Јас, и другарка ми, ама не паничи... Докторот и рекол дека на психичка база и се случува тоа... уживкај!
Da mene mi se deseno dodeka spremav ispit fakam kniga da ucam posle 15 minuti bukvalno ne mozev da disam taka postepeno den dva I tretiot den koga me stegna silno mislev ke se onesvestam od sto ne mozev dlaboko da disam I pod itno na dezuren docna mi praveja ispituvanja pritisok srce I se bese ok I mene kako nisto da ne mi bilo doktorkata samo me prasa da ne sum pod stress I koga I rekov za ispitot mi rece deka se mi e do psihata I mi dade persen. Od togas ne mi se desi takov napad a pred ispituvanjata cesto mi se desavase sea drugi napadi me mavaat ama si pijam od persenot I dosta mi pomaga probaj na prirodna baza se I probaj da se smiris dodeka te faka ke vidis kako mozes normalno da dises
Мислам дека пола од луѓето ја читаат panic away ajde vpechatoci od tie shto ja chitaat... kako vi se dopaga?
ivka-slivka Јас ја читав неколку пати и навистина добра книга Додека ја читас добиваш некоја енерија и самодоверба дека од моментот веке се е во ред со тебе Мене исклучително многу ми помогна И сега кога почувствувам потреба пак читам делови од неа кој ми оставиле најголем впечаток Во секој случај вреди да се прочита
Изгледа јас сум единствена која не ја чита книгата Инаку сум супер,уживам во дождливиот ден,обожавам кога врне.
Одамна се борам со анксиозноста, ама како иди времево се потешко ми е, уф ја мразам Деновиве чуствувам како да немам воздух, многу тешко се издишувам, паники ме фајќаат, се препотувам особено кога сум излезена.... Порано ме фајќаа паники кога сум во кафиќ во гужва мислев готово ќе се онесвестам, а сега и кога сум излезена и на кафе Девојки не можам ни на едно обично кафе да излезам, одма ми идат црни мисли, чуствувам притисок некаков во главата и мислам готово ќе се онесвестам, си мислам ќе бидам брука невидена...сабота сум на свадба, уште тоа ми фалеше не знам како ќе издржам, нема да можам да седам и уживам како нормален човек
Одиш на психијатар? Пиеш лекарства? Ако не одиш обевезно да си закажиш и да разговараш, ако не пиеш лекарства барај некои чајчина што ќе те опуштат, барај некои техники по интернетов, земи прочитаја книгата што ја спомнуваат девојкиве на форумов. Има чаре верувај, верувај во себе!
здраво феминки . прашањето можеби е малку глупо но сакам да прашам некој поискусен со анксиозноста . на маж ми му беа дијагнозирале анксиозност по смтта на татко му. му препишаа лекарства пола год требаше да ги пие но тој не ги пиеше. веќе скоро пола год и повеќе имаме проблем со БуЧЕЊЕ ВО УШИТЕ, ама бучење кое го буди навечер не го остава да спие, па мисли дека притисокот му е висок , па цела ноќ се препотува и мери притисокот . сега запнал дека има нешто во главата, дека е болен, сака да оди да се снима на магнетна резонанца да виделе што има во глава... бучењто го споредува како нешто страшно како да има запалено кола ... дали е можно да му е од анксиозноста ? дали некој имал сличен проблем ? фала многу
и јас така бев ама сега почнав да пијам лекови значи морав за малку од малку да се вратам во реалноста.ми беше срам да испаднам некаде мислев сите мене дека ме гледаат и дека ми се смеат немав воопшто храброст да направам или да кажам нешто во јавност.сега не се замарам со ништо се ми е рамно и посконцентрирана сум само неможам да ти кажам дали е тоа лек или само привремено решение
и јас за жал неможам да сватам дали ова е привремено решение или навистина со тек на време ќе биде подобро ..
тоа зависи од самите нас колку самодоверба ке стекнеме и кога ке научиме дека другите не се вредни за да се замараме со тоа што и како рекле туку ке продолжиме со животот напред со крената глава и сепак по неколку месеци терапија сватив дека на никого не треба да му ќутиш туку напротив треба да се решиш и да се спротиставиш на тоа што се плашиш,мислам дека тоа е најдобар лек да се помине стравот од јавност.
Јас го имав тоа зуење во ушите,одамна прекина,во моментите кога незнаев повеќе каде да се обратам бев кај човек со биоенергија и мислам дека од тогаш изчезна.Татко ми исто се жали на тоа зуење во ушите и него најверојатно му е на нервна база(има доживеано сообраќајка)Значи на нервна база е и со тек на време изчезнува.Ако мисли дека има некоја болест оставиго нека се снима,така ќе види дека се е во ред,ако неможи сам да се бори нека побара помош,макар и апчина да пие,нека не си го уништува животот па да западни и во депресија,после тоа е многу потешко да се кренеш на нозе.Искрено ви посакувам ова побрзо да го пребродите.
Blagica мажоти дури не ја разбери анксиозноста и сите нејзини симптоми ќе му зуја и нема да може да спија и ќе мери притисок и ќе си измислува болести. Нека се информира подобро за состојбата и ќе разбери дека се е до психата. Ако лекарствата му ги препишал доктор тогаш мора да ги пие. Додека не си ги земе апчињата 1000 болести ќе си измислува, од лично искуство ти кажувам. Ви посакувам се најдобро и што побрзо стабилизирање на состојбата на сопругот. Позз
Здраво на сите, како сте? Јас треба да одам викендот на свадба во Прилеп а не сум од таму и сега уште од понеделникот си замислувам леле ако ме фати паника, ако ме загуши , а не сакам да сум така, сакам да идам еднаш на раат некаде и да не мислам дали ке ме фати паника, дали ке ме гуши, аман веќе. Сакам некој ако може да ми ја испрати таа книгата panic away... Поздрав до сите...
Zdravo na site. Vaka, jas bev na kontrola, bloxanot mi go prodolzija, a eho na srce naodot ureden. Spirometrijata malku me nervira pokazuva kako namalena funkcija 80 % , sto tocno znaci neznam ako znaete pisete. E sega mene me maci sto celo vreme nesto me bocka okolu srceto . Dali toa sto eho naodot e ureden e pokazatel deka srceto si e dobro iako ima tahikardii , jas mnogu se plasam koga mi treperi i koga me bocka. A denes pak od sabajle mi e mutavo vo glavata i mi se tresat mnogu racete duri i vidlivo e , ne samo nekoe vnatresno treperenje. dali vi se slucilo i ova, koga zborite so nekoj, si pravite muabet i da ve zatega vo vrato vo grloto? Guski do site i pisete ako nekoj nesto dozivuva od ovie moi cudesii