Ako gi chitash moite postovi unazad na forumov, ke vidish deka ne si sama. Istoto so tahikardiite i preripnuvanjeto na srceto go imam 3 godini unazad. Sum bila 100 pati na eho i ekg na srce i se mi bilo super, i mi kazale deka seto toa e od strav i voznemirenost.
Lorsilanot stvara isto zavisnost kako heleksot, diazepamot.u stvari site se isti.e sega na pocetok koga se pozastapeni panicnite napadi go davaat heleksot.a lorsilanot e antianksiolitik inaku vo Amerika e lösbar pot ativan ili taka nekako i mn cesto go prepisuvaat zosto za anksioznost e podobar od heleksot.i ne tocno deka e mn jak zavisi kolku pies.se izvinuvam za lat pisuvam od Mobile
ZZdravoo ima li nekoja sto stanala Majka so ovaa anksioznost?? Jas probuvam i napusto nikako..stomaot mi e haos kako vnatre se da mi se stvrdne i ne mozam da disam se nalegnuvam stom pocuvstvuvam gushenje losho cuvstvo losho..pomosh i sovet
principessa 123, мислам дека има една од форумџиките, костадинка 24 која износи бременост со анксиозност и си роди здраво бебенце.Постави и прашање во лп мислам дека најдобро ќе ти одговори. поздрав
Исто имаш и тема анксиозноста и бременоста. Инаку и мене тоа најмногу ме мачи,како ќе се избориме со тоа.
Jas 3 godini patam od anksioynost. Se porodiv na 5 septemvri sega, vo vtornik pravime 40, bebeto opushta, mene mi go promeni mn na ubavo zivotot. Sega za nea se boram i taa mi dava sila i do nekade se izboruvam so anksot. Pozz
Луѓе на први септември нели прва година средно, едвај дишев, целата пребледев изгледа од трема ми беше, пробав да го контролирам дишењето и другарките за раце ме носеа ќе се онесвестев. Истото ми се случи пред 3-4 дена кога имавме испрашувања и тестови. Целата се тресам неможам да го контролирам ни дишењто и поради тоа не се фокусирам на задачите туку цело време си мислам што ако се онесвестам што ако ова, што ако она, ова како со текот на времето како да ми станува секојдневие, или така ми се чини.
Sakam da ve prasam dali pred pms edna nedela ve boli celo telo polovina stomak custvuvate strav nemir pogolem za se sto ve zabolo si mislete deka e nekoa bolest
Женски како сте? Јас да речам подобра, но во четврток треба да ги носиме децава на систематски и вакцина, и веке почнува да ме дрма паника, како ке помине и тој ден.
Да подобар е..а си се запрашала ли зошто..и зошто не се дава подолг период?знаци јак е мн повеке верувај..не зборам на памет значи во умерени дози зиман а ми направи штета да завршам во болница..бидејки убаво е кажано да не се зимаа предолг период...
Да подобар е..а си се запрашала ли зошто..и зошто не се дава подолг период?знаци јак е мн повеке верувај..не зборам на памет значи во умерени дози зиман а ми направи штета да завршам во болница..бидејки убаво е кажано да не се зимаа предолг период...
Мислам дека денес имав напад после многууу долго време,вознемиреност,срцето брзо ми чукаше,незнаев кај терам.Се обидов да се смирам,се напив и вода со шекер но не помина а немав време за 5 минутно дишење што ми е ритуал,па морав со хелекс да се смирам.Многу брзо се уморувам и ме боли секој дел од телото.И како по навика мислам дека е од анкс и не е некој поголем проблем.Сеуште имам чудно чувство кај делот околу срцето. Ве позз
Indijana29 go citam tvojot post I uste poveke me faka panika I strav deka si zavrsila vo bolnica od lorsilanot bidejki I jas go zimam podolg period sekoj den
Indijana а зошто заврши од лорсиланот на болница?можда затоа што твојот организам не го поднесувал повеке?секој е индивидуа за себе и сите исто еден лек не го поднесуваме.јас знам за моја блиска роднина која подолго време земаше лексилиум и бидејки имаше проблем со кичмата и вратот (не од лексилиумот)и дадоа диазепам зошто тој ги одпушта мускулите и и рекоа да не пие два седатива туку да се префарли на диазепам.па зената за малку што не умре еден ден на диазепам и вечерта со болнички,јас не велам дека треба овај или онај да се пијат.јас велам сите се исти и сите ствараат зависност и сите прават некаква штета.е за тоа кој е по јак кој не е и тоа е индивидуално кај некој повеке едниот делува кај друг другиот или третиот.најдобро е овие работи да не се пијат на своја рака туку контролирано од психијатар .и со сигурност знам дека диазепамот на пример е потоксичен за организмот од лорсиланот затоа што подолго време останува во организмот од лорсиланот.затоа луге не пишувајте овај лек нечини или ваков е или таков затоа што никој со никој тука не е ист по тоа прашанје.тебе лорсиланот ти направил проблем мене на пример серохатот кога почнав по втор пат да ја пијам истата доза ми направи проблем ама тоа не значи дека и на другиот што чита тука ке му е исто.ете Пили одма испаничи дека пие долго лорсилан.разберете кога се работи за медикаменти сите различно ги поднесуваме,и се треба да е контролирано од доктор
Jas sum strasna pred ciklus, vo pms i posle odkoga ke mi zavrsi nekoj den. Togas mi se najizrazeni simptomite i toa site mislam odednas, bolki vo srceto, knedla vo grloto, vrtoglavici, bolki vo zeludnik, trnenje i struenja po teloto.... i uste red drugi gluposti za koi nikako nemozam da se ubedam deka se psihicki a ne fizicki.neznam veke kako da si pomognam. Nokeska prv pat mi se sluci da nemozam da spijam od strav da ne umram. okolu srceto mi treperese nesto cela nok, a bidejki pijam bloxan mislam deka imam nesto sigurno, a na eho na srceto mi pokaza deka se e super osven mala tahikardija i neznam zosto mi go prodolzuva blxanot. toa e toa sto mnogu me plasi i mislam deka imam nekoja bolestina.
јас навистина далеку од тоа дека сакам некој да плашам..јас само кажѕвам ,дека подолг период јас ги пиев не ден два или 15 дена...исто така како кажѕваше мојот психијатер така ги пиев ...не пиев повеке од дозволеното..зборот ми беше дека ко се собраа екипа на лекари и кога ми направија испитувања ,и кога знаеја дека подолг период го пијам лорселамот се цудеа..значи зборам за подолг период..и стојам на истото дека е јак..не зборам безвезе туку од лекари кои беа вклучени во мојот случај..и зошто да не помогнам на некој кога знам каков лек е...точно дека сите праваат зависност...ама си има шема..против сум на лек да се дава истиот мн години како што е лорселамот..незнам како ме свакате ....
Indijana камо да не мораме воопшто да ги пиеме.и тој психијатарот што ти ги давал валда мислел дека ти требаат.знаеш кај овие болести (состојби)нема гаранција кој лек ке ти делува и колку ке ти делува и кога ке почне да ти штети.нема тест како преку крвна слика за да се види што ти недостасува или што имаш од пововеке.лековите ги даваат после разговор по тоа како изгледаш како зборуваш начинот на држење на телото и слично.некој од прво му го погодуваат лекот некој и по повеке сменети АД или седативи и пак на исто е.по правило седативите(хелекс ,диазепам лорсилан) се даваат дур не почне да делува АД е сега има пациенти на кои АД ете не му се погагаат и пијат подолго седативи.ова не го зборувам од памет туку ете ми се погоди психијатарот па разговараме за се што ме интересира.и лорсиланот ако го пиеш долго време треба исто толку долго за да го намалиш и остависш(впрочем како и секој друг)не велам дека немаш лошо искуство ти верувам и верувам на твојата добра намера,ама верувај не само со лорсиланот со сите такви лекови е така.а ти колку време пиеше Лорсилан?
Ај вака Алехандро..Бидејки тебе ти се погодил психијатерот а имене ми е погоден сега фала богу..Прашај го за лорселамот..Ок немам против да се пие тој лек..Но го даваат на почеток ако навистина мн е загрозена состојбата..Бидејки е добар и јак лек...Но преку сила нека го даваат до 3 месеци..со тоа што го мењаваат со друг лек..откако сменив и имам добар психијатер и од лошото искуство...на кој никој не му го посакувам тоа...и верувај лорселамот е толку јак лек што од првото зиманје ти си друга личност.ок еве ке ти одговорам јас го зимав година ипол...што е многу многу е..за да дојдам до таа ситуација...додека диезапамот димитринот ,со хелексот незнам најискрено не сум го пиела,го пијам до ден денс со паузи нормално и мењаванје на секои три месеци,за самото апче да не ставара од еден лек зависност..ете за таа шема зборев...
ме насмеа Индијана не е иронија навистина ме насмеа,па јас го прашав психијатарот па затоа и зборувам.вака да појаснам пиев 20 мг серохат и хелекс од 0,25 по потреба две години и бев супер.пред тоа незнаеев за апчиња за ваква состојба зошто немав потреба да знам.после две години супер решив да го намалам серохатот и почнав со намалување(ама и тој е мн тежок за оставање)па по некое време анксиозноста ми се врати и тоа мн потешко од стратот.се вратив на првата доза 20 мг серохат и плус хелекс се подобрив малку но не се стабилизирав скрос па решивне со психијатарот да го исгфрлиме серохатот зошто очигледно повеке не ми делува и постепено го намалувам е сега за да не дојде до тоа што беше при првото намалување уклучивне и лорсилан 1 мг дневно ,па затоа и се распрашав се за лорсиланот а и тетками ефармаколог и од неа знам по нешто .лорсиланот ,хелексот и дијазепамот сите спагаат под бензо,и сите бензо се тешки за оставање.а за тоа да ме смири како што кажуваш ти не на мене така не делуваше,хелексот мн побрзо и повеке ме опушташе .ама и него го пиев па да сменам како што викаш ти.а ти колку МГ пиеше лорсилан?