Анксиозност

Дискусија во 'Психологија' започната од dunja, 12 јануари 2010.

1. Oli24

Oli24 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 септември 2014
    Пораки:
    70
    Допаѓања:
    3
    Moze li nekoj da mi preporaca dobar psihijatar.

2. doki55

doki55 Истакнат член

Се зачлени на:
    31 август 2012
    Пораки:
    303
    Допаѓања:
    226
    Oli togas sum greska zosto nekoi od navedenite simptomi me asociraa na klimaks Inaku ako e tolku mlada licnost prvo i osnovno da se proveri nacinot na zivot (nokni izleguvanja nedaj boze droga-ova go kazuvam zosto so sigurnost go znam moja rodnina taka se ponesuvase osobeno so nubenjeto na higiena spiese kako odi oblecen taka i spie mrzelivost do nemaj kade ) no se nadevam deka se raboti mozebi i za mala depresija No jas ne sum kopetentna najdobro i najsigurno da se poseti lekar Se so dobri nameri kazav pozdrav

3. natemila

natemila Популарен член

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    2.533
    Допаѓања:
    8.444
    Да анксиозност со мала депресија.

4. Oli24

Oli24 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 септември 2014
    Пораки:
    70
    Допаѓања:
    3
    Imate li predlog za dobar psihijatar ili predlog za podobruvanje na sostojabata,sostojbata e vakva od februari.

5. natemila

natemila Популарен член

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    2.533
    Допаѓања:
    8.444
    Предлог за подобрување, да се обидува колку може да ги игнорира симптомите, а ова другово за добар психолог или психијатар нека пише некој друг, бидејки јас не знам.

6. alehandro

alehandro Истакнат член

Се зачлени на:
    19 април 2011
    Пораки:
    148
    Допаѓања:
    65
    мозда не разбрав убаво Oli24 ова за тебе се работи?или прашуваш за некој друк.зошто тука читам климакси ....ова што наведе како симтоми ги имаш од фебруари?а немаш појдено на доктор така? според мене ми личи на депресија со симтоми на анксиозност и мислам дека ако е за тебе треба да побараш стручна помош ако е за друг тогаш тој да побара стручна помош.извини не разбрав за кој се работи.зошто да се трпи.што подолго трајат повеке се задлабочуваат симтомите посебно стравот ,гадна работа е тој од еден страв одиш во друг и така во круг .пронајди добар психијатар(не психолог)не сум стручнјак ама мислам дека ке треба и некоја терапија да се пие.поздрав.

7. elisabeta

elisabeta Популарен член

Се зачлени на:
    25 мај 2012
    Пораки:
    1.888
    Допаѓања:
    7.540
    Имаш анксиозност со понагласена депресија,што поарно појдеш на психолог тоа подобро,додека не се задлабочила депресијата .

8. indijana29

indijana29 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 ноември 2012
    Пораки:
    96
    Допаѓања:
    44
    пили ако ти е за утеха..јас со анксиозност и вртоглавици се нафатив со автобус да патуваам цели 25ч за германија за да избегнам авион...а мн позезнато е со автобус бидејки мн мн подолг пат и граници застој..па успеав... за назад се покаев илјада пати..си се кацив во авионче како песна стигнав..со тебе ке си ги земаш апцињата за сигурност ,ако не ти е добро ке се напиеш..ама верувај ништо нема да ти се случи....додека збори стујардесата па нарачи си вода кафе...и ке си стигнеш...те давам мене за пример иста состојба...убав летттт :*

На pili му/ѝ се допаѓа ова.
  9. 30041990

30041990 Активен член

Се зачлени на:
    17 август 2014
    Пораки:
    55
    Допаѓања:
    0
    Zdravo sakam da ve prasam dali pred pms vi se duva stomakot i osekate golema naduvanost i kako blagi bolovi okolu nego de na levatata strana pa na desnata ama poretko kako da ve prese nesto ili slicno nesto neznam kako da objasnam :sweat:

10. natemila

natemila Популарен член

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    2.533
    Допаѓања:
    8.444
    Не се секирај ништо страшно, а стомакот скоро на повекето им се дува :) Имај добра нок ;)

11. 30041990

30041990 Активен член

Се зачлени на:
    17 август 2014
    Пораки:
    55
    Допаѓања:
    0
    Fala dobra nok i na tebe :)

12. lejlla

lejlla Популарен член

Се зачлени на:
    27 октомври 2013
    Пораки:
    997
    Допаѓања:
    2.384
    Јас мислам под итно да си побсрате добар психијатар без разлика дали се работи за помлад или постар, и незнам зишто сте чекале толку долго време. Што побрзо се превземе нешто тоа подобро. Истата грешка ја направив и јас, молчев за стравовите со месеци и паднав во депресија. Затоа сакам да ве советувам што побрзо да преземете нешто. Поздравче и секое добро!

13. pili

pili Активен член

Се зачлени на:
    9 октомври 2014
    Пораки:
    12
    Допаѓања:
    1
    indijana29 ti blagodaram mnogu,kaj mene uste pogolem strav i panika mi pravi toa sto jas sum daleku vo Avstralija i koga ke pomislam deka treba 24h da patuvam so avion poluduvam neznam sto da pravam nemozam da izdrzam,eve uste 4 dena treba da trgnam mene se poloso i poloso mi e nemozam do prodavnica da izlezam za polovina cas mislam deka ke se onesvestam celata se tresam :( :(

14. indijana29

indijana29 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 ноември 2012
    Пораки:
    96
    Допаѓања:
    44
    Смири се..сите ние ги имаме тие синтоми..сега ти е појачено повеке бидејки треба да патуваш...ти реков јас со автобус 25часа патував...значи ке си се качиш во авионот ке си се напиеш апче ке се опуштиш,музиче ке си пустиш ке си поспиеш, и ке си стигнеш..верувај ми само опуштено ништо нема да ти се случи...за сигурност го имааш лорселамот...мораш да успеш во тоа.а ке успеш сите ние сме многу појаки од што мислиме ние сме големи борци.. и ти си мила една од тие...ајде смири се и мисли си како ке си ја посетиш македонија :* :* :* никој не умрел ни полудил ни ништо...само напред :*

На pili му/ѝ се допаѓа ова.
  15. pili

pili Активен член

Се зачлени на:
    9 октомври 2014
    Пораки:
    12
    Допаѓања:
    1
    Sega pocnav da pijam I 3 tableti lorsilan od 1mg mislam deka I toa ne me smiruva,sega sedam pisuvam I mislam deka nesto mi ja nosi glavata od edna na druga strana I kako da imam nesto vnatre vo teloto I da polzi vo mene

16. lejlla

lejlla Популарен член

Се зачлени на:
    27 октомври 2013
    Пораки:
    997
    Допаѓања:
    2.384
    Девојки совет ке ве молам :) пиев еден месец хелекс наутро и навечер по едно од 0,25 мг. Е сега многу ме успиваја, ноќе спиев некогаш и по 11 саати, што е премногу и плус кога ќе станев по цел ден бев поспана, па затоа решив на своја рака да го намалам на половинче од вчера (бидејќи докторот ми е на одмор), но цела ноќ се превртувам и се разбидував на секои два саати. Незнам дали да почнам пак по цело или да пробам вака дури ми се навикни организмот???

17. natemila

natemila Популарен член

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    2.533
    Допаѓања:
    8.444
    Почекај некој ден, пиј си го по пола, ако не осетиш промена, после пак почни си цело.

18. alehandro

alehandro Истакнат член

Се зачлени на:
    19 април 2011
    Пораки:
    148
    Допаѓања:
    65
    Lejla хелексот е анти паник не е апче за спиење и слично.тоа што спиеш премногу не верувам дека е од него.и плус 0,25 е минимална доза.пиеш АД(антидепресиви) јас од сероџатот на почеток многу спиев (од кога почнаа да делуваат.ако пиеш поголема е шансата од нив да спиеш него од хелексот.а тоа што не си спиела после намалување повеке е од сугестијата дека ја намали дозата,него од самото намалување.

На ivka-slivka и mal.ecka им се допаѓа ова.
  19. indijana29

indijana29 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 ноември 2012
    Пораки:
    96
    Допаѓања:
    44
    Pili ajde naavistina smiri se..nisyo ne ti e veruvaj..apceto si deluva tuku potsvesta go pravi toa...samo smireno dishi izdisuvaj...sve ke bide vo red veruvaj mi...

20. lejlla

lejlla Популарен член

Се зачлени на:
    27 октомври 2013
    Пораки:
    997
    Допаѓања:
    2.384
    Alehandro пијам и ад елицеа ама пола апче 5 мг. еве веќе три месеци, требаше да поминат две-три недели за да почнат да делуваат. Е од како почнаја да делуваат забележав дека ненормално многу ми се спие, по половина час откако ќе го испиев aпчето можев и стоејќи да заспијам :D Ама тоа траеше две недели. Е ова синоќа можно да е и сугестијата :) ајде ќе видам вечерва како ќе биди :) сакам што побрзо да ги исфрлам од употреда хелексот зашто стварале зависност!