Анксиозност

Дискусија во 'Психологија' започната од dunja, 12 јануари 2010.

1. osamenamajka

osamenamajka Истакнат член

Се зачлени на:
    26 август 2012
    Пораки:
    72
    Допаѓања:
    77
    Здраво на ситееееее :* кои мака мачите со оваа проклета состојба бидете храбри и секако упорни не се откажувајте јас мислам дека бев најтешкиот случај на планетава земја на моменти си помислував господииииии вака ли изгледа смрта ;( имам син 13 години и ќерка 10 години од нив ја црпев таа енергија морав да се исправам да стојам храбро децата не знаеа што значи мајка да отиде на родителска средба,или прошетка, едноставно бев инвалид тотален термит од мажми и не ја добивав таа подршка едноставно кој не се нашол во ваква ситуација НЕМОЖЕ да те свати кога ке почнат тие глупи мисли веднаш пуштам музика,се трудам да мислам на позитивни работи,и верувајте дека сум многуууууууууу подобра знам сега да отидам до продавница.на родителска ,до банка ,немие пробелем за разлика од порано морав да имам обезбедубање :doh: ве читам од време на време ви ја посакувам целата среќа и ви испраќам многу позитивна енергија МОРА ДА УСПЕЕМЕ ОВА Е САМО ТЕЖОК ПЕРИОД ОД НАШИОТ ЖИВОТ КОЈ МОРА ДА ПОМИНЕ :* :* :*

На srnicka7, Viki693, natemila и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  2. mal.ecka

mal.ecka Форумски идол

Се зачлени на:
    2 декември 2010
    Пораки:
    9.418
    Допаѓања:
    126.997
    Мило ми е што ни пиша долго мислев каде си што те нема да пишиш,што ти се случило,само напред и биди ни поддршка.

3. elisabeta

elisabeta Популарен член

Се зачлени на:
    25 мај 2012
    Пораки:
    1.888
    Допаѓања:
    7.540
    НИКОЈ НЕ ЈА РАБИРА СОСТОЈБАВА Е АЈДЕ КАКО ДА МУ ДОКАЖАМ БЕ ЛУЃЕ :@

4. KourtneyK

KourtneyK Истакнат член

Се зачлени на:
    31 декември 2012
    Пораки:
    55
    Допаѓања:
    16
    Тој што нема доживеано вакво нешто не те разбира и едноставно неможеш да објасниш како се осеќаш... тоа е тоа

5. Viki693

Viki693 Популарен член

Се зачлени на:
    19 ноември 2012
    Пораки:
    555
    Допаѓања:
    584
    Никому и не треба да докажувате, немојте да се замарате како ке ве сватат, еден од проблемите е и тоа што мислите дека никој не ве разбира, дека никому не му е гајле за вас....Но ВЕРУВАЈТЕ НЕ Е ТАКА има некој (родителите) што срцето им се кине, од што сака да помогне прави и грешки....но ЕДИНСТВЕНО...самопомошта може да помогне...со тоа што или ке посетувате психотерапија или ке применувате докажани методи, лекот е во ВАС....борбата е тешка, никој не вели дека е лесно...но има многу луге кои се борат и со други болести потешки....и на крај ВИЕ КЕ ИЗЛЕЗЕТЕ ПОБЕДНИЦИ....мора да се борите за ОВА ЧУВСТВО....ПОБЕДНИК...

На srnicka7 и troubleforme им се допаѓа ова.
  6. Viki693

Viki693 Популарен член

Се зачлени на:
    19 ноември 2012
    Пораки:
    555
    Допаѓања:
    584

Е кај си мајче :) баш ми е драго што си добро, многу многу поздравче до сите...:* :* :*

7. elisabeta

elisabeta Популарен член

Се зачлени на:
    25 мај 2012
    Пораки:
    1.888
    Допаѓања:
    7.540
    Viki693 немаш осетено на своја кожа затоа вака мислиш, па има потешки болести а ти знаеш дека психичките болести пострашни и од рак ,психата ти паќа неможеш да се бориш а човек болен од рак со јака психа и ке го победи ракот .А за тоа дека не ме рабираат ,па да не ме разбираат ми викаат ајде ништо не ти е а јас си знам дали не ми .Тешко на тој со оваа состојба а тие што немаат осетено само може та кажваат и да пишат и да убедуваат дека ке помине лесно изгледа од нивна страна ама ела борисе да те видам.Инаце денес сум подобро има денови лоши се поминваат ама да недај господ да ти биде лош денот кога си за да отидеш негде тогаш е теско нас.

8. KourtneyK

KourtneyK Истакнат член

Се зачлени на:
    31 декември 2012
    Пораки:
    55
    Допаѓања:
    16
    Еее вака да ви кажам... денес бев на доктор и ми правеа ЕКГ и ми рекоа дека се е во ред со срценцето мое хаха и дека тоа ми е од нервоза и од стрес :))

9. natemila

natemila Популарен член

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    2.533
    Допаѓања:
    8.444
    Анксиозност- ништо не ти е, а се ти е. Така е elisabeta и кај мене е така. Има периоди сум супер, но има и претешки денови.

10. nesi.vanesa

nesi.vanesa Истакнат член

Се зачлени на:
    8 август 2013
    Пораки:
    104
    Допаѓања:
    23
    zdravo devojki .. pomagajte mene glavata pochna da me bode od desna strana gore, vrat me boli I malku grbot od desna strana mn mi e strav :/ malko mi visok pritisok 129 :/ samo loshi filmovi si pravam :/ dali I nekoj sega ima vakvi simptomi ?

11. lightning123

lightning123 Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јануари 2014
    Пораки:
    801
    Допаѓања:
    391
    Е не е океј ова веќе.. Денес една школска (една од поблиските) ја болеше главата многу. Ја гледам како се мачи, знам дека се чувствува ужасно.. Честа е таа нејзина болка и ме плаши.. Секогаш кога ја гледам во оваа состојба нивото на анкс. ми се покачува.. Ќе си умрам од грижи еј.. |(

12. Viki693

Viki693 Популарен член

Се зачлени на:
    19 ноември 2012
    Пораки:
    555
    Допаѓања:
    584
    Елизабета, секоја паричка има и друга страна, но кога ќе падне на земјата се гледа само горната страна...а што да ти каже најблискиот ?? нормално дека мора да те охрабри, да ти кажува дека не е ништо, дека ќе пројде....а кај многумина и навистина е период, немојте да се обесхрабрувате, секој човек е индивидуа....и точно неможе да те свати никој кој го нема осетено тоа, тоа е вистина...и затоа велам немојте ни да се замарате со тоа да докажувате некому, многу е поважно да се се работи на себе си за да се испадне од оваа криза....еве има многу примери на форумот кои несебично сакаат да помогнат, има и такви кои ја надминале состојбава и се уклучуваат само со цел да помогнат ако можат некако, бидејќи тие знаат најдобро низ што се поминува....

13. elisabeta

elisabeta Популарен член

Се зачлени на:
    25 мај 2012
    Пораки:
    1.888
    Допаѓања:
    7.540
    Не се обесхрабруваме во никој случај .Што ми рекоа моите ?Требаше до продавница да одам мене паника ке ме фати и ти викаат абе оди ништо не ти е, а ти неможеш прагот да го минеш ете тоа е еден пример кој ми се случи .

14. natemila

natemila Популарен член

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    2.533
    Допаѓања:
    8.444
    болки во грбот и јас имам денес. Си лапнав едно дијазепамче сега ке ме опушти малце.

15. penelopa1234

penelopa1234 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 март 2014
    Пораки:
    17
    Допаѓања:
    12
    Zdravo! Mnogu mi e milo sto gledam lugje na forumov koi ja prebrodile ovaa sostojba:) Se nadevam iskreno deka i jas eden den ke bidam edna od niv! ISKRENO !!! Vo momentov sum vo edna postojana borba so simptomite koi gi imam ponekogas poveke, nekogas pomalku. Mnogu se raduvam na denovite koga sum bez problemi i toa se moite mali pobedi so koi sum gorda i koi mi se nadez deka eden den ke se vratam da bidam onaa starata koja si bev do pred nekoja godina. Site vie ste mi ogromna podrshka iako ne ve poznavam no mislam deka nikoj ne moze da me razbere kako vas zosto sme vo ista"kasha"! Pozrav do site i se citame !

16. nesi.vanesa

Се зачлени на:
    8 август 2013
    Пораки:
    104
    Допаѓања:
    23
    ama vikam da ne se trujam mn so apovi .. mal sovet I mala podrshka mene mi proagja I za toa vi pishav : ) a inaku fala ti :*

На natemila му/ѝ се допаѓа ова.
  17. elisabeta

elisabeta Популарен член

Се зачлени на:
    25 мај 2012
    Пораки:
    1.888
    Допаѓања:
    7.540
    nesi.vanesa исцедиси лимон во чај ке те опушти и ке ти стивнат болките ,цел лимон

18. nesi.vanesa

Се зачлени на:
    8 август 2013
    Пораки:
    104
    Допаѓања:
    23
    da ja sekoe uteo so ceden portokal gi mesham zaedno I sega ke si napravam eden fala :*

На elisabeta му/ѝ се допаѓа ова.
  19. acebitola

acebitola Активен член

Се зачлени на:
    15 декември 2012
    Пораки:
    76
    Допаѓања:
    2
    Што е ова никакво од што може да ме боли лева рака од рамо до лакто можно е да боли од срцето и ме гуше вгуша нешто ко да ме стега со клешта и некои тешкотии во глава ме фајката и ко без воздух да останувам и омалаксанос само ни раце ни нозе ми одат и во секој момент чекам да ми експлодира срцево само тоа ми врте во главава ке полудам ааа помагајте не се издржува појке ова :sweat: :sweat:

20. elisabeta

elisabeta Популарен член

Се зачлени на:
    25 мај 2012
    Пораки:
    1.888
    Допаѓања:
    7.540
    Исто ми се случи пред некој месец со раката мислев дека срцев удар ке добијам му се јавив на мојот психијатар ми рече само да легнам и да се опуштам и помина по некое време ,истото направиго и ти .