Е навистина ова е невозможно... Во 20:00 часот ме фати и не сака да си оди. Не можам ни да спијам, а уште помалку да учам или одам. Се тресам, ме боли глава, ме стегаат градите, начисто полудувам. Што човек сум, на 13 ме фати, и не сака да ми раскине оваа анксиозност. А не сфаќа дека јас сакам машки.. Шала на страна, колку чинат апчињата за спиење? Ни око не склопувам веќе 11 месеци поради анкс..
Jas vcera i denes sum so skraten zdiv, bolki pozadi srceto i napred vo levata grada, peckanja nekoi vo ustata i vo grloto i bolki vo vilicata.Dali nekoj ima slicni simptomi? Pozdravce do site
ne, sum se osekala i drug pat, ama go imav zaboraveno malku, i eve sega me potseti. Ti si se osekala li nekogas vaka?
Едвај го поминувам откако почнав наработа се дружам повеке ке се заправам муабет и ке подзаборавам ама на моменти е многу тешко
мене денес ми е вака исто целата плешка ме боли и надолу раката и со вилицата исто како да ми се кочи
eve i jas da pisam posle dolgo vreme,se cuvstvuvam dobro eve nekoe vreme kako da zaboraviv kakvo e cuvstvoto koga ke te fati depresija i anksioznost od vreme na vreme znae da mi prolupa srceto no ne mu davam nekoe znacenje i pominuva cudno navistina eve veke mesec ne piam ni lekovi ni caevi ni nisto naci se e vo glavata definitivno sega go svakam toa,sepak nervozata e tuka no i nea kolku mozam uspevam da ja kontroliram i cesto me obzemaat losi misli deka sum nesto bolna ke umram i sl no razgovaram so maz mi i pominuva,dobro mi e so tek na vreme svakam nekoi raboti gledam okolu mene ima mnogu polosi raboti i koga ke poglednam vo mojot zivot ne e tolku los kako sto si zamisluvam ponekogas...pozitivna misla toa e lekot...
Dobro kazano samo koga covek e navlezen vo strav tesko so pozitivna misla a kakvi apcinja primase dali antidepresivi ili samo sedativi
Nishto nema da se desi ... samo do mislite e, ne e strashno. Jas eve pochnav da panicham mislam ke umram a nishto ne mi e :/
A ima nekoj bodezi vo srceto? Jas veke dolgo vreme ama sega denovive mnogu zacestija i me stavija vo misla
Да, Во моменти кога си исплашена или возбудена ова се случува. Јас денес немав анксиозност во целост, туку како навистина да се борев со неа. Од десната страна таа, од левата јас. Ми забрмчи главата меѓу толку луѓе. Само се надевав дека нема да ми речат да читам, и ух, читав, но пред неколку девојчиња и наставничката. Другите беа веќе заминати. Среќа во несреќа. Инаку, сега ми се намалени симптомите, но ако се накачи нивото на болка ќе завршам во болница..
Јас имав проблем со анксиозноста 3 можеби и 4 месеци хаос беше...али искрено кога читам овде на фемина секакви негативни коментари осекам како да ми се врака....веднаш паничам и одма лоши раб мислам...ми минат низ глава црни мисли....не спијам...срце чука брзо..хаос....само смирено и избегавајте негативност...