Анксиозност

Дискусија во 'Психологија' започната од dunja, 12 јануари 2010.

1. littleflower

littleflower Популарен член

Се зачлени на:
    20 февруари 2012
    Пораки:
    711
    Допаѓања:
    1.484
    Во колку часот ги земате антидепресивите? Мене биоритамот ми е малку пореметен, па ги земам попладне. Има некоj од вас ваква ситуациjа?

2. alehandro

alehandro Истакнат член

Се зачлени на:
    19 април 2011
    Пораки:
    148
    Допаѓања:
    65
    јас ги земав наутро кај 8-9 часот али не на гладен стомак.Ад го подигнува расположението и затоа не се пие навечер али сепак кај секој различно е па така и ти пронајди го времето кога нај повеке ти одговара.

3. Lexus

Lexus Истакнат член

Се зачлени на:
    8 април 2013
    Пораки:
    297
    Допаѓања:
    307
    Денес сум во страшна состојба. Од сабајле имам напади на паника. Испив се што е за пиење, и малку е подобро, ама мислам дек секој момент ќе ме нападне од некоја страна паничен напад.

4. natemila

natemila Популарен член

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    2.533
    Допаѓања:
    8.444
    и јас сум иста денеска, за никаде, вртоглавици цел ден и некој немир

5. littleflower

Се зачлени на:
    20 февруари 2012
    Пораки:
    711
    Допаѓања:
    1.484
    Јас пред пола саат имав ужасен паничен напад. Толку силни вртоглавици, што морав да си седнам на земја за да не паднам. Чувствувам во стомакот како нешто да ми врти во круг, како некоја толина и се качува кон главата, кон лицето. А исто и во главата како да имам човече што ми го мати мозокот како со лажица. На моменти се плашам да не е нешто физички... ама пак, 7 години како имам анкс...веројатно е од тоа. А не земам лекови моментално. Имам чувство како да ќе побудалам... :( Сакам да помине... :( :'(

6. jana1

jana1 Активен член

Се зачлени на:
    9 декември 2013
    Пораки:
    36
    Допаѓања:
    13
    Jas AD gi zemam najcesto okolu 13 casot ,pokasno jadam i zatoa i pokasno gi zemam ,se slucuva da gi zaboravam pa ako im se prisetam gi zemam vecerta ako ne gi preskoknam i utredenda gi zemam ama toa ne mi se slucuva cesto ,a sakav da vi kazam edna rabota za onie koi kako mene pijat AD treba da znaete deka nie nesmeeme da primame nisto sto sodrzi kantarion zatoa sto kantarionot so AD daval mnogu losi nus pojavi ...ete kolku za informacija i da e na prirodna baza ako sodrzi kantarion a zemate AD nemojte da piete nisto sto sodrzi kantarion

На littleflower му/ѝ се допаѓа ова.
  7. natemila

natemila Популарен член

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    2.533
    Допаѓања:
    8.444
    Kе ппомине и времето нагло се променува а на нас многу ни влиае

На littleflower му/ѝ се допаѓа ова.
  8. panicarka123

panicarka123 Активен член

Се зачлени на:
    17 јануари 2014
    Пораки:
    26
    Допаѓања:
    3
    Дали кога ги воведувавте АД пиевте 1/4,1/2 а потоа цело и дали имавте некои несакани дејства ве поздравувам!!! И уште ова не се секирајте ЌЕ ПОМИНЕ!!!!!!!!

9. mal.ecka

mal.ecka Форумски идол

Се зачлени на:
    2 декември 2010
    Пораки:
    9.418
    Допаѓања:
    126.997
    И јас исто читав,а кантарион со хелекс може да се пие??Пошто хелекс не е ад??

10. RainGirl

RainGirl Истакнат член

Се зачлени на:
    29 декември 2010
    Пораки:
    16
    Допаѓања:
    5
    Здраво девојки. Овие неколку дена ми е многу лошо, секакви симптоми ми доаѓат. Пред некој ден го имав најлошиот паничен напад во мојот живот се осетив како да имам мозочен удар и како да умирам толку многу се исплашив не сум излегла од дома од страв пак да не ме фати. Ете денес морам да излезам и целата се препотувам. Некој совет како да се справам? Поздрав до сите.

11. nina55

nina55 Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јануари 2013
    Пораки:
    124
    Допаѓања:
    8
    и на мене денеска ми се случи најгрозното нешто.Како што стоев толку многу ми се сврте во главата како да бев на центрифуга.Траеше некаде околу 5 мин.Сега се чуствувам зашаматена.Дали му се има некому случено ова.Мислам дека центарот за рамнотежа се пореметил.Што мислите вие?

12. acebitola

acebitola Активен член

Се зачлени на:
    15 декември 2012
    Пораки:
    76
    Допаѓања:
    2
    Kazetemi od sto mozi ko da me guse nesto vo grloto I I bez vozdux me ostava I od levata strana nejki bolovi ko da mI se javuvaat mi se cine srce ke me mani ;///// ne podnoslivo

13. natemila

natemila Популарен член

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    2.533
    Допаѓања:
    8.444
    Aце ти тоа со срцето ти е сигурно од тоа што само мослиш на срцето, јас додека мислев на срцевите болести и ме боцкаше и ме гушеше, имав и тахикардии и се, кога престанав да мислам на тоа ми престана се дури сега и воопшто не го чуствувам дека чука, некогаш ке ме боцне но игнорирам и за секунда поминува, а и да боцне не е страшно, мене единствено што ми остана е вртоглавицата и некогаш што знад да се изгубам за простор и време, но си викам ах ама сум расеана денес и брзо поминува, така да не се скирај сигурно не е ништо страшно позз до тебе и секое добро ;)

14. natemila

natemila Популарен член

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    2.533
    Допаѓања:
    8.444
    Jас ја имам секојдневно оваа мака со вртоглавицата, и више незнам што да правам за да ја снема и ние, иначе со сите други симптоми излегов на крај ;)

15. hurrem

hurrem Истакнат член

Се зачлени на:
    7 март 2012
    Пораки:
    84
    Допаѓања:
    10
    Јас од утре почнувам со нов живот планирам да одам секаде и да ја победам анксиозноста ќе идам на сите места каде сто од порано ми било страв да одам па ќе видам како ќе напреднам .

На eci.sk му/ѝ се допаѓа ова.
  16. natemila

natemila Популарен член

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    2.533
    Допаѓања:
    8.444
    Браво :*

17. hurrem

hurrem Истакнат член

Се зачлени на:
    7 март 2012
    Пораки:
    84
    Допаѓања:
    10
    Благодарм на подршката :* :)

На natemila му/ѝ се допаѓа ова.
  18. littleflower

Се зачлени на:
    20 февруари 2012
    Пораки:
    711
    Допаѓања:
    1.484
    И јас не можам да се ослободам од вртоглавиците, понекогаш кога одам по улица правам осмици, си велам што ли си помислуваат луѓето... А и на работа е многу тешко кога треба да стоиш и да разговараш со некој 15-20 минути, а ти се врти...

19. natemila

natemila Популарен член

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    2.533
    Допаѓања:
    8.444
    Истото е и со мене,највеке ми пречат од било кој симптом, пијам Б6 и ми рекоа чај од мајчина душица и маточина :) па ке пробам

20. nina55

nina55 Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јануари 2013
    Пораки:
    124
    Допаѓања:
    8
    Сакам да ги прашам сите кои пијат АД дали пијат и нешто за смирување хелекс,деметрин или нешто слично?поздрав