Анксиозност

Дискусија во 'Психологија' започната од dunja, 12 јануари 2010.

1. elisabeta

elisabeta Популарен член

Се зачлени на:
    25 мај 2012
    Пораки:
    1.888
    Допаѓања:
    7.540
    da mene sekoj den i stanuva dosadno ,ne plasise ne e strasno

2. natemila

natemila Популарен член

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    2.533
    Допаѓања:
    8.444
    И јас сум денес цел ден како успана, и викам ај на пладне легнав малце и сега ми е бетер по тешко. Ме боли глава, спарно ми е, тешкоо, напнатоо :@

3. BubaMara26

BubaMara26 Активен член

Се зачлени на:
    20 јули 2014
    Пораки:
    24
    Допаѓања:
    30
    Tesko i sparno ni e na site,leto e zaboga, ne tuku povrzuvajte se so anksot.Ja sum na odmor, mislite se tuka, se po staro...najvazno e sho produzuvam da se trudam i boram.So zalenje i kukanje sigurno nema da pomine.Pozdrav i lift the spirits up :D

На natemila му/ѝ се допаѓа ова.
  4. elisabeta

elisabeta Популарен член

Се зачлени на:
    25 мај 2012
    Пораки:
    1.888
    Допаѓања:
    7.540
    Не верувајте во постоењето на болеста дури и како чувствувате дека нешто ве боли!
    Секој гостин кому не му обрнувате внимание за кратко време си оди. :)

На natemila, dzuls, ivka-slivka и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  5. dzuls

dzuls Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јули 2014
    Пораки:
    108
    Допаѓања:
    44
    Glava ne digam od sonista I toa najmnogu me napaga psihicki :( sekoj son si go povrzuvam so smrt ili moram obavezno da proveram vo sonovnik za da bidam sigurna deka ne se raboti za bolest ili smrt strasno :( vi se slucuva li istoto I ve molam nekoj da spodeli mislenje na psihijatar vo vrska so sonuvanjeto fala vi odnapred

6. natemila

natemila Популарен член

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    2.533
    Допаѓања:
    8.444
    Не се секирај, соништата се само производ на нашиот целодневен страв ништо друго. Јас вчера цел ден мислев на мојот покоен татко и замисли вечерта го сонувава :) Сум приметила дека тоа што го мислам во текот на денот и сум преоптеретена, вечерта го сонувам ;)

7. dzuls

dzuls Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јули 2014
    Пораки:
    108
    Допаѓања:
    44

vo mislite mi e samo deka nesto loso ke mi se desi toa mi e kako posledica od sonistata najverojatno vo pravo si denot ne mi minuva a da ne pomislam na smrt preopteretena sum so strav cel den pa I zatoa sonuvam gluposti

8. natemila

natemila Популарен член

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    2.533
    Допаѓања:
    8.444
    хахха не се секирај, јас пред некој ден со мајка ми збориме дека е време веке да купиме дрва, да кречиме, и јас вечерта сонувам дека сме земале дрва, дека сме кречеле хаха и сабајлето гога се разбудив викам е аман де мојов мозок и кога спијам не одмара :)

9. 30041990

30041990 Активен член

Се зачлени на:
    17 август 2014
    Пораки:
    55
    Допаѓања:
    0
    I jas sum ista dve nedeli po red mi bese i mene taka se nnekoi glupavi sonista losi i se si gi povrzuvav so umiracki bolesto sto uste ne a denesk pak me bolat racete misles kako nekoj da me tepal kako zdrveni mi se

10. BubaMara26

BubaMara26 Активен член

Се зачлени на:
    20 јули 2014
    Пораки:
    24
    Допаѓања:
    30
    Sonistata se glasot na nasata potsvest.Toa go ucev i na fax, zatoa Frojd go napisal deloto Tolkuvanje na sonistata vo tri toma, a i so mojot psihilog gi tolkuvav i moite sekoja seansa.Taka da ne se glupirajte da gi barate na sonovnik, bidejki dve razlicni licnosti mozat da go sonuvaat istiot son i kaj dvete da ima razlicno znacenje. A pr ja sonuvav deka kaj mene vo kujna megu prozorite se zaglavil buv i deka sestra mi si igrala so nego a jas sum go hranela.Dur go hranev si mislev u sonot lele ako ispusti krik toa znaci smrt i buvov krikna, ja go pustiv od race, on padna niz prozorot i koga poglednav nadole go nemase.Ja,neli se izvadiv od pamet,barav niz sonovnici i najdov deka buv znaci smrt ili bolest.Ja paniki use tolku.Posle i kazuvam na psihologov i mi vika sea kje ti kazam kako se tolkuvaat sonistata spored Frojd a ne ko nekoja baba da mi baras niz sonovnici.Mi vika na so te asocira buvot i moras da ja kazes prvata asocijacija sho ti doaga ne da mislis.Mene me asocirase na strav.Kujnata na mesto kaj sho se hranam.Toa so ja gk hranev buvot , neli logicki ja si go hranam stravot, a sestra mi bidejki nema problem so stravot si igra so nego.Toa sho pagja j si odi, znaci deka stravot, t.e anksot si odi od mene.I te taka sfativ deka mojot son ustvari nosel dobra poraka od potsvesta a ja krenav dzeva naprazno.Drug pat analizirajte si gi vaka,a ne ko babi da barate po sonovnici :Pp

11. dzuls

dzuls Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јули 2014
    Пораки:
    108
    Допаѓања:
    44

Da I jas na fax ucev deka e glas na podsvesta no mojot problem e sto premnogu veruvam vo sonista I bas kako nekoja baba odma si gi tolkuvam vo mozok aha stom taka sonuvav znaci naskoro ova ili ona ke mi bide I ne mozam da se spasam od sostojbava. Ako mozes ti da mi dades broj od tvojot psiholog mislam krajno vreme e da baram strucna pomos a nejkam na psihijatar zasto imam citano deka vednas prepisuvaa tableti :(

12. mal.ecka

mal.ecka Форумски идол

Се зачлени на:
    2 декември 2010
    Пораки:
    9.420
    Допаѓања:
    127.009
    Ајде значи сериозно пишувајте кирилица.И јас бев една од тие која ја преплашуваат соновите и ги толкував по цел ден и чекав нешто лошо да ми се случи.Сега немам време за тие глупости.Значи работете нешто и тргнетесе од пред компјутер и соновник,бидете корисни за себе и опшеството.

13. elisabeta

elisabeta Популарен член

Се зачлени на:
    25 мај 2012
    Пораки:
    1.888
    Допаѓања:
    7.540
    Malceka ako go pomina ova sega istoto na drug mu se slucuva ,mislis deka togas koga go iskusi ovoj strav ti bese korisna za opsestvoto i za sebe ,ne tuku vo toj momen nema ni da pomislis na opsestvoto od toj pregolem strav

14. mal.ecka

mal.ecka Форумски идол

Се зачлени на:
    2 декември 2010
    Пораки:
    9.420
    Допаѓања:
    127.009
    Го поминав и сеуште го поминува,и јас имам уште кошмари,ама немам време да му се посветам и да мислам што значат.Верувам во Бога,и верувам дека ништо лошо нема да се случи.Јас кога западнав во ова незнаев што ми се случува,немаше никој кој да ме упати.Сега на сите им е јасно дека ова е анксиозност и познато ни е како да се избориме.Јас незнаев што ми е и се борев сама без лекарства како знаев и умеев.Не велам дака мене ми беше најтешко на другите не.Секоја планина со својата тежина.Сакав само да дадам совет,бидеќи со дома седење ништо не се решава,а на 90% од темава тоа им е јасно.
    Ја повикувам Елени на темава да даде објаснување за соновите,од кога го слушнав јас тоа не се замарам со нив,ќе ви биде од корист,се разбира за оние кои сакаат помош.
    Одам да одморам од темава,на некој не им треба совет,само сакаат да си ја олеснат душата,го почитувам тоа.
    И се извинувам што пишувам кирилица.

15. elisabeta

elisabeta Популарен член

Се зачлени на:
    25 мај 2012
    Пораки:
    1.888
    Допаѓања:
    7.540
    Ок а сугурно без лекарства функционираш?Да не се правиме јаки кога не сме ,ако бевме јаки немаше до ова да стигнеме,а за да се постигне ефект и промена на мислата треба време да не се лажеме неможе за миг да станиме и да работиме,ние да ке работиме но што мислиме ако не мислиме квалитетно бадијала е .Сменетего духот преродетесе со позитивна мисла после постепено ке ја обновите и вашата душа .Кога ке започнеме да веруваме правилно,мислиме правилно и говориме правилно ,нема да помине долго време и ние ке започнеме да се чуствуваме така како што треба

16. mal.ecka

mal.ecka Форумски идол

Се зачлени на:
    2 декември 2010
    Пораки:
    9.420
    Допаѓања:
    127.009
    Точно е дека пијам хелекс по 1 во ден,веќе 3 години а цели 5 ги поминав без апсолутно ништо,дури ни обични витамини.Во секој пост сум го нагласила тоа дека пијам по едно хелекс,ако добро си ме следела,никакви ад и благодарна сум на Бога што ми дава сила да се борам.Фала ви на тие кои ми пративте лп,за се што ви треба можи да ми пишете,колку што можам ќе помогнам,со совет се разбира.И да послина сум него што бев и храбра сум,животот ме научи.Мораш да го достигниш дното за да ја искусиш среќата.

17. elisabeta

elisabeta Популарен член

Се зачлени на:
    25 мај 2012
    Пораки:
    1.888
    Допаѓања:
    7.540
    ok jas ja zboruvam samo realnosta ,sakam sovet sto navistina covek se izboril bez nisto da kaze da ne pouci , nie site ocekuvame nekoi soveti a samo istite se vrtat mislenja i nisto novo ,dajte nesto sto ke ni vlezi vo psihata ne samo raboti i setaj, mislata e najvazna za ovaa sostojba

18. mal.ecka

mal.ecka Форумски идол

Се зачлени на:
    2 декември 2010
    Пораки:
    9.420
    Допаѓања:
    127.009
    Подобро да ЖИВЕАМ со хелекс цел живот,ама да ЖИВЕАМ во вистинска смисла на зборот,отколку да седам дома и да чекам чудо.Од тебе зависи,ајде биди ти 1 која ќе живее и избори без никакви лекрства,ќе бидам среќна за тебе.Јас живеам и среќна сум :*
    Еве нешто за оние кои сакаат совет од личност која се бори со анкс со хелекс,на оние кои не им треба мојот совет слободно нека ме пресконуваат во темева.П.с и не жалам што бев една од првите кои ти пружија поддршка на почетокот на твоето дружење на темава.
    http://www.femina.mk/out/?id=5ca89f5c73 ... st-i-stres
    Заспијте со мислата-Јас сум силна,моќна,хармонична,вредна за љубов,среќна и совршена.
    Добра ноќ

На Viki693 му/ѝ се допаѓа ова.
  19. elisabeta

elisabeta Популарен член

Се зачлени на:
    25 мај 2012
    Пораки:
    1.888
    Допаѓања:
    7.540
    ok ne mislem nikoj da iznerviram ,a inace ne cekam nikakvo cudo jas vezbam fitnes i zadovolna sum denovive od rezultatite ,pomalku nervozi samo

20. mal.ecka

mal.ecka Форумски идол

Се зачлени на:
    2 декември 2010
    Пораки:
    9.420
    Допаѓања:
    127.009
    Исто сакав да те советувам помалку нервози,ама нема врска се навикнавме на тебе да се расправаш по темиве :D ;)