Анксиозност

Дискусија во 'Психологија' започната од dunja, 12 јануари 2010.

1. jana1

jana1 Активен член

Се зачлени на:
    9 декември 2013
    Пораки:
    36
    Допаѓања:
    13
    Da dodadam samo ,stopati imam kazano i pak ke kazam ako treba i GASENA VAR ke pijam samo da kurtulam od ova cudo ,i nesum protiv AD za mene licno da nebea tie jas nesakam ni da pomislam kade li bi mi bil krajot ....

2. smatka

smatka Истакнат член

Се зачлени на:
    26 декември 2012
    Пораки:
    96
    Допаѓања:
    57
    Zdravo na site,gledam se poveke se zgolemuva brojot na anaksiozni,
    Sakav samo , da se vklucam i bidam del od vas , polesno e koga spodeluvas raboti so nekoj sto veke go minal i moze da razbere sto tocno ti se slucuva. Vooedno da kazam i deka 3 godina veke od koga go dobiv prvot napad prvata godina bese smrt za mene , no poleka sama so sopstvena volja , uspeav da gi namalam napadite ostana blag stepen , no mi razmina.Im kazav chao na lekovite za smiruvanje , samo se posvetiv na samata sebe si deka mozam da se izboram so se sama , zatoa sto sum dovolno mlada da go zapocnam zivotot uste sega so lekovi za smiruvanje
    I imav mnogu ubava sredba so doktor koj mi kaza samiot dovolno si mlada za da mozes sama da se izboris , i mi dade golema podrska i mi preporaca voedno i caj od Matocina ot koj isto premnogu sum zadovolna.Pozdrav do site i samo pozitivno :)

На dunja му/ѝ се допаѓа ова.
  3. ivana.0909

ivana.0909 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 јуни 2013
    Пораки:
    443
    Допаѓања:
    228
    затоа и прашав дали може да комбинирам нешто на природна база бидејќи сум читала дека не е препорачливо...да не си правам експерименти и така се осеќам како експериментално глувче најдобро да си прашам стручно лице :D

4. Be-yO-nCe

Be-yO-nCe Популарен член

Се зачлени на:
    6 март 2013
    Пораки:
    1.428
    Допаѓања:
    6.954
    Кога читав за нереалността прочитав и за деперсонализација и имаше некои симптоми како демек не си се препознавале самите себеси бла бла и сега си имам увртено во главата дека не сум јас таја што се гледам во огледало,зошто сум таја што сум,зошто изгледам така како што изгледам итн...Што ми требаше уште ова сега само таму ми се мислите :worried:

5. smatka

smatka Истакнат член

Се зачлени на:
    26 декември 2012
    Пораки:
    96
    Допаѓања:
    57
    Nemoj da si stvarate crni misli vo glava uste poveke ,bidete po optimisti , anaksioznosta se smeta za na izlecliva no sepak moze da se namale vo najmal stepen . Jas otkoga mi pomina taa teska godina , otposle edna godina cela ja pominav samo so eden napad, i sega povtorno me podvratija nekoi , ama lesni minlivi i se trpi veke teloto e naviknato na toj sok .Mnogu sum zadovolno ot matocinata, ama jas resiv da ne pijam poveke lekovi i samo na cajot da bidam , mnogu e polezen , iako sum student po medicina , ne sum covek sto poveke se orentira na lekarstevi produkti. :) lEPOTICI MISLITE SAMO DEKA STE DOBRI I IGNORIRAJTE GO SEKOJ NAPAD , KOLKU I DA E TESKO :)

6. vitomir

vitomir Нов член

Се зачлени на:
    4 ноември 2011
    Пораки:
    2.095
    Допаѓања:
    3.629
  7. napoleon

napoleon Истакнат член

Се зачлени на:
    26 ноември 2013
    Пораки:
    35
    Допаѓања:
    7
    И јас пијам капки од валеријана секој ден а понекогаш земам и хелекс 2 до 3 апчиња во месецот зависнио од ситуацијата како ке сум.Сега моментално паузирам со капките па земав белмеран дан една табличка од 10 апчиња за промена малку да не сум стално ка капките зошто ги пиев 3 месеци без престан и мислам дека делуваат поз!!!!

8. natemila

natemila Популарен член

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    2.533
    Допаѓања:
    8.444
    Епа немој да читаш више ништо што е поврзано со болести, едноставно забрани си да отвараш такви статии да читаш. Ти си една убава млада девојка и изгледаш онака како што треба да изгледаш. :* :*

9. Be-yO-nCe

Be-yO-nCe Популарен член

Се зачлени на:
    6 март 2013
    Пораки:
    1.428
    Допаѓања:
    6.954
    Не ми беше поентата дека не сум задоволна од својот изглед туку ЗОШТО изгледам така како што изгледам зошто не сум подруга абе глупости,глупава наша психа ми се смачи веќе од утре го пуштам мозокот по зелени ливаЃе да попаси малку :)

На natemila му/ѝ се допаѓа ова.
  10. AnichkaLeo

AnichkaLeo Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јуни 2013
    Пораки:
    245
    Допаѓања:
    92
    Zdravo..... Kazete mi kako vi vliae vremevo na vas mene skoro mesec mi bese ok i denes pak mi se slucuva istoto pak mi se vrati anksot pocna kako mravki da mi odat po teloto me obzema panika a momentalno sum na rabota se napiv casa voda i od panika da ne padnam da ne se onesvestam loso vdisiv i ke se udavev nalet se zamiv so voda i srceto pocna da mi bie silno mnogu se uplasiv :(

11. lightning123

lightning123 Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јануари 2014
    Пораки:
    801
    Допаѓања:
    391
    И мене не ми влијае добро. Требаше денес да раскажувам лекција по Музичко, а мене кај ми беше расипан желудникот, па и тоа. Цели дваесет минути неможев ни збор да изустам и за малку ќе заплачев. Подоцна отидов домада се напијам апче, но немаше. Морав сама да се изборам и да заборавам на анксиозноста во тие моменти. За среќа, тука беше другарка ми и со неа заборавив на болките и сѐ останато. Уф, само да не се врати. Не, нема јас да му дозволам да ме шлакне. Ако ме шлакне уште еднаш ќе се изгубам тотално. Книгата нема да ја довршам, а не можам ни да замислам што би се случило ако ме фати на полуматурата... Мора да бидам силна како што бев и да ја слушам Happy - Pharrell Williams.. :D

12. RainGirl

RainGirl Истакнат член

Се зачлени на:
    29 декември 2010
    Пораки:
    16
    Допаѓања:
    5
    Си имала напад на паника, од вакво време се зголемува анксиозноста. И јас сум за никаде, а верувам дека повеќето овде имаат вакви симптоми на главоболка, замаеност, зашеметеност, не се плаши ќе помине и НЕ нема да се онесвестиш тоа е само такво чувство што го имам и јас веќе години години, па до сега не сум се онесвестила.

13. AnichkaLeo

AnichkaLeo Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јуни 2013
    Пораки:
    245
    Допаѓања:
    92
    I muskulite i na race i na noze gi osekam kako zdrveni i ova li e od anksot i racete gi osekam kako otrnati.... Aman veke kako da se otkacime od ova cudo zasto koga sme zdravi pak ne tera da mislime kako da sme bolni, se nekoj misli se vrtat vo glava i na trista bolesti pomisluvam prvo deka imam slabo srce pa ke pomislam tumor imam vo stomak abe nalet vise aman ke pomine li veke ednas :(

14. lejdi-di

lejdi-di Истакнат член

Се зачлени на:
    29 септември 2011
    Пораки:
    49
    Допаѓања:
    11
    од времето ќе да е мене сабајле на работа онака убаво си се оптегнав и наеднаш како нозете да ми откажаа ми малаксаа скрос па кога се уплашив па кога си навлеков и други симптоми...ццц седнав и после ми беше страв дали ќе можам да станам :(

15. lejdi-di

lejdi-di Истакнат член

Се зачлени на:
    29 септември 2011
    Пораки:
    49
    Допаѓања:
    11
    оф бре колку пати само се имам удавено од вода да е еднаш ајде ќе речам :( како самото тело да ме тера побрзо да се напијам и одма се засркнувам...пусти страв да не паднам...

16. RainGirl

RainGirl Истакнат член

Се зачлени на:
    29 декември 2010
    Пораки:
    16
    Допаѓања:
    5

Без гајле се е од анксиозноста. Колку пати вака цело тело ми трпнело,кога сум била ептен напната ми трпнела и цела долна вилица и јазикот. Многу страшно чувство :worried:

17. Ane10

Ane10 Истакнат член

Се зачлени на:
    7 февруари 2012
    Пораки:
    256
    Допаѓања:
    143
    Ехеее јас тие симптоми ги имам секојдневно дури веќе и смешно ми е некогаш :D И знам дека не е ништо и пак се замарам,а да и мене таа песна многу ме расположува-happy..Ајдее морам еден ден да помине сето ова само да бидеме храбри и пак ќе си бидеме старите личности :)

18. lejdi-di

lejdi-di Истакнат член

Се зачлени на:
    29 септември 2011
    Пораки:
    49
    Допаѓања:
    11
    ме интересира дали ве боли грб ? мене денеска многу...башка прочитав некаде на нет дека од стрес и од премногу негативни мисли доаѓало до стегање на мускулите што предизвикувало болки во грб

19. chrn123

chrn123 Активен член

Се зачлени на:
    9 јуни 2013
    Пораки:
    12
    Допаѓања:
    0
    другари и другарки дај помагајте ми се врти во глава дека имам некои болести тумори ,леукемии , и самиот знам дека не е така пошто немам ни вртоглавици,ни болки,имам апетит,но прочитам некој симптом и одма најдам некоја болест кај мене.На почетокот на анксиозноста се расправав со болести во главата,со зашеметеност,па со срце ,сега одозгоре и леукемија.Дај некоја терапија кажете :)

20. lejdi-di

lejdi-di Истакнат член

Се зачлени на:
    29 септември 2011
    Пораки:
    49
    Допаѓања:
    11
    добро дошао у клуб :D само тоа да се читало...иста сум и јас