Анксиозност

Дискусија во 'Психологија' започната од dunja, 12 јануари 2010.

1. Viki693

Viki693 Популарен член

Се зачлени на:
    19 ноември 2012
    Пораки:
    555
    Допаѓања:
    584
    Димитринот се други, тие смируваат, и понекогаш ги препишуваат и нив или сами или во комбинација со АД, но асентра или золофт не би ти препорачала без лекарска препорака то се АД можеби тебе не ти ни требат АД најпрво оди си на лекар (и секогаш нагласувам распрашајте се за некој добар) понекогаш многу помага и самиот разговор....
    поздравче

2. acebitola

acebitola Активен член

Се зачлени на:
    15 декември 2012
    Пораки:
    76
    Допаѓања:
    2
    казете ми од сто мози да ми се десе во капенје ко пустив топла водана мене ко да ми застана воздухо и срцето поцна силно дами бије ми се цинесе дека ке паднам во копатило и поцнавцел да се тресам и не до истусиран со се пена излегов од копатило ми се цинесесрцето ке ме слупа :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'(

3. alehandro

alehandro Истакнат член

Се зачлени на:
    19 април 2011
    Пораки:
    148
    Допаѓања:
    65
    Ацебитола ти си доживеал паничен напад дур си се туширал ,а од тоа ништо не се случува трае неколку минути и поминува.неможеш да добиеш инфаркт ако тоа те плаши.паничниот напад доаѓа ненадејно и во секое време,таблетите помагаат за да запрат Паничните напади но исто така и ти можеш сам са помогнеш во такви ситуации.пробај со длабоко дишење вдиши преку нос издиши преку уста повеке пати и што е најважно не бегај од таа ситуција туку пробај да издржиш таму каде што си во моментот на ПН со тек на време тие ПН се се поретки.поздрав

На Viki693 му/ѝ се допаѓа ова.
  4. acebitola

acebitola Активен член

Се зачлени на:
    15 декември 2012
    Пораки:
    76
    Допаѓања:
    2
    страсно бесе не мозам усте да сесоземам се мислам дека срцето ми бесе не подносливо несто бесе тоа Ч/// ке одам срце да проверам од сто ми се десе тоа брате :rock: :rock: :rock:

5. alehandro

alehandro Истакнат член

Се зачлени на:
    19 април 2011
    Пораки:
    148
    Допаѓања:
    65
    знам бе брат колку е страшен ПН го имам доживеано мн пати ,тој што нема доживеано тој незнае.и зато и ти кажувам дека ништо не се случува од него.а ти ако сакаш оди и сними го срцето можда ке ти е полесно кога ке ти кажат дека немаш проблем со срцето ,што сигурен сум дека е така.психата е бе брат но со тек на време се поминува .верувај поздрав

На elisabeta му/ѝ се допаѓа ова.
  6. acebitola

acebitola Активен член

Се зачлени на:
    15 декември 2012
    Пораки:
    76
    Допаѓања:
    2
    знам една година и појке се мацам со тоа брат и во филип втори брв немас нисто ми викаат сето тоа ми викаат на срес ти је болес немас никаква а болен сум не мозам гнасно несто ова не се издрзува повејке :( :( :( :(

7. natemila

natemila Популарен член

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    2.533
    Допаѓања:
    8.444
    не се секирај не не ништо. пред некој месец и мене ми се случи истото во када и толку испаничив што и јас со пења искочив, и дури после еден саат се соземав од што ми беше страв дека нешто е но ништо не ми беше, еве и деновив кога нагло се менува времето чуствувам вртоглавици но веке знам од што се и непаничам така да не се плаши ке помине :)

8. napoleon

napoleon Истакнат член

Се зачлени на:
    26 ноември 2013
    Пораки:
    35
    Допаѓања:
    7
    Нисто страсно и мене ми се деси пред некоја недела влегов под туш и истото ми де деси али пуштив по ладна вода и се смирив за 2 минути мислев ке се угушам али помина

9. elisabeta

elisabeta Популарен член

Се зачлени на:
    25 мај 2012
    Пораки:
    1.888
    Допаѓања:
    7.540
    Мене тоа ми се случуваше години наназат многу е страшно ама не и опасно

10. iSituation

iSituation Активен член

Се зачлени на:
    24 декември 2013
    Пораки:
    20
    Допаѓања:
    5
    Здраво друштво

Сакам да прашам дали некој пиел ПЕРСЕН и ефекти од него да каже зашто сум напнат периодов имав и некој напад на паника не успеав да го исконтролирам ме совлада и малце сум аксиозен
    Поздрав чекам одговор

11. butterfly13

butterfly13 Нов член

Се зачлени на:
    20 ноември 2013
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    1
    Мене јогата многу ми помогна за анксиозност и вознемиреност. Пробајте и вие. :)

На mal.ecka му/ѝ се допаѓа ова.
  12. hurrem

hurrem Истакнат член

Се зачлени на:
    7 март 2012
    Пораки:
    84
    Допаѓања:
    10
  13. Lizbet

Lizbet Истакнат член

Се зачлени на:
    9 ноември 2010
    Пораки:
    26
    Допаѓања:
    2
    Sto milite za Elicea? kaj mene se pokaza kako dosta efikasen lek

14. elisabeta

elisabeta Популарен член

Се зачлени на:
    25 мај 2012
    Пораки:
    1.888
    Допаѓања:
    7.540
    Прекрасна емисија вреда да се гледа

15. jana1

jana1 Активен член

Се зачлени на:
    9 декември 2013
    Пораки:
    36
    Допаѓања:
    13
    Kolegi kako e? Kaj mene deja vu ,konstantno sum si ista,jas veke 4 godini pijam AD ,bi gi piela i uste 40 samo da ne se vratam na pocetokot ,ni sega nesum kojznae kolku dobra ama imam mrdnato nekolku cekori nanapred ,inaku vo ovie 4 godini i jas imav periodi koga mislev kraj e se izvlekov ,duri bev onaa istata strata jas sekogas vesela i nasmejana ,ama za zal ne traese dolgo mojata sreka ,koga ja prekinav asntrata se mi se vrati ,pa se prefrliv na deprozel i bev super edna godina ,ja namalivme dozata so mojot dr i nabrgu za nekolku meseci pak se mi se vrati sega pijam elicea od 10 mg nautro ,nesum nesto mnogu zadovolna se custvuvam kako da vegetiram ama koga se setam na pocetokot pa si se tesam samata sebe ,samo da ne se povtori.... :tmi:

16. alehandro

alehandro Истакнат член

Се зачлени на:
    19 април 2011
    Пораки:
    148
    Допаѓања:
    65
    Јана од колку Мг пиеше Депрозел?јас пиев од 20мг и сега ги оставив постепено пијам само хелекс и него ке го пијам три месеци само за да не дојде до вракање на симтомите поради оставањето на депрозелот.мислам оставањето одеше исто како и навикнувањето.позз пиши

17. AnichkaLeo

AnichkaLeo Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јуни 2013
    Пораки:
    245
    Допаѓања:
    92
    Здраво само да кажам анксиозност бетер ме фати откако некој гледач и кажал на свекрва ми дека во мене сум имала жива и сега незнам уште на што да помислам ве молам утешете ме со некој збор

18. elisabeta

elisabeta Популарен член

Се зачлени на:
    25 мај 2012
    Пораки:
    1.888
    Допаѓања:
    7.540
    Немој да веруваш во гледачи бајачи такви работи ,ке ти кажат нешто што нив ке му текне и самиот мозок ја преврла таа инвормација во потсвеста а со потсвеста нема играње сите мисли ги прифаќа дали позитивни или негативни и после ти е лошо,а гледачите се обични луѓе како и сите нас сега зависи дали ти ке му поверуваш во тоа што ке ти го кажат ако поверуваш и така ке се чуствуваш како навистина да имаш жива во организмот затоа дајте не си играјте нека не ве лажат зарем малце се бориме со анксиозноста уште додатни нерви да си ставаш за некој што му текнало да ти каже

19. alehandro

alehandro Истакнат член

Се зачлени на:
    19 април 2011
    Пораки:
    148
    Допаѓања:
    65
    Што си имала???Жива???и ти од тоа се потресе?како можиш да имаш жива не ми ејасно.случајно да не имаш голтнато термометар или слично.знам како екога си анксиозен и кога самодовербата ти е на нула па се те плаши и ти ствара нервоза ама верувај ова е смешно и незнам како успеало толку да те потреси.не сум ни за ни против гледачи ,бајачи и сл никогаш не сум бил кај такви луге нити пак осудувам некој кој оди тоа си нивно право ,но ова е банално верувај,глупо.и шо демек живата те прави нервозна??размисли малку и сама заклучи дали вреди за ова да се потресуваш.............

20. jana1

jana1 Активен член

Се зачлени на:
    9 декември 2013
    Пораки:
    36
    Допаѓања:
    13
    Alehandro Deprozel piev tocno edna godina i se custvuvam mnogu dobro ,se do momentot koga ne me napadnaa strasnite crni misli za samoubistvo ,so meseci si go vrtev filmot vo glava sto bi bilo koga bi bilo ,ednas edna zena na eden forum napisa deka treba da raskrstime so tie crni misli taka sto ke se ispitame samite dali nam ni paga toa napamet samo onaka ili nekoj ni go vika toa kako demek nekoj glas ,pole toa jas tolku mnogu sum se ispituvala ke se zatvorev sama vo wc i ke zazmurev i ke ispituvav dali nekoj glas mi go veli toa ,ma nacisto se upropastiv ,seta anksioznost mi se vrati nazad i pojdov kaj mojot dr mu kazav za komentarot od zenata a toj mi rece deka sansite da dobijam sizofrenija na mene i na covek koj nema anksioznost se isti samo sto toj sto nee anksiozen ne razmisluva za toa a jas so mojata anksioznost konstantno si mislam za toa,se smiriv malku ama stravot ne iscezna ,se prfrliv na elicea od 10 mg i lorsilan od 1 mg po edno na den ,sega go namaliv lorsilanot na 1 mg vo 3 do 4 dena postepeno go namaluvam,ni trag nema od toa deka sum se izvlekla ama ne e kako na pocetokot inaku na elicea sum veke tocno 2 godini,1 godina bev na asentra pa na deprozel 1 godina i sega e elicea ,deprozel piev od 10 mg edno na den ...bev mnogu zadovolna i taman koga pomisliv dobro e pak na pocetok se vrativ ,ma ova e eden krug od koj porano ili pokasno se nadevam, deka site ke izlezeme samo ete nekoj kako jas ne sme dovolno hrabri sami da se izborime pa se potpirame za AD i nesakam da gi kudam AD od pricina sto nesakam ni da pomislam kaj li ke mi bese krajot da ne bea tie ....pozzz