Анксиозност

Дискусија во 'Психологија' започната од dunja, 12 јануари 2010.

1. simona26

simona26 Истакнат член

Се зачлени на:
    4 април 2014
    Пораки:
    110
    Допаѓања:
    136
    До времево ке да е. Еве јас вчера бев тотално за никаде. Со мм требаше да одиме на гости кај сестра ми (пошто имаше именден зет ми) и прво отидовме кај моите да ги земеме и нив а јас дека цел ден ме маваше ова анксот, ме болеше глава неподносливо беше па уште и нервоза некоја силна чувствував па кога ми дојде едно тешко кога почна да ми се плаче и не можев повеке да издржам, се изнаплакав едно убаво (моите многу се загрижија, но ми ја знаат маката па веднаш почнаа убави работи да зборуваат да ме тешат) и после тоа како една планина да ми се симна. Сега сум ок но пак почнува некој црв да ме јаде ама не се давам ке земам ке правам некоја торта (ми се ближи роденденот :lol: :lol: ) па може ке ми се подобри расположението. Поздрав јуначки мои продолжете да се борите не давајте се, ние сме силни и ке го победиме ова сигурна сум. Ве гушкам најсилно :* :* :* :*

2. natemila

natemila Популарен член

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    2.533
    Допаѓања:
    8.444
    Хаха исто и јас така вознемирено си отидов на забар, ко изгубена си седнав, па од таму на фризер да скратам коса со се неа и маки хахах па една паника на сред шишање викам фризерка добро е хахаа а таа вика само да те исушам викам не нетреба, пусто за побрзао дома, одам накај дома ама се мислам ке си паднам, ама непаднав си стигнав дома безбедно хахаа :)

На srnicka7 и kostadinka24 им се допаѓа ова.
  3. kostadinka24

kostadinka24 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 март 2012
    Пораки:
    729
    Допаѓања:
    290
    и јас од страв не сум појдена на фризер од пред да останам бремена и сега страв ми е да не ми се слоши на стол а некни морав на заболекар и сега испадна да ми го умртвува забот и има доста работа ќе треба повеќе пати да одам ама си велам ќе издржам.А јас инаку вчера супер бев а денес катастрофа сум:((

На srnicka7 и natemila им се допаѓа ова.
  4. lejdi-di

lejdi-di Истакнат член

Се зачлени на:
    29 септември 2011
    Пораки:
    49
    Допаѓања:
    11
    мака мачам и јас со тоа седењето во фризерница :( и се одложувам и веќе не можам да се гледам во огледало од шо ми е за никаде фризкава

На srnicka7 и natemila им се допаѓа ова.
  5. indijana29

indijana29 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 ноември 2012
    Пораки:
    96
    Допаѓања:
    44
    Луге..Дефинитивно времето влијае..Посебно Април секад ми е полошо...Нонстоп се мења,од ден на ден..Е сега јас стравот некако го регулирам...Со намалена терапија сум функционирам,се смеам се..Ама пред два три дена ми се појави трнење кога ке наведнам глава од врат до нозе...и дури нозите ги чуствувам,тешки и од давј се движам..И мало покацување на притисок и срцебиење..Ок бидејки читам овде додека идам кај мојата др..Да ве прашам DALI NEKOJ GO IMAL TOJ SINTOM SO TRNEHJETO??? Ве бакнувам :) :*

На acebitola му/ѝ се допаѓа ова.
  6. mal.ecka

mal.ecka Форумски идол

Се зачлени на:
    2 декември 2010
    Пораки:
    9.418
    Допаѓања:
    126.997
    Како помина на вакцина,баш ме интересира???Штом си успеала значи и на заболекар ке бидеш ок :*

7. AnichkaLeo

AnichkaLeo Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јуни 2013
    Пораки:
    245
    Допаѓања:
    92
    Bev mi zemaa krv i ne bese strashno i mi najdoa bakterija ama pishuva pozitiv i ima dva ++ i sega strav mi e od toa :(

8. Ane10

Ane10 Истакнат член

Се зачлени на:
    7 февруари 2012
    Пораки:
    256
    Допаѓања:
    143
    Ох мила не се нервирај па не е крај на светот ништо страшно не се секирај :D се се лечи бактерија е ништо страшно ке си пиеш лекови и ќе помине не се секирај баш пред малце читав дека 70% од луѓето имаат хеликобактер на желудникот па ништо страшно сите се излешиле :) немај гајле

9. AnichkaLeo

AnichkaLeo Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јуни 2013
    Пораки:
    245
    Допаѓања:
    92
    Mene me plashi shto ima dva +

10. Ane10

Ane10 Истакнат член

Се зачлени на:
    7 февруари 2012
    Пораки:
    256
    Допаѓања:
    143
    Абе ништо не е јатрва ми имаше 10+ значи 10 пати повеќе од нормалното што треба да биде па си пиеше апчиња и и пројде сеа е супер не се секирај не е тоа многу 2+

11. Viki693

Viki693 Популарен член

Се зачлени на:
    19 ноември 2012
    Пораки:
    555
    Допаѓања:
    584
    Аничка јас пред 4-5 години ја имав бактеријава и со комбинација на лекови кои се пијат по шема ја исчистив и немам ништо, така да немај гајле ништо страшно, а 80% од луѓето ја имаат само кај некои реагира кај некои не, и успешно се лечи.....

12. RainGirl

RainGirl Истакнат член

Се зачлени на:
    29 декември 2010
    Пораки:
    16
    Допаѓања:
    5
    Колку повеќе време поминува, се повеќе мислам дека нема спас од ова, со секое одминато време ми е полошо и на крај се плашам стварно да не полудам ;( И денес пак ми е исто неможам да се смирам, секакви физички симптоми имам и плус ова гушењево...како да излезам кога нозете ми се враќат назад, кога имам чувство дека нешто лошо ќе ми се случи? ;( многу се измачувам....

13. Viki693

Viki693 Популарен член

Се зачлени на:
    19 ноември 2012
    Пораки:
    555
    Допаѓања:
    584
    "Сите ние сме овде заради некоја причина. Престани да бидеш роб на твоето минато. Гради ја својата иднина."
    "Никогаш немој да заборавиш колку е важно да живееш со радост. Никогаш немој да пропуштиш да ја видиш убавината во се што е живо. Денес токму сега, јас и ти делиме еден подарок. Биди продуховен, весел, љубопитен. Биди насочен кон своето животно дело и несебичното служење на другите. Универзумот ќе се погрижи за се останато"
    Р. Шарма

14. simona26

simona26 Истакнат член

Се зачлени на:
    4 април 2014
    Пораки:
    110
    Допаѓања:
    136
    Не губи надеж мила ништо нема да ти се случи, времето е променливо и затоа сме такви еве врати се назад ке видиш дека овие денови на сите ни е по нешто. Само собери сила и гласно си кажи па јас го можам ова нема заради ова глупо чувство што го имам да ми пропадне денот, мисли на убави работи и ке видиш ке се смени, ке помине. Инаку мене три дена веке ми е вака ама не се давам првиот ден си се изнаплакав и малку ми олесна и сега не ми е баш најдобро ама терам некако МОРАМ и МОЖАМ да го победам ова. И да прочитав некаде по интернет барајки за состојбава и пишуваше со дебели букви една реченица која стално си ја повторувам во главата ЗАПАМТЕТЕ ВИЕ НЕ СТЕ БОЛНИ, запамети го и ти ова и повторувај си го може ке ти помогне и тебе. Ете толку од мене ако имаш некое прашање слободно пиши ми затоа сме тука да си ги отвориме душите и да си кажеме што не мачи бидејки ние што се бориме со ова меѓусебно најубаво се разбираме како ни е. Поздрав до сите. Бацки :* :* :* :* :* :* :*

На srnicka7 и Saricko им се допаѓа ова.
  15. AnichkaLeo

AnichkaLeo Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јуни 2013
    Пораки:
    245
    Допаѓања:
    92
    a kazimi sabajle bev kaj maticnata da go vidi rezultatot i ona mi zakaza za na internist na 17 april i sega nezz sto ke mi prepise samo terapija ili drugo nesto lele mnogu mi e strav

16. mal.ecka

mal.ecka Форумски идол

Се зачлени на:
    2 декември 2010
    Пораки:
    9.418
    Допаѓања:
    126.997
    Сигурно ќе ти препише терапија,пошто нели матичната не смее мора специјалист,инаку јас сум изгледа една од ретките која примала тројна терапија и бактеријата не исчезна,незнам зошто,битно си пијам капки на природна база и не се замарам воопшто со таа бактерија.

17. luncika

luncika Популарен член

Се зачлени на:
    13 јули 2012
    Пораки:
    205
    Допаѓања:
    171
    Почнувам да се сомневам веќе... :?: за се и сешто плачам и се нервирам. Не чувствувам симптоми на некои болести, ама мислам дека психички ќе се пореметам. Се нервирам за банални работи и тоа премногу влијае на мене, па и на тие околу мене :(
    Не знам што да превземам, не знам што да правам и од кого да побарам помош? Преоптеретена сум со школото и постојано размислувам што ќе биде ако не успеам пнатаму, се плашам од неуспехот.

18. simona26

simona26 Истакнат член

Се зачлени на:
    4 април 2014
    Пораки:
    110
    Допаѓања:
    136
    Си била ли на лекар? Треба да поразговараш со некој психијатар јас мислам, ако има некој психијатар во твоето место обрати се за помош, поразговарај сигурно ке ти помогне.

19. elisabeta

elisabeta Популарен член

Се зачлени на:
    25 мај 2012
    Пораки:
    1.888
    Допаѓања:
    7.540
    Да се пофалам,после 12 км пешачење во планина се чуствувам како преродена .Максимално ке го искористам убавото време и ке се борам со анксиозноста не се предавам поздрав :*

На srnicka7, Viki693, Saricko и 2 други им се допаѓа ова.
  20. guzi

guzi Истакнат член

Се зачлени на:
    28 август 2010
    Пораки:
    78
    Допаѓања:
    7
    da ;( li ima nekoj iskustvo so borba so anksioznost za vreme na bremenost mnogu mi e tesko oti ne mozam da zemam lekovi pozdrav pisete