А мене пак ми се појави тешкото дишење дали вие некогаш сте дишеле тешко од анкс?Осеќам како да имам камен на плуќата па не се живее веќе вака
сакам да ве прашам околу консумацијата на лековите .. сабајле кај десет се напив едно хелекс и сега пред десет минуи уште едно од 0.25 а немам јадено како што треба.. ве молам кажетеми дали може да настане некоја компликација од консумирањето на лекови на гладно .. ве молам пишете побрзо зошто стварно лошо се осеќам
Мене најпрво ми се појави тешкото дишење. Потоа се проверив и излезе Анксиозност дека имам. Тешко нам.
и јас мака мачам со тоа..како камен да имам на плуќата неможам да вдишам убаво а вчера ми мереа сатурација на кислород 98% шо значи плуча имам како на спорист
Ane10 kolku poveke mislis deka tesko ti e da dises tolku poveke i ke ti bide tesko. Toa e nesto kako nevolna reakcija.opusti se malku i ke pomine
Да да, те прочитав и премногу ти благодарам за зборовите на некој начин ме утеши ете.. подобра сум..пијам на билна база некои апченца и се трудам да мислам позитивно , мн фала за исцрпен одговор!поздрав
Кога ве читам,дојдов до заклучок дека моево е изгледа анксиозност,за секоја мисла срцето ми чука стотка,ете на пример при самата помисла дека ќе одам на кафе со некои кои не ги знам доволно мене срцето ми се растура,ме фака страв,ми идат лоши мисли дека нешто ќе утнам,дека ќе бидам понижена. Речиси цел живот сум ваква,плашлива,срамежлива,ич самодоверба,во последно време и нешто се гушам,неможам доволно да дишам некако и пулсот не ми бил под 90,лесно се изморувам,омалаксувам,немам енергија,имам и проблем со тироидната ама не примам лекови,тироксинот ми тсх ми се во ред,ми закажаа на кардиологија заради пулсов,ама мислам дека до анксиозноста ќе да е,мислење?
И јас отидов лани на кардиологија и се посрамив. Ми велат:" Девојче, сѐ е во ред со тебе." Како да сакаат да кажат:" Купи си хелекс мори!" Хах. Подоцна во итната бев и ми препорачаа нешто друго. Ама јас се правам дама и ги фрлам во канта. Не грижи се. Ќе помине и тоа еден ден. А јас да прашам: Дали некогаш чувствувате како нозете да ви се исечени?? Јас едвај одам. Ми се тресат, по двемимутно седење не можам да станам.
Мене ме стега напред на левата страна ме боцка... незнам што ми е многу се плашам... дали е срцето или пак некој мускул, бев на доктор и ми рекоа дека не е срцето ама незнам се плашам
Lujge kako ste denes?dali vi se zgolemeni simptomite?jas od krevet ne mozam da stanam imam strasna vrtoglavica i gubenje ramnoteza.
Мхм..Па и поголеми. Дојди школскиот псохолог на час и јас камен бев. Мртва. Ни да мрднам, ни да зборнам. Класната ми збори нешто, јас едвај реков дека немам ништо да кажам. Да не бев удрена од анкс. имаше сите да рипат во Мртво Море, ама ај... Сега пак. Ни кревет не ми помага. Срцето ќе ми одлета.. Па и уште недовербата од блиските ми фалеше. Ох, умирем..
Jas sum kao podobra, imam milion simptomi ama eve nekako znam deka mi se od anksot i gi ignoriram, ama ne isceznuvaat. knedla imam vo grloto i imamnagon kako zdrigavica
Dali osekate kako zaba da vi skoka vo gradite nz kako da vi go opisam cuvstvoto vi sekoj slucaj strasno ve molam pisete.
Мене ме стега напред на левата страна ме боцка... незнам што ми е многу се плашам... дали е срцето или пак некој мускул, бев на доктор и ми рекоа дека не е срцето ама незнам се плашам... ВЕ МОЛАМ АКО НЕКОЈ ГО ИМА ИСТОТО КАКО МЕНЕ НЕКА МИ ПОМОГНЕ ИНАЧЕ ИМАМ 16
штом си била на лекар и ти кажале дека е се во ред со срцето тогаш нема потреба од паника, сигурно е некој мускул. Можеш да си се напиеш еден B6 слободно.
Ништо страшно. Мене уште на 13 ми се случи тоа стегање кај срцето. Анксиозна си, се нервираш, ништо друго. Смири живци.