Анксиозност

Дискусија во 'Психологија' започната од dunja, 12 јануари 2010.

1. acebitola

acebitola Активен член

Се зачлени на:
    15 декември 2012
    Пораки:
    76
    Допаѓања:
    2
    od sto mozi da mi se desava ova vrto glavica i od levata strana na liceto do vrato dolku trpki i i grloto nekogas ko topka da imam zastanato a nekogas kako veter da mi vrve samo od levata stranatoa mi se deseava toa i nekoja zestini vglava i vrto glavici ko za pajganje me tera samo znae nekoj sto je kako je :////////

2. napoleon

napoleon Истакнат член

Се зачлени на:
    26 ноември 2013
    Пораки:
    35
    Допаѓања:
    7
    Здраво на сите членови!Имам пишувано и пред ова за овој симптом на анксиозноста но не добив многу одговори (отежнато дижење,чуство на недостаток на воздух,помисла дека ке престанете со дишењето,некој чудни чуства на дишните патишта,нешто слично како при паничен напад,како сето ова да доага од желудникот,дишеам нормално а го имам тоа чуство) од прилика како што можев да опишам!Ме интересира дали и некој од вас го има истото чуство и дали е скоро секојдневно изразено кога со помал или поголем интензитет ова е што најмногу ме мачи инаку со др.симптоми се привикнав а и веке ги немам.
    Гледам дека не се зборува многу за симптомите бидејќи тие се причина за тоа барем мое мислење бидејќи кога немам ниеден симптом се чуствувам одлично!Поздрав и се надевам дека ке се писува малку и за симптомите!

3. atopic

atopic Истакнат член

Се зачлени на:
    9 март 2013
    Пораки:
    79
    Допаѓања:
    32
    Имам пишано повеке пати дека јас патев т.с сеуште патам но сега ја третирам анксиозноста.Значи дојдов до стадиум да неможам да отидам до продавница одалечена од мојот дом на 5 минути,а мајками цело време ајде ништо не ти е од стрес паничиш а јас упорна дека не е туку така јас патам неможам да функционирам.Од таму правец кај матичната и објаснив се и ме прати на психијатар на еден разговор и верувајте се каам што порано не отидов,значи јас почнав да живеам.Одам во заводот за менатално здравје МЛАДОСТ до салонот симпо на партизанска има психијатри,психолози и навистина се прекрасни.Јас конкретно бев кај доктор Јанис Гаидазис човекот ме застана на нозе,ми ја врати младоста што сака секој да ја живее на 23 години,да се дружи,да шета.Немојте да мислите премногу сите тие симпотоми што ги набројувбате се анксионзот отидете си на доктор ништо нема да изгубите можете само да добиете поздрав ч)

4. acebitola

acebitola Активен член

Се зачлени на:
    15 декември 2012
    Пораки:
    76
    Допаѓања:
    2
    не се пласи нисто нема јас се борам со тоа една година и појке и јас таја мисла ја имам ете сум де ке престанам да дисам де срцето ке ми откази де ова ке ми се десе де она али нисто нема не се пласи некогасме дрзе со месеци некогас ке ми помине за недела две ете сега ме има фатено 1месец некаде и кога ми је добро кога не не се пласи нисто нема поззз

5. napoleon

napoleon Истакнат член

Се зачлени на:
    26 ноември 2013
    Пораки:
    35
    Допаѓања:
    7
    Fala Aca mene me maci mnogu toa skoro po cel den sum so tie custva grozno e i nepodnoslivo se drugo si zamina ama toa nikako nekogas bese poretko a sega e skopro non stop pozdrav do site i poveke sreka ovaa godina

6. natemila

natemila Популарен член

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    2.533
    Допаѓања:
    8.444
    а кај мене скоро сите си заминаа освен вртоглавицата

7. GirlLove

GirlLove Форумски идол

Се зачлени на:
    4 јануари 2010
    Пораки:
    6.217
    Допаѓања:
    16.471
  8. GirlLove

GirlLove Форумски идол

Се зачлени на:
    4 јануари 2010
    Пораки:
    6.217
    Допаѓања:
    16.471
    Ве молам сите да проверите крвна слика ( ОСОБЕНО МАГНЕЗИУМ) .внимавајте на исхрана,спорт,дружење,гледање позитивни филмчиња каде што јас би рекла ги средувам чувствата...среќа,љубов,топлина и ПОЗИТИВНИ ЛУЃЕ ( кои ги нема околу мене,но се трудам да пронајдам)...мене од што се ми се отпреврти ми се јавија проблеми со цревата,и ми препорачаа Магенизум Хлорид...од денеска пак почнувам да го пијам....Најпрвин пиев вакви [​IMG] но сега дознав дека поубаво било во кристали..можете да ги најдите во продавниците за здрава исхрана..
    ПОЗДРАВ ! :* Ве сакам

На Mei и elisabeta им се допаѓа ова.
  9. alehandro

alehandro Истакнат член

Се зачлени на:
    19 април 2011
    Пораки:
    148
    Допаѓања:
    65
    од денес сум без Ад (депрозел)остана само хелексот од 0,25 пола на утро половина на вечер.па ајде кажете (тие што имаат искуство со престанок на пиење на АД)што да очекувам ?што е нормално после престанок на пиење на АД?ваши искуства.бидејте ми подршка сега :) поздрав

10. lady27

lady27 Активен член

Се зачлени на:
    7 ноември 2013
    Пораки:
    25
    Допаѓања:
    10
    ako pies heleks nemas gajle -deprozelot nema da ti fali ..... se bi dala da mi se namalat makite da mozam i jas ad da go izfrlam

11. AnichkaLeo

AnichkaLeo Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јуни 2013
    Пораки:
    245
    Допаѓања:
    92
    Zdravo.... sakaV da ve prasham osven site simptomi shto gi osekjame dali imate problem so stomak zeludnik i kiselina odnapred vi blagodaram :D

12. iSituation

iSituation Активен член

Се зачлени на:
    24 декември 2013
    Пораки:
    20
    Допаѓања:
    5

10 дена уназад грчеви во желудникот,болка во жеудник, намален апетит да не речам ич апетит , киселина почнав фамосан да пијам денес да се опраам , само тоа е од другарката анкс. знам јас ама со да праам , поздрав се најдобро

13. Be-yO-nCe

Be-yO-nCe Популарен член

Се зачлени на:
    6 март 2013
    Пораки:
    1.428
    Допаѓања:
    6.954
    Добро бе луѓе јас сум на АД скоро 3 години ми ги намали еднаш и ги пијам по половина веќе година отидов и на контрола и пак исто,продолжи да ги пиеш ми рече.Некој со вакво искуство? :|

14. AnichkaLeo

AnichkaLeo Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јуни 2013
    Пораки:
    245
    Допаѓања:
    92
    Ti blagodaram za odgovorot poshto imav i jas grcevi vo stomakot Ama kratkotrajni zeludnikot ne me boli tuku osekjam kako da imam nekoja kiselina koja ne mozam da ja Isfrlam tuku kako da me maci i toa me voznemiruva. Pozz i do tebe i site na forumov i se nadevam deka ke se izborime i ke ja pobedime anksioznosta

15. manja666

manja666 Популарен член

Се зачлени на:
    23 септември 2011
    Пораки:
    1.144
    Допаѓања:
    17.999
    Ви се случувало ли некогаш после подолго време користење АД, во мојот случај нешто повеќе од 5 месеци, да се чувствувате полошо отколку кога не ги користите?
    Приметувам огромна разлика, само незнам дали е до лековите или до мене, порано кога ја користев препишаната терапија но со други АД го имаше вистинскиот ефект, ме смируваа, се чувствував подобро и без повесела, додека пак со моменталнава терапија се чувствувам како билка и само вегетирам, дури ми идат некои депресивни мисли и воопшто не се чувствувам добро кога сум под нивно дејство. Се консултирав со психологот но ми кажа дека може така е затоа што сум во ПМС или пак самата сум си правела филмови што апсолутно не е така.

16. AnichkaLeo

AnichkaLeo Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јуни 2013
    Пораки:
    245
    Допаѓања:
    92
    dali nekoj osetil da e se vo red i koga ke se iznervira nesto odma go faka anksot i odma pocnuvaat tie vrtoglavici gadenja i loshi misli a voedno i gubenje apetit .....sakam samo da prasam .....pozz

17. AnichkaLeo

AnichkaLeo Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јуни 2013
    Пораки:
    245
    Допаѓања:
    92
  18. AnichkaLeo

AnichkaLeo Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јуни 2013
    Пораки:
    245
    Допаѓања:
    92
  19. iSituation

iSituation Активен член

Се зачлени на:
    24 декември 2013
    Пораки:
    20
    Допаѓања:
    5
    АничкаЛео изгледа јас и ти ги имаме истите симптоми , јас секогаш кога сум под стрес тогаш анс ми се јавува, порано имав панични напади ама сеа научив да ги контролирам , бев на психијатар ми даде риспиридон ама не сакав да го пијам не го ни пиев , сам се борам и ке успееме сите само позитивни мисли , моментално сум под стрес испити работа ова она и сум малце анксиозен ама ке помине
    поздрав

20. AnichkaLeo

AnichkaLeo Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јуни 2013
    Пораки:
    245
    Допаѓања:
    92
    i jas ne pijam nisto osven caj valerijana matocina ili kantarion a od apcinja persen ...pisav ne pijam mislev na apcinja sto gi prepisuva psihijatar pozz