Da pred da dobies i posle pominuvanjeto na pms nekolku dena krizata i napnatosta traat ,jas eve denes za nikade sum ,vcera zagledav ova emisijava radna akcija i na pocetokot slusnavte li sto kaza snaata za svekorot zapadnal u depresija i ne se izvadil i ...lele sinoka i taka i taka ama ispiv i apce za smiruvanje i pak nebiva se pametot mi e u toa ,nekoi uzasni crni misli od tipot kako bi napisala jas prostalno pismo dokolku nedaj boze poludam i se roknam ,abe se ubiv od izmacuvanje se nekoi novi simptomi ,ova pa so pismovo od kaj me zadesi deneska neam poim si peglav i razmisluvav za tie sto izvrsuvaat samo.... i naletav na taa prokleta misla ,ko drmnata sum sega ,si upropastiv denot ej kraj da se nemalo boze moj....daj ni sila i milost na site nas ovde da go izdrzime ova zlo
I mene mi zavrsi vcera ama eve denes sum za nikade dali vremevo dali od ciklusot katastrofa sum.samo se javiv da ve pozdravam i se nadevam vi e dobro.
Зависи колкаво е детето, може, но мислам дека тие не и обрнуваат внимание и полесно ќе го пребродат тоа затоа што не се свесни што ги задесило, туку се се препишува на одреден страв од нешто, за секој случај може да го однесеш кај психолог малку да си поразговара тој со него, да го опушти малку Еве ќе ви кажам еден пример, сега се сеќавам дека брат ми кога беше мал се плашеше од цигани, и кога ќе се разминеше со некој од нив, правеше некои ритуали во стилот да се истресе по облека, да с еизбрише по лице, немој нешто случајно да го допрело нешто од нив... нас ни беше смешно сето тоа и го препишавме на лоша навика, траеше едно година време и потоа не ни приметивме како се одвикна, сега гледам дека и тоа било еден вид анксиозност, но фала богу тој е сега возрасен човек со фамилија и нема ништо од тоа, се разбира и сега по природа и карактер е поосетлив од вообичаените машки
здраво на сите,јас пишав пред некој ден но никој не ми одговори..како сте денес? Ме интересираше дали со промена на времето стануваате повееке акционзни...дали некои се чувствува вознемирено исплашено со милион лоши мисли...дали има некој вакви симптоми и како се справува? Благодарам
Мој совет до сите кои страдаат од оваа психолошка состојба е да не користат апчиња за смирување популарно познати како анксиолитици.Тие создаваат зависност и не се добар избор за пребродување на анксиозноста.Има случаи каде веднаш по прекинот на терапијата пациентот доживаува егзацербација т.е враќање на анксиозноста со влошување на симптомите.Јас би ја препорачал индиската билка Ashwagandha која се користи за успешно третирање на анксиозноста.Неодамна прочитав за корисните ефекти кои оваа билка ги дава кај лицата со анксиозност.Корисните ефекти се и научно потврдени.Еве линк за оние кои подетално се заинтерисирани.http://www.psychologytoday.com/blog/inn ... da-anxiety а еве ви исто линк од каде можете да ги нарачате http://www.ebay.com/itm/180-Caps-ASHVAG ... 415d283cb6 Oвие капсули содржат чист екстрат од билката без додатни хемикалии кои предизвикуваат зависност и несакани дејства.Оваа билка не се препорачува за бремени жени.И да не се користи во комбинација со барбитурати на пример во барбитурати спаѓа Дијазепам.
малку се страмам но морам да го поставам прашањево .. јас целосно го имам запоставено мојот дечко дури и осеќам како да не ме сака веќе како порано зошто поради анксиозноста сум навистина неподнослива , станав себична ,се лутам кога ме остава сама ,се лутам кога си оди дома во родното место на ден два,нонстоп го гњавам на телефон.Во врска сме две години и стопати имам кажано дека сум невина но воопшто немам желба ни за секс незнам дали е од антидепресивите или е до мене проблемот но мислам дека ни невиноста нема да ја изгубам.. дали му се случува ова и на некој друг или само до мене е проблемот?стварно го сакам премногу и несакам да го изгубам
и ја сум повеќе на природна база ме интересира дали имаш пробано иколку време му треба за да се осети позитивна промена и дали помага и при лекување со OCD иначе штета што во зегин а и во др аптеки немаат донесено од химелаја има само козметика
За жал, морам да признаам дека кај мене нема подобрување. Напротив, анксиознозта секој ден сѐ повеќе се зголемува. Напнатоста е на сосем трето ниво, а исто и стравот. Чинам, ќе ми одлета срцето. А и отежнатото дишење ме полудува. Секогаш кога ќе издишам, ми велат:" Од што се нервираш па ти? Што ти е?". Поглупи прашања, амин.
ZNAM I MENE TOA MI GO VIKAAT SEKOJ DEN NE SUM SPIENA NI 5 SAATO ZA DVA DENA SAMO TESKO DISM DURI I BEZ VOZDUS OSTANUVAM KAKO SI POMAGAS TI
Слушам музика, како Шакира и слично за да ме натера да танцувам и заборавам на сѐ, читам мудри мисли и тоа е тоа. Понекогаш помага, но не секогаш. Апчиња не пијам, ги пиев еден месец, но не сакам да станам зависна од нив. Се борам да надвладеам во борбата против анксиозноста и секако, често паѓам, па се случува и во депресија да западнам, но со помош на чоколадото и музиката повторно се враќам на земја. Тешко е, но за да го почувствуваме вкусот на победата, мора да го почуствуваме и мирисот на губењето. Мора да бидеме силни, ќе успееме.
леле луге дај одговорете имате ли проблеми со спиењето,ја еве 3 дена се вртам цела нок се будам по 15 пати неможам да спијам
Site anksiozni licnosti gi custvuvaat promenite jas taka mislam posto i jas dobro bev primam terapija ama eve nekolku dena ne se custvuvam dobdro voznemirena mislite mi se vratija ama mislam deka ke pomine
Лелееее сабајле супер дојдов на работа пиев кафе и се фатив за работа после седнав да јадам беше се ок излегов надвор на цигара и кога ооооппппп како да ми се сврте си помислив готово се онесвестив некоја паника ме фати. Еј од ич ништо од што е ова веќе аман дали од времево е више незз на што да мислам. Позз до сите и пишете како сте вие
и јас исто подобра бев примам терапијам ама деновиве од кога е променливо времето сум катастрофа.Мно сум вознемирена и ме плаши тоа...страв ми е да не ми биде полошо...
Devojki do vremevo e ili so e jas sum epten katastrofa denes bev na frizer i frizerkata me seti deka ne mi e dobro samo mrdav pretav i ajde pauza pa blago mi davase pa odvaj do doma si dohdov a vcera bev super.Aman kazuvajte nesto sto da se pravi veke ne se podnesuvam samata sebe a ne pa drugite sto se okolu mene da me podneduvaat.Sakam detevo da mu se raduvam ama kako koga sum postojano vo crni misli.Se izvinuvam povtorno sum negativna ama mi treba sovet.
Најмногу имам страв од паѓање во несвест и се плашам да излезам сама на улица одма вртоглавици имам и секој момент мислам дека ќе паднам и трчам веднаш дома да се вратам.Кажете ми дали при ваков паничен напад може да паднам во несвест?