E оти бе Јана??? И по шести пат ако западнеш во депресија пак ќе стегнеш душа и ќе бараш пат кон излезот, нема наазад .Те разбирам јас и сите овде на форумов...ама мала фајда од нашето разбирање.Се е до тебе.Разврти с еоколу тебе да видиш може ти не си ,,болна,,(депресивна) може си опкружена со идиоти (извини као грешам) ама најчеста причина кога добрите девојки паѓаат во депресија се луѓето околу нив.Направи една чистка бе мила, разреди тоа околу тебе со негативна енергија.Најди ХОБИ, најди ...нејди некој вокој ќе се вљубиш...ете за почеток совет... Јас ја надминав анксиозност а, можете и ВИЕ!!!
ЈАС!!!Дуња!!! Денес сум сосема нова личност... е де може ке ме мавне некогаш стравот во некоја вонредна ситуација ама за минутка ја мавнувам јас неа.Научив да се справувам со анксот и тоа е со техниката,, ИГНОРРР,, значи кога ќе тргне јас си велаам,, ааа те знам не ти се плашам, оди си,, Смешно ама делотворно.Вежбајте игноррр на секоај негативна мисла, на секој наплив на страв , на секоај вртоглавица и стегање на главата(обрач околу неа)..вежбајте да осатнете на нозе додека ти еви се ,, гумени,,...со текот не времето се ке стане минато, верувајте ми!!! Ич не плашете се .Никој не умрел од анксиозноста, ниту полудел, само анксот прави ,,глупачи,, од нас , а ВИЕ веќе не сакате да сте глупачи НЕЛИ? Јас ве поздарвувам и послушајте ме ...оваа е начинот на ослободување од анксот.Лекарите го нарекуваат бихејви....терапија, хахах или пак и дават различни имиња а јас ја нареков ТЕРАПИЈА ,,ИГНОРРР;; и успеав.
Здраво DUNJA баш се радувам што повторни ни се придружи во форумов!! Ги читав твоите постови и постојано се воодушевував од твојата сила и позитивна енергија!!!!! Ни треба твојата подршка!!!! Како успеја да ја надминиш овааа проклета болест!!!!Оваааа опака нереалност???? И јас се прашувам самата себе како дозволив од толку позитивана личност да дозволам толку работите да ме повредат и да ми се сличи ова што ми се сличи!!! Да дозволам животот да поминува покрај мене а јас да бидам само нем посматрач!!!! Главата да ми е конфузна ,видот заматен и што уште не што не сум спосбна да му обрнам внимание на моето прекрасно 8 -годишно синче!!!! Сите ве поздравувам!!!!!
I jas sum istata..Ete denes izlegov i pak se osekam ko izgubena ko nerealno da e se okolu mene no nekako uspevam da ignoriram i da si go prodolzam patot..Ignoriraj i ne misli!
Јас пијам асентра веќе 5 год.дури вчера ми ги сменија запира треба да пијам зашто не ми е воопшто добро...дали некој има искуство со запира ми е страв дека треба да ги сменам со асентра не знам како ке ми ги поднесе организамот...поздрав до сите
Морам да се надоврзам јас од асентрата ослабнав многууу...значи кога почнав да ги пијам ми рече докторот може и да слабееш може и да се здебелиш зависи како ке ти ги прифати организмот...сеа треба да почнам со запира па не знам кско ке биде исплашена суум
јас асентра пиев пред две години, ја пиев 7 месеци и ослабев многу од неа, после 7 месеци докторот ми ја прекина дека бев добра, и еве две години непијам ништо, и незнам ни како но без АД ја се осекам поубаво, невелам дека немам никаков симптом на анкс, си ги имам понекогаш но без АД се осекам подобро, од асентрата јас бев скрос безчуствителна, губев чуство за допир на рацете, а и желбата за секс ми беше на 0. Сега ретко некогаш по потреба си пијам дијазепам од 2 мг.
Јас се поправив од Аснетрата, иако д-р ми кажа дека можно е или да ослабам или да се поправам. Јас се поправам .
хаха мене кога ми рече дека може ке се поправам искрено од една страна и се израдував, бидејки од секогаш сакав некое кило плус, но за жал кај мене делуваа обратно, бетер ослабев тогаш.
Уште нешто да си се искажам...бидејќи психијатарот ми отиде во пензија сега имам друг(женско е) и вчера прв пат се запознавме и некако многу се разочарав ми делуваше многу негативно никакво охрабрување да ми даде или поддршка само ме гледаше онака како да нема надеж за мене и повеќе за секс ме прашуваше а мене тоа ми е на последно место...многу се изнервирав и кога излегов ми беше потешко за разлика од претходниот после разговорот ми олеснуваше...разочарана сум многу и безнадежно се осеќам
Дуњаа дај бе помагаај кажи некоја финта за нереалноста да исчезне,таа ми е во моментов најголем проблем , одамна се немам вистински израдувано иако сите околу мене се трудат на секој начин да ми угодат а јас им возвраќам на ваков начин :geek: иначе денеес успеав да издржам цеел ден на факултет .. напади ме дрмаа,се препотував цело време но не се предадов издржав до крај и многу сум горда на себе .И сто пати помислив на тоа дека ако побегнам и денес ќе бегам и секој нареден пат .. но џабе нереалноста ме убива
помисли на твоите,на сите кои ти пружаат љубов и подршка и ај сега одговорими дали си сама ? И може ли одговорот да го замениш со една голеема насмевка ? Те гушкам и поздравувам
Veke 10 meseci go pijam deprozelot,imav dijagnoza depresivna zabluda,iskreno mene prvo mi prepisaa heleks tri i poveke pati vo tekot na denot i deprozel pocnuvajki po pola tabletka,jas sega sum super i nemam nikakvi problemi,za da se nadmine ova treba i volja i da ne se navrakate i zalite,tuku da bidete hrabri i odlucni,da ne mislite deka ste bolni zs ne ste,ve molam da znaete deka ne ste sami,ima mnogu skrieni luge koi patat od ovaa sostojba na potsvesta,samo treba da najdete hobi i dobri prijateli i pozitivna energija okolu vas,jas 3 meseci od doma ne izleguvav,se plasev sam od sebe,sega rabotam veke 6 meseci i se e ok....bidete hrabri se e vo nasite glavi
Бубич...се додека трае твојата напнатост ќе ја има нереалноста...значи цел ден си напната и цел ден чувствуваш нереалност...убаво што си издржала и утре да издржиш пак ...така секој ден, еден ден нем ани да приметиш дека часот поминал, но мислам дека треба да пиеш некој АД(тоа лекарот да каже)да спортуваш нешто или трчање по кејот ќе те ослободува од напнатоста , а заедно со напнатоста ќе исчезнува ичувството на нереалноста. Активирај се ...и ...и...не очекувај ништо, не очекувај ,, еве денес и трчав ..и с еправев ...пак сум со анксот,, ..не , не очекувај ...само игнорр на негативнте мисли и излекувањето само ќе си дојде .... Поззз...ПС. Пијте чај од маточин апред спиење Ве сака Дуња
Здраво!!!!!!!!ВЛАТКОНЕХУС4 и јас како тебе пиев ДЕПРОЗЕЛ и мн бев добро се доведов во ред и потоа од кога работата ис дојде на свое решив да ги оставам пополека.дури ги намалував немав некој проблеми а пиев од 20 мг но по извесно време кога ги оставив анксиозноста се врати и во потешка форма катастрофа.сега повторно еве една недела ја пијам истата терапија плус хелекс.да те прашам колку време пиеше хелекс и колку на ден МГ.и дали ги остави подоцна.и дали во таа твоја тешка состојба имаше несоници и никаква воља за ништо .пишими како ти беше.позззз
џабе е иве никој не сваќа како се осеќаме .. сите ни велат абе ајде не се занесувај анксиозна била ништо не ти фали само се глупираш , а ние и покрај тоа што знаеме дека ова е само состојба која ќе помине сепак тоа некако неможеме да си го докажиме на самите себеси и да се натераме сами да веруваме во тоа .. што е всушност и нашиот единствен и најголем проблем .. но да ти кажам искрено не имаш сите нас и секогаш кога ти е тешко можеш тука да си ја олесниш душичката