Анксиозност

Дискусија во 'Психологија' започната од dunja, 12 јануари 2010.

1. AnaBanana123

AnaBanana123 Нов член

Се зачлени на:
    15 јули 2014
    Пораки:
    9
    Допаѓања:
    2
    Се испитав и си е ок. Незнам што да правам дали да одам кај психијатар или не. Друг начин нема :(

2. ivka-slivka

ivka-slivka Истакнат член

Се зачлени на:
    1 октомври 2013
    Пораки:
    236
    Допаѓања:
    165
    Psihijatarot ne e nishto strashno...mnooogu polesno e nekogash da dobiesh struchna pomosh. Samo nemoj vednash so anti depresivi...niv im e najlesno da dadat apchinja. Probaj so mokjta na potsvesta. Jas 3 godini imam anks, ama nemam pieno anti depresivi.

На dunja му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Lexus

Lexus Истакнат член

Се зачлени на:
    8 април 2013
    Пораки:
    297
    Допаѓања:
    307
    ;( samo mi se place. Kako bilka sum stanala. Samo vegetram I placam. I pokraj terapijata sto ja primam, mene ne mi e dobro voopsto. A ja pijam poskoro vreme. Nemam sila da se boram veke

4. AnaBanana123

AnaBanana123 Нов член

Се зачлени на:
    15 јули 2014
    Пораки:
    9
    Допаѓања:
    2
    Пијам хелекс 2*0,25 ама не помага воопшто. Неможам да го надминам наадот на секоја помисла за излегување. Ова е страшно

5. AnichkaLeo

AnichkaLeo Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јуни 2013
    Пораки:
    245
    Допаѓања:
    92
    Здраво на сите :) бев кај човекот што му пратив порака на ТВ и му пишав да ми каже за здравјето и одговорот му беше,, здравјето премногу психолошки вознемирување а нема потреба другото се е во ред. И ми кажа да се видиме лично и бев на вратата ме пречека он насмеан и мн позитивен влегов мн исплашена од помислата што ке ми каже кога седнав само ме погледна и ми вика опуштисе и не се плаши ништо лошо нема да ти кажам и се насмевна кога ме праша како се викам ми вика зашто психички се преоптоваруваш седиш и си бараш болести и цело време си викаш болна сум од ова болна сум од она а не си болна немаш болест пошто јас сум како ренген и гледам се. Јас останав без зборови општо се ми погоди и за љубов семејство работа и пред да си одам во глава ми дојде да го прашам дали ке имам дете второ но ми беше страм он тогаш ја крена главата ме погледна и ми рече да не сакаш нешто да ме праашаш јас му реков не и он ми вика па пред малце сакаше да ме прашаш дали ке имаш второ дете абе ме здрви значи ми го прочита мозокот. И тоа седење кај него од саат ипол ме исполни да јас се осекам ок и пред да си одам ми рече сега слободно запали и свека на анксиозноста ама доле пошто веке е мртва :)

На cipita, mal.ecka, simona26 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  6. eleni27

eleni27 Популарен член

Се зачлени на:
    16 декември 2011
    Пораки:
    1.473
    Допаѓања:
    8.169
    Незнам некако овие гатачи, бајачи чудна работа ми се. Де им верувам, де не им верувам, де се плашам од нив. Повеќе храброст ми треба да отидам кај човекот гатач, него ли да одам на лекар... Незнам зошто.

Иначе јас и денес не сум баш добро. Седам во темница доа, со спуштени ролетни, затворен прозор, само компјутерот ми е пуштен и на ТВ гледам стари емисии, репризи... Се плашам од нови работи и од цел надворешен свет.

Вие како сте???

7. andarina

andarina Активен член

Се зачлени на:
    17 јули 2014
    Пораки:
    33
    Допаѓања:
    15
    Neznam kako i dali da vi se vmesham vo razgovorot .. Nova sum i ne se razbiram bas od sajtov, no gledam deka gi imame slicnite problemi ... Neznaev vekje kade da se obratam pa reshiv tuka da pisam. Dali i mojot slucaj e anksioznost ? Odev na sekakvi ispituvanja po bolnici ii nisto, se mi e ok samo jas ne si ok. Postojano mi se spie, imam nekakov neopisliv zamor sto ne pominuva ni so dolgocasovno spienje, se osekjam kako da sum vo nekoj drug svet kako se okolu mene da pominuva site se srekjni, samo jas po cel den ne sum dobro i se vrtam vo krug :( :( :( postojano imam custvo kako nesto da treba da se sluci, malaksana sum i cel den lezam vo krevet i samo baram po internet simptomi i vednas mislam deka sum bolna od nesto i deka doktorite nisto nemozat da mi otkrijat, :( :( ovaa vekje ne se izdrzuva mislam deka ke umram ... ;(

8. eleni27

eleni27 Популарен член

Се зачлени на:
    16 декември 2011
    Пораки:
    1.473
    Допаѓања:
    8.169

Баш така почнува анксиозноста, само запри ја, не и дозволувај да те надвладее.
    Читај ги постовите наназад (имаш доста за читање) и примени нешто, ќе успееш, уште си на почеток.
    Само храбро!!!

9. andarina

andarina Активен член

Се зачлени на:
    17 јули 2014
    Пораки:
    33
    Допаѓања:
    15
    Znaci toa e toa, glupa anksioznost.. Ke vi odzemam malku povekje vreme za citanje, no ke spodelam iskustvo akomoze taka da go narecam. :^)
    Ovaa vekje mi se slucuva 1 godina moze i povekje .. Studentka sum no ne kako i site normalni studenti. Dodeka traese studiranjeto mi bese prav uzas. Za vreme na studentskata god stanuvam vo Skopje, samo sto ke pristignev celata se tresev mi bese loso, nemozev da spijam , se plasev da ostanam sama mislev deka nesto ke mi se sluci,legnuvav vo krevet tresejki se celata i nemozejki da zaspijam nitu da gi otvoram ocite, se javuvav doma placejki kako nemozam da izdrzam i sakam da odam doma, (a ne deka doma mibese poarno istoto se sluucuvase i doma ) .. Sednuvav na predavanje nemozev da sedam, ke pocnev da se prepotuvam mi doagjase da zaminam od predavanje i da prsnam od placenje, celata se tresev i mi doagjase da povratam a nesto silno mi cukase vo stomakot duri nemozev da sedam, koga legnuvav da spijam nemozev da zaspijam od toa cukanje a nozete i racete mi se gubea duri ne gi ni osekjav deka se moi. Probuvav da ucam- placejki, nemozev nikako da naucam ni pak da go razberam toa sto e napisano, sednuvam da jadam ke jadam epten malku i povtorno '' me butase'' vo krevet.
    Dali seto ovaa bese od anksioznost? |(
    Mislev deka ke umram bukvalno - i zapagjav uste tolku. Zabelezav deka AnichkaLeo ima napisano deka bila na gatac, jas licno veruvam vo niv :?: Mozam da kazam deka (od maka) pocnav da odam i po bajacki , i edna baba vo mojot kraj BUKVALNO dva pati ME VRATI vo zivot, no toa e samo za 1 nedela da kazam potoa pak se pocnuva isto :| Mi baese od strav ili uplav kako i da go nareceme :) znam deka nekoi n e veruvaat vo bajacki no ete jas licno veruvam :)
    I ovaa go pisuvam vo minato no ne mi pomina se . Mu blagodaram na gospod sto del od ovie raboti sto gi napisav mi pominaa delumno i kolku-tolku mozam da funkcioniram normalno kako i drugite, :) sepak se tresam od momenti na momenti kako da sum nekoj psihopat, nemam koncentracija da procitam nesto do kraj se brzam da napravam kako da me brka nekoj ... mnogu za nabrojuvanje :))
    Se izvinuvam sto vi odzemav vreme so mojot problem, no sakam da znam dali nekoj drug ima pomineto/pominuva niz seto ovaa sto imam i jas ? :| pozdrav

10. TheFallenAngel

TheFallenAngel Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јануари 2014
    Пораки:
    38
    Допаѓања:
    15

17годишна што го поминува истото. Секогаш исплашена дека нешто ќе ми се деси. Аман веќе спас има ли?

11. AnichkaLeo

AnichkaLeo Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јуни 2013
    Пораки:
    245
    Допаѓања:
    92
    Zdravo :) sakam da pomognam na site. Sakam samo da kazam koga vlegov kaj sasho bev mn isplashena koga sednav me pogledna i mi rece,, opushti se nema nishto losho da ti kazam,, jas samo se nasmevnav i vo eden moment pocna da zbori shto me ostavi bez zborovi. Zborovite negovi bea vaka citiram,, Aneta shto e ova kaj tebe premnogu psihicki gledam se preoptovaruvash sedish i si barash bolesti i non stop ti vikas jas sum bolna od ova jas sum bolna od ona jas samo ke ti kazam deka jas sum kako rengen i negledam deka ti imas nekakva bolest od utre ako sakas odi po bolnici ambulanti ako sakas izlezi i od drzavata odi i tamu po lekari ama rezultatite ke ti bidat isti zasto ti si zdra- va i prestani da mislis na toa se e do tvojata glava i prenasoci gi mislite na drugo na pozitivno ne se navrakjaj na minatoto gledaj napred na idninata zashto ti pretstoi prekrasna idnina,, toa bea zborovite mi ja procita dushata mi gi citashe mislite. Inaku mozete da go najdete na google. Pishete Sasho Stojanovski i ke vi se otvori negovoto ime i prezime + jasnovidstvo tuka go ima mob ne go znam na pamet ama zavrshuva na 288 probajte svrtete i ke vidite tolku e pozitiven i nasmean shto prosto covek nemoze da poveruva. Vi posakuvam mn srekja na site pa cekam nekoj da mi pishe dokolku stapi nekoj vo kontakt so nego ili otide kaj nego. Prostete shto pishuvam latinica od mob sum pushtena pozz do site :*tel e 070603288

12. GirlLove

GirlLove Форумски идол

Се зачлени на:
    4 јануари 2010
    Пораки:
    6.403
    Допаѓања:
    16.788
  13. AnaBanana123

AnaBanana123 Нов член

Се зачлени на:
    15 јули 2014
    Пораки:
    9
    Допаѓања:
    2
    Собрав храброст ќе одам кај стручно лице. Уште да соберам храброст да излезам :(

На mal.ecka му/ѝ се допаѓа ова.
  14. eleni27

eleni27 Популарен член

Се зачлени на:
    16 декември 2011
    Пораки:
    1.473
    Допаѓања:
    8.169
  15. bubic.k

bubic.k Популарен член

Се зачлени на:
    10 март 2014
    Пораки:
    1.025
    Допаѓања:
    3.783
    pak me drma anksioznosta.na odmor sum so semejstvoto no se osekjam kako cel svet da mi se srusul vrz mene.zavcerw rabrav deka pocinal mlad sograganin od srcev udar i sekako deka mene tolku mi trebase da propadne sve vo voda. se plasam za sebe. ovie pritiskanja vo glavata i trpki niz cela glava neznaete kako me plasat.se cudam kako vo eden moment sum hrabra pilna so nadez i volja za zivot a potoa sve propaga vo voda.napraviv se za da si dokazam deka mozam da uspeam no djabe e se.premnogu sym isplasena

16. natemila

natemila Популарен член

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    2.533
    Допаѓања:
    8.444
    Уживај во одморот, вцера разговарав со една особа која со години била анксиозна, а сега е скрос излечена. Кога ме праша кој е мојот најголем страв, јас му реков стравот од смрта. Затоа што околку мене изумреа многу. Почина татко ми од срцев удар, после другарка од срцев удар на 22 години, и сега пред една година уште една другарка од срцев удар на 30 години. И од тогаш кај мене се јави анксиозноста и нападите на паника. Знаеш ли што ми рече тој, вика ок сето тоа го разбирам, но сите не сме се родиле во исто време, за и сите во исто време да умреме. Толку им било пишано. Некој здрав прав умира на 20, а некој со години пие лекови и доживува длабока старост. Малце ме смири тоа, но кај мене сеуште постои тој страв. Ке бидеме добро :)

На simona26 му/ѝ се допаѓа ова.
  17. natemila

natemila Популарен член

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    2.533
    Допаѓања:
    8.444
  18. bubic.k

bubic.k Популарен член

Се зачлени на:
    10 март 2014
    Пораки:
    1.025
    Допаѓања:
    3.783
    Mnogu se plasam nate mnogu .. Posebno ovie trpki vo glavata i pritisokot me dounistuvaat

19. eleni27

eleni27 Популарен член

Се зачлени на:
    16 декември 2011
    Пораки:
    1.473
    Допаѓања:
    8.169
    Еве пред еден час го допрев дното повторно. Ви кажував за жлездата на вратот... Не можев да издржам и реков одам на лекар. Матичниот - не е ништо. Не му верувам... Патот под нозе пешачев час и половина по улици, незнаев на каде одам, каде се наоѓам, целата како избезумена бев во уште четири приватни ординации за да ми кажат - грлото е минимално црвено, не е загрижувачко (може си дехидрирана или од газирани пијалоци), а жлездата е толку мала и дискретна не е врзана за кожа и мобилна е што не треба воопшто да те загрижува. Да беше три кила подебела немаше да се осеќа - не ти е ништо, оди дома и спиј на раат. Одмори се и престани да се плашиш. Една дури докторка ми рече - ти мора да си анксиозна, штом ова те загрижило и за да се смирам ми објасни се полека. И сега дојдов дома преморена, седнав на кревет, се изнаплакав и .... И што.... А бев 100% сигурна дека ќе ме пратат на клиника на испитувања, дури и имав тргнато на страна пижами за да лежам во болница ....И...

20. mal.ecka

mal.ecka Форумски идол

Се зачлени на:
    2 декември 2010
    Пораки:
    9.420
    Допаѓања:
    127.009
    Ама што ќе му си ти на болница,имаат тие премногу пациенти со реални болести :) И јас бев таква секогаш со мене ја носев здравствената книшка за на болница да треба да одам,сега тоа ми е смешно,ќе ти биде и тебе,само дај си време.Се ќе помини....Еве сега јас смислувам изговори како да не одам на пиво фест,неможам во гужва,ама дечко ми да го пуштам сам,неможи :devil: Собирам сила и ќе одам :*
    bubic.k-знам дека не ме сакаш и несакаш да ги слушнеш моите совети,само ќе ти кажам дека тие трнења и јас ги чувствувам како стујни бранови за секунда поминуваат и пак почнуваат.Биди силна,игнорирајги ќе поминат.Од срце ти посакувам да заборавиш на се и да уживаш во одморот.