Анксиозност

Discussion in 'Психологија' started by dunja, Jan 12, 2010.

1. natemila

natemila Популарен член

Па ова времево не е здраво, од сабајле мислиш ке летнеме од ветер, сега сонце. Више и не знам како се осекам :)

2. lina.ina

lina.ina Активен член

nz dali so mu obrnuvam vnimanie ili nz ama me utepa od cukanje znam deka treba da cuka ama moeto postojano burno voznemireno samo mene vakaa mislam mi se slucva aman veke..tnx ke probam i so toa so nemam probano eve i tvojo sovet tnx :*

3. natemila

natemila Популарен член

Немај гајле нас се ми блијае, хаха сабајле кога станав кога видов кско дува и врне мислев дека ке ми излезе, остај што чукаше сто на саат, па и си прерипуваше и боцкаше и што уште не. A за тоа како сум поспана и изгубена да не правиме муабет хаха :*

4. elisabeta

elisabeta Популарен член

Сабајле на работа ме тресеше нешто од внатре ама па затоа сега сум расположена :rofl: :rofl: :rofl: и вецер ке излегвам вкафич фудбал ке гледам :rock:

5. lejdi-di

lejdi-di Истакнат член

јас кога имам срце биење си ставам едно марамче претходно натопено со ладна вода на срцето и пијам чај од маточина и многу помага тоа поготово ладната вода секундарно смирува :)

6. bubic.k

bubic.k Популарен член

Дали некогаш ви се случило да разговарате со луѓе кои појма немаат за вашата состојба и случајно да паднете на тема анксиозност ? Какво било нивното мислење доколку ви се случило?

7. mal.ecka

mal.ecka Форумски идол

Тие луѓе појма немаат што е тоа анксиозност,ни како се чувствуваме,така да нивното мислење е нерално и небитно ;)

8. madona555

madona555 Активен член

Dali nikoj ima problem so grloto mene samo me stega me boli ne mozam da disam!!!

9. bubic.k

bubic.k Популарен член

Мене ми се има случено повеќе пати и сите тие мислења се едно исто: Таквите лудаци нека идат да се лечат,постојат специјални установи за такви како нив ...
    Не воопшто не се вреѓам јас од ова ..
    Како прво ДА си имаме проблем но ние не сме болни туку сме обични емотивни девојки кои и покрај се' се борат во животот.. Браво за нас и нашата храброст :clap:

10. mal.ecka

mal.ecka Форумски идол

bubic.k-точно и јас тие коментари ги слушам ама тие не знаат ништо за нашата состојба,не можат да разберат дека сме ние НОРМАЛНИ,ЗДРАВИ личности,само преемотивни.Затоа не им обрнувам внимание не ме засегаат нивните коментари,или пак ако им кажам дека ги имам јас тие симптоми,дека е таква мојата состојба ме гледаат во лице ми се смеат и викаат ај не треси глупости ништо не ти е.Па јас знам дека ништо не ми е :)

natemila likes this.
  11. moesrce

moesrce Нов член

Zdravo ! Dali nekoj ima iskustvo ili informacija za dr Nikola Rizov od poliklinika Gorce Petrov , dali e dobar ?

12. rita22

rita22 Активен член

Madonna, jas sekojdnevno imam bolki vo grloto, ama bas bolki i ko nekoj veter , duri i potkasluvam ponekogas. Katastrofa sum znaci. Mene mnogu me bolat musklulite na nozete i potkolenica i nadkolenica. Mislam deka toa mi e od spondilozata ama ne sum sigurna, pa kazete dali ve bolele i vas nozete od anksioznost.

13. Viki693

Viki693 Популарен член

Вратете се еден период наназад што мислевте Вие за анкс.? дали знаевте за неа? како би коментирале Вие во тој период доколку некој ви кажеше дека е анк.? па после вратете се во сегашноста и ќе видите зошто другите Вас не Ве разбираат. За жал така е и за многу други работи, се додека некој не преживее нешто неможе да го разбере, затоа не се ни трудете да ве разберат туку главата горе и чекорете смело, ќе помине, човек не е ни свесен колку може да издржи, слаб како гранче-силен како карпа....

natemila likes this.
  14. Be-yO-nCe

Be-yO-nCe Популарен член

И мене ме нервираа тие коментари од луѓето како на пример што ти е на тебе,што туку ми се тресиш тука како некоја наркоманка,немаш ништо,само си замислуваш,ме разочаруваш,ме загрижуваш,вака ако продолжиш не ти бега болницата да те задржат :o И се ова од блиски луѓе што мислеа дека со тоа што ќе ме преплашат ќе направат да ми биди подобро...Затоа не се замарам веќе,почнав да си одам на разговор и баш ми е полесно што некој тотално ме разбира,ми ги слуша маките и проблемите што сум ги имала порано без да ме осудува и да ме сожалува :!: На никој не му ја посакувам оваа состојба,не сакам никој да види како е но тој што нема осетено,нема ни да ве разбери.
    Јас колку сум изгледала во животот и колку сум истргала и самата не знам...Арно вели Вики човекот е толку нежен а во исто време и толку силен како карпа.
    Имајте убав ден,мили!Вие исто така ми сте голема поддршка.Нов ден денеска,да продолжиме со нови сили!Гушкам :hug:

mal.ecka likes this.
  15. mal.ecka

mal.ecka Форумски идол

Точно Вики,тоа заборавив да го напоменам,јас за тие луѓе мислев дека се луди,не само јас,сите кои не го доживеале тоа.Сега сум убедена дека е само состојба а не болест и никој неможи да ме убеди во тоа дека сум луда.Не ги обвинувам луѓето кои имаат такво мислење за нас анксиозните и искрено на никој не им посакувам ваква состојба.Најлудото нешто е што често сум и благодарна за оваа состојба,бидеќи ако тоа не се случеше јас сега немаше да бидам толку среќна,затоа што пред анксот јас веќе се откажав од животот зошто изгубив многу драги луѓе,ја добив таа состојба не ислегував од дома воопшто,и за инает на неа го сменав имиџот,стилот на облекување,јас како личност,толку кршлива и слаба а толку цврсто решена дека ќе бидам среќна,и УСПЕАВ.Цела околина зрачеше од среќа кога беа со мене,се вљубив во некој кој се уште ме смее како првиот ден и ми е издувен вентил,самодовербата ми беше на највисоко ниво,ме сакаше и тој мене и сеуште ме сака и работам на случајот брак односно соочување на страв од брак.Си ветив дека ќе успеам.Излегов од контекс,ми беше муабетот,верувајте во себе,смејтесе,радувајтесе,живејте.....Еден е животот. :*

Viki693 and natemila like this.
  16. natemila

natemila Популарен член

Мене и шекер и вода ми ја смирува тахикардијата. Пробај :D

17. rita22

rita22 Активен член

Vi se slucuva li da osekate treperenje vo gradite i kako skokotkanje nekoe?

18. natemila

natemila Популарен член

Не се плаши, тоа е некој нерв, не е опасно, и мене синока ми беше така :D

19. zoceeee

zoceeee Истакнат член

zdr devojki kako ste mi eve me i mene posle tolku dolgo vreme na forumot za zal ve ima dosta mnogu sto se spravuvate so anksot kako sto uspeav da procitam deka nekoj imaat srcebiene vrtoglavica i trpnenje na jazikot znaci i jas gi imam istite simptomi ama najmnogu go osekam jazikot kako poduen i kako da mi trpni ponekogasd i kako stegnat mi e ama ke pominee se nadevam a eve sega nekako me bolat zabive a neznam dal i toa e delo na anksot ili ne e i sakav da prasam dali na nekoj od vas mu bilo vaka so zabite i so velicata pisete pozdravv <3<3<3<3

20. bubic.k

bubic.k Популарен член

Мене Ме болат забите и ми крварат многу непцата ама докторот ми кажа дека било од антидепресивите .. а исто така можна била и појава на синици по телото така да не се плашете од нив е све