Анксиозност

Дискусија во 'Психологија' започната од dunja, 12 јануари 2010.

1. Viki693

Viki693 Популарен член

Се зачлени на:
    19 ноември 2012
    Пораки:
    555
    Допаѓања:
    584
    ubavo e sto si se osvestila za tvojot problem, i ne e tocno deka si vo nekoja poodminata faza....no edno e sigurno...vednash da si pobarash dobra lekarska pomosh....kolku porano tolku podobro.....OKP moze da zastane na tolku...moze da se povlece....no moze i da se razvie vo hronicno.... najdobro se leci so KBT terapija vo kombinacija so farmakoloska dokolku utvrdi deka treba lekarot...za ovaa dijagnoza ne sekoj psihijatar e strucen...morash da se rasprashash...obicno se zadavat zadaci na pacientot so toa sto postepeno ke gi isfrla loshite naviki....i terapijata trae nekolku meseci vo zavisnost kako ke odgovori pacientot na nea....obicno retko paacientot sam da moze da go nadmine toa, zatoa razgovaraj si so tvoite...se poznava deka si pametno devojce...dosta zrelo razmisluvash...

i nemoj mnogu da citash ova ona po forumi sekoj slucaj si e poseben sam za sebe iako vo nekoi covek se pronaoga....sepak sekoj si e razlicen organizam....niedno zrno pesok nema isto ni vo pustinata :)

pozdrav

На Mermaid90 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Mermaid90

Mermaid90 Популарен член

Се зачлени на:
    27 февруари 2012
    Пораки:
    1.146
    Допаѓања:
    1.049
    Фала на одговорите.Незнам како да им кажам на моите,знам дека нема да ме сватат сериозно.Сигурно ке кажат-ајде mermaid не трескај глупости,какво пореметување,што ти фали за да бидеш таква.Претпоставувам дека ова ке го кажат.Дека не ми е ништо,ништо страшно,дека си замислувам или пак сама да пробам да не правам така.Совет некој,што да кажам,како да им пристапам,како да ги убедам дека ова не е нормално и дека треба помош од стручно лице да се побара?

3. GirlLove

GirlLove Форумски идол

Се зачлени на:
    4 јануари 2010
    Пораки:
    6.201
    Допаѓања:
    16.455
    Вчера бев на ЗУМБА и знаете што? Скокав на јаже и си велам леле немам воздух,леле срцето-ме стега .ќе добијам удар....леле ќе паднам ама сум се изнаскокала...и ништо не ми беше се опуштив толку силно сум играла...и мислев дека сум луда и дека сите ќе помислат дека сум таква...ама се изнаиграв и после ми беше мн лесно да душава..
    Па што сака нека биде...
    Поздрав :*

На mal.ecka, denizzz, elisabeta и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  4. natemila

natemila Популарен член

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    2.533
    Допаѓања:
    8.444
    Како сте денескааа ? :*

5. persula

persula Активен член

Се зачлени на:
    15 јануари 2013
    Пораки:
    92
    Допаѓања:
    9
    VE MOLAM KAZETE MI NEKOJ STO RABOTI PSIHOTERAPIJA VO SKOPJE I BROJ VE MOLAM ,SAKAM DA ZAKAZAM ZA UTRE.POZZ

6. Viki693

Viki693 Популарен член

Се зачлени на:
    19 ноември 2012
    Пораки:
    555
    Допаѓања:
    584

ti pisav vo LP

7. persula

persula Активен член

Се зачлени на:
    15 јануари 2013
    Пораки:
    92
    Допаѓања:
    9
    Fala ti Viki ,ke te izvestam.pozz

8. kostadinka24

kostadinka24 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 март 2012
    Пораки:
    729
    Допаѓања:
    290
    Еве ме мене пак.Да кажам паничните напади како да ги снемува остана анксиозноста стравот надвор да излезам мислам ќе се онесвестам бидејќи ми е низок притисокот а паничниве напади чудна работа како ги снема,или пак е некој период па пак ќе ги има уфффф бе никако да помине ова никако ми вела после пораѓај се ќе се смени..... :(

9. Marikka

Marikka Нов член

Се зачлени на:
    24 февруари 2014
    Пораки:
    9
    Допаѓања:
    6
    Мораш да се решиш од анксиозноста, затоа имаш панични одвреме на време, кога немаш панични цело време си анксиозна и после одреден период пак се јавуваат паниките, знам и мене ми беше така, одвратно чувство, не се секирај нема да се онесвестиш, еднаш речи си самата па што ако паднам гајле ми е и ќе видиш дека нема да паднеш :) ќе помине не се секирај

На kostadinka24 и elisabeta им се допаѓа ова.
  10. Viki693

Viki693 Популарен член

Се зачлени на:
    19 ноември 2012
    Пораки:
    555
    Допаѓања:
    584

Mnogu raboti se smenuvaat posle poragaj Kostadince :)))))) ke vidish se ke si dojde na svoe mesto....pozdravce :inlove:

11. eci.sk

eci.sk Истакнат член

Се зачлени на:
    18 ноември 2011
    Пораки:
    68
    Допаѓања:
    89
    како сте друштво ? јас сум катастрофа :( незнам дали е до времево ама некако не ми е добро ... 3 дена ме боли глава пијам аналгини, газирано (да не ми е паднат притисокот ) ама ништо не помага... пиев и бедоксин мислев ке ме опушти зашто друг пат ме опушта ама ништо не помага сега... цело време имам вртоглавици , ( од нив највеке се плашам ) и се осекам како да ке настинам ама ништо не ми е , еве веке 3 дена немам други симтоми освен вртоглавици и немам сила за ништо , и ми студи ... а и на моменти ми играат нервите на рацете и окото ,и уште толку ме фака паника .пијам и парацетамол за секој случај... веке стварно почнувам да се плашам ;( незнам што да правам стварно сум очајна веќе ...таман мислев дека супер сум, ми помина , имав еден стрес и еве ја пак анксиозноста ... ама друг пат знам како да се смирам а сега ништо не ми помага... моментално сум сама и ми е страв да не се онесвестам, и нема кој да ми помогне ;( што да правам , некој совет како да ми биде подобро ако имате ?

12. natemila

natemila Популарен член

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    2.533
    Допаѓања:
    8.444
    вртоглавица и јас имам денеска, не се плаши нема да се онесвестиш, лежи, пусти си некоја музика, мисли си на нешто убаво и ке ти биде подобро :)

13. anggell

anggell Форумски идол

Се зачлени на:
    2 ноември 2011
    Пораки:
    6.177
    Допаѓања:
    11.987
    Ехеее Костадинка, после порагај се ќе ти се смени на подобро. Повеќето психолози препорачуваат бременост за да се откачиме од анкс, биди стрплива, и гушкај си се со малото има да бидеш најпозитивната мама на форумот :inlove:

На kostadinka24 му/ѝ се допаѓа ова.
  14. kostadinka24

kostadinka24 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 март 2012
    Пораки:
    729
    Допаѓања:
    290
    Се надевам дека ќе се промени на подобро иако сега засега состојбата е никаква

15. TaciCarbonero

TaciCarbonero Истакнат член

Се зачлени на:
    23 ноември 2012
    Пораки:
    75
    Допаѓања:
    9
    И после толку терапија секој ден ми е се полошо и полошо од кревет неможам да станам! Омалаксаност и голема болка чуствувам во нозете..Од сабајле нагон за повраќање и ништо не јадам одма ми се гади и ме тера да повратам..Страшно е овоа ми го смени животот начисто ;( Цело време како нешто да ме влече назад и ми се врти мислам дека ке паднам немозам да одам!Едвај ви пишувам сега мислам дека како нешто ме удира у главата и веднаш ќе паднам...Му се случува на некој сличното ? Да не ми е можеби сето ова од лековите ? ;(

16. natemila

natemila Популарен член

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    2.533
    Допаѓања:
    8.444
    Јас никакви лекови непијам, ама неможам да издржам од вртоглавица, што викаш милам ке паднам ова е претерано, дали од времето ли е незнам што е не се издржувааааа

17. acebitola

acebitola Активен член

Се зачлени на:
    15 декември 2012
    Пораки:
    76
    Допаѓања:
    2
    Kazete mi sto da pravam so ova vrto glavica I tezina da ne mozam da se izdisam I od sto mozi plejkite nazat da me stegaat??I ko za kaslanje samo da me tera ko vozduh da mi izlaga od zeludeco I mevot ko podujan samo ne podnodlivo je pomosss ;( ;( ;( ;(

18. lightning123

lightning123 Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јануари 2014
    Пораки:
    801
    Допаѓања:
    391
    и мене истото ми се случуваше летово. докторите ми рекоа дека е од стресни ситуации и ми препишаа некои апчиња. Но, јас си ги ставав под перница :lol: .
    Не се нервира, не мисли на тоа и ќе помине. И, внимавај на исхраната. Јади полесна храна, месо. и тестенини никако. Можеби е од тоа. Треба да ти го измерат притисокот, па. ако е многу висок значи стрес. :)

19. persula

persula Активен член

Се зачлени на:
    15 јануари 2013
    Пораки:
    92
    Допаѓања:
    9
    Dali ima nekoj da znae za psihoterapija vo ohrid ili bitola ?neznam zosto nema vo ovie mesta

20. elisabeta

elisabeta Популарен член

Се зачлени на:
    25 мај 2012
    Пораки:
    1.888
    Допаѓања:
    7.540
    Сето тоа е од Анксиозноста не му се плаши и мене ме факаат фртоглавици не се опасни не оставаат последици само се многу страшни исто и јас неможам да се издишам поготово кога ке легнам навечер да спијам стомакот ми е како подуан и водух ми се чини е полн морам да станам на две минути да земам воздух па пак да легнам исто понекогаш плеките ме стегаат одпозади ама сега поретко сето ова е пеиод кој ке помине само повеке гледај движисе пешачи отпрво е тешко после ке ти биде полесно само движисе и мисли позитивно поздрав