Da kosdadinka i toa koga treba nekade da odam ili da se najdam megu pogolema grupa na luge i togas odma se prepotuvam
Istoto e i kaj mene samo sega i doma se prepotuvam a koga ke se napijam heleks se smiruva neznam vaka se potev posle porajgaj koga si dojdov doma aj togas hormoni ova ona ama sega kako zenine vo klimakterium sum.
Секако. Затоа што анксиозност се јавува кога во телото е намален хормонот сератонин кој е заслужен за доброто расположение. Со секој стрес нивото на сератонин се намалува и доаѓа до панични напади, паничните напади со себе влечат страв од нивно повторно појавување, анксиозност и повелкување во себе. Ова од искуство ви го кажувам.
Јас имам само 14 години.Првиот напад на паника го имав минатата година на 3 септември.После тоа надојдоа уште многу напади на паника и добив анксиозност.Не знаев што ми се случува се додека не наидов на едно видео за напади на паника и анксиозност од zoella.Таа ги кажа симптомите на напади на паника и тогаш знаев дека всушност тоа што ми се случуваше беа напади на паника.Многу барав на google и сфатив дека имам анксиозност и напади на паника.После скоро една година еве уште ги имам.Многу ми е страв да кажам на некого особено родителите бидејќи би ме мислеле дека сум психопат или ментално болна и многу би ми викале.Навистина ми треба помош бидејќи ова веќе не се трпи.Пијам бекомплекс бидејќи моите знаат дека од мала понекогаш станувам многу нервозна.Не сум среќна.Не знам што да правам и по цел ден седам во еден ќош и на телефонот гибам.Никој не забележува ништо а страв ми е да прозборам за ова..
Душо седни веднаш и разговарај со твоите, кажи и на мајка ти како се чуствуваш, нема да ти вика никако....сеуште си мала...ке пројде...но мора некому да се истажиш, ова уште повеке те притиска...кажи им на твоите оти сакаш да разговараш со некој добар психолог...а можеби и самите ке заклучат дека треба да те однесат на лекар откако ке им кажеш колку долго те мачи ова...
Кај мене изгледа многу е намален сератонин во депресија сум невидена се борев се борев без апчиња и еден стрес обичен уплав ми ги врати сите симтоми и депресијата ,утре заминувам повторно на психијатар
Dali imate steganje vo gradite bas vo sredniot del na gradnata koska kako tapa bolka i da ve drzi nekogas so saati ,mene vo posledno taka mi se slucuva na nekolku meseci da recam me faka i si vikam da ne pred infarktna sostojba ili mozebi e od hiperventilacija ,toa go ima kaj nas anksioznite od plifko i brzo disenje.pisete nekoj sovet.pozz do site
Јас ќе си заспијам со чај од жолт кантарион.Си го пиев редовно сега го запоставив некако.Имав стересен ден,ме стега во градите и лошо ми е во желудникот,а кантарионот ми го смирува тоа чувство.Имајте добра ноќ и слатко сонче
Поттикната од аеробикот...знаете се подобрувам..навистина Ви пренесувам дел од мојата позитивна енергија и топло ви ги препорачувам книгите...ги најдов во пдф формат и ги споделувам со вас Спенсер Џонсон-„Кој го здипли моето сирење“ http://www.iskra.org.rs/biblioteka_file ... oj_sir.pdf Наполеон Хил- „Мисли и збогати се “ https://www.scnetworld.com/down/Napoleo ... _bogat.pdf И на крај,да ве потсетам дека нашите мисли се само лоши а ситуациите се поинакви од оние што ние ги замислуваме...Лел вака ќе ми биди,не знам да се однесувам,несигурност,јас сум пропадната-ова се дел од моите...но се борам и ќе се борам до крај...Јас МОЖАМ и вие МОЖЕТЕ ! „Стравот кој дозволувате да се создаде во вашиот ум е полош од ситуацијата која всушност реално постои.“ – Спенсер Џонсон („Кој го здипли моето сирење“)
Јас ја имам прочитано Кој го здипли моето сиренце.Значи толку мала а поучна книга до сега не сум сретнала.Фала ти што ме потсети да ја прочитам повторно.
Јас ја имам прочитано Кој го здипли моето сиренце.Значи толку мала а поучна книга до сега не сум сретнала.Фала ти што ме потсети да ја прочитам повторно.
За совет сите ке ти кажеме, ама кој да ни каже на нас,значи сите совети делиме на темава а сите истата мака ја имаме на секој ке му дадеме совет само ние незнаеме за нас ,ете тоа е темава и продолжува така до недоглед
mene sekoj den i ocite me pecat a vidot da ne pravam muabet eptem mi e zamalgen i duri i grloto me pece od ovaa anksioznost
Помош може само психијатар или психолог, темата е за подршка да си ги кажеме маките. Да помогнеме некому со добар збор кој минува низ истото За сите што имаат мака со оваа состојба не е срам да се појде на психолог или психијатар. Најважно е да си помогнете себе си.
Дали може ние анксиозните со депресија, да завршиме со шизофренија. Денеска ми се уврте тоа во главаа