Ве молам да непишат личности кои го немаат ова чуство доживеано зашто стварно ни ронка од ова немаат почутвувано знаат кои се да не ги именувам и згора на тоа да подржуваат нешто што не е возможно.Значи немојте тоа да го правите сите знаеме низ што поминуваме.Да си продолжам сега со состојбата значи вчера ми се врати како што кажав анк.и депресијата денес од сабајле си почнав со фитнес пола саат па трчање после тоа еден саат сето тоа со сила и ете дури сега добро се чуствувам од утре планирам пак истото.
Ако мислиш за мене си се излажала девојко јас се борам со оваа состојба 4 години а ти мене ќе ми кажуваш дека јас немам анксиозност??Цццццццццццццц
Ти господ си па да судиш кој низ што проаѓа???Па ти појма си немаш кој и низ што поминува мислиш дека ти си единствена на овој свет што имаш анксиозност хаха почна да ме смееш веќе девојкоо не знаеш што зборуваш искрено....
Izvinete i jas ako sum ve navredila nekogo ama stvarno ovaa sostojba ubiva i doma se raspravam so kogo ke stignam,mislam bez pricina ne se raspravam so nikogo ama koga nekoj me napagatoa e nema vrska ajde
Ane10 Има опција редактирај!Значи вака.Вистина е дека помага до некаде самоконтролата но како што кажа натемила и елисабета како да се исконтролираш кога и сама не знаеш што те снашло бидеќи те напаѓа во неколку секунди..Немаш време ни да ја активираш самоконтролата.Ние сите знаеме дека е се то состојба на умот но како жити мене да се изборам со фактот дека станувам секое утро и се протегнувам задоволно во креветот без никаква црна мисла и излегувам надвор почнува светлината да ми смета почнува да ме стега главата и пак тоа глупаво чувство на нереалност се враќа пак и пак...И секако дека ќе продолжиш да мислиш дека нема да се извлечиш и дури тогаш почнува да те фаќа паника и си велиш да се исконтролирам но неможеш бидеќи е посилно од тебе.Телото,душата ти се веќе изморени за мозокот да не правиме муабет и пак завршуваш вртејќи се во еден заебан круг. Не е ова да те напаѓам да се разбериме
Me interesira dali ima nekoja od prilep ili nekoj da mi preporaca psihijatar od tie nekolku sto gi imame.
Значи многу добро го разбирам сето тоа мене ми е така секое утро се будам весела полна со енергија си го планирам денот и од нигде негде ме напаѓа некоја омалаксаност или некоја болка што ме вади од памет знам како е верувајте знам дека не можеш секогаш да се контролираш но мора да постои некој начин мора нешто да превземеме ова не е живот вака си го сакам стариот живот сакам нормален живооооооттт ми се смачи веќе па бори се бори се и нема резултат ми се смачи буквално од оваа состојба!!!!!!!!
Jas sepak mislam deka sum vo pravo I deka ne treba da se prepucavame! A jas molam za sovet pak pochnaa da me fakjaat paniki I glavata me stega a pritisokot mi e normalen :/ I me fakja strav deka ke umram ke se onesvestam I dobro poznati gluposti prosledeni od anksot :/ I sega da mi kazete dali e anks ili e neshto drugo zashto me fakja nostalgija deka imam neshto vo glava ke si umram...
I jas sovet pobarav nikoj nisto ne mi pisa osven da se kontroliram a rekovme nema tula kontrola koga od nikade i nisto pocnuvas da se prepotuvas i red drugi simptomi.
Mnogo jasno deka ne mozesh da sprechish ama ja lichno pod toa kontrola svakjam da ne stanuvame da trchime da sakame da begame od sebe, nego da gledame shto povekje da go izdrzime toa chuvstvo sepak trae kratko ama posledicata e teshka .. shto so posledicite, vednash ti se razmatuvaat mislite, chuvstvo na nesigurnost, pa i nekogash nerelani chuvsktva pa loshi misli pa te stega glava barem za mene ovaa zboram i ushte shto ne .. e i tie posledici kaj mene traat vekje edna nedela :/ a vo vtornik imav paniki i sega mi e strav po malko i baram sovet i podrshka :/
Оф леле незнам дали има крај ова, еве да ви кажам денес бев на забар си седнав се, и кога почна да работи докторката леле едно препотување, една вртоглавица, готово тахикардија, па кога почна левата рака да ми трнее, леле ми идеше да станам и да незнам на каде да бегам, и и викам на забарката мене не ми е добро, а таа ми вика нема шанси Наташа многу добро изгледаш, ај ми помина некако, само што заврши за да изелзам да си одам неможам да одам ми се тресат нозете, а керка ми ме чекаше во паркот за да одиме по маски, отидов седнав во паркот купив една кока кола дишев длабоки, сто пати си реков добро ми е, ај некако ми дојде малце подобро отидовме купивме маска , ама ни сама незнам како отидов, ги гледам лугево ко да не ги гледам, и кога дојдов дома ништо не ми е беше. Ете стравот колку не бликира без потреба
Сите бараме совет како да си помогнеме а никој не ги чита,не ги почитува,само се пишува неконтролирано без да се прочита наназад.Секој со својата мака,секој си мисли дека него му е најлошо,најстрашно.Јас повеќе од 8 год.се соочувам со анкс и никој не ми помогна се додека сама не почнав да сваќам дека со жалење ништо не правам и почнав да си го барам спасот со посета на психолог,вежбање јога,пивски квасец,магнезиум,значи читајте и практикувајте ете ви совет.Ете елисабета бежба аеробик,активност дружење,самоконтрола,малку ли се совети????Само кога има напишано мислење каде се караме еден со друг го читате по 100 пати и враќате а корисните мислења никој не ги чита.Без лутење
Ete vidish nishto ne ti bilo, pa toa e eden vid kontrola, hrabrost za nasha sostojba... isto I jas imam takvi fiksidei ke mi se desi neshto au... I posle dobro mi e I kako od ednash dobro mi e a pred krizirav umirav... malko I nie sme ne svateni ali da de nadevame deka ke se svatime :/ nemam komentar za sostojbu :/
Здраво Ми се случувало тоа гадно чуство да не ми е малку добро , си замислувам веднаш лошо и стигнував преку една вечер во итна помош, затоа што не сум во макеоднја овие неколку години на студии сум , и најмногу ми е било страв дека ке ми се случи нешто лошо а немам близок до мене , отпосле разбрав дека сите паники , сите симптоми си ги зголемував доколку му предадам значење на истрпнување на телото! Гледаи колку можеш да ги игнорираш мислите дека ти е премногу лошо.Кога ке стигнеш до болница ништо подобро не се случува само единственото нешто , телото и мозокот се отпуштат знаеиќи дека имаш доктор во близина и се смирува се , Поздрав
Здраво значи налет веке стануваш сабајле се е ок се спремам на работа доагам на работа и оппп наеднаш те фака страв да не ми се деси нешто да не паднам и одма ме фака паника и си мислам имам нешто Во стомакот и одма од помислата трчам во тоалет ке се олеснам и налет дали на некој му се има десено вакво нешто
Мене ми се случува ова секој ден, и се плашам да одам во вц, од тоа што мислам дека имам нешто во цревата. Незнам како со ова да се справам
Devojki ve molam kazuvajte so da pravam.vo iscekuvanje sum da mi se sluci nesto loso da se onesvestam ne mozam ke umram ke poludam sabajle se napiv helex od 0.5 ama isto kako da ne sum se napila se prepotuvam so se slucuva so mene.
Смири се не се плаши, направи си чајче некое и легни... Отспиј. Остави го бебето на некого, оди во друга соба и легни, отспиј. Јас мислам дека ти треба одмор.