Анксиозност

Discussion in 'Психологија' started by dunja, Jan 12, 2010.

1. ivka-slivka

ivka-slivka Истакнат член

Tochno srcka, i jas ziveam za momentot koga anksioznosta kje bide del od moeto minato i koga kje se gordeam so sebe deka sum se IZBORILA so chudovishteto i povtorno sum starata jas. Vredi da se zivee, jas toa go svativ koga ostanav bremena, do pred toa jas se plashev da ne si napravam neshto losho ama toa e del od anksot, strav od stravot. Nie mozeme, nie imame zelba za zivot, imame za shto da ziveeme!!!

2. bubic.k

bubic.k Популарен член

Денес разбрав за смртта на еден млад познаник кој загина во сообраќајка и толку ми е лошо и ме има фатено некој страв дека моите треба да доаѓаат за скопје се плашам и за нивниот живот и за мојот леле мислам ќе полудам

3. izmislena

izmislena Истакнат член

Жал ми е за лошите вести...но немој да мислиш дека бидејќи се случила една несреќа постојат поголеми шанси да се случи и друга... Не си го оптеретувај мозокот со такви црни мисли, само полошо си правиш. Ќе стигнат твоите и се ќе биде во ред :) ;)

4. mal.ecka

mal.ecka Форумски идол

И јас се плашам секогаш кога треба моите да патуваат а кога си идев од Охрид си идев со мисла дека нешто лошо ќе ни се случи,зошто лани за малку избегнавме сообраќајка,се плашам од кога загина мој другар во сообраќајна несреќа,а другарками беше повредена.Се трудев да не мислам на тоа верував во Бог,му се помолив да не чува по пат,и се беше во ред.Сакав да кажам сите ние ги имаме тие мисли но се разликуваме по тоа што некој се труди да ги смени мислите а некој само очекува да ми се случи нешто лошо.

5. bubic.k

bubic.k Популарен член

Леле дај боже ,како на клинци сум цело време неЗнам шо ме снајде денес. Но ајде ќе биде подобро :*

6. bubic.k

bubic.k Популарен член

И јас исто се плашам секогаш кога треба да патуваат незнам неможам никако да го победам тој страв

7. izmislena

izmislena Истакнат член

Се случило некогаш нешто? 99% од нештата од кои се плашиме не се случуваат!

8. bubic.k

bubic.k Популарен член

не Се случило и не дај боже да се случи

izmislena likes this.
  9. elisabeta

elisabeta Популарен член

Доста еј,какво самоубиство д, да си поблиску ке те натепам ,и за ова има лек само не треба да се седи и да се цека да помине ајде поцни со некоја активност

10. natemila

natemila Популарен член

Јас до завчера бев со црни мисли глупи, боже чувај ајј мислев полудувам. Па и детево ми беше некако немирно, дури се плашев на момент да не забегам да не ја удрам лошо и да не ја повредам, а тие мисли уште повеке ме мачеа. Ама бев три дена затворена дома без никаква активност. Почнав да ја читам книгата од Ниче Димовски- Најголемата вистинска тајна на светот, барем се занимавам и си ги насочувам мислите во читањето. Денеска требасе да одам на аеродром да земам нешто од едни луге, а од дома до таму имам 40 мин возење, па луѓето каснеа си чекав во жешкото 2 саати па си реков што биде биде, ме фати малце паника хаха па си дишам длабоко, си гледам у далечина и ми помина, после си дојдов дома си се баљавме во базен со малата хаха не ми се верува, затоа што имав уплав од вода, па дури и во базен. Сирото дете вика ајде мамо можеш ти, и мама стварно можеше. Па после не ми се искачаше хаха. bubic.k не се секирај сонцее ке си дојдат твојте здрави и живи.andarina биди силна игнорирај ги, знам дека е тешко и јас ги имам ама тоа се само мисли.

dzuls likes this.
  11. natemila

natemila Популарен член

И фала на многу на mal.ecka за советот за магнезиум :*

mal.ecka likes this.
  12. natemila

natemila Популарен член

Многу од проблемите со кои се соочуваме, всушност се само нашите мисли :*

dzuls likes this.
  13. nena2010

nena2010 Форумски идол

Драги мои и јас сум една од вас. Со тета Анкс се дружам подолго време. На периоди ми е супер, но кога е вака жешко времето ми е неподносливо. Плачлива, нервозна, депресивна, слаба концентрација, мисли милион.. Ама се тешам дека ќе помине, дека не сум само јас дека ете ова е болест на модерно време. Стресови, несиурност во иднина, лоши вести во медиуми.. Бидете силни ќе издржиме.

14. Snowwhite990

Snowwhite990 Нов член

Здраво на сите, јас сум нова на форумов. Имам потреба од ваша помош. Не знам дали ова што ми се случува се нарекува анксиозност или не, ама се решив да го споделам со вас. Од време на време ми доаѓаат неконтролирани мисли, нешто што ни на крај памет не би го посакала. На пример да ветам нешто што несакам, или дека ќе направам нешто што не сум планирала. Инаку сум религиозна личност и верувам во Бог, па овие „ветувања“ многу ме вознемируваат, а во последно време секојдневно сум окупирана со нив, го изгубив и ритамот на живот (инаку сум мажена и бремена во 8 ми месец). Кога така нешто неконтролирано ќе ми падне на памет, најпрво се обидувам да го игнорирам велејќи дека не е од мене, но некогаш, кога станува збор за нешто посериозно, ме фаќа паника и се обидувам да докажам себе си, а и на Бог дека јас не сум ветила ништо такво, што преминува, некога и во неколкучасовно зборување дека јас не сум ветила такво нешто, а ако случајно го имам ветено дека го повлекувам. Но на крајот некогаш неможам да се убедам во тоа. Кога разумно ќе подразмислам сваќам дека не станува збор за ветување но се уште постои некоја несигурност во мене да не грешам.
    Ве молам помогнете ми, што мислите вие за ова.

15. mal.ecka

mal.ecka Форумски идол

Неможам да те сватам,на пример што си ветила,што си замислила дека си ветила????Нејасно ми е :^)

16. dzuls

dzuls Истакнат член

имате ли кошмари?? мене веќе цела недела ме убиваат.. :worried:

17. ivka-slivka

Tochno mila, no shto do togash? Shto dodeka svatime ( koga kje ne fatat panicjnite napadi i misli) deka toa e vsushnost toa? Eve jas lichno znam, 2 meseca se kontrolirav, sega vekje pak me fakjaat paniki i nemozam da se kontroliram

18. dzuls

dzuls Истакнат член

ми се има случувано многу пати и уште ми се случува но поретко одеднаш мислата ке ти се врзе у глава и си мислиш можно ли е да сум ветила а заборавив на тоа? и кога ке подразмислиш подлабоко нема ништо од тоа но сепак те копка некоја несигурност одвреме навреме :worried: не знам како да се решиш од тоа освен да се убедиш самата себе дека нема такво нешто

19. natemila

natemila Популарен член

уф и јас сум исто, само се убедувам да се убедам дека се само мисли и дека можеме да ги контролираме. А и кај мене е така некој денови сум супер, ама некој денови мислам дека полудувам готово и уште толку паника ме фака. Сум имала комшика психијатар денеска дознав утре ке одам да ја прашам дали ке може да одам кај неа, сакам веке да се спасам од ова. Сега бев си купував пижами, хеланки ама некако без мерак. Имам дете ми е жал и за него си го уништувам и детето :(

20. ivka-slivka

Jas sum bremena, vo sekoj moment ochekuvam mojata princeza da dojde na ovoj svet. A plus od poragjajot me fakja panika. Prashaj ja dali ima spas od taa situacija, vekje ludnica e ova. Da se nadevame deka se kje pomine, nadezta posledna umira

natemila likes this.