A dali vi se ima desavano ponekogas koga ke pocustvuvate nemor strav vo gradite da vi ide kako laden veter i da ve tera da se nakaslate
Mene togash mi se deshava kako da mi "preripnuva" srceto, potochno ko za moment da prekinuva da mi raboti i moram da se nakashlam inaku mislam deka ke prekinam da disham. Abe bog da chuva sme so pametov, ama...
E da vo pravo si za sekoa sitnica panicime odma losi bolesti si zamisluvame jas niz se pominav sega se macam mn so sonista sto zamislam odma go sonuvam i me e strav duri i da si legnam da zaspijam se mislam deka pak loso nesto ek sonuvam toa mi se desava pred menzis znaci sega imam strav od sonovi bog da cuva sum
Дали сте почувствувале да ви се зголемува анксиозноста кога сте ненаспани? Мене многу често ми се случуваат и панични напади кога не сум наспана.
Да Ивка....најчесто анксот се појавува по некој доживеан силен стрес или биле изложени на некои стресни ситуации подолго време(чашата се преполнува).Имам направено многууумуабети со многу анксиозни...но, имам муабет правено и со такви кои непоминале низ некој силен стрес ама имале потешко детство, несложни родители со постојани кавги.Најчесто сретнував девојки кои станале анкс откако се омажиле па влетале во нова животна ситуација која не исе поклопува со филмот кој го имале за бракот пред мажачка...но, се запознав и со девојче кое има СЕ ....мислам дека е наследно , генетски...не сум лекар и оваа го муабетам затоа што едно време добивав и по 20-пораки дневно и неможев да постигнам со сите да искомуницирам....и така седејќи пред компјутер заработав дископатија ама тоа нее важно. И нее важно која е причината..кога веќе анксот е тука ...научете да го игнорирате .Читам дека некој го игнорира ама не му успева ...е не успева веднаш ви треба некое време ама засигурно успева само кренете ја главата, вдишете и издишете , речете дека сте здрави, земајте нешто да работите-веднаш и нападите ке успорат, ќе се намлат , ќе ослабнат и ке ги снема. Поздрав и се најубаво Јас успеав да се изборам со анксот ке успеете и вие.
Zdravo na site ja mozbei sum malku dosadna ama sakam da ve prasam od denes pocustvuva nekoj nemir vo gradite i mi se siri nagore vo grloto kako d ame gusi i me tera da se nakaslam kako da gubam vozduh a aknsiozna sum u jas dali e od toa i dali vi se ima sluceno i na vas vakvo nesto
денов ми помина катастрофално се разбудив со кошмари сабајлето и си реков ај ништо не е и само штом ке затворам очи ни секунда не чека истиот сон да ме нападне како по епизоди само што затварам очи тоа си продолжува кај што застана така денот ми се поремети и цел ден осекам трнење од целата лева страна на лицето нз што ми се случува веке ми е страв и да заспијам.. ви се има ли случувано вакво нешто или јас дефинитивно полудувам??
mene mi se slucuva toa vo posledno vreme osobeno pred menzis se macam so sonovi losi gi otvoram ocite i razmisluvam za sonot i koga ke gi zatvoram pak istite sliki mi se vrakaat neznam dali se sonovi ili samo losi sliki sto psihata ni gi sozdava
DZULS aj kazi mi ti dali ti se ima deavano vakvo nesto Zdravo na site ja mozbei sum malku dosadna ama sakam da ve prasam od denes pocustvuva nekoj nemir vo gradite i mi se siri nagore vo grloto kako d ame gusi i me tera da se nakaslam kako da gubam vozduh a aknsiozna sum u jas dali e od toa i dali vi se ima sluceno i na vas vakvo nesto
Strasno mnogu i jas ne mozma da spijam do 3 4 saatot nautro samo zaradi taj pusti strav od tie sonovi a i sea osekam nekoj nemir vo gradite koj mi se siri nagore vo grloto kako da e zagusuva i me tera da se nakaslam dali ti se ima slusuvano toa i na tebe ili nekoa bolka vo zeludnkoot ili gradite
mi se ima desavano nemir i gubenje na vozduh no ne i da se nakaslam moze taka ti gi dozivuvas napadite jas ne znam ni dali sum anksiozna samo se pronajdov vo simptomive zasto podolgo vreme me macat inaku zaradi nemirot i gusenjeto edna vecer duri pod itno moite me odnosoa na lekar mislev deka nesto mi se slucuva so srceto i na kraj ispadna deka nisto ne bilo tuku od stres mi e deka me cekase ispitna nedela na fax i otkako otkriv deka se e ok so srceto nemirot i gusenjeto veke nikogas ne bea tolku silni mene mi preporacaa da pijam persen kapsuli koi mnogu mi pomognaa vo toj period, dejstvoto im e da te smiruvaat i teraat na spienje ama sea kako sto se plasam da zaspijam nejkam ni da gi pijam probaj da pies od niv dve nedeli redovno sekoja vecer ili ako imas silni napadi zemi po dve na den kolku tolku ke te smirat znam od iskustvo btw ne odat na recepta i na prirodna baza se
jas pijam heleks nasabajle i navecer piev i deprozel ama go prekinav zasto mi bese poloso od nego nekkao kako vo son se custvuvav malku se opraviv i pred nekolku dena imavme smreten slucaj i pak mi se vratija istite stravovi istite simptomi i preska pocustvuvav nemir i kako gusenje i sega pritiskanje na gradite nekoja kako bolka a treba d ami dojde za nekoj den mozno e i od toa d asum napnata
Депрозел и јас пијам и да не е тој не знам што би правела. Првите две недели си како заспана ама не си смеела да го прекинеш на своја рака.
nz za tie tableti nikogas ne gi koristev a i ubedena sum deka ako samata sebe ne si pomognes nema da ti pomognat ni tableti ni psihijatar toa sto mozes da napravis e da izbegnuvas takvi situacii i stresovi begaj od se sto e povrzano so smrt koga veke znaes deka toa ti sozdava paniki i napadi i jas sum ista ne mi spomnuvaj smrt cel film si pravam u mozok i ete ti ti panika koja ke te drzi so denovi i napadi koi ne ti davaat od krevet da stanes
ovoj pat ne mozev da izbegnam blizok rodina ni bese na mazot mi cico i uste toa mi falese mlad covekot i odma filmovi trista ova ke mi se desi ona ke mi se desi 24 saat ne spiev koga legnav strav me bese da zaspijam od loste sonovi znaci haos preska pocustvuvav nemir nekoj vo gradite i nakaj grloto kako nekoj laden vozduh kako d ame gusi po malku i me tera da se nakasluvam ali ne ona kaslanje znae ssekundarno kako misles deka te gusi vozduh ke snemas i odma film si napraviv bolna sum od ova ona svasta
toa ti e rezultat od anksioznosta ne deka ti e nesto ne moze za 24 casa odednas da se razboles od nesto seriozno toa ti e se vo glava
znam deka mi e se vo glavata ama oda panicam odma otvaram na razni bolest mislam i kolku poveke mislam tolku poveke se ubeduvam deka toa e tocno znaco koga ke mi se smiri nemirot vi gradite i prestane da me gusi ne me tera ni da se nakasluvam nisto ne mi e se si e vo red a pocne strav da me faka odma pocne toa pak
Nikoj ne mi odgovori vo vrska soprepotuvanjevo od anksot e ili nesto drugo na nekoj drug mu se slucuva da se prepotuva cesto vo denot??????