Анксиозност

Discussion in 'Психологија' started by dunja, Jan 12, 2010.

1. natemila

natemila Популарен член

Поздравче и до тебе, јас сум супер денеска, од сабајле си шетнавме со малата, сега по дождов си играме, си готвиме по домаа и такаа :lol:

bubic.k likes this.
  2. bubic.k

bubic.k Популарен член

Браво Нате незнаеш колку ми е мило,изгушкај ја ќерќичката :* :* :*

natemila likes this.
  3. Cvetetto

Cvetetto Популарен член

Може некој да ми го објасни значењето на Анксиозност?(е навистина не занам не ме карајте :$ )И значењето на темава? ;)

4. Jarec22

Jarec22 Истакнат член

Здраво на сите, како сте?

Еве јас сакам да ве прашам и долго време веќе ме маче ова прашање, дали некој со ваква состојба е забременил и како се снашол и дали пиел апчиња во текот на бременоста?

Инаку дали некој на форумот има од Радовиш. доколку има го молам да ми пише во лп и дали некој може да ми препорача некој добар психијатар?

Поздрав до сите :* :* :* :* :)

5. ivka-slivka

ivka-slivka Истакнат член

Zdravo, jas imam anks. i sum bremena vekje vo 9 mesec. Apchinja ( osven bedoxin i b-complex) ne sum piela nikogash, se obiduvam so mokjta na potsvesta da se izboram. E sega malku poteshko ide, ama ide :) sega mislam na bebeto, sekogash e tuka da me potseti da ne panicham koga kje me napadne panichniot napad

dunja and elisabeta like this.
  6. rita22

rita22 Активен член

Vi se slucuva li kako nekoj skokt vo grloto , kako nesto da ve gilika,neznamtocno da objasnam.

7. AnichkaLeo

AnichkaLeo Истакнат член

ti blagodaram Dunja na sovetot...ne ne se lutam dobro mi dojde od sovetot ma da sum dobra sega .samo me cudeshe posle mesec dena jas si bev super i denta koga izlegov od doma jas bev ok no koga po pat pominav na mestoto kade shto maz mi napravil soobrakjajka nekako pocnav cudno da se osekjam i koga otidov kaj advokatkata cudno mi beshe sto samo shto sednav pocna da mi se vrti vo glava i si mislev sekoj moment ke povratam i padnam dodeka oni razgovaraa jas vi pishuvav na vas.otkako izlegovme si kupiv voda i pocnav da pijam so sila za da mi pomina seto toa i pomina no zashto me napadna posle dolgo vreme nezz dali e posledica shto pred edna nedela go doziveav stresot za soobrakjajkata nezz ,vazno pomina se ok i sega sum dobro za razlika od porano.sepak fala ti mn Dunja za sovetot te gushkam i baknuvam pozz :inlove: :*

8. ivka-slivka

ivka-slivka Истакнат член

Srcki jas da spodelam neshto so vas... vchera me odbija za refundiranje na lekovi golema suma na pari, i mnooogu se iznervirav shto vednash mi se vrati drugarkata anks posle 2 meseca so gooolem panichen napad. E sega, denes so maz mi bevme da podneseme zalba a so samoto toa shto trgnavme nataka mi se pojavi tahikardijata i gushenjeto :(( mnooogu se isplashiv. Sega, gledavme "radna akcija" i imashe sluchaj na zena so istive simptomi da e bolna od tiroidna zhlezda 3 stepen i mnooogu se isplashiv :( a imam ispitano hormoni na tiroidna porano i iskochi deka e ok a sega na eho neshto ko da imam nekoj chvor ama nikoj ne mi rekol deka e opasno. Ama navistina se plasham, kje puknam :( zarem nekoja od vas ima isti vakvi napadi na panika so zadbrzana rabota na srceto ( duri mi preripnuva koga mi chuka brzo) i sekako gushenje, nemozejki vozduh da zeme? Ima li nekoja vakov problem?

9. bubic.k

bubic.k Популарен член

сите Мои напади се такви и плус и дланките и стапалата ми препотуваат. Но ајде ќе биде подобро имаш најголема причина да бидеш среќна и не дозволувај ништо да биде посилно од тоа .. само храбро ..
    Јас Сакав да ве прашам дали смеам да пијам маточинка и покрај лековите? Ако може некој нека одговори

10. Jarec22

Jarec22 Истакнат член

Zdravo ivka slivka, nema sansi da e do tiroidnata zlezda i jas na pocetokot koga dobivav gusenje i se dr po red me ispratija za proverka na tiroidna zlezda i dadov 3000den i doktorkata mi kaza deka se e ok, za da imas problemi so tiroidnata zlezda treba da ti se tresat racite koga gi ispruzis napred, istotaka drug simptom e i oteceni oci, kaj vratot da si otecena, i plus ako imas mnogu naglo slaabenje ili debeleenje.znaci nema sansi da e do tiroidna ne se plasi... ajde sega ti misli na bebeto i ne se plasi.... pozzz :* :* :*

11. bile69

bile69 Активен член

Nemaj gajle ispitano jas si pijam sekoja vecer caj od matocina i plus caj od ajducka super e za smiruvanje nemat nikakvo vlijanie i vrska so lekarstvata poz bubic jas inaku sega se vrativ od odmor i super mi bese samo prvata den bev loso a sega ne mi se doagase poz

12. bubic.k

bubic.k Популарен член

Аа Биле секогаш е така .. дур тргниш е тешкото после недај боже некој да ни спомне за враќање хаха .. ехее уште колку одмори и убави моменти те чекаат ,само немој да се откажуваш. Еве со ова си покажа колку си силна и дека анксиозноста не ти може ништо. Многу поздрав

bile69 likes this.
  13. elisabeta

elisabeta Популарен член

вежбав до сегаљ фитнес се спемам и наработа после, денес сум супер исполнета :rofl:

GirlLove, mal.ecka, bubic.k and 2 others like this.
  14. natemila

natemila Популарен член

Суперр... биди така до крајот на деноттт :hug: :*

elisabeta likes this.
  15. mal.ecka

mal.ecka Форумски идол

Девојки си дојдов од одмор.Малку потемната,одморена,исполнета,успеав!!!Ме фати депресија таму,ми недостигаше внуками,ме фати паника 3 ден ноќта,мислата дека сум затворена таму во стан,сакам да излезам,сакам да си заминам,се разбудив препотена,почнав да размислувам и сватив дека јас го сакам тој одмор и нема потреба да се чувствувам така.Сакав да ви кажам,одете,панични напади ако треба ќе добиете и дома или кај и да сте.Боретесе за подобар и исполнет живот.Точно е дека не си поминав феноменално,не бев најопуштена,на моменти изгубена ама си поминав прилично добро и среќна сум.Со седење дома ништо нема да постигнеме,како беше она,бродовите се најсигурни на пристаништето но тие не се за таму.Ве поззз

dunja, bubic.k, ivka-slivka and 3 others like this.
  16. natemila

natemila Популарен член

Браво mal.ecka, само вака ке успееме, јас денеска од сабајле кога станав бев толку изгубена, што си реков леле боже ова мојата соба ли е :@ Па станав некако одвај се расонив, и си отидовме на ручек кај баба ми, реков леле кој знае со колку паники ке бидам таму, но супер си поминав, си дојдовме вечерта, па после тоа пешачев еден саат, малце ми се вртеше но помина. Како и да е јас сум задоволна :lol: :*

mal.ecka, bubic.k and ivka-slivka like this.
  17. natemila

natemila Популарен член

http://zena.blic.rs/Sex/8981/Vodite-lju ... nksioznost Vodite ljubav
    Seks je jedna od najprijatnijih i najefikasnijih tehnika za snižavanje nivoa stresa i lečenje anksioznosti.
    Tokom seksa se luči endorfin, hormon sreće, što objašnjava zašto su ljudi posle seksa tako lepo raspoloženi. Девојки што ке кажете? Има ли вистина во ова ?

dunja likes this.
  18. bubic.k

bubic.k Популарен член

Незнам јас сеуште немам искуство на тоа поле |( денес ми е роденден а цел ден сум во паники , прееска неможев да се земам себеси реков готово ова ми е крајот , а дома гости .. сите расположени само јас црна овца .. некакко не ми успева ама не се откажувам

bile69 likes this.
  19. mal.ecka

mal.ecka Форумски идол

Среќен роденден душо,нека ти се исполнат сите желби,ќе го пребродиш ова,не се откажувај.
    Знаш што,откако ќе се мачиш,мачиш,ќе ги доживееш сите симптоми на анкс,ќе ги поминеш и повторно и повторно,после баш како што вели Дуња,ќе почниш да ги игнорираш сакала или не,се навикнуваш.Јас се помирив со тоа дека ја имам оваа состојба,и после толку години не исчезна 100% ама избледува,се навикнуваш.....живееш со тој факт и веќе не те вознемирува 8)

bubic.k likes this.
  20. bile69

bile69 Активен член

Sreken Rodenden Bubic ke go pominine me i voa ne se plasi dogodina da si go decekas so smea i da bides postojano nasmeana ne misli na glupavata anksioznost poz

bubic.k likes this.