A kolku vreme pievete heleks jas pijam 4 meseci i nekogas koga ke go ispijam se custvuvam dobro nekogas kako da ne sum se napila a ovi denovi povtorno se custvuvam napnata misli neubavi nema kraj
Jas dzabe go pijam fokusirana sum na pritisokot koj denovive mi pajga 100 so 50 i samo strav da nese onesvestam imam i veke aman aman.Abre dete imam za gledanje a vaka kako ke si go gledam aman Gospode pomogni ni.
Dali nekoj ima problem so depresijata??? Jas poslednive tri dena voopsto ne se cuvstvuvam dobro i pokraj terapijata, helex od 0,25 i eglonil sirup.Terapijava veke ja pijam godina dena no namesto podobro jas se osekam loso.Nemam problem so stravovi i anksioznost, mene depresijata me unistuva i pomislata za idnina..... Imam 23 godini, neznam kako ke odam napred. Ve molam nekoj sovet..... Pozz
Sovet razgovor so psihijatar i nesto drugo da zemas sto ke ti gi oslobodi mislite a mislite toa se stravovite
lujge na vremevo vi pajga pritisokot ili samo mene ????????kako sum uplasena denes duri 80 so 40neznam dali e od anksot ili nekoj drug zdravstven problem mozi imam
Mislam deka e od anksot, mnogu si preopteretena so pritisokot i zatoa ti paga, ili pak neubavo go meris bidejki si pod stres. Mene mnogu mi smeta bolkata pecenjeto vo grklanot i oteznatoto disenje a so toa i tahikardija.sabajle stanav od spienje so tahikardija i mnooogu se nerviram ,
Ve molam utesete me.Cel den lezam so aparatot za pritisok ma raka cekam da se onesvestam preplasena sum strav mi e da pojdam do kaj maticnata da ne padnam tamu aman pomognete mi kazete mi sto da pravam da ne mislam
Ако сакате да се спасите од ова,престанете да ги читате мислењата во темава. Бев во слична и полоша состојба,и еден ден решив рандом да ги читам сите мислења. Следните неколку часови после добро перење на мозокот,Не можев да престанам да се тресам и плачам. Бидејќи се пронајдов во сите симтоми. Следниот ден исто....немојте да читате се што нуди интернетот. Секој човек е различен,и секој мозок различно функционира. Јас ни сама не можев да си помогнам,чекав само да дојде нов ден да се разбудам и да верувам дека тоа било само лош сон. Бев на дното,немав воља за ништо.Како ѓаволот да влегол во мене. Физички без здрава,а духот полека ме напушташе. А верувајте дека ако духот не вие добар,нема да ви биди ни здравјето. И јас секаде одев со страв,да не се онесвестам да не се обрукам,да не ова да не она. Буквално имав тортура на мислите. Ги направив сите испитувања бев во ред,ми препишаја и апчина,сега не сакам да ги видам. Не ми помагаја ни тие,дури и повеќе ми ја вложуваја ситуацијата. Еден ден мајка ми реши да ме однеси на бајачка,немаше друго чаре. Тоа беше последна опција. Верувале или не,од таму излегов како нова. Мислам дека нешто излезе од мене,прекрасно олеснување беше тоа. Кај мене беше проблемот што тоа ми се случи преку ноќ.без причина,бев среќна ги имав сите предиспозиции за среќен живот. Ве молам не верувајте во се и сешто,секој е посебна приказна за себе.
Значи со ништо друго да не се обидуваме дирек на бајачка и каоо нови Искрено и јас бев,на почетокот ко прв пат ми се случи ова.Моите не знаеја веќе каде да ме однесат и ме однесе мајка ми на бајачка.И што?Ми рече уплашена си.Нее бе?Жити се?Значи подруго не се осеќав.Тоа е состојба која не се лекува со едно зеење или икање над глава. Костадинка притисокот воздушен е многу лош ова време прелазно.Мене нонстоп ми паѓа притисокот од времево а и имам вртоглавица.Притисокот ми е 90 со 70/60.Ќе ти биди подобро.Исто така убаво е и да си одиш на разговор кај психолог/психијатар.И јас планирам деновиве.
Значи со ништо друго да не се обидуваме дирек на бајачка и каоо нови Искрено и јас бев,на почетокот ко прв пат ми се случи ова.Моите не знаеја веќе каде да ме однесат и ме однесе мајка ми на бајачка.И што?Ми рече уплашена си.Нее бе?Жити се?Значи подруго не се осеќав.Тоа е состојба која не се лекува со едно зеење или икање над глава. Костадинка притисокот воздушен е многу лош ова време прелазно.Мене нонстоп ми паѓа притисокот од времево а и имам вртоглавица.Притисокот ми е 90 со 70/60.Ќе ти биди подобро.Исто така убаво е и да си одиш на разговор кај психолог/психијатар.И јас планирам деновиве.[/q Definitivno ke odam i jas ne se izdrzuva poveke ova.
Luge mn mi e teshko ne mozam da sedam na edno mesto nekoja nervoza vo nozeve, se gusam i mislam deka ke umram ne mozammmmm
Да ми препорачате добар психолог/психијатар во Битола? Се мислев да одам психомедика само не знам кај кого.Нема врска приватно државно.Сакам да ми помогни.
ova ke da ni e od ova vremevo i anksot i jas mislev denes deka ke umram ke se onesvestam i zatoa namesto helex od 0.25 se napiv edno od 0.5mg i podobro mi bese.
i ja mislam deka ke poludev pred nekolku meseci. imam 21 godina i mislam deka seto toa nastana poradi dalecinata so moeto momce, so koj sme 4 godini zaedno,a lani leto zamina vo germanija i niz mnogu teski momenti prodjovme ama go cekavme samo momentot koga ke se vidimi i taka zimava zaminav kaj nego i mnogu ubavo si pominav i voopsto ne mi se doagjase nazad, koga dojde momentot za razdelba i da se vrazam nazad ja ne bev taa sto bev, nemozev da se pomiram deka povtorno pominuvam niz isototo kako pred 6 meseci a sea se cuvstvuvav duri i poloso. dva dena od koga se vrativ naednas pocnav da imam vrtoglavica, gadenje vo zeludnikot i trnenje da racete i tresenje na celotot telo. mi trebase casovi da se smiriam, i od togas so meseci ne mozev da se smiram, duri mi se sluci i protosokot da mi bide 160, i bev na doktor i napraviv ispituvanje se drugo bese vo red samo mi kazaa deka mi e na nervna baza i premnogu se nerviram, moite doma svesni bea od sto bese nastanata taa nervoza ama ne mozem da se soocam so pomislata deka pak sme razdeleni i deka pak ke cekame da se vidime i deka pak ke moram da pominuvam niz istoto sekoj pat, bev na razgovor so psiholog i ne kazav bas se sto me macese zatoa sto nemozev da se smiram od placenje i mislam deka premnogu sum emotivna i postojano koga zboruvam za nesto sto me boli i me pogoduva dlabaoko postojano placam i nemozam da napravam normalen muabet, pa duri ni da se iskazam, mi prepisa PERSEN i bedoksin, ama na mala nervoza i panika pak i pak mi se slucuvase mnogu jaka tahikardija i gusenje, a panikata vo toj moment stanuvase se polosa i polosa i se mislev deka moze nesto da mi se sluci, mnogu se nerviram zastoa sto na nego mu davam pregolemo znacenje i na sekoja nasa raspravija pocnuvam da se gusam i mislam deka srcevo ke mi izleze od gradive, ne znam sto mozam da pravam kako da se smiram, se mi se slucuva ova za da ne go izgubam zatoa sto previse mi znaci i ne znam kako da si pomognam samata na sebe. mozebi vo posleden period malce se posmiriv zasto sfativ deka ne e dobro za mene a najmnogu mi e krivo za moive doma zaso i na niv im sozdavam griza. Ve molam kazete nekoj sovet kako da se spasam od ova grozno cuvstvo, mnogu me fakja panika kako ke bide ponatamo so mojov zivot zatoa sto za mala nervoza ja ne znam sto mi se slucuva so organizmot,tahikardija, tresenje na teloto i uste sto ne, a zamislete doprava vo zivotot se problemite maz ,deca, semejni problemi i sl. kako ke izlezam na kraj ako postojano vaka mi se slucuva Ve molam za sovet!!