Mitrovska duso ,nemoj da panicis site nie ovde sme isti ,ni kaj mene terapijata nedava kojznae kakvi rezultati ,ajde pojdi kaj taa Ljubinka ako si od Skopje ,mnogu ja falat ima care i bez lekovi nemoj tolku da se plasis ,se ke se sredi takov period ti naisol sega ,i jas imam denovi koga mi doaga da se roknam od so veke ne se podnesuva ova ,pa si velam ajde be ne se zanesuvaj ima lo kakvi se ne po svetov pa nasle care ,ke bide dobro samo treba trpenie i sila da se podnese i izdrzi ovoj kosmar,inaku ja odam vo Kumanovo na dr ....glavata gore ovaa grupa e napravena za podrska da si davame eden na drug ,ajde feminki malku po optimisticki da ja ohrabrime Mitrovska i da si bideme podrska eden na drug ,pa eden ubav den da napravime eden sobir na anksiozno poremetenio ihhihihiihihihihihihi se salam ajde malku sala ne e na odmet ama za sobir moze sto da ne?
еџ оваа анк ми го унисти животот, и толку си се запустив некако, сега си почнав на забар хаха па си ставив уште бетер стрес секогаш си мислам таму на стол ке ми застане срцето, оффф ама ке издржам некако
Ајде Митровска да ја охрабриме Како прво,колку години имаш видов дека се бориш со ова 8 години. Незнам како да го наречам ова нашево..Дали е болест,дали состојба незнам.Излези од школката,не се затварај дома,не си замислувај демонски напади дека имаш бидеќи ги немаш.Опиши малку што ти се случува кога добиваш напад?Ти се тресат раце,нозе,немаш воздух,мислиш дека сонуваш,дека гледаш низ други очи,дека не си ти таа што го живее тој живот?!Опиши ни па за така да ти поможиме.
se boram poveke od 10 god,imalo i blagi podobruvanja ama na kratko ,imam mnogu traumi vo minatoto ,i od togas se razbolev ova za mene e bolest a ne sostojba ,ja osekam dlaboko vo mene ,kolku lekari sum smenila nema broj i lekovi kakvi veke ne ,i se e isto probav i so homeopatija i pak isto neznam sto da kazam ,
Значи мораш и сама да си даваш сила, да се бориш, животот е убав и вреди да се живее, секој има трауми во минатото, но мисли на иднината не се навракај многу назад, сите се бориме со ова, и мора да биде подобро верувај во себе
ц ц стално мислев дека гледам низ други очи, тоа ми беше најголем проблем... Вака јас да се пофалам дека никогаш подобро не сум се чувствувала, можам да кажам дека 99% сум добра, спокојна веќе речиси една година. Немам анксиозни чувства, панични напади па уопште немам, од време на време мала трема но поминува за 5 минути. Ми здосади да живеам во страв и така надминав што ми беше најголем проблем. Почнав сама да патувам и по 3 саати во автобус со многу луѓе, да шетам без прекин, и сега дури планирам сама да заминам за Америка Апчиња не пиам 2 ипол години, најмногу ми помогна медитацијата, шетањето (на почеток на сила но сеа од што ми е убаво), дружењето со позитивни луѓе, инспиративни книги... Се надевам така ќе бидам и понатаму... Верувајте во себе, правете што вас ви е убаво, и посакувам сите вие да не ја чувствувате таа глупа анкс. што побргу
На почетокот на неделава имав страшна криза ( пишував да не се повторувам сега). Повеќето од вас советуваа повеќе прошетки , физичка активност, но јас не верував, не верував дека со тоа може да ми се подобри состојбата. Но, сепак решив да ве послушам и почнав секој ден да одам пешки до работа. Вторникот ми беше мачно, сакав да се откажам и да си фатам такси. Средата ми беше тешко, но подобро и проолжив. Верувате дека денес со големо олеснување одев пешки до работа. Се надевам дека ова ќе ми помогме да бидам подобро. поздрав до сите
Здраво... Неколку недели бев супер немаше стрес немаше анкс дури понекогаш самата се преиспитував пробував да го повикам анксот но него го немаше. Е дури синоќа се беше ок си легнав кога почнав да осекам блага болка во левиот бубрег но не му обрнав многу внимание исе завртев на стомак и почнав да мислам на бубрегот и си викав е уште ова ми требаше и како што лежев на стомак благата болка на бубрегот почна да ми оди накај стомакот и желудникот одма почна да ми се лоши и да ми се повраќа станав одма и идиотската анкс веке беше тука почна да ми се врти си мислев ке паднам и сите симптоми и цела нок си останав без спиење еве и денес ме држи уште ама само гадењето друго не. Штом почне да ми се лоши да ме тера на повракање се и на сешто помислувам и аман веќе од ова срање таман се израдував дека помина си замина таа пак се врати кај мене
koga ke stanam nautro neznam za sebe celoto telo mi e obzemeno odneznam sto bukvalno custvo deka imam nekoj vo mene kako probuvam da stanam se poloso mi stanuva ,neobjasnivo cuvstvo ako ostanam da lezam isto se poloso i taka skoro cel den ako ne izlezam,doagam do polosa sostojba,
Епа самата велиш дека ако не излезиш од дома,ти е потешко.Затоа кога ќе отвориш очи прво што ќе направиш пушти некое музиче земи го до тебе комп или тел и опушти се мисли само на убави работи и полека стани,дај си време да се расониш,излежавај се и спремај се и излези си на кафенце,со пријателка,колешка,смени мисли малку.Ќе ти биде подобро,не си умислувај дека некоја демонска сила те нападнала.
Aj zdravo po vtor pat..lele sega pred dva saati mi se javija utre da odam na rabota i mene beter me fati panika kako ke odam sama pa da ne padnam i u bestraga trista misli aman vise mislev se otkaciv od nejze a ona uste e tuka
Да, јас пред неколку години пиев ансилан. Тоа е нешто како лексилиум ама е послаб и не успива, само смирува трема, панични напади. После некое време треба да се прекине да не створи зависност.
Таман помислав дека се откачив од анкс, дека ми е подобро еве ја пак. Незнам дали ви се случило на некој од вас да имате паничен ( анксиозен ) напад ноќе во сон. Имав многу лош сон, кошмар и се разбудив со такво срцебиње, пот, мислев ќе се угушам. Ушите почнаа да ми бучат, вртоглавица, нагон за повраќање мислев дека ќе умрам. Од сабајле исто ми беше, дури сега малкуми попушти откако ги испив апчињата.
Da mene mi se ima deseno taka kako sto kaza ti sred nokj se budam a srceto mi cuka 200 na saat i posle mi e strav da zaspijam si mislam nesto ke mi se desi. I vrtoglavici imam a vcera cel den mi se gadese mi se povrakjase. Aman vise skoro mesec bev ok sto ubavo si rekov se otrgnav od ovoj strav ama zavcera pred da si legnam pak se povtori toa staroto strav treperenje gusenje gadenje imali spas od ova cudo?
Ми се случувало ова во првите моменти кога заспивам и почнувам да тонам, а и од сон сум се будела препотена и исплашена, без здив, буквално сум се гушела. Ова ми се случува во крајно стресни периоди, ептен имам проблем со спиењето тогаш. Знае и чат пат да се случи и друг пат, ама ептен ретко. Кога ќе се разбудиш така друг пат, прво соземи се и почекај да ти помине вртоглавицата, почни длабоко да вдишуваш додека не ја наполниш плуќата, а потоа полека како низ цевче испуштај го воздухот. Друг начин да се смириш е преку стимулирање на nerv. vagus преку нежно притискање и масирање на очните капаци или масирање во пределот на плексусот т.е каде што завршува градната коска пред свиткувањето на ребрата. Ова може колку толку да ти помогне при било каков паничен напад, а секако и да се смириш соо мислите дека било само лош сон и да си ставиш во глава дека е само паничен напад и дека ќе помине, а не дека стварно ќе умреш.
јас не сум користела омеопатски лекови, така да немам искуство со таа работа. Пробај можеби ќе ти помогне.