Анксиозност

Дискусија во 'Психологија' започната од dunja, 12 јануари 2010.

1. Ane10

Ane10 Истакнат член

Се зачлени на:
    7 февруари 2012
    Пораки:
    256
    Допаѓања:
    143
    А мене пак ми се појави тешкото дишење :tmi: :( дали вие некогаш сте дишеле тешко од анкс?Осеќам како да имам камен на плуќата па не се живее веќе вака :(

2. bubic.k

bubic.k Популарен член

Се зачлени на:
    10 март 2014
    Пораки:
    1.025
    Допаѓања:
    3.783
    сакам да ве прашам околу консумацијата на лековите .. сабајле кај десет се напив едно хелекс и сега пред десет минуи уште едно од 0.25 а немам јадено како што треба.. ве молам кажетеми дали може да настане некоја компликација од консумирањето на лекови на гладно .. ве молам пишете побрзо зошто стварно лошо се осеќам

3. lightning123

lightning123 Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јануари 2014
    Пораки:
    801
    Допаѓања:
    391
    Мене најпрво ми се појави тешкото дишење. Потоа се проверив и излезе Анксиозност дека имам. Тешко нам. :(

4. lejdi-di

lejdi-di Истакнат член

Се зачлени на:
    29 септември 2011
    Пораки:
    49
    Допаѓања:
    11
    и јас мака мачам со тоа..како камен да имам на плуќата неможам да вдишам убаво а вчера ми мереа сатурација на кислород 98% шо значи плуча имам како на спорист

5. mal.ecka

mal.ecka Форумски идол

Се зачлени на:
    2 декември 2010
    Пораки:
    9.418
    Допаѓања:
    126.997
    Ништо лошо нема да ти се случи,не грижисе,но најдобро следен пат касни нешто.

6. penelopa1234

penelopa1234 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 март 2014
    Пораки:
    17
    Допаѓања:
    12
    Ane10 kolku poveke mislis deka tesko ti e da dises tolku poveke i ke ti bide tesko. Toa e nesto kako nevolna reakcija.opusti se malku i ke pomine :)

7. lylaby

lylaby Популарен член

Се зачлени на:
    20 март 2010
    Пораки:
    631
    Допаѓања:
    334
    Да да, те прочитав и премногу ти благодарам за зборовите на некој начин ме утеши ете.. подобра сум..пијам на билна база некои апченца и се трудам да мислам позитивно , мн фала за исцрпен одговор!поздрав

8. esperansa777

esperansa777 Популарен член

Се зачлени на:
    5 јули 2012
    Пораки:
    923
    Допаѓања:
    1.858
    Кога ве читам,дојдов до заклучок дека моево е изгледа анксиозност,за секоја мисла срцето ми чука стотка,ете на пример при самата помисла дека ќе одам на кафе со некои кои не ги знам доволно мене срцето ми се растура,ме фака страв,ми идат лоши мисли дека нешто ќе утнам,дека ќе бидам понижена.
    Речиси цел живот сум ваква,плашлива,срамежлива,ич самодоверба,во последно време и нешто се гушам,неможам доволно да дишам некако и пулсот не ми бил под 90,лесно се изморувам,омалаксувам,немам енергија,имам и проблем со тироидната ама не примам лекови,тироксинот ми тсх ми се во ред,ми закажаа на кардиологија заради пулсов,ама мислам дека до анксиозноста ќе да е,мислење?

На Skorpija12 му/ѝ се допаѓа ова.
  9. lightning123

Се зачлени на:
    17 јануари 2014
    Пораки:
    801
    Допаѓања:
    391
    И јас отидов лани на кардиологија и се посрамив. Ми велат:" Девојче, сѐ е во ред со тебе." Како да сакаат да кажат:" Купи си хелекс мори!" Хах. Подоцна во итната бев и ми препорачаа нешто друго. Ама јас се правам дама и ги фрлам во канта. :lol: Не грижи се. Ќе помине и тоа еден ден.

А јас да прашам: Дали некогаш чувствувате како нозете да ви се исечени?? Јас едвај одам. Ми се тресат, по двемимутно седење не можам да станам. :(

На esperansa777 му/ѝ се допаѓа ова.
  10. KourtneyK

KourtneyK Истакнат член

Се зачлени на:
    31 декември 2012
    Пораки:
    55
    Допаѓања:
    16
    Мене ме стега напред на левата страна ме боцка... незнам што ми е многу се плашам... дали е срцето или пак некој мускул, бев на доктор и ми рекоа дека не е срцето ама незнам се плашам

11. kostadinka24

kostadinka24 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 март 2012
    Пораки:
    729
    Допаѓања:
    290
    Lujge kako ste denes?dali vi se zgolemeni simptomite?jas od krevet ne mozam da stanam imam strasna vrtoglavica i gubenje ramnoteza.

12. AnichkaLeo

AnichkaLeo Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јуни 2013
    Пораки:
    245
    Допаѓања:
    92
    I jas sum ista so vrtoglavica denes samo jas sum na rabota nemam kade da legnam :(

13. lightning123

Се зачлени на:
    17 јануари 2014
    Пораки:
    801
    Допаѓања:
    391
    Мхм..Па и поголеми. Дојди школскиот псохолог на час и јас камен бев. Мртва. Ни да мрднам, ни да зборнам. Класната ми збори нешто, јас едвај реков дека немам ништо да кажам. Да не бев удрена од анкс. имаше сите да рипат во Мртво Море, ама ај... Сега пак. Ни кревет не ми помага. Срцето ќе ми одлета.. Па и уште недовербата од блиските ми фалеше. Ох, умирем.. :o

14. rita22

rita22 Активен член

Се зачлени на:
    25 март 2014
    Пораки:
    100
    Допаѓања:
    7
    Jas sum kao podobra, imam milion simptomi ama eve nekako znam deka mi se od anksot i gi ignoriram, ama ne isceznuvaat. knedla imam vo grloto i imamnagon kako zdrigavica

15. madona555

madona555 Активен член

Се зачлени на:
    26 април 2014
    Пораки:
    34
    Допаѓања:
    1
    Dali osekate kako zaba da vi skoka vo gradite nz kako da vi go opisam cuvstvoto vi sekoj slucaj strasno ve molam pisete.

16. natemila

natemila Популарен член

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    2.533
    Допаѓања:
    8.444
    Не се секирај не е ништо страшно ;)

17. KourtneyK

KourtneyK Истакнат член

Се зачлени на:
    31 декември 2012
    Пораки:
    55
    Допаѓања:
    16
    Мене ме стега напред на левата страна ме боцка... незнам што ми е многу се плашам... дали е срцето или пак некој мускул, бев на доктор и ми рекоа дека не е срцето ама незнам се плашам... ВЕ МОЛАМ АКО НЕКОЈ ГО ИМА ИСТОТО КАКО МЕНЕ НЕКА МИ ПОМОГНЕ ИНАЧЕ ИМАМ 16 :(

18. natemila

natemila Популарен член

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    2.533
    Допаѓања:
    8.444
    штом си била на лекар и ти кажале дека е се во ред со срцето тогаш нема потреба од паника, сигурно е некој мускул. Можеш да си се напиеш еден B6 слободно.

19. lightning123

Се зачлени на:
    17 јануари 2014
    Пораки:
    801
    Допаѓања:
    391
    Ништо страшно. Мене уште на 13 ми се случи тоа стегање кај срцето. Анксиозна си, се нервираш, ништо друго. :) Смири живци. :)

20. KourtneyK

KourtneyK Истакнат член

Се зачлени на:
    31 декември 2012
    Пораки:
    55
    Допаѓања:
    16
    Фала ви :* <3

На natemila му/ѝ се допаѓа ова.