Анксиозност

Дискусија во 'Психологија' започната од dunja, 12 јануари 2010.

1. panicarka123

panicarka123 Активен член

Се зачлени на:
    17 јануари 2014
    Пораки:
    26
    Допаѓања:
    3
    Isufation procitav deka si gi piel antidep jas zedov nodep na baza na kantarion italijanski kazi mi dali ti pomognaja i dali mozi da se komniniraat so demitrin?Pozdrav cekam odgovor!!!

2. littleflower

littleflower Популарен член

Се зачлени на:
    20 февруари 2012
    Пораки:
    711
    Допаѓања:
    1.484
    Јас ги пиев италијанските и ми создаваа гадење и вртоглавица. Веројатно зависи од организмот.

3. Viki693

Viki693 Популарен член

Се зачлени на:
    19 ноември 2012
    Пораки:
    555
    Допаѓања:
    584
    Паничарка!!!
    Најмногу од се би сакала да ти кажам да не пиеш АД, но не сум сигурна дали ќе те посоветувам добро, само едно знам, човек мора да си ја поврати самодовербата, и доколку не успева сам најдобро е со помош на стручно лице наместо да се мачи и да пропаѓа повеќе...за твоите АД што ти ги препишаа првпат слушам и можно е да не ти одговараат мада кога се почнува со АД секогаш се почнува со помали дозипрво за да се навикне организмот а и самиот др. да види која е та доза која му е потребна на твојот мозок, доколку не ти е добар др. можеш да побараш друг но најпрво распрашај се кој прави и психотерапија, разговарај со др. дека сакаш ако е можно без АД и со овие нодеп или др. на природна база,јас знам и едно Неурофорте исто комбинација на повеке минерали и витамини...пак ке кажам обавезно под контрола на добар лекар, ако си од Скопје Љубинка Спирковска во Неуромедика ја фалат лично не ја знам но имам слушнато за неа, на нивната страна ја нема во персонал ке си прашаш директно таму .

А исто така можешли да ми пуштиш линк за овие нодеп на природна база пошто јас ги знам само овие што ти пишав погоре но тие се АД

поздравче

4. panicarka123

Се зачлени на:
    17 јануари 2014
    Пораки:
    26
    Допаѓања:
    3
    Многу ти благодарам за подршката Вики инаку NoDep kapsulive се од фирмата ESI од истата фирма ги имам земено и гинго максот.Јас и не сум толку депресивна колку што чувствувам напнатост, вознемиреност,вртоглавица и некоја конфузија во главата,одсутност,заматеност незнам како да ја опишам и поради тоа не сакам и да ги пиам тие АД.Многу тежок период поминав .многу разочарувања,тешки одлуки и мислам дека се истрошив.Но се надевам дека ќе помине со Ваша подршка и со малку трпение!!!Многу ве поздравувам и ве чекам да пишите!!!!

5. Viki693

Viki693 Популарен член

Се зачлени на:
    19 ноември 2012
    Пораки:
    555
    Допаѓања:
    584
    Во секој случај оди малку на психотерапија можеш само да добиеш неможеш да изгубиш, и исто така посетувај аеробик или јога доста ке ти помогне....и по можност некаде на одмор барем 2-3 дена :)

На panicarka123 му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Giovanna

Giovanna Популарен член

Се зачлени на:
    20 јануари 2011
    Пораки:
    2.004
    Допаѓања:
    10.335
    Љубинка Спирковска ја препорачав и јас само стварно веќе ја нема на страната како персонал, а порано ја имаше. Не сум била можеби пола година, можно е веќе и да не е во Неуромедика. Ви било фино доколку некој има информација каде е сега да ја сподели, можеби ќе ми притреба некогаш или пак на некој од темава.

Инаку мене ретко ми пречи анксиозноста врз работата, баш затоа што тогаш ми е преокупиран мозокот и не мислам на глупости, најтешко ми било пред спиење и кога ќе останам сама, затоа што кога ми беше најстресниот период знаев и доста често да се гушам во спиење.
    Ако случајно ве фати некој напад додека сте на работа, станете неприметно свртете еден круг, или одете до тоалет, по можност без да ве приметат колегите дека нешто не е во ред. Обидете се да се смирите со позитивни мисли, јавете се на некој близок што знае за вашиот проблем (дечко, родител, другар), напијте се чај и тн.
    Само храбро и позитивно.

7. Lexus

Lexus Истакнат член

Се зачлени на:
    8 април 2013
    Пораки:
    297
    Допаѓања:
    307
    Прво заради информација да ве известам дека Др. Спиркоска не е повеќе во Неуромедика. Сега е во 8 Септември (стара Воена Болница), така ако некому треба , барајте ја таму.
    Второ ПОМОШШШ, од вчера се наоѓам во замката на паника и анксиозност :worried: . Значи земам АСЕНТРА, и ЛОРСИЛАН и за спиење ЗАЛАСТА, ама од вчера имам една епизода на паничен страв дека нешто лошо ќе ми се случи на мене или на некој мој близок. Се тресам целата, ми се плаче , пристисок во глава, срцебиење, мислам секој момент ќе се онесветам. Како ладни мормини ми поминуваат низ телото, дланките ми се потат. Еве сега и на работа сум, ама немам никаква концентрација, неможам да работам. Како блокирана сум, само на лошо мислам и само ми се плаче ;( ;( ;( . ПОМОШШШШ

8. Lexus

Lexus Истакнат член

Се зачлени на:
    8 април 2013
    Пораки:
    297
    Допаѓања:
    307
    Исто вака ми е :(

9. guzi

guzi Истакнат член

Се зачлени на:
    28 август 2010
    Пораки:
    78
    Допаѓања:
    7
    i jas imam krizi pijam asentra veke 4 meseci i nisto podobruvanje se plasam da ne mi se sluci toa so go mislam pozdrav sovet pisete

10. elisabeta

elisabeta Популарен член

Се зачлени на:
    25 мај 2012
    Пораки:
    1.888
    Допаѓања:
    7.540
    a што милсиш декаке ти се случи?и ако дозволиш ке ти се случи тоа што мислиш

11. GirlLove

GirlLove Форумски идол

Се зачлени на:
    4 јануари 2010
    Пораки:
    6.209
    Допаѓања:
    16.461
    На SparkyAngel, elisabeta и panicarka123 им се допаѓа ова.
  12. natemila

natemila Популарен член

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    2.533
    Допаѓања:
    8.444
    мојот најголем ствар бесе дека ке умрам од срцев удар после смрта на другарка од срцев удар, имав вртоглавица, замлатеност ми беше страв после тоа да одам кај мајка и сама и слицно одев се со мајка ми, но пред некој ден ми се јави мајка и на мојата поцината другарка и ме викна, немаше никој дома и морав да отидам сама, веднаш почна тахикардија, препотубанје вртоглавица, но собрав сила и отидов го презивееав и тој страв сега ми е многу подобро, е вчера и денес имам мала главоболка и вртоглавица но и времево нагло се промени, позз до сите и ви посакувам што побро за ја надминете оваа состојба :D

13. panicarka123

Се зачлени на:
    17 јануари 2014
    Пораки:
    26
    Допаѓања:
    3
    Girllove дали оваа Книга за повеќе самодоверба ја има на македонски и дали тебе ти помогна поздравче!!!

14. GirlLove

GirlLove Форумски идол

Се зачлени на:
    4 јануари 2010
    Пораки:
    6.209
    Допаѓања:
    16.461
    Ја немам побарано на македонски,ама ја нема изгледа...ми помогна ад си ги насочам мислите за себеси,значи да гледам од поинаков агол..имаш прашања од типот..какбо би ше опишала себеси а како сакаш другите да гледаат на тебе како личност,или напиши на лист хартија што би направила и како би се оденсувала ако имаш голема самодоверба...јас ја проучувам деновиве и сум задоволна...па ќе видиме
    Поздрав :*

15. iSituation

iSituation Активен член

Се зачлени на:
    24 декември 2013
    Пораки:
    20
    Допаѓања:
    5
    Паничарка123 јас ги пиев Антидеп еден месец после тоа треба месец дена пауза, додека ги пиев начително ми се подобри расположението , ма да не бев за АД психијатарот ми препиша Рисперидон ама не сакав да ги пијам , се борам само со позитивни мисли и се ке биде добро , одамна не сум пишал имав некој паничен напад ама успевам да го котролирам, анксот е тука живеам со него се навикнуваш од време на време пиев ПЕРСЕН ама не ми се допагаат некако ми го спуштаат притисокот имам вртоглавици , престанав да ги пијам ке си зеам сеа Антидеп пак ке си пијам месец дена , секое добро ке биде се у најдобар ред, поздрав секое добро

16. iSituation

iSituation Активен член

Се зачлени на:
    24 декември 2013
    Пораки:
    20
    Допаѓања:
    5
    а дали можеш да ги комбинираш со деметрин искрено не знам шо да ти кажам јас не сум пиел ни деметрин , ни диазепам само Б6 едно сабајле едно навечер да се консултираш со доктор или во аптека најубаво ке ти кажат ма да мислам дека не би требало да е фрка пошто Антидеп ти се на билна база , морам да ти напоменам дека првите деновите устата ке ти биде сува да не се плашиш тоа е од кантарионот коа ке се напиеш таблета земи мастика џвакај нешто бомбонче ,

17. iSituation

iSituation Активен член

Се зачлени на:
    24 декември 2013
    Пораки:
    20
    Допаѓања:
    5
    И пак ке кажам мислам дека треба да направиме еден собир на Анксиозни луѓе без разлика на пол или возраст без предрасуди да си помогнеме сами со совети и искуства , поздрав пишете што мислите дајте предлози

18. eci.sk

eci.sk Истакнат член

Се зачлени на:
    18 ноември 2011
    Пораки:
    68
    Допаѓања:
    89
    На GirlLove му/ѝ се допаѓа ова.
  19. GirlLove

GirlLove Форумски идол

Се зачлени на:
    4 јануари 2010
    Пораки:
    6.209
    Допаѓања:
    16.461

Јас ги пиев и ви ги препорачав неколки поста наназад :) Една кесичка се раствора во вода и се пие ( вкусот е бљак,ама се за здравјето). Претходно испитај си го Магнезиумот...велат дека е убав за се
    Позз :)

На eci.sk му/ѝ се допаѓа ова.
  20. indijana29

indijana29 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 ноември 2012
    Пораки:
    96
    Допаѓања:
    44
    Гледам дека се распрашувате за љубинка спирковска..Јас идам кај неа долго време...Значи премногу задоволна сум...Не е веке во Неуромедика еден месец..Сега е 8 септември..(војна болница) ..Одамна не сум пишала..Се цуствував добро се додека утре не ме примаат у болница идам на операција..Значи повторно сум како на поцеток..Како само ке биде операцијата,и сл...Така да има и др работи освен анкс...Затоа можам совет на другите да дадам само храбро за се има лек..Али за мене потешко..позз