Анксиозност

Дискусија во 'Психологија' започната од dunja, 12 јануари 2010.

1. Be-yO-nCe

Be-yO-nCe Популарен член

Се зачлени на:
    6 март 2013
    Пораки:
    1.428
    Допаѓања:
    6.954
    Momentalno citam za cuvstvoto na nerealnost sto mnogumina go imame.Sostojbava ima ime i e priznaena kako sostojba i ne e se do nasata imaginacija.Pisuva deka mozno e da bide predizvikana i od AD.Isto pisuva i deka 5% od populacijata sekojdnevno ja imaat ovaa sostojba a duri 31-65% pri stresni situacii.Nie sme pod konstanten stres t.e anksiozni taka da bi trebalo da ne e nisto opasno.Izguglajte derealization i citajte.Jas se osetiv poubavo bideki se uveriv deka ova stvarno postoi i deka ne go gubam razumov. :)

На dunja му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Ane10

Ane10 Истакнат член

Се зачлени на:
    7 февруари 2012
    Пораки:
    256
    Допаѓања:
    143
    Normalno deka nema da go izgubite razumot cim jas 4 god ne go izgubiv nema ni vie,jas sum beter od site vas veruvajte ama vcera i denes se custvuvam odlicnooo :),znaci mora da go znaete problemot od kade vi poteknuva ovaa anks od koga vi pocnalo taka ete jas kazav otkako umre majka mi mi ostana vo glava deka i jas ke umram..Kazete vie zosto?Mora da ve pravi barem nesto relaksirani mene primer me smiruva muzikata ili sedenjeto na matka,na matka odam koga se custvuvam loso i tamu sum mnogu smirena tamu e tolku mirno ima ezero ednostavno ima pozitivna energija i ti dava volja za zivot,jas veke nauciv kako da se kontroliram koga nesto ke mi tekne nekoja losa misla i odma vikam nisto ne mi e odam ponatamu ako padnam padnam :) i ne pagam sekako,vozite tocak i toa mnogu relaksira koga vozam tocak ne mislam na nisto..Imajte ubav den deneska

3. Viki693

Viki693 Популарен член

Се зачлени на:
    19 ноември 2012
    Пораки:
    555
    Допаѓања:
    584

Jana, Ja napagash Ana koja samo sakashe da gi otrezni site, nejzinata namera ne beshe da Ve isplashi tuku da Ve pottikne da izlezete od lavirintot, deka teloto pod postojan stres e podlozno polesno na bolesti....Ni ti sega ne kaza nisto porazlicno "znaesh li kolku ima mnogu godini se voovaa sostojba iako pijat AD" e mnogu nadezno kaza....

ZNAETE LI KOLKU IMA STO E KRATKOTRAJNA I MINLIVA FAZA...

Nemojte da se sporeduvate so najlosite slucai, gledajte vo nadeznite, gledajte deka se nadminuva,tocno e deka treba mnogu sila, strplenie i rabota na sebe,nikoj ne veli deka e lesno... no sekako ima razni slucai,sekoj e individualno, ako poglednesh podobro vo site bolesti ima i mnogu loshi slucai i nekoi sto so lesno pominuvat...IMAJTEVERBA VO SEBE....TOADAVA MNOGU SILA VO NADMINUVANJE NA BILO KOJA BOLEST....

I za umiranje nemojte da razgovarate....pa site znaeme deka eden den site ke ne stigne toa porano ili pokasno....no da se nadevame deka ke bide vo dlaboka starost :)

4. Ane10

Ane10 Истакнат член

Се зачлени на:
    7 февруари 2012
    Пораки:
    256
    Допаѓања:
    143
    Taka e viki jas nemav namera nikogo da isplasam samo sakav da ve pottiknam site za da prekinete so sostojbava jas ne rekov deka ke umrete od anks rekov samo deka stresot i nervozite loso vlijaat na organizmot sega ne ama so tekot na godini da i ne rekov deka majka mi umrela od anks tuku umre od premnogu nervozi vo zivotot koga veke mozokot i otkaza imase udar,nema vrska batalete veke so toa umiranje,znam deka ne e voopsto lesna sostojbava bidejki i jas seboram so nea so godini ama kazav deka ednas uspeav i ke uspeam uste ednas znam a ke uspeete i site vie samo borete se imajte nekoja zanimavka aktivnost za da ne mislite tolku

5. RainGirl

RainGirl Истакнат член

Се зачлени на:
    29 декември 2010
    Пораки:
    16
    Допаѓања:
    5
    Еве јас од сабајле имам дијареа и грчеви во стомакот и некое печење и топлина на цел стомак осеќам. А морам да излезам сега :'( неможете ни да замислите колку ми е тешко што да правам :( немам сила да се движам мислам оти ќе паднам во секој момент. да одам на лекар?

6. Ane10

Ane10 Истакнат член

Се зачлени на:
    7 февруари 2012
    Пораки:
    256
    Допаѓања:
    143
    Pa odi moze da imas stomacen virus sega e vreme na virusi loso vreme e de sonce de vetar,ama nisto strasno ke ti dadat apcinja i ke ti projde ic nemaj gajle nisto ne ti e :)

7. kostadinka24

kostadinka24 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 март 2012
    Пораки:
    729
    Допаѓања:
    290
    денес како се чувствувавте на времево мене ми беше лошо,дали има некој што пие само хелекс и какви симптоми има на анксиозност и панични напади или ги нема.Моментално сум само на хелекс ама не ми е како што треба незнам дали да одам на психијатар да ми пишат ад.поздрав

8. elisabeta

elisabeta Популарен член

Се зачлени на:
    25 мај 2012
    Пораки:
    1.888
    Допаѓања:
    7.540
    Јас моментално ништо непијам имам и добри и лоши денови

9. mal.ecka

mal.ecka Форумски идол

Се зачлени на:
    2 декември 2010
    Пораки:
    9.418
    Допаѓања:
    126.997
    Јас пијам само хелекс од 0.25 по 1 во ден,ретко по две,исто имам и добри и лоши денови,но повеќето се добри,но постојано сум во движење,дружење,мислам позитивно,читам психолошки книги,верувам во подобро утре ;)

10. Ane10

Ane10 Истакнат член

Се зачлени на:
    7 февруари 2012
    Пораки:
    256
    Допаѓања:
    143
    Isto i jas malecka postojano sum vo drustva aktivna sum se dvizam slusam muzika i ne mislam tolku na toa moze od vreme na vreme da mi dojde nekoja crna misla ama jas ja brkam odma :)..A dali vas vi se desava da osekate kako da snemuvate vozduh kako da se gusite?Mene samo toa me plasi najmnogu i vcera taka pak mi dojde ko da se gusam ama se napiv eden bedoksin se smiriv i si prodolziv da spijam dobro

11. Lexus

Lexus Истакнат член

Се зачлени на:
    8 април 2013
    Пораки:
    297
    Допаѓања:
    307
    Повторно ноќва од сон ме разбуди паничен напад. Мислев цела се кочам. Ушите ми зуеа. На форумов прочитав дека во моменти на паника да се диши длабоко и што е можно повече да се отргнат мислите кон нешто позитивно. Пробав, ама не ми помогна. Од сабајлево сум како да ме прегазил камион.
    Се напив Лорсилан од 2мг. се надевам дека ќе проделува брзо и ќе се вратам во нормала.

12. elisabeta

elisabeta Популарен член

Се зачлени на:
    25 мај 2012
    Пораки:
    1.888
    Допаѓања:
    7.540
    Vamex таблети да не има некој да користи на природна база новите што се?

13. nesi.vanesa

nesi.vanesa Истакнат член

Се зачлени на:
    8 август 2013
    Пораки:
    104
    Допаѓања:
    23
    Zdravo devojki... I jas nokjva si imav ptoblemi so spienjeto nemam spieno ni minuta I cel nokj crni misli no so igri na telefon gi otrgnuvam mislite kolku tolku :/ tolku da ne mozam da zaspijam. :/ I da prasham dali pred da zaspiete ili dodeka spiete se shtreckate se plashite I od ednash stanete I odma loshi misli I gluposti vi doagjaat na pamet? I toa li e od anksioznosta?

14. natemila

natemila Популарен член

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    2.533
    Допаѓања:
    8.444
    Денес сум многу расеана некако и се заборавам како изгубеа сум, и ова ли е од анксот ? Си мислам да не го губам памтењево хаха, ама и многу омалаксано ми е некако.Нека пише некој ако имал некој ваков симптом :)

15. kostadinka24

kostadinka24 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 март 2012
    Пораки:
    729
    Допаѓања:
    290
    Me interesira sto pravite koga odite vo prodavnica,banka i se pojavat tie glupavi simptomi. Ve oblee pot mislite ke se onesvestite jas eve samo sto si dojdov od prodavnica vlegov i na kasa pocna pot dae obleva i izlegov kao demek drugarka precekuvam.ve molam sovet imam bebence kako ke go gledam vaka vo ovaa sostojba.

На vlatkonexus4 му/ѝ се допаѓа ова.
  16. vlatkonexus4

vlatkonexus4 Активен член

Се зачлени на:
    13 мај 2013
    Пораки:
    7
    Допаѓања:
    7
    Eden sovet do site,nemojte da citate za vasata situacija premnogu na internet,jas pominav zemjen pekol pred 10 meseci,bev oslaben za 20 kg,izgledav kako Walking Dead,nemav volja za nisto,nemav verba za nisto,ziveev vo postojan strav,ne izleguvav od doma,se plasev da odam do wc,se plasev od site luge na svetot,imav maksimalna voznemirenost i panicni napadi ako izlezev od soba,ama veruvajte mi edno,najprvo imajte verba vo sebe,veruvajte deka se se leci,so medicinska no i so nasa pomos,imajte verba vo Gospod,molete se,najdete nekoj na koj ke mu veruvate potpolno,da vi dade max poddrska dodeka go pominuvate najteskoto,i ako ve interesira nesto pratete mi poraka vo inbox,koga ke mozam ke vi odgovoram,jas veke 10 meseci pijam deprozel i rabotam,se vrativ vo socijalniot zivot,ne deka sosema mi e se ok,ama strasnoto pomina,i odam na se podobro i podobro......bidete hrabri i svatete deka ne sme edinstvenite,ne ima mnogu,ne sme bolni,samo stresot,mobingot,tajnite i napnatata situacija vo nasava drzava e takva,.....:D

17. vlatkonexus4

vlatkonexus4 Активен член

Се зачлени на:
    13 мај 2013
    Пораки:
    7
    Допаѓања:
    7
    Koga ke ti se sluci vakva sostojba te molam probaj da disis dlaboko,i probaj da ne mislis deka nesto ke ti se sluci,misli momentalno na nesto drugo,potrudi se,imas bebence,toa e tvojot zivot,bidi silna za nego,dali primas nekakvi lekarstva,bidejki znam deka dois i ne smees valjda,ama probaj koncentriraj se,i mene mi se desavase istoto,vo uste beter situacii,ama moras pocesto da izleguvas i da socijaliziras,sto poveke,jas so sila go pravev toa

18. napoleon

napoleon Истакнат член

Се зачлени на:
    26 ноември 2013
    Пораки:
    35
    Допаѓања:
    7
    Здраво на сите!До пред два дена бев супер прекрасно чуство немав ниеден симптом располозението ми беше супер со поводи за славење тоа траесе околу 2 месеци и кога одеднаш ми се врати мојот “OMILEN“симптом чуство на недостаток на воздух и се се промени иако не му давам до значење расположението ми се промени по малку и страв иако сето ова веке сум го поминал неколку пати и не ми е јасно како од чиста мира се јавуваат тие чуства иако не сум бил под стрес и нервоза до пред некој ден пиев капки од валеријана а сега немозам да ги најдам никаде а ми помагаат и понекогас по 1 хелекс кога сум доста возбуден мозеби 1 во месецот инаку сум OK али мора да има и некој кризен момент кој трае неколку дена и целава ова ситуација ми е и чудна кога ке си речес е OK е оди на подобро и одеднаш ужас Поздрав до сите и само напред !!!!

19. Maricheto

Maricheto Истакнат член

Се зачлени на:
    22 март 2014
    Пораки:
    16
    Допаѓања:
    8
    Значи ве читам вака и онака буквално давате детален опис на мојот проблем... И да, лесно е на некој да му кажеш позитивно мисли, вежбај и сл... Еве вежбам, колку-толку здраво се хранам , а пак осеќам немоќ и недостаток на енергија, се осеќам слабо... проблем ми се цигарите кои мислам дека уше толку ми одмагаат со мојава паника... црни мисли, наоѓам најразлични изговори да не искачам од дома, се мислам дека некаде ќе паднам, гужва ми пречи, ама па и коа нема гужва не сакам никаде, освен дома! Дома се осеќам најсигурно...

Коа ме фаќа паника пијам дијазепам, па психички ми делува тоа, дека ете апче се напив, мора да ми биде подобро...

Не знам како да продолжам понатака со оваа моја анксиозност, како сите може така убаво да си функционираат и покрај сите грижи и проблеми, а јас не?! Како може старцине да се мкнат по автобуси, а јас на 25 години не?! :(

Дефинитивно ќе пробам со лекарска помош и лекарства, пошо вака не можам да издржам! :(

На dunja и lejdi-di им се допаѓа ова.
  20. Ane10

Ane10 Истакнат член

Се зачлени на:
    7 февруари 2012
    Пораки:
    256
    Допаѓања:
    143
    Napoleon i mene istoto mi se slucuva kako i tebe raspolozena se ok i od cista mira snemuvam vozduh i op pak nazad so istite misli ama jas veke se naviknav na toa sto mi se slucuva i koga ke mi se sluci taka ke se napijam bedoksin ke zaspijam i ke mi projde,ne se sekiraj ne e nisto strasno ete jas ispitav i srce i pluka i se a cesto mi se desava toa,nemoj da mislis deka ako 2 meseci si bil raspolozen i deka stresot tolku brzo ti pominal,ti si imal dolgo vreme stres i anks i sega i da ne imas pak nekoe vreme ke ti prodolzat tie simptomi ama so tek na vreme ke ti projdat ako uspees da ostanes raspolozen i sreken,i mene mi bese taka do pred 2 god naednas prestanav so site gluposti i simptomi i imav uste nekolku meseci simptomi ama ne im obrnuvav vnimanie i si zaminaa tie misli i simptomi,znaci mladi ste uzivajte vo ovoj zivot razmislete deka ima nekoj navistina bolni luge a vie zdravi se zalite..
    I ne kolku tolku da vezbate treba redovno vezbanje dvizenje druzenje so luge izleguvanje doma se poveke i poveke zapagate,jas i koga me fakaat napadite namerno izleguvam nadvor i vikam so bide neka bide jas ke prodolzam da odam i fala bogu nisto ne mi se slucuva so samoto setanje nadvor na mig zaboravam se..Inace tie kapki valerijana i mene mi pomagaat jas ovde vo lisice gi kupuvam vo edna apteka,i se so prirodni bilki ne se nikakvi antidepresivi i slicno,ajde samo hrabro ke go nadminete seto ova..