Анксиозност

Дискусија во 'Психологија' започната од dunja, 12 јануари 2010.

1. galijan

galijan Популарен член

Се зачлени на:
    9 ноември 2012
    Пораки:
    140
    Допаѓања:
    260
    Анксиозни мои драги, поздрав од мене.Се подготвувам за свадба и се чувствувам одлично.Само депрозел едно насабајле кое заборавам понекогаш да го земам.Одам на аеробик, телото го доведов до форма и се чувствувам супер.Венчаницата ми е прекрасна, мислам на убави работи и така.
    АничкаЛео анксиозноста има 1000 симптоми, зуење во уши, константен немир, немање рамнотежа, нервозен стомак, но ќе ти кажам дека со волја, со добар психијатар и терапија се победува.И секако многу поддршка од најблиските и многуууу љубов.

На Anouk, mal.ecka и Viki693 им се допаѓа ова.
  2. Anouk

Anouk Истакнат член

Се зачлени на:
    20 јули 2011
    Пораки:
    806
    Допаѓања:
    1.380
    Нека позитивните мисли и убавото расположение бидат со тебе секогаш!
    Најубаво поминете си на свадбата, па чекаме овде импресии.

:hug:

3. AnichkaLeo

AnichkaLeo Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јуни 2013
    Пораки:
    245
    Допаѓања:
    92
    Ti blagodaram srcka za odgovorot i ti posakuvam sreken brak imajte ja najubavata svadba i najvesela mnogu ljubov sakaj te se a posle da ve gushkaat najubavite racinja na celiot svet :* :inlove: :* :inlove: :* :inlove:

4. NovaBitola

NovaBitola Активен член

Се зачлени на:
    26 септември 2013
    Пораки:
    6
    Допаѓања:
    3
    некој да има ,,проблеми,, со дишењето? т.е. да сака нон стоп длабоко да вдишува? По цел ден да размислува како треба да диши...како да се реши овај проблем?? Само за време на спиење,секс,испити ова не е присутно... СТРАШНА РАБОТА..........

На lejdi-di му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Glasna

Glasna Популарен член

Се зачлени на:
    24 мај 2012
    Пораки:
    1.047
    Допаѓања:
    2.181
    Cо медитација(во текот на денот по 10-15мин)најдобро е да се управува правилното дишење издишување.

6. Be-yO-nCe

Be-yO-nCe Популарен член

Се зачлени на:
    6 март 2013
    Пораки:
    1.430
    Допаѓања:
    6.954
    Jas voopsto ne sum dobra neznam zosto I od koja pricina vo petokot mi se potsvrti uste od doma I izlegov I povtorno mi se javi toa odvratno cuvstvo na nerealnost kako da gledam niz drugi oci cuvstvo kako da sonuvam...Od togash ne mi e dobro I cekam nonstop da mi se vrati toa gnasno cuvstvo...
    Cudno mi e vo glavava kako da ziveam vo kosmar od koj treba da se razbudam...loso mi e mnogu taman rekov se pomina pak mi se vrati.Vremeto nadvor milina,nasekade nasmeani lica a vo dushava moja ocajjj! Ne se mozi poke vaka ;(
    Se izv za lat

7. elisabeta

elisabeta Популарен член

Се зачлени на:
    25 мај 2012
    Пораки:
    1.888
    Допаѓања:
    7.540
    Иммене ми се сврти некни на кафе се смирив и помина а пред една недела исто како тебе ми се направи како во сон да сум траесе пола саат се смирив не кревав паника легнам и се опустив и помина и продолзувам напред да излегувам да правам просетки и не се плашамм ако повторно ме напане ова чудо.Иначе да кажам дека не пијам ништо повеке ни АД ни седативи само чај од кантарион

На Be-yO-nCe и Viki693 им се допаѓа ова.
  8. Silver.E

Silver.E Популарен член

Се зачлени на:
    14 февруари 2013
    Пораки:
    2.226
    Допаѓања:
    5.276
    Што дека времево е сончево, баш ваквите временски промени негативно влијаат на здравјето, а посебно и на психичкото. На многумина им е ‘чудно‘ во главата.

На Be-yO-nCe и Anouk им се допаѓа ова.
  9. persula

persula Активен член

Се зачлени на:
    15 јануари 2013
    Пораки:
    92
    Допаѓања:
    9

10. Anouk

Anouk Истакнат член

Се зачлени на:
    20 јули 2011
    Пораки:
    806
    Допаѓања:
    1.380
    Пред инфарктна состојба нема шанси да е, затоа што во таа состојба не боли напред кај градната коска, туку боли позади грбот, кај плешката.
    Така да не прави си лоши филмови.

Тоа е од анксиозноста, нема потреба да паничиш, кога ќе ти се случи тоа, не фокусирај се веднаш на него, пробај мисли на нешто друго, работи нешто, дај си некоја обврска, излези на воздух, диши длабоко.
    Најважно е да го фокусираш мозокот на нешто сосема друго. На некоја задача што треба да ја завршиш што ќе те окупира и ќе ти го трга вниманието и мислите.

11. acebitola

acebitola Активен член

Се зачлени на:
    15 декември 2012
    Пораки:
    76
    Допаѓања:
    2
    Kazete so da pravam so ovaja tezina I trpki po rakava I nogava leva sto mi odat I ko ke jadam najcesto mi se desava:|:|:|

12. Anouk

Anouk Истакнат член

Се зачлени на:
    20 јули 2011
    Пораки:
    806
    Допаѓања:
    1.380
    Какви трпки осеќаш?

Ти трпне цела рака и нога или?

13. panicarka123

panicarka123 Активен член

Се зачлени на:
    17 јануари 2014
    Пораки:
    26
    Допаѓања:
    3
    Здраво на сите !!!!
    И јас Бионсе имам такво чувство на нереалност и тоа посебно навечер и главава како да ми е заматена и видов заматен и имам чувство дека ќе се онесвестам!!!Дали и вас ова ви се има случувано и како го надминавте???Ве молам кажете совет неподносливо пиам демитрин по половина насабајле и навечер!!!И се прашувам дали оваа конфузија е дел од анксот или е пак нешто сериозно помошш!!!!

14. Be-yO-nCe

Be-yO-nCe Популарен член

Се зачлени на:
    6 март 2013
    Пораки:
    1.430
    Допаѓања:
    6.954
    Мене па денски така ми се случува.Ова мене ми е проблемот и заради тоа ми се јавуваат напади на паника.Ги немам проблемите дека сум болна дека ке ми се случи нешто само ова глупаво чувство како да сонувам како да не сум реално таму..Незнам и јас како да се надмини ова...Незнам :|

Бравос елисабета..Јас баш јануарот и цел фебруари почнав да ги намалувам хелексот и пиев само пола асентра дневно.Хелекс се напивав еднаш во денот или на 2-3 дена како што ќе осетев потреба и добра бев,одлична бев..Но ете се врати пак и неможам да опишам колку очајно и мизерно се осеќам моментално..
    Во тие моменти незнаев како да си помогнам сама на себе.

15. natemila

natemila Популарен член

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    2.533
    Допаѓања:
    8.444
    I mene mi e isto vo glavata na periodi vo denot, pa i vrtoglavica, pa i bolka vo grbot, no se isgnoriram i si odam na zabar, zasto od glupaviot strav si se bataliv, e gesa se resiv hrabro i nema nazad, sekoj vtor den odam, i da mi e loso i matno pak si odam, nekako veke mi e mnogu polesno i brzo gi nadminuvam tie paniki :) hraboo ke uspeeme site.Izvinete za latinica od tel. pozzz

16. acebitola

acebitola Активен член

Се зачлени на:
    15 декември 2012
    Пораки:
    76
    Допаѓања:
    2
    Nekogas po cela taka I koga a najcesto od gluzdovi nadolu (stapaloto I sakala )I zestina osejkam a nekogas I ko iskluceni da mi se taka na pravo ko da Hasan ://///

17. napoleon

napoleon Истакнат член

Се зачлени на:
    26 ноември 2013
    Пораки:
    35
    Допаѓања:
    7
    E јас сум така скоро 2 год. прво поцна со грутка во грло потоа исчезна и ден денес имам проблеми со дишењето и постојано мислам на тоа имам кратко дишење и ме замара и јас исто кога работам нешто не го чуствувам тоа само кога сум во мирување на лекар ми кажаа дека немам ништо снимав гради правев ехо на срце и спирометрија и се е уредно наводно се само чуства а ако има некој здр.проблем нема да можеме ни да спиеме навечер поз!!!

18. natemila

natemila Популарен член

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    2.533
    Допаѓања:
    8.444
    Како сте денеска?

19. Be-yO-nCe

Be-yO-nCe Популарен член

Се зачлени на:
    6 март 2013
    Пораки:
    1.430
    Допаѓања:
    6.954
    Losho pak e istoto dobra bev cel den I sega pak panika strav me faka deka ke mi se sluci istoto bideki idi vikend I znam deka treba da izlezam so deckoto bideki idi od sk I samo za vikend se gledame....neznam poke sto da se pravi

20. Be-yO-nCe

Be-yO-nCe Популарен член

Се зачлени на:
    6 март 2013
    Пораки:
    1.430
    Допаѓања:
    6.954
    Losho pak e istoto dobra bev cel den I sega pak panika strav me faka deka ke mi se sluci istoto bideki idi vikend I znam deka treba da izlezam so deckoto bideki idi od sk I samo za vikend se gledame....neznam poke sto da se pravi