Ее со ова кафево кога ќе станам не можам без него ама кога пијам не да ми ствара една нервоза и напнатост...ппаа и уште цигара госпоѓата во рака мислиш се ми е рамно...ама пак си пијам и си пушам... јас сум малку подобра ама навечер ме фаќа некој страв како некоја празнина во мене како лошо претчуство...и лоши мисли ми се вртат...пред некој ден се стегнав се дотерав викам ќе идам кај другарка ми готово све договорено...стигнав до пола пат и се вратив дома абре нозете назад ми се враќаат...па ми се јави вика кај си ааааааа викам ми се скинаа патиките едни стари викам облеков абе бог да чува што нема да измисли човек ради оваа анкс. Ама џабе не можев да одам и си се вратив мислев готово дојде крајот ... стигнав дома и ништоо...си запалив цигара абе како ништо да не било да не знае човек дали да се смее или да плаче поздрав до сите
Bash naprotiv idi kavi I da se mislite! Ja vo najgolem anks otidov kaj drugarka u sk da spijam izleguvav u srex diskoteka me fati I sedam I si igram I projde mi posle pola sat!
да ве прашам бе луге дали и покрај тоа што пиете терапија имате и полоши денови?јас толку сум во таков период кога мислам дека само терапијата помага а јас неможам ништо да направам и кога имам полош ден од типот напнатост лебдечки страф и сл.за разлика од некој од вас тика јас немам проблем да излезам и да се плашам дека ке паднам и слично јас имам страв од самава анксионзост незнам до каде може да оди кој е врвот на самата анксиозност .исто имам страв да не не ми делува терапијата и слично.значи во овој период од кога ми се врати оваа состојба некако многу се потпирам на апчињата.дали некој знае да казе кој што најлошо може да се очекува од анксиозноства и како сам да почнам да се борам а терапијата да ми е само помош.инаку во овие скоро два месеци од кога ми се врати пак оваа напаст имам и поубави и полоши денови е кога имам еден полош јас одма се обесхрабрувам.значи дали и покрај терапијата од Ад и седатив имате и полоши деневи.поззззз
Стварно и јас кога ке станам прво кафето и цигарчетоа, и мене одма ми создрава нервоза па и тахикардија, хахаа но и јас пак си го пијам
Е јас заради анксиозноста престанав да пушам. Еве една добра работа од неа и мора да си ја пофалам доста само се жалев и ја критикував
Не пијте на гладно срце кафе. Или земите со кафето кекси, наполитанки...сигурно нема да ве фаќа толку многу нервоза.
Нема врска дали на гладно се пие кафе или не ,бабами 80 години пие на гладно кафе здрва е како дрен незнае за нервоза или тахихардии во живот ја немаат фатено,и јас си пијам секогаш кога ке станам на гладно едноставно се расонвам со кафето немам мака ни со желудник ни ништо се е до психата ако мислиш дека од кафето е нема врска
И јас правев крвна слика пред две недели, скоро се беше во ред, имам само еден ситен проблем, ама небитно, матичниот ми рече дека сум совршено здрава. Ама пак не бев добро, се додека не застанав и реков ЧЕКАЈ, СТОЈ!!!! Зедов прополис, секој ден по 20 капки на лажичка шеќер, пивски квасец и си ги држам душата и телото смирени- си пијам чајче од маточина. Ги оставив цигарите. Поминаа точно две недели од тогаш. Вчера застанав на вага поправена сум 4 кг, лицето ми е посвежо, баш сабајлево гледам, ми се смее душата. Смирена сум, не сум супер, но добро е. Се надевам ќе почнам да се дотерувам, дека ќе ми се врати желбата да се облечам убаво за на работа, да се нашминкам... Ве гушкам сите, борете се!!!
Ако е кај баба ти така, не значи дека кај сите е. Сите кои секој ден си пијат по неколку кафиња немаат толку гајле, овие кои пијат наретко, имаат. Еве и јас ретко пијам кафе, и штом се напијам како издрогирана сум. Не е баш до психата, си има кафето состојки кои делуваат така.
da ve prasam nesto znaci ova mi se slucuva veke vtor pat da osetam vrtoglavici so losenje i so gadenje i so povrakanje i stegnatost i poduvanost vo gorniot del od stomakot dali stanuva zbor mozebi za helikobakter ili pak za anksioznost sto ne mi se veruva a da napomenam pred godina ili dve imam ispitano dva pati za helikobakter ja nemav bese negativno pozzzzz i pisete
Како се справувате со отсутност? Јас осеќам некогаш голема отустност,тука сум а не сум....некогаш некој ќе ми свика јас го слушам ама касно реагирам...Хелп ! Инаку си зедов витамин Ц и магнезиум да пијам.читав и дека сувата кајсисја содржела магнезиум а баш зедов од КАМ пред некој ден Позз
кажете ми како успеавте да ги оставите цигарите ми сметаат премногу..знам се е во главата ама си мислам како ќе пијам кафе без цигаре како ова како она и некако не ми оди па планирам електронска да зеам..инаку имав ама појма немам каде ми е изгубена значи толку и сум ја користела
Мене ми беше влегло во глава дека од цигарите ми е лошо и дека заради нив ми се случува ова, (а нели нашата психа лесно се убедува дека се чувствуваш лошо благодарение на анксиозноста) и така постепено денес малку, утре помалку и на крај стасав до 1 цигара дневно, па си велам штом можам само со една сигурно ке можам и без ниедна и така престанав. Пробај и ти да мислиш дека од нив ти е лошо постојано тоа нека ти е во глава и ќе видиш за кратко ќе успееш. Поздрав и ти посакувам среќа!!!
фала ти богами ќе ми треба среќа се решив да ги оставам и морам да ги оставам и сигурна сум дека се чувствуваш подобро сега отколку како пушач...и ми сметаат да ти кажам искрено
Јас само знам дека и од вода ми се гадеше по цела недела ништо не ставав во уста,па ако помислев на цигара мислев ќе се онесвестам,тоа чувство уште трае,и ужасно ми смета чад од цигара.
леле како сум се исплашила денес јазикот како да почна да ми се здрвува на една точка.Можно е да е од анксот или...(многу сум исплашена.Ве молам пишете
Досадна можи сум со одговориве денес,но сакам да помогнам,мене ми се здрвуваше цел јазик едвај зборував,пијај магнезиум за опуштање на мускулите,ќе ти биде подобро.
Hахаха ма јас денес мислам дека рацеве не ги осекам, ми трнат некако и ми тежат, излегов свртев еден круг, 5 минути опуштено, 5 мин вртоглавица ама како и да е добро ми дојде што излегов