1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Анксиозност

Дискусија во 'Психологија' започната од dunja, 12 јануари 2010.

1. 30041990

30041990 Активен член

Се зачлени на:
    17 август 2014
    Пораки:
    55
    Допаѓања:
    0
    i jas sum takva se otvaram i citam gluposti posle go mislam toa i si pravam filmovi ,kako ete deneska ponegogas ne mozam da odam vo wc nekolku dena imam tvrda stolica poradi suvata hrana so non stop ja jadam i ne ne primam dovolno tecnosti i od toa na ne recam zapekot i sto e tvrda stolicata koaga ke se izbrisam imam kako malku krv na toaletot i me kako bocka dodeka sum vo wc :lol: ama toa samo ponegogas onaka koga e normalno nema nisto i preska procitav deka e mozno da se hemorodi vnatresni i odma film si napravi.dali vi se ima deseno nekad na vas toa :sweat:

2. lejlla

lejlla Популарен член

Се зачлени на:
    27 октомври 2013
    Пораки:
    997
    Допаѓања:
    2.384
    Што мислите дали психичкиве пореметувања како анксиозност и депресија се наследни?? Мене мојот психијатар ме убедува дека не се, меѓутоа јас се сомневам :?:

3. dzuls

dzuls Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јули 2014
    Пораки:
    108
    Допаѓања:
    44
    Haha Nate ama me nasmea za stapot bravo za dedoti

На natemila му/ѝ се допаѓа ова.
  4. dzuls

dzuls Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јули 2014
    Пораки:
    108
    Допаѓања:
    44
    Leila jas nikogas nigde ne procitav deka e nasledno

5. SparkyAngel

SparkyAngel Популарен член

Се зачлени на:
    24 септември 2011
    Пораки:
    901
    Допаѓања:
    1.366
    ^^Не е наследно мегутоа многу голема врска има опкружувањето во кое се наоѓаш. Секако ова потсвесно може да влијае на психата и самодовербата. Затоа главата горе позитивни мисли, знаеш дека нереални се стравовите. Дека си добра дека ништо неможе да ти се случи/слоши.

На dunja му/ѝ се допаѓа ова.
  6. bubic.k

bubic.k Популарен член

Се зачлени на:
    10 март 2014
    Пораки:
    1.025
    Допаѓања:
    3.783
    Толку се плашев,а преубаво си поминав .. Па кого не би го израдувала прекрасно помината вечер со старите пријатели :$ се надевам дека ќе следат уште многу вакви .. пооздрав на сите и немојте да и се предавате на анксиозноста. Ние сме мнооогу посилни од неа .. добра ви ноќ :inlove:

На mal.ecka, simona26 и natemila им се допаѓа ова.
  7. lejlla

lejlla Популарен член

Се зачлени на:
    27 октомври 2013
    Пораки:
    997
    Допаѓања:
    2.384
    Браво bubic за тебе, секако дека ќе има уште многу убаво поминати вечери, никако откажување, затворање дома :*

На bubic.k му/ѝ се допаѓа ова.
  8. bubic.k

bubic.k Популарен член

Се зачлени на:
    10 март 2014
    Пораки:
    1.025
    Допаѓања:
    3.783
    Леле Даај боже сите да имаме многу убави денови.. па ги заслужуваме после сите овие маки.. ве сакам и ве гушкам

На Zafirovski му/ѝ се допаѓа ова.
  9. natemila

natemila Популарен член

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    2.533
    Допаѓања:
    8.444
    Оф јас сега од 18 сум на родителски, и одма почнаа да ме факаат паникии :sweat:

10. simona26

simona26 Истакнат член

Се зачлени на:
    4 април 2014
    Пораки:
    110
    Допаѓања:
    136
    Не грижи се Нате, не му ја мисли многу што ке биде и како, ке боде добро ке видиш. Ако е потребно напи се и едно дијазепамче од најслабите и оди, ке видиш се ке биде во ред. ТИ МОЖЕШ А И МОРАШ заради керкичката, а и заради неа ке ја надминеш оваа глупа состојба. Поздрав и пиши ни после. Ти држам среќа. :*

11. UnordinaryOne

UnordinaryOne Популарен член

Се зачлени на:
    29 април 2013
    Пораки:
    658
    Допаѓања:
    2.632
    Нате, ги следам твоите постови во темава веќе подолго време и морам да ти кажам дека не си свесна колку силна и храбра личност си. И јас страдам од оваа никаква состојба веќе пoдолго време, но немам пишано на форумов за тоа. Твоите постови ме охрабруваат и ми влеваат надеж, ти си многу позитивна личност. Само повторувај си во себе дека си многу посилна од што мислиш и ќе видиш дека ќе биде се во ред. Не размисувај на стравот и паниката, кога ќе се почувствуваш лошо, замисли се себе си после многу години, заедно со ќеркичката која со родител како тебе ќе порасне во прекрасна девојка, ве очекуваат многу убави моменти во иднина....каде има тука место за паника? Само храбро и знам дека ќе ја пребродиш еден ден анксиозноста, еднаш засекогаш :) :hai: :*

На natemila и bubic.k им се допаѓа ова.
  12. natemila

natemila Популарен член

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    2.533
    Допаѓања:
    8.444
    Фала вииии, Многу ми помагате. Јас си влегов си седнав, на почетокот бев малце изгубена, ама денес и цел ден имам јака главоболка. На момент мислев готово ке се изгубам, ама кога ке ја видев мила како ме гледа, моментално ми поминуваше. Па ко за беља родителскава 2 саати траеше. Ххаха и на крај кога се опуштив замислете, Учителкава прашува да не случајно некое дете пати од AНКСИОЗНОСТ, замислетееее ???? Хахаха одма ме фати мене потење, си викам и тука ли бе другаре ке слушам за тебее. Уфф помина и ова, ама сега сум толку многу скочанета, ви пишувам и ми се тресат рацетее. Aма не се предаваме, утре нов ден со нови силии :*

На mal.ecka, bubic.k, Anouk и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  13. bubic.k

bubic.k Популарен член

Се зачлени на:
    10 март 2014
    Пораки:
    1.025
    Допаѓања:
    3.783
    Ајде Нате,мавни еден туш,свари едно чајче и ќе бидеш како нова .. со ова од денес стана уште похрабра и докажа дека можеш.. браво за тебе :*

На simona26 и natemila им се допаѓа ова.
  14. natemila

natemila Популарен член

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    2.533
    Допаѓања:
    8.444
    Хахаха сега кога стигнав дома викам цццц сум можела да доседам. Еве сега ке варам чај од мајчина душица и мама ке ме измасира малце да се опуштам. Ке се напијам еден Б6 и ке си одмарам.

На simona26 и bubic.k им се допаѓа ова.
  15. dzuls

dzuls Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јули 2014
    Пораки:
    108
    Допаѓања:
    44
    Devojki jas imam edna ogromna maka koja bi sakala da vi ja raskazam I se nadevam deka ke me posovetuvate zasto navistina mi e potrebno toa. Vaka kako sto mozete da vidite sami imam 24 godini imam I decko koj insistira da si ja planirame idninata so ogled na toa deka toj ne e od makedonija saka vo najskoro vreme da se zememe normalno da se preselam kaj nego I zaedno da ziveeme no problemot mi e vo toa sto jas se plasam od idninata se plasam da pomislam I koga barem na moment pomisluvam mene me tera da zamisluvam losi raboti strav mi e deka OK ke se zememe I se fino lepo se dodeka eden den mene ne mi se sluci nesto loso na primer on mnogu saka deca sekako I jas no si mislam sto nesto mi se desi pri poroduvanje ili nekoja komplikacija dodeka trae bremenosta znaci se takvi gluposti si pomisluvam koi ne mi davaat da si go planiram I ziveam zivotot kako normalna licnost a sto mi e najtesko strav mi e deka zaradi odlaganjevo ke me sfati pogresno I ke go izgubam kako da pocnam barem malku da mislam pozitivno malku na posvetol nacin da si gledam idninata mnogu mi e tesko se cuvstuvam zarobena vo samata sebe strav deka sekoj den deka nesto ke mi se desi sakam da si go vratam pozitivnoto mislenje barem malku ve molam za sovet mnogu mi e bitno..

16. bubic.k

bubic.k Популарен член

Се зачлени на:
    10 март 2014
    Пораки:
    1.025
    Допаѓања:
    3.783
    Немој Да се грижиш не си единствена ,и јас размислувам баш за истите работи и ми се вртат исти мисли.. пробај да не навлегуваш многу , кога Ќе Ти Дојде таква Мисла Земи разлистај некое списание,јависе на некоја позитивна личност на телефон ќе направиш муабет ќе заборавиш.. ехее пред нас е животот мојот доктор секогаш ми вели зграпчиго животот , уживај во секој момент,ти си здрава девојка,можеш да правиш се што прават другите.. непреоптоварувајсе со прашања како ШТО АКО .. и недозволувај никој да ти биде приоритет во животот .. опуштисе све ќе биде добро .. замисли како ти ќе бидеш најубава невеста и под рака со твојот дечко и вашите дечиња ќе ги испишувате страниците на албумот наречен ЖИВОТ .. Те гушкам

На simona26 му/ѝ се допаѓа ова.
  17. mal.ecka

mal.ecka Форумски идол

Се зачлени на:
    2 декември 2010
    Пораки:
    9.420
    Допаѓања:
    127.008
    Имам 6 годишна врска и 30 години и од тој страв уште тапкам во место.Дечко ми живее на 5 мин.од мене а мене ми е страв да живеам таму.Значи не сум најдобар советник.Секогаш се препотувам на таа тема и црни мисли имам во главата,но решив и си ветив себеси дека ќе го совладам тој страв.Не сакам да го изгубам човекот со кој планирам иднина(со страв но ја планирам).
    Сигурно не планираш да ја изгубиш љубовта на твојот живот поради анксот и твоите црни мисли???Размисли дали вреди да се откажеш од сета таа среќа.Ако треба нешто да се случи ќе се случи.Од тоа неможеме да избегаме.Ни останува да веруваме во Бога,зошто на свет сне дошле здрави,прави,ДА ние сме совршено ЗДРАВИ.
    Никој неможе да те натера да мислиш позитивно,ти тоа мораш сама,ти го можеш тоа,Верувај во себе,во таа љубов и ајде за брзо израдувајне со убави вести.Јас на пат сум,можеш и ти.Не дозволувам никој да ме оддели од мојата љубов,а најмалку анксиозноста.Ако е потребно зборувај со психолог,купи книги со позитивна содржина,читај,работи на себе,само не се откажувај од среќата :*

На simoncelicius, simona26, natemila и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  18. minaninana

minaninana Активен член

Се зачлени на:
    10 септември 2014
    Пораки:
    22
    Допаѓања:
    5
    Здраво девојки , само да ве поздравам еве ви уште една анксиозна “будала“ на форумов :) многу ми е мило што ве најдов :)
    Јас нема да се повторувам сметам само дека не е фер и коректно да не кажам ништо за себе има 31 год и веке 10 и повеќе години ги преживувам истите симтоми како и вас , пијам терапија и дојдов до некоајa фаза на намалување и знаете симптомите почнуваат да се враќаат и од ден на ден се се со поголем интензитет. Утре сум во дилема дали да си ја вратам терапијата во целост :( иако со тешко срце затоа што си ветив дека ќе се борам сепак немам сила ниту пак сум способна да ги обавувам секојдневните обврски изгледа ќе мора да се помирам со моментот терапија за цел живот :(

19. be.positive

be.positive Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јули 2014
    Пораки:
    146
    Допаѓања:
    146
    Здраво луѓе,

ретко се уклучувам на форумов, али кога и да се уклучам гледам дека Нате е многу честа со постовите. Искрено ми е многу жал не само за Нате, туку за сите нас. Деновите ги минуваме во страв, замислени болести, малаксаност и слично ко мислиш утре пак ќе се родиме...
    Да не должам многу... Ви се случува ли вам да не ги чувствувате нозете кога се движите и се да ви се мести, ко да секој момент ќе паднете? Во главата ко да имам мушички, а на моменти имам и силни главоболки. Се плашам да немам нешто сериозно не дај Боже. Инаку, имам паничен страв и од болници... Дали треба да идам да снимам нешто или да пробам да се смирам со тоа шо ќе си викам дека тоа се само мисли... Не знам што да мислам, од анксиозноста ли е или стварно ги имам тие симптоми? :(

Ве поздравувам и имајте пријатен и смирен ден сите. :)

20. be.positive

be.positive Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јули 2014
    Пораки:
    146
    Допаѓања:
    146

Ич не се грижи, ако со старата терапија си добра и се чувствуваш добро, врати се на неа. Нема зошто тоа да те загрижува. Има луѓе што уште од мали примаат терапии. Секој си се соочува со некој свој проблем. Врати си ја терапијата, мој совет и не дозволувај колку што можеш да ти се зголемува стравот. Поздрав :)