мене ми се имаше случувано ова,дури и ми се стегаше целата вилица и се чувствував како во секој момент ке ми се скршат забите понекогаш во сон се обидував да си ја отворам вилицата со раце меѓутоа имав контра-ефект повеќе ми се стегаше многу е непријатно чувството и се плашев дека ке се задушам,меѓутоа откако ја победив анксиозноста повеќе не ми се појави...
Мој другар ги пиеше извесен период и да се чувствуваше прилично лошо а позитивен ефект немаше воопшто,ги пиеше во комбинација со хелекс се додека еден ден не одлучи да престане,нагло без никакво постепено намалување на дозите и без консултација со психијатар,и еве неколку месеци се чувствува одлично и нема појави на анксиозност.
поздрав до сите,јас сум нова на форумов,а веќе непрекинато ве читам 3недели и конечно решив да ви се придружам и да сија олеснам немирната душичка .се борам со мојата анксиозност 3 месеци се започна ненадејно со многу гадење,повраќање и болки во желудникот,губење апетит нагло ослабнување.по ова следеа низа испитување хелико бактер,гастроскопија,ехо на абдомен,крвни слики ,мнгу таблети за желудник ,најразлични чаеви и тоа траеше два месеци и ме истошти максимално.,а никокво подобрување.По ова веднаш посетив психијатар кој ми дијагностицира анксиозност што за мене беше шок бидејки отсекогаш бев најсилната и најхрабрата,асега наеднаш пукнав.На терапија сум зепира10мг веке 5 недели и оваа недела може да кажам дека ја почуствував енергијата дека расте и апетит ми се врати .но освен тоа многу вложувам во себе се борам максимално зашто знам дека е ова состојба што кога тога ш во животот мора да се случи и да помине....борете се и бидете трпеливи накрај ке успееме
Zdravo jas pocnav da pijam dimitrin od 10ml, no pijam po pola. Pola preku den pola navecer. Sakam d aparasam dali enkoj od vas pie i kako se cuvstvate ?
Во денешно време во западните земји доста внимание се посветува и на когнитивно бихевиоралната терапија која што се употребува за повеќето болести сврзани со психа и е покажана како доста успешна. Ако и самите не си помагаме, тешко дека некој друг ќе ни помогне. http://fzf.ukim.edu.mk/files/zbornik2010/31sofijaa.pdf
Здраво на сите!! Пијам сероксат 11 месеци.овие денови се чувствувам пак вознмирено.Сакам да прашам дали некој освен АД пие и нешто за смирување(хелекс,деметрин)
Zdravo me interesira kako se zdebeli pieshe neshto ili ??? Mene od anksot mi se gubi apetitot odvreme navreme