Od trnenje na jazikot do trnenje na nozete ,prstite i so sto podlezi na trnjenje mislam deka se imam oseteno eve i sega duri kuckam rakata i prstite uzasno mi trnat ,taka da i toa go prepisav na anksioznosta,nekoj vozdiski dlaboki spomenal ,mislam deka koga ke me fati periodot so vozdiski vozdivnuvam tolku dlaboko i tesko da neznae nekoj ke misli kakva li tragedija me snasla taka da i toa e od proketava anksioznost ,ej uzasi nasi kaj ne najde ova cudo kaj ne zapusti ,a od deprozelot koga go piev jas mnogu brgu se oporaviv ama toa trase samo edna godina dur pak ne me mavna sega sum na elicea10mg veke 2 godini ama uste nemam oseteno deka kojznae kolku mi ima pomognato ,a od doktori mi e smaceno veke veruvajte mi, taka da resiv da ne ja menuvam ,i od sto ne mi se odi na dr bidejki treba da patuvam vo drug grad da dojdam do nego ,se si vikam ajde mozam sama, izdrzi uste nekoe vreme ......sega na tv u edna emislija slusnav edno devojce od depresija 45 dena bilo vo bolnica i ete ti pak tresenje ,mojta bolest ...si motam filmovi sto ako doguram do tamu ,abe uzasi lele kraj da se nemalo ...pozz za site bidete izdrzlivi mora da pomine eden den ... [mod-kirilica:k1ynsuu5][/mod-kirilica:k1ynsuu5]
Во овие два дена сега за првпат ми се јави. Многу е силна, но на некој начин не сакам да ме остави.Сегс во овие моменти на страв, не можам. Не можам да се борам со неа. Дури и ми е сеедно...
Здраво феминки, читав некои мислења и гледам многу се имаат пожалено на трнење во јазикот. Мене ми се има случено неколку пати во годината да ми грне јазикот, како грч да ме фаќа. Во последниве 10 дена 3 пати ми се случи. Вчера вечерта таков грч ме фати, почна јазикот да ми трне и да ми се прави плунка која е погуста и полеплива од вообичаената. Денес се разбудив со болки под јазикот од левата страна, а имам и оток под вилицата, негде каде што би се познавале и крајници отечени отприлика. Ужасна паника ме фаќа бидејки незнам што е, дали е стрес, проблем некој со плунковните жлезди или пак нешто сосема друго. Дали некој знае да ми каже што е?!
Лугееее катастрофа сум денес дали ми е последица од синоќа од невремето а и плус земјотресот го осетив и бев како здрвена многу се уплашив и сабајле капак ми беше таму кај што работам тенда падната се поплавено налет и сега не да осекам вртоглавици и премалаксаност. Вие како сте како се осекате? Позз до сите
i jas sum katastrofa denes,neznam dali vlijae promenava na vremevo mn sum rastrevozena nervozna losi misli poluduvam..iima li nekoj vakvi simptomi?kako ste vie?
Казете ми како се справувате со вртоглавиците мене најмногу тие ми сметаат,а ги имам скоро секој ден последнава недела .Поздрав
А дали има некој проблеми со спиењето,јас веќе 1 месец се мачам,максимум 6 саати спијам,се будам по 100 пати со глупи мисли во главата,исто како буден да сонувам,само што замижам ми се праат некој филмови во главата,сонови...дајте помагајте
Lugeeee pomagajte veke edna nedela ne mozam da spijam se gusam vo grlovo ne mozam da disham sekoj den se poveke i poveke pishete ve molam
Disi dlaboko madonna, znaes od sto ti e i ne dozvoluvaj da te sovlada. Zbori i kako na zivo sustestvo, deka gajle ti e da te gusi, neka e zagusi ako saka.... zvuci smesno no mene navistina mi pomaga. Tuku jas sum sega pa so drugo zamislena , imav nekja pojacana infekcija i stavav 3 dena canesten i posle toa so mm imavme odnos i mi se pojavi rozenikav iscedok pomesan so canestenot, a treba i da dobijam ovie denovi pa duri posle toa ke odam na ginekolog. Ama mojava glava mozete da zamislite na sto se misli i kolku se plasam. Dali nekoja od vas imala slicno iako znam deka ova nee povrzano so anksioznosta. Izvnete sto tuka go postaviv prasanjeto
bez panika i jas se gusam totalno ostanuvam bez vozduh toa e najgrdoto cutvo koga si anksiozen mene od staf mi se kacuva pritisokot do 180.-110 i puls 130-140 ama jas ne pijam nisto samo po potreba dijazepam i toa od 2 mg bidejki mnogu lekovi ispiv pred 10 godini i svativ deka na anksioznosta i nema lek i ton lekarstva da ispies i da se izlecis pak ke se vrati za nekoja godina a najdobar lek se samo vie ) tesko mi e i mene ama ima vreme koga ke pijam lekovi zivotot e pred mene imam samo 30 godini ..........
А дали има некој проблеми со спиењето,јас веќе 1 месец се мачам,максимум 6 саати спијам,се будам по 100 пати со глупи мисли во главата,исто како буден да сонувам,само што замижам ми се праат некој филмови во главата,сонови...дајте помагајте
Veruvam i jas trpam po cel den se izmacuvam ama apcinjata se privremeni ke pomine mladi sne uste za tolku apcinja jas eve ke vi kazam od tolku mnogu ispieni antidepresivi nemozam ni brenena da ostanam zatoa da stegneme zabi i da prodolzime da se borime. Mene koga ke me fati panika jas totalno poluduvam gubam kontrola. Eve konkretno ke vi dadam licen primer kako jas ja testiram mojata psiha dali sum stvarno anksizna ili sum bolna od nesto. Vcera odsabajle inav napad na gusenje. Vecerta otidov na dezuren lekar sakate veruvate sakate ne sedev tamu celi 5saati ne dobiv ama bas nikakov simptom zatoa sto se custvuvav sigurno deka sum na lekar. Posle koga dojdov doma i sega pak dobivam napadi. Sakam da kazam see do nasata glava.
Изминатава недела се чувствував одлично се до вчера. И покрај антидепресивите овие два дена ми се вратија симптомите.. дали е тоа нормално или лекарствата имаат престанато да делуваат?
И јас сум истиот со месеци сум ок се е екстра али со промена на времето и јас се менувам и јас бев катастрофа пред два дена али помина и покрај големите караници со девојата сто ги поминав денес пак е екстра и ние треба да зивееме одиме напред со главата горе позззззззззз!!!!!!!!!!!
Со спиенјето и јас имам проблем наутро сум ко зомби бог да цува ужас....мене терапијата најверојатно ми е промасена бидејки јас ни по 2 години на елицеа не се излечив има малку подобруванје ама далеку сум од добра ,ама немозам веке да одам по др ми се смаци ,летово ке го поминам некако па понатаму ке видам ...
ZIVOTOT KE VI POMINE IMA KOGA DA PIETE APCINJA - Izvinete ama poglupo nesto ne sum cula. dali e podobro da se custvuvas normalno i da funkcioniras normalno so tableti ,ili bez niv da bides so stravovi ??? so sekoj nov panicen napad vie go izmacuvate vaseto telo i snosite posledici sami na sebe se dounistuvate ... lekovite se praveni za luge ,kako nekoj sto pie za pritisok vie piete za ova sto e tuka nejasno i cudno ??
Draga lasy da lekovite se za luge tocno ama jas od licno iskustvo kazuvam deka podobro so bez apcinja otkolku so apcinja jas bev celi 13 godini ankisonzna od koj sto od tolku golem strav od doma ne izlegov 2 godini bukvalno bev hendikepirana za moot krevet piev po 7-8 apcinja na den na 20 godini i mi pomina ama sega pak me vrati na 30 godini koga probuvam da sozdadam familija i znaes to mi kaza doktorot ??? Mnogu ubavo se dodeka si ansiozna i pies lekovi nikogas nemozes da ostanes bremena i taka i bidna prestanav da gi pijam dejstvoto i so apcinja i bez isto sekogas imas pak novi napadi da se napies za smiruvanje ama antidepresivite si imaat i svoi nesakani dejstva zatoa sto sekoga koga ke gi prekinete da gi piete ve vraka ....
Uff sekoe utro mi e uzas znaci pred da dobijam pms jas sum ok i utrata mi se ok a den dva pred da dobijam jas sum anksiozna mi se vrakja sekoj simptom i toa trae se dodeka imam i dva dena po pms ima li nekoj primeteno vaka kako i jas? Prostete za latinicata od mob pishuvam. Pozzzzzz