Pred malku osetiv kako nekoe slapanje okolu srceto, preskoci nekoi i posle toa peckanje i zarenje vo grloto. Dali vi se slucilo takvo nesto?
nikako na vakvo vreme samo voznemirenost pritisok vo glaavata i strav kako da ne sum jas vi se ima li sluceno pritisok vo usite i da osekas nestabilnost pri odenje
Zdravo na site . Prv pat pisuvam na forumot zatoa sto sum zagrizena za edna moja bliska osoba i bi sakala nekoi soveti od vas so sto ke mozam da mu pomognam a se raboti za sredovecen maz . Najprvo da vi kazam deka ne sum sigurna dali negovata sostojba odgovara so anksioznost no zatoa i baram pomos . Od koga tocno i zosto se pojavi ovoj problem nrmozam tocno da kazam ,no pocna so cesanje po racete i po glavata no otkako bese na lekar i napravi nekoi ispituvanja mu rekoa deka e na nervna baza . Po nekoe vreme pocna da go boli celoto odnosno kozata i glavata i da stanuva se poloso i poloso ,da gubi apetit da ima vrtoglavici , omalaksanost zamaten vid i seto ova mu pricinuva golem strav i pocnavme da odume po lekari da ispitame da ne e od nesto bolen no dosega se e vo red . Pie dijazepam i bedoksin i postojano spie i lezi i nema interes za nisto i nikoj . Ve molam dikolku znaete na koj nscin da mu pomogneme nie najbliskata familija sovetuvajte me zatoa sto momentalno toj ne e svesen za sostojbata vo koja se naoga a ne sme ni nie . Se plasam da ne bide samo poloso i zatoa ve molam za brz odgovor . Pozdrav
Ако е се во ред со испитувањата како што кажа проверка на крвна слика и сите други работи ако се во ред тогаш однесете го на психијатар. поздрав
Како што опишуваш тоа е знак или на депресија или анксиозност бидејки и анксиозноста има исти синтоми каде што е повеке појачен стравот..штом сте направиле испитуванја и казено е дека е на нервна база ...тогаш мој совет вие да посетите психијатер..бидејки е поцетна фаза...затоа што наеднаш многу паднал мора да иде терапијата со антидепресиви..каде што после третата недела кје го дигнаат...затоа не цекајте да се затвара и влошува состојбата..и нормално мн храброст да му давате разговор...шпозз
Site sintomi mi se imaat sluceno..taka da i toa sum go pominuvala..na pocetokot me plashea ..sega vishe se poretki i ne obrnuvam vnimanie..ne se plashi
Kakov uzas.Veke 4 dena imam konstantna vrtoglavica.Mu se ima li sluceno istoto na nekoj? Sto piete vo takvi situacii?
I jas taka mislam, deka treba da posetime psihijatar no problemot e sto toj smeta deka ne e za tamu a toa e najtesko da treba da go ubedime da odi . Neznam kako toa da go napravime ...
До кога ке трае никој за жал не знае, но сигурно дека највеке зависи од нас. Кога ние ке се соочиме со стравовите сигурно ке престане. A барем јас мислам дека не може да прерасне во некој здраствен проблем, ако грешам нека ме поправат.
Како што ја опиша состојбата станува збор за некоја психосоматска реакција,најверојатно невродерматит,зашто кожата е најголемиот орган во човечкото тело и обично најосетливо реагира на психичките состојби. Не верувам дека е нешто страшно,зашто во последно и мене ми се случува кога сум под нагласен стрес и нервозна да ми се нафрли челото или телото,а веќе откако сум се родила имам и проблем со егземи. Останатите симптоми веројатно се пренагласиле како последица на оваа првата,ама мислам дека проблемот нема да се реши во ординацијата на општ лекар или специјалист,туку потребно е да се обратите кај психолог. Секое добро и да се чуеме со весели вести
И јас ги имам. Нагоните за повраќање(мислам дека на англиски се викаат nausea) се "нормални" симптоми на оваа глупост која ја имаме. Јас на пример,кога знам дека треба да излезам од дома обавезно ми се јавуваат или пак,кога ќе се почувствувам непријатно во друштво,само што тогаш ги маскирам преку кашлање
Na maticen ni zakazaa kaj nekoj psihijatar vo Gorce,dali imate nekakvo soznanie za nego i da ni preporacate nekoj dobar ,najdobar psihijatar .
kako da ja resime nestabilnosta i vrtoglavicite jas neznam voa e uzas da ne si miren da ne mozis da stanis i da ne mislis na nesto ne ubavo ednostavno nemozes da funkcioniras
Ете повторно и повторно...аман веќе од ова стегање на левата страна кажете ми што да правам неможам веќе..
па незнам...под левата града, и неднаш ме стегнува и понекогаш ми трпне раката и осеќам болка позади во пределот на рамото
I jas sum takva ovie denovi, duri i preskoci cuvstvuvam i nekoj veter vo grloto dole nakaj gradite. U pm vise neka odi se, aj kako da se ubedam deka e od anksioznosta koga me stega bre ...