Анксиозност

Дискусија во 'Психологија' започната од dunja, 12 јануари 2010.

1. lejdi-di

lejdi-di Истакнат член

Се зачлени на:
    29 септември 2011
    Пораки:
    49
    Допаѓања:
    11
    целата медицина ја проучив незнам само диплома кој ќе ми даде :rofl:

2. mal.ecka

mal.ecka Форумски идол

Се зачлени на:
    2 декември 2010
    Пораки:
    9.418
    Допаѓања:
    126.997
    Мене главата му пука овие дена и многу сум нервозна :^)

3. napoleon

napoleon Истакнат член

Се зачлени на:
    26 ноември 2013
    Пораки:
    35
    Допаѓања:
    7
    Луге кажете ми дали некој има проблеми со главата мене ми е нон стоп како зашаматена немам вратоглавица само како некоја нестабилнос во главата слично нешто како да сум испил некоја чашка ракија ова е скоро цела година кога повеќе кога помалце и имам благо замаглен вид.Минатата недела бев на очен и на орл и се е во ред.Поздрав до сите вас !!!

4. Maricheto

Maricheto Истакнат член

Се зачлени на:
    22 март 2014
    Пораки:
    16
    Допаѓања:
    8
    Еве ви пишувам после некоја недела, катастрофа сум , никакво ми е, а од вашиве коментари уше поголема паника и страв ме фаќа, како не поминува, како анксиозноста се враќа, неизлечлива, готово, крај....

Епа имам предлог, да смениме политика, малце попозитивно, наместо да се жалиме,едни со други да се мотивираме дека ние можеме да ја победиме анксиозноста! Еве денес у најголемата гужва у сообраќај заглавив, огромна колона пред мене, 5 пати ме фати семафорот, викам готово, искачам од кола, ама не! Почнав да вртам по радио станиците, чачкав телефон, си викав у себе дека можам да издржам и крај! Иако имав тахикардија, ама умерена беше. Па и да ми се деси нешо има луѓе околу мене, коли, едно др... А да бев на некоја планина кај шо нема никој?!

Дајте да почнеме нешо со што меѓу себе ќе се мотивираме и дека ќе можеме да издржиме. Не сме болни, а замислете да имавме некоја тешка болест? Што ќе требаше да се убиваме?!

И шо се однесува до таа Ане или како и да е пишана, мене баш позитивно ми влијае, а другите шо се жалат дека нема спас ме туркаат у бедови.

5. napoleon

napoleon Истакнат член

Се зачлени на:
    26 ноември 2013
    Пораки:
    35
    Допаѓања:
    7
    http://wwwbloggercomprofile170428055887 ... sobom.html
    Доста стара и интересна книга за читање јас ја прочитав летово на одмор а книгата ми ја препорача една пријателка која била под депресија извесен период и доста и помогнала и мене малку ме закрепна али кратко траесе не се потрудив повеќе

На Maricheto му/ѝ се допаѓа ова.
  6. natemila

natemila Популарен член

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    2.533
    Допаѓања:
    8.444
    Е де имаме вртоглавици, нереалност и слично ама познати ни се више, јас денеска бев на забар хаха седејки таму едно време си викам леле каде сум јас што правам тука, ама неможев на сред правење да избегам, па си ставив една мисла дека си лежам дома у дневна па со убави заби и одма ми дојде подобро, хаха едно време забарката ме праша на која улица живеам а јас и кажувам име и презиме, па после си се изнасмеав затоа што таа помисли дека има улица со мое име и презиме. Ајдее не му ја мислете толку јас деновиве ако ми е неарно си викам абе од времево ми е и мене тмурно, сега кога ке опече сонце ке си бидам супер ке си шетам само.Па нови заби, па нова фризура и ајт у провод, па да видиме дали јас или другаркава анкс е посилна хмм ;) :) :*

На troubleforme и Maricheto им се допаѓа ова.
  7. Maricheto

Maricheto Истакнат член

Се зачлени на:
    22 март 2014
    Пораки:
    16
    Допаѓања:
    8
    Епа само така, со такви мисли треба да се бодриме тука!

8. lightning123

lightning123 Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јануари 2014
    Пораки:
    801
    Допаѓања:
    391
    Точно така. Треба да се охрабруваме меѓусебно, не да се разочаруваме. Да ви кажам и јас кога бев на забар пред две недели требаше да вадам заб а за малку ќе ме фатеше анкс. Си помислив, "не ти дозволувам ти на моја забава да доаѓаш", се сетив на случката со симпатијата што се случи дваеает минути пред тоа, замижав, го замислив него до мене, ја отворив устата и го видов забот во кантата. Сега постојано кога ќе добивам страв и мисла дека анкс. се враќа, ќе помислувам на него, на другарот, на партнерот, на брат ми. Сѐ машки во мисли.... :lol: Нема страв, нема тажни мисли, тие ќе ми стојат во вреќа со дупка. Каде и да одам, вреќата ќе се испразнува одоздола ;) Поздрав женски, се надевам ќе успееме да ја победиме лошава анкс. :*

9. natemila

natemila Популарен член

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    2.533
    Допаѓања:
    8.444
    :*

Прикачени фајлови:

На minaninana му/ѝ се допаѓа ова.
  10. nesi.vanesa

nesi.vanesa Истакнат член

Се зачлени на:
    8 август 2013
    Пораки:
    104
    Допаѓања:
    23
    lele mal.ecka i mene glavata denes ne znam dali e moja ili ne e :/... mn me steza kaj slepoochnicite, me boli, me bode, ne samo kaj slepoochnicite tuku niz cela glava a najvekje kaj slepoochnicite :(

11. nesi.vanesa

nesi.vanesa Истакнат член

Се зачлени на:
    8 август 2013
    Пораки:
    104
    Допаѓања:
    23
    lejd-di, ne znam nemam slushnato od steres ili od paniki, ama dva dena i glava i grb me skinaa :/ i toa grbot me boli od leva strana nad slabinata :/ abe me iskichmia, ama edno znam KE PROJDE! : )

12. principessa123

principessa123 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 февруари 2014
    Пораки:
    94
    Допаѓања:
    80
    i jas sum istaaaaaaaaaaa :devil: :devil: :devil: :devil: :devil: :devil:... mislite moi se isti deka imam nekoja bolest osobeno uste doktor koga ke vidam haos...strav vo mene kolku sakas!!!! se plasam mn krvta voda ako mi stane,srceev udar ako dobijam..nekoj udar..of sekoj den sekoja nok mi e toa...kako da si ja ocekuvam smrta :envy: :envy: :envy: :envy: bog da cuva!

13. panicarka123

panicarka123 Активен член

Се зачлени на:
    17 јануари 2014
    Пораки:
    26
    Допаѓања:
    3
    Леле Наполеон и мене ми е исто така со замаглен вид и цувство на нереалност и несвестица и сакам да одам скопје во турската болница за очи .денес бев на неуро психијатар и ми рече дека е од анксот и покрај демитрин ми даде и еглонил за заматенот вид па ќе видиме како ќе биде.А тебе што ти рекоја за замаглениот вид и заматената глава дали е дел на анксот???Поздрав до сите дали ова еднаш ќе има крај???

14. napoleon

napoleon Истакнат член

Се зачлени на:
    26 ноември 2013
    Пораки:
    35
    Допаѓања:
    7
    Па наводно е од анкс.очниот лекар ми е близок пријател и ова е втор пат како ми прави комплетен преглед според него е од стрес и нервоза а за главата бев два пати на невролог и тој истото ми го каза немам нисто ке помине а ако потрае уште малку одам на магнетна зошто имам и вратна спондилоза и можно е и од тоа да е

15. dunja

dunja Популарен член

Се зачлени на:
    29 ноември 2009
    Пораки:
    482
    Допаѓања:
    870
    Драги мои!!!
    Сите што сакаат да ја прочитаат книгата,,Panic away,, да ми пишат е-маил адреси во inbox. наредната недела ќе ја добијат .
    Поздрав :)
    Книгата е убава, поучна и може да помогне...мене лично многу ми помогна. :inlove:

Е да..вежбате ли игноооорр на негаивните мисли?
    Пиете ли чај од маточина?
    Пешачите ли пола саат дневно??
    Ај пишете кој го прави оваа.Доста се жалевте, жалењето не помага ...дајте малку позитива во форумов,дискутирајте з аначините на надминување на нападите , за советите кои ги добивте од докторите и онаа што ви помогнало во даден момент кога ви е тешко.
    И ....анксот е состојба која се надминува.Никој НЕ умрел ниту полудел од анксот..само напразно се плашите еден со друг и си долевате страв на страв.Обидете се да ги промените дискусиите на форумов ако скате побрзо да излезете од состојбава за коај ЈАС (која ја отворив темава)најдобро знам колку е тешка и неподнослива, но воедно и надминлива.
    Ја суспеав ке успеете и вие самп соземете се, дишете длабоко кога ,,ќе ве здрма ,,стравот и променете ја мислата(знам не елесно ама за трудете се)отпрвин е тешко, но с еучи.
    Поздрав Ве сака Дуња :inlove: :*

На natemila, dollorres, elisabeta и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  16. Ane10

Ane10 Истакнат член

Се зачлени на:
    7 февруари 2012
    Пораки:
    256
    Допаѓања:
    143
    Така е и јас сум за тоа позитивно да си пишуваме да смениме муабети малце да се расположиме,јас на се одам игнооорр,не му ја мислам веќе толку,ми доаѓаат црни мисли не викам не ама одма почнувам на друго да си мислам и така :) Јас да вежбам секој ден по малце а се движаам многу возам точак,чај од маточина пиев порано и многу ми помагаше и овие денови ми текна на него да го пијам ама не ми текнуваше како се вика и сега ти ме потсети дуња :D Многу убав чај е и пак ќе си го пијам од денеска,ајдее ние силни сме и храбри сето ова ќе ни помине,сега идат убави денови маскембаал,па велигден па 1ви Мај ќе правиме скара ќе уживаме и ќе заборавиме на се :D Јас и маж ми ко малите деца си купивме маски за 1ви Април и ќе се маскираме хахахха :D Денес има сонце и одмааа сум расположена :)

На dunja и smatka им се допаѓа ова.
  17. Maricheto

Maricheto Истакнат член

Се зачлени на:
    22 март 2014
    Пораки:
    16
    Допаѓања:
    8
  18. femina.girl

femina.girl Истакнат член

Се зачлени на:
    29 април 2011
    Пораки:
    40
    Допаѓања:
    5
    Поздрав до сите,само сакав да прашам од каде го купувате чајот од маточина.....позззз и само добри мисли,така ке успееме

19. AnichkaLeo

AnichkaLeo Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јуни 2013
    Пораки:
    245
    Допаѓања:
    92
    Го има во зегин јас имам пиено маточина а сега пијам валеријана и тој го има во зегин

20. femina.girl

femina.girl Истакнат член

Се зачлени на:
    29 април 2011
    Пораки:
    40
    Допаѓања:
    5
    ^
    Fala mnogu,a dali smee da se pie zaedno so antidepresivi....