1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Анксиозност

Дискусија во 'Психологија' започната од dunja, 12 јануари 2010.

1. Maricheto

Maricheto Истакнат член

Се зачлени на:
    22 март 2014
    Пораки:
    16
    Допаѓања:
    8
    Па така го викам ја, колку-толку. Инаку секој ден по 30 мин, програма Focus T-25, не се баш лесни вежбите, ама полека. Ете, мој предлог, многу е добра и после вежбањето се осеќам ок и полна со енергија, ама ПОСЛЕ е некој саат, па пак стара песна... :/

2. Ane10

Ane10 Истакнат член

Се зачлени на:
    7 февруари 2012
    Пораки:
    256
    Допаѓања:
    143
    Epa zatoa cel den vezbaj :D Ke bide ajde samo poleka i hrabro se ke bide

3. lejdi-di

lejdi-di Истакнат член

Се зачлени на:
    29 септември 2011
    Пораки:
    49
    Допаѓања:
    11
    ах тоа чекање ред во продавница :( и никој да нема дојдам ли до каса и тука се губам во време и простор и мислам саат време ми наплаќа касиерката

4. lejdi-di

lejdi-di Истакнат член

Се зачлени на:
    29 септември 2011
    Пораки:
    49
    Допаѓања:
    11
    maricheto како те читам мислам јас сум пишувала исто исто е и кај мене и тоа со цигарите и се се :(

5. Maricheto

Maricheto Истакнат член

Се зачлени на:
    22 март 2014
    Пораки:
    16
    Допаѓања:
    8
    Лејди ди, и ? шо праиме? чаре?! :D Освен шо си се тешиме вака дека не сме изроди :D

6. lejdi-di

lejdi-di Истакнат член

Се зачлени на:
    29 септември 2011
    Пораки:
    49
    Допаѓања:
    11
    :( незнам ама вака дефинитивно не бива

7. Maricheto

Maricheto Истакнат член

Се зачлени на:
    22 март 2014
    Пораки:
    16
    Допаѓања:
    8
    Па не знам, нешто да се прави... ти ги гледам коментарите, ти си имала и порано проблем со анксиозност... некоја книга ти препорачале, ама не можам да најдам, која е книгата? да пробам и јас...

Инаку коа ќе ми текне пред неколку години колку само бев без страв, правев луди работи, искачав, се дружев, не се прибирав дома... но сега e тотално спротивно :(

8. emilijamak

emilijamak Истакнат член

Се зачлени на:
    19 септември 2011
    Пораки:
    457
    Допаѓања:
    207
    rabota luge i nemanje vreme da se zanimavate so vasite misli, jas posle 10 godini prebrodev eve dve godini sum cista bez terapija imam si bebence i osvena na nego nemam vreme da mislam na nisto drugo e sega posledica posle ovaa sostojba e panicar za cel zivot veruvajtie tie simptomi ne issceznuvaat zasekogas, bidejki zivotot e prepoln so neizvesnosti i stresovi, i pri sekoj stres so e najnormalno se pojavuvaat ama svrti list na ignore... pozz i uzivajte vo zivotot i prekrasnoto vreme :)

На Maricheto му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Maricheto

Maricheto Истакнат член

Се зачлени на:
    22 март 2014
    Пораки:
    16
    Допаѓања:
    8
    emilijamak баш убаво, се трудам и мене да ми се деси истото...

10. lejdi-di

lejdi-di Истакнат член

Се зачлени на:
    29 септември 2011
    Пораки:
    49
    Допаѓања:
    11
    имав проблеми и порано да ама дамата си мислеше супер е и не и требаат повеќе лекови па сама на своја рака ги оставив е сега бетер сум...инаку и јас си бев многу силна личност светот можев сама да го прошетам а сега сама ни до продавница... книгата ми ја препорача dunja и многу сум и благодарна нејзе и се вика panic away...се трудам инаку многу емилија но не ми оде некако и башка тоа паниките се најголем проблем бар за мене

11. Maricheto

Maricheto Истакнат член

Се зачлени на:
    22 март 2014
    Пораки:
    16
    Допаѓања:
    8
    Ти благодарам! Па читав погоре дека ако се зимаат лекарства не треба нагло да се прекинува со нив...

Инаку ќе ја побарам книгава, еве пробувам вака прво со самоконтрола, иако не ми оди нај нај,па со книги и сл, и ќе пробам и да идам контра, да искачам, па ако не иде ќе си се обратам на лекар...

12. lejdi-di

lejdi-di Истакнат член

Се зачлени на:
    29 септември 2011
    Пораки:
    49
    Допаѓања:
    11
    обрати се мора...и јас пак планирам да одам кај мојата инаку вака јок

13. emilijamak

emilijamak Истакнат член

Се зачлени на:
    19 септември 2011
    Пораки:
    457
    Допаѓања:
    207
    ista bev beter 10 godini celi koga arna koga ne veruvaj, i jas bev silna ili mislev deka sum pred da vkusam anks, no sega sum posilna do kraj na svet ke pojdam,.... pred dva meseca vo bremenosta se iskomplicirav i imav predvremeno poroduvanje so carski, shok neviden bebus vo inkubator 3 nedeli neizvesnost ke prezivee ili ne, pocnav vo son da skokam od pregolem stres, no sepak preziveav ne dozvoliv da me fati anks vo celost ni panika iako simptomite se pojavija pa kamo li do dukan da pojdam ili bilo sto, ma ne se davam bre samo jaka volja , veruvaj covek ne e svesen kolku e silen se dodeka ne mu dojdat do glava nekoi poseridozni problemi sprema koi anksot e nula... fantazija na covek sto go dozivuva, nisto ne e realno nisto od toa sto go imas kako simptomi

На elisabeta му/ѝ се допаѓа ова.
  14. natemila

natemila Популарен член

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    2.533
    Допаѓања:
    8.444
    Немаме гајле ние сме појаки од што мислиме, еве денеска така некако ми беше глуп ден, вртоглавица и сл. Се решив да одам на гробишта, не сум била кај татко ми свека да запалам од пусти страв од гробишта ама собрав храброст бев си запалив свека и кај него и кај другарка ми, си поседов си поплакав, ми олесни на душата а ништо не ми се случи.

15. elisabeta

elisabeta Популарен член

Се зачлени на:
    25 мај 2012
    Пораки:
    1.888
    Допаѓања:
    7.540
    На natemila му/ѝ се допаѓа ова.
  16. blagicabb

blagicabb Нов член

Се зачлени на:
    22 март 2014
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    0
    здраво на сите.нова сум на форумот,но редовно ве следам,особено оваа тема бидејќи и јас сум долго време со анкциозност.пред неколку години пиев асентра и хелекс и ги примав околу две години и некако се изборив со паничните напади и вознемиреноста.но еве пред 6 месеци се случија два смртни случаи во моето семејство и така пак почна се од почеток.се почна да ми се враќа и паничните напади,вознемиреноста а најголем проблем имам со стравот.повторно го посетив мојот доктор психијатар и повторно сум на хелекс и асентра.но мислам дека не ми помагаат овој пат апцињата.сравот си е нон стоп активен како и паничните напади.порано ми се манифестираше преку тахикардија на срцето каде пулсот ми беше по 150,но овој пат премногу ми се јавува во стомакот.почнува да ми игра буквално желудникот и цревата почнуваат да ми кркорат ненормално.ваквата ситуација се повеќе ме паничи и сето се активира во поголеми фази.потоа нон стоп мислам на тоа и никако да се изборам.сега имам некои идеи дека нешто не е во ред со желудникот и цревата штом толку многу ми кркорат.

17. Ane10

Ane10 Истакнат член

Се зачлени на:
    7 февруари 2012
    Пораки:
    256
    Допаѓања:
    143
    Zdravo Blagica ne se sekiraj se ti e vo red so zeludnikot i jas imam takvi problemi jaki bolki vo zeludnik islicno ama nisto ne e toa e od anks se ni poteknuva od psihata,nas ne deka nesto ne boli nego toa go mislime i psihicki ni se slucuva toa,bas mi e zal za koj i da ti pocinal i mene majka mi mi pocina i jas od togas imam anks ama veke nauciv da se boram so toa gospod e posilen od se vo nego veruvam i koga da me fati panika gospod mi pomaga da se smiram da zaspijam i da zaboravam na toa,zosto inace samo nokeska me fakaat paniki preku den sum odlicno i noke ok zaspivam zosto maz mi e do mene a otkako vo 2 saat noke on ke otide na rab zosto sum sama togas me fakaat mislite ama nauciv finta vise kako da ne se zamaram :D Mozes i sama da se izboris ne ti trebaat apcinja mozes da pies samo bedoksin i kapki valerijana od prirodni bilki se tie i mene mi pomagaat otkako pocnav da gi pijam mnogu gi osekam nervite posmireni,Ke bide se vo red site ke go nadmineme ova samo ni treba golema hrabrost...I slusajte poveke muzika,muzikata mnogu relaksira smiruva..

18. lightning123

lightning123 Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јануари 2014
    Пораки:
    801
    Допаѓања:
    391
    Мене никакви апчиња не ми помагаат, ми ја прават состојбата полоша. Затоа ги откажав и сега кога добивам такви напади слушам музика или читам некоја книга. Само тоа ме опушта. А кога и тоа не ми успева, веднаш под тушот, барем еден час му зборам. :$

19. blagicabb

blagicabb Нов член

Се зачлени на:
    22 март 2014
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    0
    Ти благодарам Ане за подршката навистина ми е потребна и добредојдена од секого.Има периоди кога навистина немам потреба од апчиња но се многу кратки,кога ке ме фатат паниките мислам дека неможам да се изборам со нив и тогаш хелексот мора да ми е при рака и морам да се напијам и така се смирувам некое време.Иначе во 1 месец почина и таткоми и свекорми па сето ми се собра стресови колку да сакаш.јас и така сум многу емотивна и многу ја осетив загубата на своја кожа.сега се што ке ме заболи или си мислам дека ќе ме заболи или ќе ми се случи нешто е резултат на огромниот страв што го имам во мене.незнам како ќе го отфрлам тој страв од мене кој многу ми го комплицира секојдневниот живот.

20. mal.ecka

mal.ecka Форумски идол

Се зачлени на:
    2 декември 2010
    Пораки:
    9.420
    Допаѓања:
    127.009
    Ќе го надминеш со тек на време,после смртта на дедоми и јас очекував да се разболам,тогаш се појави анксот со милион симптоми,одев по доктори викаат здрава си како дрен,чекаш да ти се случи најлошото,кога гледаш дека се уште си жива и здрава сваќаш дека треба да продолжиш со животот и да се бориш,и како што кажаа погоре,знаеш како најдобро се надминуваат паниките посебно навечер?Ги игнорираш!!!Јас порабо се тресев цела ноќ,ги чувствував,се плашев,сега само си велам што е ова глупости ништо не ми ми се спија неможам да се замарам со вас,нереални болести чувстваи заспивам мирно.Треба само време и трпение и работа на себе.со позитивни мисли и дела.