Анксиозност

Дискусија во 'Психологија' започната од dunja, 12 јануари 2010.

1. hurrem

hurrem Истакнат член

Се зачлени на:
    7 март 2012
    Пораки:
    84
    Допаѓања:
    10
    И јас сум во иста ситуација за викедов ќе идам на состанок со еден дечко и ме фаќа некое чудно чувство на страв нз дали е анксот или од заљубенос но морам да издржам зошто знам дека ништо лошо нема да ми се случи ни на мене ни на никој од одведе тоа е смао во нашите глави :fubar:

2. natemila

natemila Популарен член

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    2.533
    Допаѓања:
    8.444
    Aјде не мисли толку, и јас сум денес така, и некој слаби бодежи и некоја вртоглавица, но само храбро ке ги надминеме, и ако е за некоја утеха денес и многу луге без анкс се жалат од истото, и времево многу влиае :*

3. natemila

natemila Популарен член

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    2.533
    Допаѓања:
    8.444
    убаво поминете си и дветее :*

4. panicarka123

panicarka123 Активен член

Се зачлени на:
    17 јануари 2014
    Пораки:
    26
    Допаѓања:
    3
    Здраво на сите!!!Бионсе сакам да те прасам колку време те држи тоа чувство на нереалноет и како еднаш го надмина???Јас се измачувам веќе 5 месици !!!Бев на психијатар ми препиша асентра ама неможев да ги пијам!И јас немам тахикардии,гушење ама оваа одсутност ме вади од контакт и зматена глава!Дали некој друг имал ваков проблем и дали е и тој дел од анксот??Ве молам пишете!!!

5. natemila

natemila Популарен член

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    2.533
    Допаѓања:
    8.444
    и мене ми се случува, на пример завчера јас си отидов на забар бев супер, кога седнав за момент се изгубив, ја гледам докторката ама како да не сум јас, дури и таа ме примети дека сум изгубена, но за некоја минута ми помина.

6. panicarka123

Се зачлени на:
    17 јануари 2014
    Пораки:
    26
    Допаѓања:
    3
    Значи и тоа е последица на анксот!!Јас имам чувство дека ќе се онесвестам ,некоја непријатност во очите како да се губам дури се плашам да не имам некој очен проблем ,очен притисок или незнам што а на очен ми рекоа дека е се во ред освен диоптријата што си ја имам!!!Не знам дали ова некогаш ќе помине!!!

7. nesi.vanesa

nesi.vanesa Истакнат член

Се зачлени на:
    8 август 2013
    Пораки:
    104
    Допаѓања:
    23
    Zdravo panicharka .. mene ne nema nekoe vreme ama I jas sum pacient ma ovaa chudo... I jas imav vakvi chudni pogledi misli I chuvstva, mi traeshe 3 meseci gore dole I kako ispiv prv pat demetrin me vrati u normala I toa so pola demetrin prv pat, ti preporachuvam da piesh edna nedela demetrin po pola da te smiri... mene toa me smiri I za toa taka ti preporachuvam I ti da probash : ) pozz

8. Be-yO-nCe

Be-yO-nCe Популарен член

Се зачлени на:
    6 март 2013
    Пораки:
    1.428
    Допаѓања:
    6.954
    Фала ти натемила и паничарка да,тоа е се од анксот мене само тоа ми е проблем...
    На моменти се мислам да не ми е до диоптерот бидеќи моментално не носам леќи ни наочари и многу се напрегам за да гледам и матно ми е се.Значи на момент ми е добро осеќам таков мир во душата за во друг момент да ме фати пак таа мисла и да си направам филм во главата дека сонувам дека јас не сум таму...
    Станувам насабајле со помислата дека пак ќе ми се повтори тоа чувство и пак ќе почнам да паничам и моментално не сакам да сум во многу луѓе.Сакам да сум сама и да ми истечат очите од плачење бидеќи многу сум разочарана во самата себе...Пробувам да не мислам на тоа но пак нозе ми се сечат кога ќе се сетам дека треба да излезам утре,а незнам како ќе ми биди и пак ќе го насекирам дечкото...Ми се чини дека сум единствена што вака ми се случува жими се дури мислам да одам на лекар и да ми ја зголеми терапијата а колку само бев добра.. ;( Ај можеби со пролетта и нас ќе ни е подобро :?:

9. Carpediem7

Carpediem7 Активен член

Се зачлени на:
    15 февруари 2014
    Пораки:
    20
    Допаѓања:
    6
    KE VE ZAMOLAM DA PREPORACATE DOBAR PSIHIJATAR VO SKOPJEVO ????

10. natemila

natemila Популарен член

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    2.533
    Допаѓања:
    8.444
    Не си само ти, јас денеска на забар и кога ми се слоши, една тахикардија, потење реков готово, па ме измија малце, малце алкохол помирисав и ми дојде подобро, ама се преплашив :D

11. Be-yO-nCe

Be-yO-nCe Популарен член

Се зачлени на:
    6 март 2013
    Пораки:
    1.428
    Допаѓања:
    6.954

Ете се спремам за излегување и ѕште од сега ми се тресат раце,нозе...Незнам како ќе излезам и издржам..Ми иди да се стуткам во клопче!Не можам веќе вака недела помина и уште не сум смирена по нападот што го имав во петокот.Се плашам дека никогаш нема да ми помини ;( ;( ;( ;(

12. alehandro

alehandro Истакнат член

Се зачлени на:
    19 април 2011
    Пораки:
    148
    Допаѓања:
    65
    бијонсе пиеш некаква терапија?ако не написе нешто колку малку да се смириш.мозда б6 или некој чај.и почни да веруваш дека ништо нема да ти се случи.

13. Be-yO-nCe

Be-yO-nCe Популарен член

Се зачлени на:
    6 март 2013
    Пораки:
    1.428
    Допаѓања:
    6.954
    Пијам асентра пола и хелекс 0,25 два пати дневно.Мислам дека голема грешка ми беше што не побарав комбинирана терапија од разговор со психолог и апчиња.Јас сум свесна за тоа ама лоши мисли ми се вртат во главата деновиве...

14. panicarka123

Се зачлени на:
    17 јануари 2014
    Пораки:
    26
    Допаѓања:
    3
    Здраво феминки!!!
    Бионсе и мене најголем проблем ми е зматеноит вид и само на тоа мослам и уште повеќе се нервирам а и светлинава ми е чудна како затемнето ми се гледа дали видот ни е намален или што Господ знае!!!Инаку читав на интернет дека еден од симптомите на анкс е и замаглен вид!!!Дали оваа нереалност еднаш ја надмина и сега ти се повторува така како да подразбрав од претходните постови?И дали ти помага асентрата и колку време се бориш со овој грозен проблем?Ако имаш некој совет пиши!!!Поздрав до сите ама мислам и дека ова тмурново време уште повеќе ни делува негативно уште еднаш поззз!!!Пишете!!!

На Irina LMV му/ѝ се допаѓа ова.
  15. s.sani

s.sani Нов член

Се зачлени на:
    22 февруари 2014
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    1
    Здраво на сите имам 27 години и некое време ве читам и се пронаоѓам во оваа состојба на анксиозност.Многу лошо се чуствувам веќе неколку години ама во последно време се потешко ми е и секојдневието ми е отежнато да објаснам чуствувам некој нерационален страв и ми е тешко да воспоставам комуникација со нови луѓе црвенеам станувам нервозна и срцето ми лупа стегната сум ногу како да сум под притисок, а со луѓето со кои сум нонстоп се си е нормално.Понекогаш ми се тресат и рацете ама некако се контролирам да не ме приметат другите.Сметам дека тоа многу ме коче во животот не можат да дојдат до израз мојте квалитети.Уште поголем поголем товар ми е што моментално што сум невработена и при тражењето на работа оваа состојба ми прече страв ми е да не ме приметат луѓето незнам до сега сама се борам не сум побарала помош и кажав само на мојте скоро ама тие не ме сваќат
    а имат некои застарени мислења за посета на стручно лице да не се разчуе а и не сум во можност да посетам моментално .Значи подолго време се мачам сама а и не сакам моите да се нервират некогаш ми исчезнат сите стравови ама па се појавуват,не сакам лекарства да пијам имам огромна волја да се извлечам од оваа ситуација ама некогаш ми се чине дека се вртам во круг.

16. Be-yO-nCe

Be-yO-nCe Популарен член

Се зачлени на:
    6 март 2013
    Пораки:
    1.428
    Допаѓања:
    6.954
    И мене ми е светлината чудна.Да,ми е подобро некој добар период од 3-4 месеци и во нив мала епизода на паничен напад една две ама во глобала сум во ред,арно ама ме фаќаат периоди е вакви кога повторно и повторно се враќа се и трае подолго време и после тоа ми треба повеќе време да си дојдам на себеси...
    Во тие моменти многу сум разочарана во себеси и мислам дека никогаш нема да помини.Од дома ме сваќаат но многу ми е тешко што немам со кого да разговарам кога ми се случува ова бидеќи фала му на бога никој од моите нема поминато низ овај пекол.Мислам дека на никој не му се случува,сите се среќни си го живеат животот без ваква пречка.Не дека сакам некој да поминува низ ова.Страв ме фаќа за понатаму во животов,незнам што ќе правам...

17. alehandro

alehandro Истакнат член

Се зачлени на:
    19 април 2011
    Пораки:
    148
    Допаѓања:
    65
    дали овој период се чуствувате по напнати анксиозни ???денес на пример мене ми е мн тежок ден и плус синока не спиев добро и денес катастрофа.дали некој имал несоници и како се справувал со тоа.и дали оние што пијат Ад и покрај тоа што пијат имат тешки денови?позз

18. elisabeta

elisabeta Популарен член

Се зачлени на:
    25 мај 2012
    Пораки:
    1.888
    Допаѓања:
    7.540
    Денес од сабајле вежбав пола саат и после како да ми падна притисокот незнам што ми стана како да немам сила во рацете и многу сум нервозна напната а сега треба да ми дојде ментруалниот циклус си велам затоа повеке да не су напната сепак незнам дали е од анксиозноста ама вријам денес телотот ми врие се надевам ке помине :@иначе не пијам ни АД ни ништо само чај

19. Carpediem7

Carpediem7 Активен член

Се зачлени на:
    15 февруари 2014
    Пораки:
    20
    Допаѓања:
    6
    prasav dali moze nekoj da preporaca dobar psihijatar ?

20. elisabeta

elisabeta Популарен член

Се зачлени на:
    25 мај 2012
    Пораки:
    1.888
    Допаѓања:
    7.540
    Од каде си? Јас знам само од Битола