Анксиозност

Дискусија во 'Психологија' започната од dunja, 12 јануари 2010.

1. bubic.k

bubic.k Популарен член

Се зачлени на:
    10 март 2014
    Пораки:
    1.025
    Допаѓања:
    3.783
    Бубич...се додека трае твојата напнатост ќе ја има нереалноста...значи цел ден си напната и цел ден чувствуваш нереалност...убаво што си издржала и утре да издржиш пак ...така секој ден, еден ден нем ани да приметиш дека часот поминал, но мислам дека треба да пиеш некој АД(тоа лекарот да каже)да спортуваш нешто или трчање по кејот ќе те ослободува од напнатоста , а заедно со напнатоста ќе исчезнува ичувството на нереалноста.
    Активирај се ...и ...и...не очекувај ништо, не очекувај ,, еве денес и трчав ..и с еправев ...пак сум со анксот,, ..не , не очекувај ...само игнорр на негативнте мисли и излекувањето само ќе си дојде ....
    Поззз...ПС. Пијте чај од маточин апред спиење
    Ве сака Дуња :inlove:[/quote][/quote]
    Пиев Бедоксин ама многу ми се одрази на желудникот..еве една недела како повраќам и немам воопшто апетит.. на сабајле ми течи и крв од носот ,незнам дали е тоа од преголема напнатост.. извини ДУЊА што ти досадувам ама верувај дека очајно сакам да се излечам и барам лек и секој надежен збор за мене многу знчи.. фала ти многу ;(

На dunja му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Be-yO-nCe

Be-yO-nCe Популарен член

Се зачлени на:
    6 март 2013
    Пораки:
    1.428
    Допаѓања:
    6.954
    E ne znam poveke sto da napravam...Denes bev izlezena denski preubavo si pominav i si dojdov se vo red ama sum zaspala a za polovina cas trebase da dojdi drugarka na gosti i sripav nabrzina i pak voznemirenost,strav,panika...Menstruacija mi nema dojdeno ovaj mesec od sto sum celata lom i premnogu stresna a nikogas mene ne mi kasnelo i nikogas ne sum se osekala vaka tolku dolg period...Neznam veke sto da napravam se osekam beznadezna,nemam volja za nisto i samo cekam da mi se povtori pak istoto sto go doziveav pred mesec i nesto...Ne mozam veke..Neznam sto da napavam i kade da se obratam...Po se izgleda deka pak ke treba da si go posetam doktorot ili pak da se stavam na edna podolgorocna terapija so B6 kombinirana so lekovite sto gi primam...Ne mozam veke.NE MOZAM! ;(

3. panicarka123

panicarka123 Активен член

Се зачлени на:
    17 јануари 2014
    Пораки:
    26
    Допаѓања:
    3
    и јас повеќе неможам бев на работа и мислев дека во секој момент ќе се онесвестам матно ,матно пред очи ама страшно!!!!!Притисокот го измерив ми беше 100/60 ама не е и од него незнам што ќе се прави со оваа несвестица дали и оваа вам ви се случува чувство дека се губиш дека изладуваш!!!
    Веќе помислувам дека имам страшна болест во главата!!!!
    Ужассс!!!!!!

4. kostadinka24

kostadinka24 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 март 2012
    Пораки:
    729
    Допаѓања:
    290
    Isti simptomi i jas imam denovive dali e mozno od vremevo ama vremevo si e super,sekoj moment mislam ke se onesvestam gukeni noze,zamaten vid,nerealnost okolu mene,izlegov da se prosetam so kuceto se isprepotiv pd strav deka ke padnam.

5. panicarka123

Се зачлени на:
    17 јануари 2014
    Пораки:
    26
    Допаѓања:
    3
    Леле Костадинка и мене ми е така и тоа посебно навечер!!!Какви лекови пиес јас сам демитрин на два пати пронав со АД ама не можев да ги поднесам ми се гадеше рацете ми се тресеја и ги прекратив велиш дека е од анксот ???Јас дури закажав преглед во турската болница за очи си велам до очиве нешто да нее!!!
    Незнам одвратно е а дали често ти се случува ова заматување и нереалност мене посебно на работа дома ми е поарно???Пиши те очекувам!!!

6. kostadinka24

kostadinka24 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 март 2012
    Пораки:
    729
    Допаѓања:
    290
    Se izvunuvam za latinicata od mobilen pisuvam.Panicarka jas pijam heleks dva pati na den .Ad pijav do bremenosta ottogas se nemam napieno i ne planiram da pocnam oti kako bez niv taka so niv.Sakav da probam pak denovive ama koga si go vrajkam filmot deka i koga gi piev imav panicni napadi pa sega si velam 9 meseci uspeav bez niv i ne pocnuvam pak da gi pijam.Inace taa nerealnost zamatuvanje na vidot gi imam doma i celo vreme stravuvam koga ostanuvam doma so bebeto sto ako mi se slosi i se onesvestam a toj da mi e vrace.Ajde dadete nekoj sovet kako da se spravime so ovaa anksioznost bez lekarstva.

7. persula

persula Активен член

Се зачлени на:
    15 јануари 2013
    Пораки:
    92
    Допаѓања:
    9
    Mislam deka ni treba psihoterapija ,no steta sto ja nema ni vo bitola,ni vo prilep ,neznam za ohrid ,treba da odime do skopje a toa kosta ,ako nekoj znae nesto za vo ovie mesta neka mi pise?pozz

8. nesi.vanesa

nesi.vanesa Истакнат член

Се зачлени на:
    8 август 2013
    Пораки:
    104
    Допаѓања:
    23
    Panicharka I jas imav I ponekogash pak imam takvi simptomi isti ko tvoite :/ ama primeti deka vo ist den site gi imame istite simptomi samo so razni svakjanja jas odamna sledam debative I po toa primetiv deka site slichni simptomi imame isto vreme ... I ke spomnam deka mislam deka e do vremeto :/ ama sekako strashno e :( pozz

9. bubic.k

bubic.k Популарен член

Се зачлени на:
    10 март 2014
    Пораки:
    1.025
    Допаѓања:
    3.783
    Дали има некој позитивно искуство со пивски квасец?

10. Be-yO-nCe

Be-yO-nCe Популарен член

Се зачлени на:
    6 март 2013
    Пораки:
    1.428
    Допаѓања:
    6.954
    Panicarka jas imam sekogas nizok pritisok t.e 90/60/50 i mnogu cesto mi se zblizuvaat no ne e do toa ako ti e normalno takov pritisokot..Se ni e vo glavata nasa...Kolku bev dobra eden izvesen period od nekolku meseci mislev deka ke poletam no pred eden mesec pak mi se podskrsija krilcata i sega mislam deka mi nema nazad,mislam deka nikogas nema pak da se izvlecam..O boze,ne slusas li?! :(

На natemila му/ѝ се допаѓа ова.
  11. bubic.k

bubic.k Популарен член

Се зачлени на:
    10 март 2014
    Пораки:
    1.025
    Допаѓања:
    3.783
    И јас Исто се осеќам .. потполно исто ! мислам дека овај пат нема враќање назад зошто нападите се многу интензивни и се осеќам изгубено :(

12. natemila

natemila Популарен член

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    2.533
    Допаѓања:
    8.444
    оф лелел на ова убаво време ние со што се замараме, место да си седнеме некаде на кафенце сонцето да не види ние паники колку сакаш, ама доста е више, и мене ми е некако се нереално и ми се привртува ама не паничам више, па толку време ништо не ми било нема ни сега, хаха ако ми верувате прееска по улица со керка ми возев тротинет, игравме топка заборавив на се кога ја видов нејзината насмевка и срека, сега земав редам алишта, па ке си седнам на тараса да пијам кафе.Па да видиме кој е поголем инат јас или анксот. Гушкиии до ситеееееее :* :* :*

На denizzz, ivana.0909, mal.ecka и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  13. 2468

2468 Популарен член

Се зачлени на:
    23 декември 2009
    Пораки:
    4.497
    Допаѓања:
    2.838
    Се прашувам - како се чувствувате во тој момент?
    Ви станува жешко, мислите дека црвненеете?
    Збунети?
    Ве облива ладна пот?
    Ви трепери гласот?

14. Be-yO-nCe

Be-yO-nCe Популарен член

Се зачлени на:
    6 март 2013
    Пораки:
    1.428
    Допаѓања:
    6.954
    Zbuneta sum i prvo mi pominuva toplina niz celo telo pa se ladam cela...Se izv za latinicava mislev da ne pisuvam voopsto da ne go trujam forumot so latinica no vie ste mi edinstvenata poddrska :*

15. lightning123

lightning123 Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јануари 2014
    Пораки:
    801
    Допаѓања:
    391
    Ќе ти кажам за мене : имам силни болки под градите, чувствувам како да се гушам, гласот ми трепери, се тресам кога зборувам, нозете м се клатат сами, телото ми е мраз и многу други психолошки глупости.. Неможе да се објасне целосно тоа, во психата е не во телото. Тој што почувствувал знае како е. Пред да ме стигне мене ни јас не можев да го сфатам кога некој ми го кажуваше. И подобро да не го почувствуваш.

16. ivana.0909

ivana.0909 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 јуни 2013
    Пораки:
    443
    Допаѓања:
    228
    Знам бубич дека никој не разбира шо не поминал низ ова и недај боже да помине...сум кажала и пак ќе кажам среќа што постои форумов...мајка ми вика абе ти многу читаш нс тоа фемина затоа ти е вака...не напротив мн.ми е полесно...денес излегов абе како падната од марс,чудно во главата и баш тоа гумени нозе што не знаев како да го објаснам,нереалност,вознемиреност,како да имам облак врз оваа глупава глава што ке ја треснам од зид некој ден:) како да ми се тресе телото абе бог да чуваа...а и плус тоа успеав да отидам на помен на дедо ми пола год,му вадевме...па пак си викам лошо лошо ама помина...
    Ќе видам сеа како ке биде со зепирава може поарно ќе ми биде...фала на подршката бубич на тебе и на сите ви посакувам што побрзо да го надминеме ова а сигурно дека можеме па штоо не сме глупи хаха...поздрав до сите :inlove:

На natemila му/ѝ се допаѓа ова.
  17. littleflower

littleflower Популарен член

Се зачлени на:
    20 февруари 2012
    Пораки:
    711
    Допаѓања:
    1.484
    да ви кажам искрено, и јас се чувствувам како никој да не ме разбира. се оддалечив од сите пријатели, се повлеков еве веќе со месеци, постојано со панични напади, вртоглавици, страв... се препотувам, се тресам... не знам што ќе се прави. Одвај ги завршувам работните обврски, постојано се повлекувам, одбегнувам контакт со луѓе, бидејќи не знам како да се однесувам кога ми почнуваат вртоглавиците пред нив... Ве разбирам сосема, и криво ми е многу што ни е вака, камо да можевме да си помогнеме засекогаш да ни помине се. Барем ја имаме поддршката една кон друга.
    Инаку, што правите вие кога ќе ви се случи паничен напад/вртоглавици/тресење додека сте во маркет/на работа/во банка... ? Јас обично оставам се и излегувам. А во последно време престанав и да одам на тие места. Знам дека не е до местата, ама....

п.с. Ивана, среќно, се надевам ќе ти помогнат лековите. Поздравче до сите!

На ivana.0909 му/ѝ се допаѓа ова.
  18. panicarka123

Се зачлени на:
    17 јануари 2014
    Пораки:
    26
    Допаѓања:
    3
    Е ДРАГИ МОИ ФЕМИНКИ мојата мака е што јас работам во маркет и уште повеќе ме фаќа паника да не ми се случи нешто , дане се онесвестам , изгубам и сл.А многу пати ме фаќаат напади, жежтини ,вртоглавици ама некако продолжувам и јас незнам како!!!!!
    Не знам што ќе се прави како ќе се продолжи со животот, многу пати сакам да откажам од работа со сила одам без војла!!!!
    Дали е можно да помини само со седативи без АД?Не сакам да почнам да ги пијам?????
    Поздравче до сите!!!!

19. ivana.0909

ivana.0909 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 јуни 2013
    Пораки:
    443
    Допаѓања:
    228
    АД може да помогнат и некогаш е неопходно да се пијат...но ако мислиш дека можеш и без нив да се избориш уште поубаво не мора да пиеш...некогаш е исто и со нив и без нив барем во мојот случај...но во секој случај може да помогнат затоа и постојат нели? Инаку и разговор со стручно лице може да помогне многу ... ете гледаш имаме и напади и се живо ама пак продолжуваме а тоа значи дека сме многу силни личности... потполно те разбирам истото го имам поминато не се секирај еден ден мораа да биде подобро...ја имаш мојата поддршка и разбирање...поздрав :)

20. bubic.k

bubic.k Популарен член

Се зачлени на:
    10 март 2014
    Пораки:
    1.025
    Допаѓања:
    3.783
    мој совет до сите е барем да пробате да се борите без лекови .. јас една година како имам панични напади и дури пред две недели прв пат почнав со бедоксин ама желудникот не ми ги прифаќаше нонстоп повраќав и воопшто немав апетит.. сега продолжувам да се борам сама , пробувам да ја користам финтата со игнорр ама некако тешко ми оди.. али ајде силни сме ние , сите сме сосема здрави личности за кои господ чува уште многу многу убави моменти од животот.. ве сакам сите

На Cleonika и ivana.0909 им се допаѓа ова.