Анксиозност

Дискусија во 'Психологија' започната од dunja, 12 јануари 2010.

1. simona26

simona26 Истакнат член

Се зачлени на:
    4 април 2014
    Пораки:
    110
    Допаѓања:
    136
    Од сабајле се бориме па ке видиме кој ке победи на крај јас или таа :lol:

На madona555 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. AnichkaLeo

AnichkaLeo Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јуни 2013
    Пораки:
    245
    Допаѓања:
    92
    И јас се борам со нејзе сабајлево :( вчера бев супер а сабајле кога станав за на работа катастрофа па си викам што е работава еден ден се супер а некој ден катастрофа на катастрофите. Сега па и од десна страна јајникот ме боцка и паметот ми оди на слепо црево абе налет веке аман

3. bile69

bile69 Активен член

Се зачлени на:
    25 април 2014
    Пораки:
    152
    Допаѓања:
    20
    a dali pies nesto od anti depresivi

4. bile69

bile69 Активен член

Се зачлени на:
    25 април 2014
    Пораки:
    152
    Допаѓања:
    20
    jas pijam asentra 5 godini i posle ja namaliv na 25mg pak mi se vratija simptomite duri uste postrasni sea pijam pak od 50 ama eve 4 meseci i nisto se poloso i poloso pijam i heleks nasabalje i navecer od 0,25mg i stres b komleks na calivita nasabajle i navecer i nikakvi rezultati dali ima

5. bile69

bile69 Активен член

Се зачлени на:
    25 април 2014
    Пораки:
    152
    Допаѓања:
    20
    i toa e non stop kako da lebdees

6. simona26

simona26 Истакнат член

Се зачлени на:
    4 април 2014
    Пораки:
    110
    Допаѓања:
    136
    Биле порано пиев асентра ама еве веке една година како не ги пијам. Од кога престанав имав апсолутно мирен период од само 7-8 месеци и потоа пак ми се врати. Е сега се борам самата, по потреба само некогаш пијам дијазепам од 2мг или хелекс од 0,25 во зависност од тоа што имам при рака :lol: . Најчесто гледам да се смирам без лекови ама кога не бива морам. Како што споменав и во претходните постови не сакам веќе да одам на психијатар (но ако ептен се влоши нормално ќе морам) зашто од асентрата се поправив мноооогу па затоа пробувам самата да се борам, а и терапијата е само за да се смириме малку а до излекување има уште многу работа и труд кој самите треба да го постигнеме зошто апчиња кои 100% ја лекуваат анксиозноста нема. Инаку во спротивно сите ќе бевме излечени и немаше овде на форумот да не има. Јас во последно време имам јака желба и волја да се борам па ке видиме до кога и кој ќе биде резултатот. Сега најголемиот проблем ми е излегувањето на јавни места каде има гужва, редица луѓе, одење на гости каде што не одиме мн. често и слично, знам дека тоа е агорафобија и дека и таа е еден од симптомите на анксиозноста но се трудам да ја надминам, излегувам, (со присуство се разбира а потоа ќе пробам и сама) и секој мал чекор што го правам за мене е голем успех. Секако има и многу разочарувања но не би сакала за тоа да зборувам оти е депримирачки. Толку од мене ако те интересира нешто слободно пиши ми. Поздравче

На penelopa1234 му/ѝ се допаѓа ова.
  7. bile69

bile69 Активен член

Се зачлени на:
    25 април 2014
    Пораки:
    152
    Допаѓања:
    20
    abe neznam sto da kazam ne se moze i bez niv ama prviot pat koga pocnav so asentrata za kratko vreme bev podobra a sega eve ovaa e cetrvti mesec kako gi piojam i simptomi imam uste mene i doma mi e strav koga ke ostanam sama i nemozam da odam sama nitu vo pridruzba najubavo mi e doma ama i doma sum postojano npnata nemir imam neznam dali e od asentrata i dali ke mi pomine se plasam se boram i jas ama nekako tesko

8. simona26

simona26 Истакнат член

Се зачлени на:
    4 април 2014
    Пораки:
    110
    Допаѓања:
    136
    Од асентрата нема шанси да ти е немирот напротив тие те смируваат, јас кога ги пиев на моменти бев воопшто нечувствителна сега дури кога ми текнуваат некои работи си велам како сум можела да останам така мирна во некои ситуации но ете тоа е, затоа и ги пиеме за да сме помирни. А ти ако не чувствуваш некое подобрување зошто не му кажеш на психијатарот кој ти ги препишал да ти ги замени со нешто друго, може тебе тие апчиња не ти помагаат, не знам треба со него да разговараш. Кај мене одлични се покажаа зошто јас кога се обратив кај психијатарот ми беше мн. лошо а откако почнав да ги пијам за 2 недели ми се стабилизира состојбата. Би те советувала да се консултираш со психијатарот најубаво е така зошто кога се работи за терапијата тој најубаво знае што и како. Поздрав па пиши што си направила.
    И уште нешто НИКАКО затварање дома повеке дружба треба. Еве мене сега ми беа на гости едни луѓе што со години не сме се виделе и кога влегоа дома леле кога ме фати една паника, |( кога си почнаа симптомите (а имам и главоболка) ама си реков е нема да ти попуштам овој пат па што сака нека биде. Па колку посилно ме дрмаше и ме тресеше анксиозноста јас се повеќе се размуабетував и гласно зборев и виде не виде пустата анкс. и си замина ме остави на раат со гостите да се изнамуабетам и сега сум си многу хепи :D за успехот мој.

На Sandra91 му/ѝ се допаѓа ова.
  9. AnichkaLeo

AnichkaLeo Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јуни 2013
    Пораки:
    245
    Допаѓања:
    92
    zdravo na site :) dali imate oseteno vrtoglavica premalaksanost ocive kako da ne mi gledaat pravo i odma strav me faka i odma od stomakot kako da mi doaga toploten bran nakaj gradite i odma panicam.znam deka e anksot ama pak da se konsultiram so vas.

10. simona26

simona26 Истакнат член

Се зачлени на:
    4 април 2014
    Пораки:
    110
    Допаѓања:
    136
    Тоа се и моите симптоми кога ме фаќа анкс. и плус ми се тресе целото тело (како кога имам треска)

11. lightning123

lightning123 Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јануари 2014
    Пораки:
    801
    Допаѓања:
    391
    Јас денес не почувствував ниту еден симптом на анксиозност. Ух, колку само ми олесна. Само од себе го нема. И се радувам. Како детенце на снег сум. :rofl:
    Се надевам и кај вас ќе има подобрување. :)

На Viki693 му/ѝ се допаѓа ова.
  12. napoleon

napoleon Истакнат член

Се зачлени на:
    26 ноември 2013
    Пораки:
    35
    Допаѓања:
    7
    Јас овие неколку недели имам некаков замор бргу се заморувам некако ми е теско во зелуднокот досега не сум се цуствувал вака а пред два три месеци правев стрес тест и спирометрија и екг и интернистот ми каза дека се е одлицно и немаод сто да се пласам инаку немам страв ок сум извесен период па ме интересира васе мисленје :)

13. Aneto10

Aneto10 Активен член

Се зачлени на:
    3 мај 2014
    Пораки:
    54
    Допаѓања:
    49
    и јас уште од сабајле се борам,се ок супер и наеднаш вртоглавици и омалаксаност и желудникот ме умре па аман веќее до когаа :devil:

14. bubic.k

bubic.k Популарен член

Се зачлени на:
    10 март 2014
    Пораки:
    1.025
    Допаѓања:
    3.783
    Ајде Ане не се разочарувај .. и јас изминативе три четири дена бев супер сабајлево ми минуваат трпки низ главата и ми чука во слепоочниците но си велам ќе издржам .. мојот доктор последниот пат ми кажа дека најпрво мора да го прифатиме фактот дека колку и да изгледа лошо опасноста е нула .. и јас имам чудни симптоми,посебно сега од антидепресивите :^)

На Aneto10 му/ѝ се допаѓа ова.
  15. bile69

bile69 Активен член

Се зачлени на:
    25 април 2014
    Пораки:
    152
    Допаѓања:
    20
    a kolku vreme gipies

16. bubic.k

bubic.k Популарен член

Се зачлени на:
    10 март 2014
    Пораки:
    1.025
    Допаѓања:
    3.783
    Десетина дена

17. bile69

bile69 Активен член

Се зачлени на:
    25 април 2014
    Пораки:
    152
    Допаѓања:
    20
    abe jas gi piev 5 god predhodno i mi bese super ama sea povtorno gi piam i ne mie bas dobro ama psihijatarot veli deka treba vreme za pak da pocnat da deluvat bidejki se povtoruva treba poveke vreme a inaku site tie antidepresivi se so ist sostav sertalin i jas sinoka bev za prv pat na gosti i si pominav ok pred da izlezam me fati panika ali izdrzav

18. bile69

bile69 Активен член

Се зачлени на:
    25 април 2014
    Пораки:
    152
    Допаѓања:
    20
    a koi antidepresivi gi pies jas veke 4 meseci i se isto pa isto pijam asentra od 50

19. bubic.k

bubic.k Популарен член

Се зачлени на:
    10 март 2014
    Пораки:
    1.025
    Допаѓања:
    3.783
    Цитрам од 10 мг

20. bubic.k

bubic.k Популарен член

Се зачлени на:
    10 март 2014
    Пораки:
    1.025
    Допаѓања:
    3.783
    Биле Кои Ти беа почетните симптоми од антидепресивите ? :)