Анксиозност

Дискусија во 'Психологија' започната од dunja, 12 јануари 2010.

1. be.positive

be.positive Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јули 2014
    Пораки:
    146
    Допаѓања:
    146

Јас, и другарка ми, ама не паничи... Докторот и рекол дека на психичка база и се случува тоа... уживкај! :)

2. dzuls

dzuls Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јули 2014
    Пораки:
    108
    Допаѓања:
    44
    Da mene mi se deseno dodeka spremav ispit fakam kniga da ucam posle 15 minuti bukvalno ne mozev da disam taka postepeno den dva I tretiot den koga me stegna silno mislev ke se onesvestam od sto ne mozev dlaboko da disam I pod itno na dezuren docna mi praveja ispituvanja pritisok srce I se bese ok I mene kako nisto da ne mi bilo doktorkata samo me prasa da ne sum pod stress I koga I rekov za ispitot mi rece deka se mi e do psihata I mi dade persen. Od togas ne mi se desi takov napad a pred ispituvanjata cesto mi se desavase sea drugi napadi me mavaat ama si pijam od persenot I dosta mi pomaga probaj na prirodna baza se I probaj da se smiris dodeka te faka ke vidis kako mozes normalno da dises

На ivka-slivka му/ѝ се допаѓа ова.
  3. dunja

dunja Популарен член

Се зачлени на:
    29 ноември 2009
    Пораки:
    482
    Допаѓања:
    870
    На natemila и ivka-slivka им се допаѓа ова.
  4. be.positive

be.positive Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јули 2014
    Пораки:
    146
    Допаѓања:
    146
    Луѓе, како сте деновиве? Гледам ве нема... :)

5. natemila

natemila Популарен член

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    2.533
    Допаѓања:
    8.444
    Се трудиме да сме добро :)

6. ivka-slivka

ivka-slivka Истакнат член

Се зачлени на:
    1 октомври 2013
    Пораки:
    236
    Допаѓања:
    165
    Мислам дека пола од луѓето ја читаат panic away :) ajde vpechatoci od tie shto ja chitaat... kako vi se dopaga?

7. doki55

doki55 Истакнат член

Се зачлени на:
    31 август 2012
    Пораки:
    303
    Допаѓања:
    226
    ivka-slivka Јас ја читав неколку пати и навистина добра книга Додека ја читас добиваш некоја енерија и самодоверба дека од моментот веке се е во ред со тебе Мене исклучително многу ми помогна И сега кога почувствувам потреба пак читам делови од неа кој ми оставиле најголем впечаток Во секој случај вреди да се прочита

На dunja и elisabeta им се допаѓа ова.
  8. mal.ecka

mal.ecka Форумски идол

Се зачлени на:
    2 декември 2010
    Пораки:
    9.420
    Допаѓања:
    127.008
    Изгледа јас сум единствена која не ја чита книгата :D
    Инаку сум супер,уживам во дождливиот ден,обожавам кога врне.

На natemila му/ѝ се допаѓа ова.
  9. deskarada

deskarada Форумски идол

Се зачлени на:
    3 декември 2011
    Пораки:
    1.950
    Допаѓања:
    31.475
    Одамна се борам со анксиозноста, ама како иди времево се потешко ми е, уф ја мразам :sweat:
    Деновиве чуствувам како да немам воздух, многу тешко се издишувам, паники ме фајќаат, се препотувам особено кога сум излезена....
    Порано ме фајќаа паники кога сум во кафиќ во гужва мислев готово ќе се онесвестам, а сега и кога сум излезена и на кафе :swear:
    Девојки не можам ни на едно обично кафе да излезам, одма ми идат црни мисли, чуствувам притисок некаков во главата и мислам готово ќе се онесвестам, си мислам ќе бидам брука невидена...сабота сум на свадба, уште тоа ми фалеше не знам како ќе издржам, нема да можам да седам и уживам како нормален човек :@

10. RainGirl

RainGirl Истакнат член

Се зачлени на:
    29 декември 2010
    Пораки:
    16
    Допаѓања:
    5
  11. lejlla

lejlla Популарен член

Се зачлени на:
    27 октомври 2013
    Пораки:
    997
    Допаѓања:
    2.384
    Одиш на психијатар? Пиеш лекарства? Ако не одиш обевезно да си закажиш и да разговараш, ако не пиеш лекарства барај некои чајчина што ќе те опуштат, барај некои техники по интернетов, земи прочитаја книгата што ја спомнуваат девојкиве на форумов. Има чаре верувај, верувај во себе!

На kimmi му/ѝ се допаѓа ова.
  12. anichka94

anichka94 Популарен член

Се зачлени на:
    18 мај 2012
    Пораки:
    1.823
    Допаѓања:
    7.046
    Дај нека ми ја прати некој книгата...ќе му оставам e-mail во инбокс.

13. blagica1991

blagica1991 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 јануари 2010
    Пораки:
    380
    Допаѓања:
    209
    здраво феминки . прашањето можеби е малку глупо но сакам да прашам некој поискусен со анксиозноста . на маж ми му беа дијагнозирале анксиозност по смтта на татко му. му препишаа лекарства пола год требаше да ги пие но тој не ги пиеше. веќе скоро пола год и повеќе имаме проблем со БуЧЕЊЕ ВО УШИТЕ, ама бучење кое го буди навечер не го остава да спие, па мисли дека притисокот му е висок , па цела ноќ се препотува и мери притисокот . сега запнал дека има нешто во главата, дека е болен, сака да оди да се снима на магнетна резонанца да виделе што има во глава... бучењто го споредува како нешто страшно како да има запалено кола ... дали е можно да му е од анксиозноста ? дали некој имал сличен проблем ? фала многу

14. kimmi

kimmi Активен член

Се зачлени на:
    31 јули 2013
    Пораки:
    12
    Допаѓања:
    1
    и јас така бев ама сега почнав да пијам лекови значи морав за малку од малку да се вратам во реалноста.ми беше срам да испаднам некаде мислев сите мене дека ме гледаат и дека ми се смеат немав воопшто храброст да направам или да кажам нешто во јавност.сега не се замарам со ништо се ми е рамно и посконцентрирана сум само неможам да ти кажам дали е тоа лек или само привремено решение :)

15. bubic.k

bubic.k Популарен член

Се зачлени на:
    10 март 2014
    Пораки:
    1.025
    Допаѓања:
    3.783
    и јас за жал неможам да сватам дали ова е привремено решение или навистина со тек на време ќе биде подобро ..

16. kimmi

kimmi Активен член

Се зачлени на:
    31 јули 2013
    Пораки:
    12
    Допаѓања:
    1
    тоа зависи од самите нас колку самодоверба ке стекнеме и кога ке научиме дека другите не се вредни за да се замараме со тоа што и како рекле туку ке продолжиме со животот напред со крената глава и сепак по неколку месеци терапија сватив дека на никого не треба да му ќутиш туку напротив треба да се решиш и да се спротиставиш на тоа што се плашиш,мислам дека тоа е најдобар лек да се помине стравот од јавност.

17. mal.ecka

mal.ecka Форумски идол

Се зачлени на:
    2 декември 2010
    Пораки:
    9.420
    Допаѓања:
    127.008
    Јас го имав тоа зуење во ушите,одамна прекина,во моментите кога незнаев повеќе каде да се обратам бев кај човек со биоенергија и мислам дека од тогаш изчезна.Татко ми исто се жали на тоа зуење во ушите и него најверојатно му е на нервна база(има доживеано сообраќајка)Значи на нервна база е и со тек на време изчезнува.Ако мисли дека има некоја болест оставиго нека се снима,така ќе види дека се е во ред,ако неможи сам да се бори нека побара помош,макар и апчина да пие,нека не си го уништува животот па да западни и во депресија,после тоа е многу потешко да се кренеш на нозе.Искрено ви посакувам ова побрзо да го пребродите.

18. lejlla

lejlla Популарен член

Се зачлени на:
    27 октомври 2013
    Пораки:
    997
    Допаѓања:
    2.384
    Blagica мажоти дури не ја разбери анксиозноста и сите нејзини симптоми ќе му зуја и нема да може да спија и ќе мери притисок и ќе си измислува болести. Нека се информира подобро за состојбата и ќе разбери дека се е до психата. Ако лекарствата му ги препишал доктор тогаш мора да ги пие. Додека не си ги земе апчињата 1000 болести ќе си измислува, од лично искуство ти кажувам. Ви посакувам се најдобро и што побрзо стабилизирање на состојбата на сопругот. Позз

19. Jarec22

Jarec22 Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јуни 2010
    Пораки:
    90
    Допаѓања:
    22
    Здраво на сите, како сте?
    Јас треба да одам викендот на свадба во Прилеп а не сум од таму и сега уште од понеделникот си замислувам леле ако ме фати паника, ако ме загуши , а не сакам да сум така, сакам да идам еднаш на раат некаде и да не мислам дали ке ме фати паника, дали ке ме гуши, аман веќе. Сакам некој ако може да ми ја испрати таа книгата panic away... Поздрав до сите... :* :* :* :*

20. rita22

rita22 Активен член

Се зачлени на:
    25 март 2014
    Пораки:
    100
    Допаѓања:
    7
    Zdravo na site.
    Vaka, jas bev na kontrola, bloxanot mi go prodolzija, a eho na srce naodot ureden. Spirometrijata malku me nervira pokazuva kako namalena funkcija 80 % , sto tocno znaci neznam ako znaete pisete. E sega mene me maci sto celo vreme nesto me bocka okolu srceto . Dali toa sto eho naodot e ureden e pokazatel deka srceto si e dobro iako ima tahikardii , jas mnogu se plasam koga mi treperi i koga me bocka. A denes pak od sabajle mi e mutavo vo glavata i mi se tresat mnogu racete duri i vidlivo e , ne samo nekoe vnatresno treperenje. dali vi se slucilo i ova, koga zborite so nekoj, si pravite muabet i da ve zatega vo vrato vo grloto?
    Guski do site i pisete ako nekoj nesto dozivuva od ovie moi cudesii

На lejlla му/ѝ се допаѓа ова.