Анксиозност

Дискусија во 'Психологија' започната од dunja, 12 јануари 2010.

1. eleni27

eleni27 Популарен член

Се зачлени на:
    16 декември 2011
    Пораки:
    1.473
    Допаѓања:
    8.169
    Јас незнам дали ќе дојде денот кога ќе пишам дека сум добро.... И бев добро подолго време, се до утринава кога ми се појави дел неформирана столица, и веднаш триста филма во глава.... :@ :@ :@
    Само правам некои болни сценарија, како неформирана столица значи некоја сериозна болест, па ме фаќа гушата и незнам што уште не....
    И пак не можам да јадам.
    Помогнете....

2. natemila

natemila Популарен член

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    2.533
    Допаѓања:
    8.444
    Значи се до сабајле бев супер, но ко за беља морав да слушнам пак вест за смртен случај на младо дете и денеска пак ми се вратија нападите на паникааа :(

3. saya27

saya27 Нов член

Се зачлени на:
    30 јуни 2014
    Пораки:
    7
    Допаѓања:
    1
    здраво девојки јас го имам истиов проблем па да не претерам едно 5 години.на почетокот кога за прв пат ја добив анксиозноста се осекав ужасно сега ја контролирам побрзо.има денови кога многу ми е лошо станувам и ништо не ми се прави сакам да останам во кревет ме фаќа некаква паника мислам ке излезам од контрола,ке ми се случи нешто лошо и ред други работи па на крај собирам сили и станувам како ништо да не било ;) дали и на вас ви е така? дали ова мое одвратно чувство го доживувате на ист начин како и јас ?значи кога имам паника имам лоши мисли т.е прво мислите па стравот некако како самиот страв да ме хипнотизира ми ко кочи телото и умот.приметив после било каков стрес ми се враќа ова чувство.еве да кажам имав стрес на работа толку многу па сега се опуштив и одма ете го тука :@ дали и ние се осеќате како во шок после нападот на паника и стравот?би сакала да добијам одговор на овие прашања ке ми бидат од корист и утеха ;)

4. ivana.0909

ivana.0909 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 јуни 2013
    Пораки:
    443
    Допаѓања:
    228
    од тие негативни мисли и јас сум целата во грч и кога слушам негативни работи уште толку филмови си правам...а на интернет негативности колку сакаш де овој вака направил де тој онака направил и ете ти плус оптеретување на мозокот... имаше на you tube една јоха вежба од половина час за релаксација ќе ви пратам линк многу убаво се осеќав после тоа искрено супер е мора да пробате :)

5. ivana.0909

ivana.0909 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 јуни 2013
    Пораки:
    443
    Допаѓања:
    228
    Beginners Yoga For Deep Relaxation, Sleep, Insomnia, Anxiety & Stress Relief

6. ivana.0909

ivana.0909 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 јуни 2013
    Пораки:
    443
    Допаѓања:
    228
    ве молам пробајте ја не бидете мрзливи ве уверувам дека ке осетите промена и опуштете се не мислеsе на ништо додека вежбате:)
    ве бакнувам
    :*

7. bile69

bile69 Активен член

Се зачлени на:
    25 април 2014
    Пораки:
    152
    Допаѓања:
    20
    Kako ste denes ovie denovi super deneska nesto napnati losi misli dali od promena na vreme ili do nas e sto go mislime deka ke se promeni vremeto

8. rita22

rita22 Активен член

Се зачлени на:
    25 март 2014
    Пораки:
    100
    Допаѓања:
    7
    jas sum dobra na nekoj nacin, ama pecenjeto vo grloto mi stanuva nepodnoslivo.Neznam kako da si go objasnam toa i da si stavam vo glava deka e od toa i konecno da prekine da me pece

9. AnichkaLeo

AnichkaLeo Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јуни 2013
    Пораки:
    245
    Допаѓања:
    92
    Ова што го читам како да сум го пишувала јас :(истите работи и јас ги имам приметено се сум супер и штом нешто се исплашам или доживеам некој стрес одма утре дента јас сум анксиозна. Аман има ли крај :(

10. AnichkaLeo

AnichkaLeo Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јуни 2013
    Пораки:
    245
    Допаѓања:
    92
    Е да точно така овие денови супер се до сабајлево и сега времево се заоблачи и јас се сменив абе катастрофа сум а башка на работа сум :(

На bile69 му/ѝ се допаѓа ова.
  11. AnichkaLeo

AnichkaLeo Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јуни 2013
    Пораки:
    245
    Допаѓања:
    92
    Луге кажете ми што има под левото ребро скоро карши желудникот??? Сабајле кога бев во тоалет осетив како да имам нешто и кога се потпритиснав на тоа место како да допрев до нешто ама се изгуби сега се фаќам го собирам стомакот нема ништо дали е некој мускул незз мн ми е страв на триста болести помислувам прво си дијагностицирав спуштен желудник па побегнат пупак абе триста работи. Oва ми се дешава кога е анксот присутен онака се сум си супер. Позз до сите

12. rita22

rita22 Активен член

Се зачлени на:
    25 март 2014
    Пораки:
    100
    Допаѓања:
    7
    Dali oseti nesto kako topce? Ako e toa, znaci i jas imam cat pat mislam deka toa e od crevata vozduh pa se pravi kako topce ispaknato, neznam ni kako da go opisam bas. Ne se plasi, nasite senzacii se na najvisoko mozno nivo.

13. natemila

natemila Популарен член

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    2.533
    Допаѓања:
    8.444
    И јас си бев супер, се до вчера кога доживеав пак стрес.

14. AnichkaLeo

AnichkaLeo Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јуни 2013
    Пораки:
    245
    Допаѓања:
    92
    Da kako topce mi se pojavi i koga go doprev so raka se izgubi i mn se isplashiv potoa se pipnav pak ama nemashe nishto

15. elisabeta

elisabeta Популарен член

Се зачлени на:
    25 мај 2012
    Пораки:
    1.888
    Допаѓања:
    7.540
    Да се пофалам денес супер сум а и времето супер се погоди во пакет со времето изгледа одам јас :rofl:

На kostadinka24 му/ѝ се допаѓа ова.
  16. mal.ecka

mal.ecka Форумски идол

Се зачлени на:
    2 декември 2010
    Пораки:
    9.420
    Допаѓања:
    127.009
    Мене главоболка ме убива два дена,со неа и гадење и нерасположение.Се надевам ќе помини за брзо.

17. saya27

saya27 Нов член

Се зачлени на:
    30 јуни 2014
    Пораки:
    7
    Допаѓања:
    1
    ке ви кажам една работа има едни витамини се викаат l-theanine а може и како stress formula да ги најдете,но мислам ги нема во македонија но може на интернет да ги порачате.сакам да ги пробам ми имаат кажувано дека се ефикасни и се на природна база. :) ако некој знае нека каже како делуваат.може да напишете на интернет и ке најдете како се користат.

18. DivineFM

DivineFM Истакнат член

Се зачлени на:
    1 јули 2014
    Пораки:
    203
    Допаѓања:
    122
    На психијатар ми поставија дијагноза анксиозна состојба. Со таа состојба се мачев цели 3 години,и да ви се пофалам дека без апчиња успеав да ја надминам. Не ги пиев апчињата бидејќи бев многу мала и татко ми не ми дозволи уште сега да бидам со ад. Ме храбреше постојано и еве ме донесе до тој степен да се чувствувам совршено. Ако јас успеав, ќе успеете и вие. Само бидете храбри и упорни,цврсто верувајте во себе дека ќе успеете :*

19. natemila

natemila Популарен член

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    2.533
    Допаѓања:
    8.444
    Јас денеска со малата бев на контрола, и требаше да провери крв, таман да ја боцнат јас само што не се изгубив, дури и сестрите ме приметија па ме седнаа. До кога вакаааа ?

20. AnichkaLeo

AnichkaLeo Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јуни 2013
    Пораки:
    245
    Допаѓања:
    92
    Здраво.... Како се чувствувате денес? Јас едвај се движам а башка на работа сум ни раце ни нозе ми мрдат мали вртоглавици тежина во желудникот аман веке времево ме утепа :(