Анксиозност

Дискусија во 'Психологија' започната од dunja, 12 јануари 2010.

1. simona26

simona26 Истакнат член

Се зачлени на:
    4 април 2014
    Пораки:
    110
    Допаѓања:
    136
    Ама и јас не сакам да го напуштам факултетот ама не можам вака не знам што да направам затоа ве молам доколку има некој вакво искуство како моето нека пише како се справува. Си ја сакам старата јас НАЗАДДД :( :( :(

2. AnichkaLeo

AnichkaLeo Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јуни 2013
    Пораки:
    245
    Допаѓања:
    92
    Uffff grbot me boli do sega vo simptomi na anks ne sum gi osetila a sega i ova go osekam kako se spravuvate so ova duri i nemozam da se izdisham i ova li e vo anksioznosta duri me plasi i koga ke se isplasam Odma stomak me zaboluva

3. kostadinka24

kostadinka24 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 март 2012
    Пораки:
    729
    Допаѓања:
    290
    Jas ti predlagam razgovor so psiholog dokolku ima vo gradot kaj sto zivees nekoj poasolen ako ne ja biva taka ke si pojdis na psihijatar.Samo ne pravi greska nikako otkazuvanje od fakultet.

На srnicka7 му/ѝ се допаѓа ова.
  4. srnicka7

srnicka7 Истакнат член

Се зачлени на:
    3 април 2014
    Пораки:
    13
    Допаѓања:
    9
    Ima li nekoj iskustvo so d-r Marcikik Aleksandar,dali sproveduva i psihoterapija,ili samo pripisuva lekovi,i kolko mu e cenata,ne sum ic pri pari,a ocajno mi treba pomos :(

5. lejdi-di

lejdi-di Истакнат член

Се зачлени на:
    29 септември 2011
    Пораки:
    49
    Допаѓања:
    11
    има има како не :D од сабајле исто вака се осеќав на работа ме болеше грб па после наеднаш ми дојде некако лошо баш од желудникот и јас се прашував ко тебе ...зошто мене вака ми се случува :@

6. natemila

natemila Популарен член

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    2.533
    Допаѓања:
    8.444
    Како нема сите сме какко тебе, не да ми беше лошо од сабајле, па грб, па желудник и сеее по ред :D хаха ама тое се навикнав више :D

7. lejdi-di

lejdi-di Истакнат член

Се зачлени на:
    29 септември 2011
    Пораки:
    49
    Допаѓања:
    11
    како сте ми денес друштвенце :) денеска сме си сите супер ми се чини и се така да си бидеме :*

8. simona26

simona26 Истакнат член

Се зачлени на:
    4 април 2014
    Пораки:
    110
    Допаѓања:
    136
    Кај мене беше добро цел ден освен прееска кога бевме со сопругот во еден маркет да пазариме, малку ми се замати во глава но потоа кога излеговме од таму се беше ок си дојдовме дома ручавме, па имавме гости малку се смеевме и така се на се добро беше но може и подобро :!: :) :*

9. natemila

natemila Популарен член

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    2.533
    Допаѓања:
    8.444
    Одиме на подобро, и кај мене е добро само на моменти малце ако ми се заврте ама ништо страшно, брзо поминуваше :)

10. lightning123

lightning123 Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јануари 2014
    Пораки:
    801
    Допаѓања:
    391
    Уште малку и ќе излезам и јас од анксиозноста. Почнав со книги, музика и разни други методи. Апчиња само еднаш пиев, и толку. Сѐ си тече природно, но многу ослабнав деновиве.. Во борба против анкс. сега ќе треба да се вклучам и во борба против Анорексија. Ај, ќе терам некако. :)

11. simona26

simona26 Истакнат член

Се зачлени на:
    4 април 2014
    Пораки:
    110
    Допаѓања:
    136
    Така е одиме само напред, мило ми е кога ке слушнам дека некој ја надминал веќе или е при крај бидејќи најтешка битка е онаа што се води против самиот себе. Тој што ќе ја надмине оваа состојба ги заслужува сите медалји на светот зошто полошо од ова нема, телото да ти е здраво а сепак да ги чувствуваш симптомите на сите можни болести и да не можеш да извршуваш едноставни работи кои порано не ни претставувале никаков проблем. Најважно е да се поддржуваме едни со други, да си помагаме колку знаеме и умееме и да не губиме верба дека се ке биде во ред и дека ке се извлечеме од оваа кал во која сме до гуша. Поздрав и имајте убава вечер :*

На srnicka7 му/ѝ се допаѓа ова.
  12. ivana.0909

ivana.0909 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 јуни 2013
    Пораки:
    443
    Допаѓања:
    228
    јас мислев сум единствена што го оставила факултетот поради анксиозноста....и сеа ми е криво ама што ако кога пак не можам да одам...а многу сакав да си завршам и сите ме караат за тоа...ама не знаат тие сите со какво ѓубре се соочувам...инаку мило ми е што читам малку попозитивни текстови на темава...нашата мила анксиозност....многу работи пропуштив поради неа...се обидувам да не си дозволам и во иднина така да биде...малку сум подобра веројатно од зепирата е денес имав така губење на рамнотежа ама помина мислам од временцето е:)ајде ќе бидеме сите ок господ чува убави денови и за нас сигурно... :) инаку морам да ви кажам дека пред еден месец одприлика имав страшна вртоглавица и тоа ми се случи првпат во животот и сватив дека тоаа е вртоглавицаа а не само вака што викаме ми се врти ми се врти:) и сватив дека никогаш тоа и не биле вртоглавици до тој момент и дека само си ги стварам сама во главата:)така да ако можете да станете и да одите бидете сигурни дека тоа не е вртоглавица можеби само мало губење не рамнотежа...поздрав до сите бидете храбри ќе биде се ок:*

13. Ane10

Ane10 Истакнат член

Се зачлени на:
    7 февруари 2012
    Пораки:
    256
    Допаѓања:
    143
    Баш ми е мило што читам дека сте подобри :) И јас овие 2 дена бев супер вчера си гледавме филмови со маж ми си се смеевме муабет и не помислив на ништо се до сега сабајле :( Само што станав од спиење одма осеќам омалаксаност ко да немам сила во рацеве и нозеве дали вас ви се случило тоа???Многу е страшно се мислам ќе се парализирам ццц чудо е состојбава ми се смачи од неа ама ај се борам некако слушам музика за да не мислам на неа

14. indijana29

indijana29 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 ноември 2012
    Пораки:
    96
    Допаѓања:
    44
    Srnicka..Jas idev kaj nego...me opropasti mn..Osven shto dava terapija i kacuva nishto drugo ne kazuva..Duri ne ti ja ni sledi terapijata...Ako ne si pri pari pisi mi vo poraka ke ti predlozam eden od najdobrite lekari koj me spasi od toj prethodniot aleksandar,,pozz

15. jana1

jana1 Активен член

Се зачлени на:
    9 декември 2013
    Пораки:
    36
    Допаѓања:
    13
    Здраво на сите ,како сте ,мене времево ме отепа ,хаос ,згора на се и 3 ден ми е со циклусов ,ептен сум за никаде ,да мозам цел ден би спиела ,некоја мрзеловост ме има спопаднато узас хихихихи :lol: :lol: :lol:

16. Ane10

Ane10 Истакнат член

Се зачлени на:
    7 февруари 2012
    Пораки:
    256
    Допаѓања:
    143
    И јас сум катастрофаа немам сила ни да станам од кревет ми е тешко рацеве да ги дигнам не знам што ми се случува,вас ви се десило ли така да немате силаа ич???

17. elisabeta

elisabeta Популарен член

Се зачлени на:
    25 мај 2012
    Пораки:
    1.888
    Допаѓања:
    7.540
    исто насабајле и јас немам сила рацете ми се како фатени и ме болат откако ке станам од кревет ја немам болката и тоа на прстите чудно ми е ко ке станам немам болки :?: само тоа ме мачи засега

18. luncika

luncika Популарен член

Се зачлени на:
    13 јули 2012
    Пораки:
    205
    Допаѓања:
    171
    Колку и да читам во темава, па и надвор од неа, не можам да сфатам што всушност означува анксиозноста. Не можам да ја дефинирам, а со подолгото читање во врска со неа, се повеќе мислам дека ја поседувам. Е сега, дали само така си замислувам, или пак е вистина... ќе видиме. И ме фаќа страв. :?:

На Dvolicen му/ѝ се допаѓа ова.
  19. mal.ecka

mal.ecka Форумски идол

Се зачлени на:
    2 декември 2010
    Пораки:
    9.418
    Допаѓања:
    126.997
    Ако имаш милион симптоми на болести,а си 100% совршено здрава,тоа е анкс :D Од срце се надевам дека го немаш :*

20. lightning123

lightning123 Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јануари 2014
    Пораки:
    801
    Допаѓања:
    391
    Се трудев, давав 110% од себе и ја снема некој период. Сега... повторно се врати. Посилна од било когаш.Ниедна стратегија не. ми помогна. Сѐ повеќе ме удира. Дури и температура качив,, и во депресија западнав. Убаво... Ќе бевме силни, демек. Каде се мускулите? Каде е издржливоста? Како ова да не сум јас. А треба и книга да фатам, да подучам малку. Ништо. С остана настрана. Само болките и паниката ги чувствувам. ;(